== CLUB FIAT ROMANIA==: Scurgeri De Antigel In Interior - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Scurgeri De Antigel In Interior

#1 User is offline   ventus 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea Star
  • An: 2005

Posted 21 October 2009 - 07:26 AM

Buna ziua! Sunt nefericitul posesor al unul Fiat Albea 1,2 16V si de curand am constatat niste scurgeri de lichid sub bord la sofer chiar in dreptul acceleratiei. Culmea ca in timpul mersului nu curge nimic ci doar dupa ce opresc motorul. Problema la prima vedere nu pare atat de grava deoarece cantitatea nu este foarte mare dar in timp se poate agrava.
Am fost la un control la service-ul Fiat de pe bd. 1 Decembrie 1918 si dupa un scurt control mi s-a spus ca ar fi vorba de oringurile de la calorifer care ar trebui inlocuite. Am intrebat cum se poate remedia si am aflat cu stupoare ca desi nu au oringurile pe stoc, ma pot programa pt reparatie, care dureaza vreo 2-3 zile si ar costa in jur de 1400 RONI. Uimit de cele auzite deoarece stiu ce inseamna un oring (oare chiar are Albea asa ceva la calorifer???)si intreband de ce costa asa scump mi s-a spus ca trebuie dat bordul jos.
Avand inca nelamuriri asupra celor ce mi-au spus de la service as vrea sa cer si parerea celor care s-au mai confruntat cu problema asta.
Va multumesc.

This post has been edited by ventus: 21 October 2009 - 07:27 AM

0

#2 User is offline   adriandoru 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Albea 1.2 16v

Posted 21 October 2009 - 02:31 PM

Si eu am observat ca antigelul meu se cam duce,dar nu mi-a dat prin cap sa ma uit mai atent sub bord.
Pleaca odata din Ghencea
Free Steaua
0

#3 User is offline   ventus 

Posted 22 October 2009 - 07:13 AM

A mea pierdea antigel de noua...am fost de vreo 3 ori la ei cand era in garantie dar nu au gasit nimic scurgeri si doar completau cu lichid.
Problema asta cu scurgerea sub bord a aparut de vreo saptamana cand am gasit pe pedala de acceleratie si sub ea lichid scurs.
Am vorbit deja cu un electrician de la un service de reprezentanta (nu de la Fiat)si peste vreo saptamana ne apucam impreuna sa dam bordul jos sa rezolvam problema de la aeroterma. Fiindca se pare ca asta e singura solutie pentru a verifica exact de unde curge. Daca a mai dat cineva bordul jos la Fiat Albea 1,2 16V cu AC si stie cu ce probleme specifice s-a confruntat, il rog sa imi spuna si mie.
Multumesc anticipat.
0

#4 User is offline   ciprizmeu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:ski,sah,fotbal,snooker si sa conduc
  • Marca: fiat
  • Model: albea 1.2 16v

Posted 22 October 2009 - 11:08 PM

intradevar pt inlocuirea caloriferului interior tre demontat bordul dar nu poate costa 1400ron. cu ce tarif orar lucreaza? oringurile se pot inlocui si fara a demonta bordul dar tre sa-ti dai silinta si sa stii.
0

#5 User is offline   adriano88 

• Marca: FIAT
  • Model: ALBEA 1,2 16V

Posted 23 October 2009 - 07:56 AM

exact aceeasi problema o am si eu , incredibil pretul cerut pt rezolvare ,astept cu interes ,daca stie cineva, o rezolvare mai economica a problemei.
0

#6 User is offline   yva 

• Model: Albea 1.2, 16V
  • An: 2004

Posted 23 October 2009 - 09:55 AM

Problema nu este chiar atat de grava precum pare. Si mie mi-a curs antigel pe pedala. Problema am rezolvat-o la Auto Brescia Brasov, pret ~200Ron (operatiunea am facut-o anul trecut, am cautat factura dar deocamdata nu am dat de ea).
Nu se da bordul jos. La mine curgea pe la garnitura dintre bucata de plastic si cele 2 tevi( intre ele este un surub cu ajutorul caruia se strange), aceasta garnitura este dintr-un fel de burete, care in timp cedeaza.

Sper sa va fie de folos.
0

#7 User is offline   MADOS 

• Model: ALBEA STAR 1.2 16V

Posted 26 October 2009 - 08:18 PM

Am avut problema acum 2 ani....
Curge pe sub bord, in dreptul pedalei de acceleratie....
Se poate observa cu ochiul liber, este vorba de o teava metalica ce duce intr-o piesa de plastic...
Am impins cu mana in teava metalica (un fel de a inmufa) si de atunci, noroc chior n-a mai curs niciodata...
E problema des intalnita la Albea.
S-ar putea sa mearga si cu ceva silicon aplicat la inmufare..
0

#8 User is offline   Adibadi 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 26 October 2009 - 09:02 PM

Si la mine s-a rezolvat fara demontarea bordului. Dar e un pic de chinuiala si julituri de maini. Si sunt aproape 2 ani de atunci.
0

#9 User is offline   ventus 

Posted 29 October 2009 - 08:10 PM

Ca sa raspund celor ce au intrebat de costuri...
Un dat jos de bord la service Fiat costa intre 1400 si 2000 RON in functie de ...nici ei nu stiu exact. Treaba de 2 zile a electricienilor si de 5 minute a mecanicului sa schimbe oringul (oringurile???). Oringurile costa si ele 100 RON (am intrebat la magazinul lor de piese). Preturile astea mi le-a spus un inginer de acolo, exact nici el nu stia. Asta in conditiile in care au afisat un tarif de 88 RON fara TVA pe ora manopera. Service-ul in cauza : Auto Perugia Bucuresti.

As fi nespus de bucuros daca as putea sa o rezolv mai simplu decat sa dau bordul jos, chiar daca se lasa cu julituri si tot felul de figuri de yoga pentru a inlocui oringurile sau a strange vreun surub. Din cate am inteles de la cei din magazinul lor de la service, citez : "celebrele oringuri de la Albea". Asta spune totul despre faimoasele Fiat.

Adibadi, daca spui ca la tine s-a rezolvat, te rog sa imi spui si cum ai procedat. Ca sa stiu unde si cum trebuie sa umblu si eu.
Multumesc, anticipat.
0

#10 User is offline   adriandoru 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Albea 1.2 16v

Posted 02 November 2009 - 02:23 PM

Ce am observat la mine, pierderile de antigel sunt undeva in dreptul farului din stanga,trebuie sa caut o rampa sa o sui sa vad pe unde curge.
Pleaca odata din Ghencea
Free Steaua
0

#11 User is offline   me_sleepin 

Posted 06 November 2009 - 07:53 PM

Salut.
Sa imi spui si mie te rog cum ai rezolvat.
Ca si la mine a inceput sa curga pe pedala de acceleratia de la tevile de sub bord... Deocamdata completez cu apa distilata. :(

View PostAdibadi, on 26 October 2009 - 09:02 PM, said:

Si la mine s-a rezolvat fara demontarea bordului. Dar e un pic de chinuiala si julituri de maini. Si sunt aproape 2 ani de atunci.

0

#12 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Model: Albea 1.4

Posted 06 November 2009 - 08:01 PM

Am vazut si eu ca sunt 2 tevi de aluminiu, cred, care se gasesc chiar in dreptul rotitei de reglaj a caldurii. Oare imbinarea cu plasticul acela sa fie cauza? Daca o sa am timp, ma bag sa vad despre ce e vorba!
0

#13 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 07 November 2009 - 04:14 PM

Revin cu noi informatii: am depistat de unde este problema cu scurgerile pe pedala de acceleratie! Sub bord, pe partea soferului se vad doua tevi zincate care intra in calorifer. Una este pentru tur, una pentru retur, conform sagetilor care se gasesc pe plasticul bej in care intra cele doua tevi. Acolo am gasit umed la imbinarea dintre teava si plastic. Tevile sunt "impinse" catre plastic de catre o bucata de metal care are doua decupaje in forma de "U" la extremitati si care, prin intermediul unui surub cu piulita apropie cele doua tevi de plastic, practic preseaza pe tevi.

Ce am facut eu: am luat un imbus, am desfacut surubul (piulita este fixata intr-un suport pe plastic ca sa poata tine "contra"), am scos piesa metalica cu decupajele in "U", am sters umezeala si am bagat silicon la imbinari. Am pus piesa metalica la loc, am strans surubul si acum astept sa vad daca mai curge!
0

#14 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 08 November 2009 - 09:36 AM

Hai ca sunt tare, am ajuns sa vorbesc de unul singur in topicul asta ;))

Din pacate, nu merge cu silicon! Trebuie sa il curat acum si sa vad de unde fac rost de oringurile alea destepte. Saptamana viitoare sper s-o rezolv!
0

#15 User is offline   me_sleepin 

Posted 08 November 2009 - 01:35 PM

Mda.. bine de stiut cu siliconul.
Sa postezi daca o rezolvi si cum. :)

View PostCip, on 08 November 2009 - 09:36 AM, said:

Hai ca sunt tare, am ajuns sa vorbesc de unul singur in topicul asta ;))

Din pacate, nu merge cu silicon! Trebuie sa il curat acum si sa vad de unde fac rost de oringurile alea destepte. Saptamana viitoare sper s-o rezolv!

Nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
0

#16 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 09 November 2009 - 02:16 PM

Azi am luat oringurile de la Perugia. Ieftine, ce sa zic, 95 de ron 4 garnituri de dimensiunea unor verighete - 2 din alama si doua din cauciuc... La italoparts nu stiau baietii de ele, pentru cei interesati, dau codurile: 0007082367 si 0007082368.

This post has been edited by Cip: 09 November 2009 - 02:17 PM

0

#17 User is offline   me_sleepin 

Posted 09 November 2009 - 04:13 PM

Multumesc.
Sa imi spui cum te-ai descurcat cu montarea lor.
0

#18 User is offline   cornelmen 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: albea
  • An: 2008

Posted 09 November 2009 - 04:22 PM

baieti ...multumesc lui DUMNEZEU ca de cand am masina nu am avut nici un fel de probleme cu ea . am mai avut un albea primul model de 2005 pe care l-am lasat sotiei, dar nici la ala nu sunt probleme. Stima , si sa conduceti fara reparatii ! Poza cu albea de 2005 , care nu are probleme tehnice , model 2005 :biggrin:Attached File  Aab.jpg (49K)
Number of downloads: 52
.....i love this car
0

#19 User is offline   MADOS 

• Model: ALBEA STAR 1.2 16V

Posted 12 November 2009 - 01:24 AM

View PostCip, on 07 November 2009 - 04:14 PM, said:

Revin cu noi informatii: am depistat de unde este problema cu scurgerile pe pedala de acceleratie! Sub bord, pe partea soferului se vad doua tevi zincate care intra in calorifer. Una este pentru tur, una pentru retur, conform sagetilor care se gasesc pe plasticul bej in care intra cele doua tevi. Acolo am gasit umed la imbinarea dintre teava si plastic. Tevile sunt "impinse" catre plastic de catre o bucata de metal care are doua decupaje in forma de "U" la extremitati si care, prin intermediul unui surub cu piulita apropie cele doua tevi de plastic, practic preseaza pe tevi.

Ce am facut eu: am luat un imbus, am desfacut surubul (piulita este fixata intr-un suport pe plastic ca sa poata tine "contra"), am scos piesa metalica cu decupajele in "U", am sters umezeala si am bagat silicon la imbinari. Am pus piesa metalica la loc, am strans surubul si acum astept sa vad daca mai curge!

Poate merge oprita scurgerea prin strangerea la mana a surubului cu ajutorul unui imbus, fara a-l slabi deloc...
Poate merge...
O sa-ncerc eu si va spun....

This post has been edited by MADOS: 12 November 2009 - 01:25 AM

0

#20 User is offline   ventus 

Posted 14 November 2009 - 06:43 AM

Multumesc pentru coduri Cip, am sa caut in alta parte sa vad diferenta de pret. Si eu am intrebat la ei si mi-au spus ca oringurile costa 100RON.
Cum ma sperie gandul sa dau bordul jos, nu am avut ce face si mi-am bagat si eu nasul sa vad despre ce e vorba si am observat acelasi lucru ca tine. Surubul cu pricina se desface cu un imbus de 5 dar e greu al dreaq sa umbli la el din cauza pozitiei si inghesuielii.
Dupa ce o rezolvi sa imi spui si mie cum ai procedat sa schimbi alea, in conditiile in care daca desfaci surubul si garniturile o sa inceapa sa se goleasca caloriferul de antigel, fiindca prin plasticul ala curge antigel.
Iar tevile alea sunt buba. Cel putin asa zic astia de la Fiat, proaste fiindca sunt din aluminiu si au grad de dilatare foarte mare si cum imbinarea lor cu plasticul nu e cea mai buna solutie, de aici numai probleme.
0

#21 User is offline   Dinamita 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Albea Dynamic

Posted 17 November 2009 - 01:25 PM

In vara si mi-e imi curgea lichid pe la pedala de acceleratie.........m-am dus la autoitalia si mi-au spus ca e de la calorifer si trebuie schimbat..........cica asta este o problema la albea........operatia a durat 6 ore......mi-au demontat tot bordul .......este de munca o gramada........dupa ce am vazut cat dureaza si cam ce e de facut am banuit si singur ca daca nu aveam masina in garantie asa ceva costa in jur de 20 mil.
0

#22 User is offline   ciprizmeu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:ski,sah,fotbal,snooker si sa conduc
  • Model: albea 1.2 16v

Posted 20 November 2009 - 11:12 PM

intradevar 2oringuri si 2 inele de cupru costa 100 ron si se inlocuiesc prin demontarea bordului,se pare ca e singura rezolvare
0

#23 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 10 December 2009 - 09:06 PM

Confirm si eu ca NU SE POT SCHIMBA CELE 2 ORINGURI FARA DEMONTAREA BORDULUI!

E o idiotenie fara margini a celor de la Fiat, care au conceput acest sistem de incalzire a habitaclului ca si cum nu se va strica niciodata. Pentru 2 garnituri de toata jena, care costa 40 de ron, trebuie demontat tot bordul! E o aberatie cretinoida, de ce nu au facut garniturile mai groase, sau sa le etanseze cu silicon?

E singura problema serioasa pe care am avut-o la masina in 3,5 ani, dar e greu de crezut ca niste oameni normali la cap pot sa faca o asemenea tampenie!

Mecanicul meu mi-a spus ca la Clio e si mai greu, se demonteaza si bordul si din compartimentul motor. Ce mai, e chinul de pe lume sa schimbi asa ceva!

Cu ocazia asta am descoperit ca un furtunas, care face legatura dintre clapeta de acceleratie si filtrul de aer era cazut de la locul lui. Parea sa fie o conducta de vacuum!
0

#24 User is offline   Adibadi 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 13 December 2009 - 12:47 PM

Asa cum am spus mai sus si eu si yma la noi s-a rezolvat fara demontarea bordului. La mine operatia a durat cam 2-3 ore la Autopalermo in Pitesti. Banuiesc ca totul tine de imaginatia si experienta lucratorului din service. Daca la noi a mers si altfel (fara demontarea bordului) nu vad de ce si la voi nu ar merge! Totul e sa gasesti omul potrivit.
0

#25 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 13 December 2009 - 09:26 PM

Atunci, roaga-l pe mecanic sa ne dezvaluie si noua metoda, fiindca e foarte mare deranjul ca sa dai tot bordul jos. Daca nu, macar sa stim sa mergem cu masinile la Pitesti pentru porcaria asta de garnitura lu' peste!
0

#26 User is offline   mariussilviu 

Posted 07 February 2010 - 05:40 PM

View PostCip, on 13 December 2009 - 09:26 PM, said:

Atunci, roaga-l pe mecanic sa ne dezvaluie si noua metoda, fiindca e foarte mare deranjul ca sa dai tot bordul jos.

Salutari!
Ati reusit sa aflati metoda de inlocuire a garniturilor fara demontarea bordului? Nu de alta, dar nu am dispozitia pentru a face 500 km. dus-intors pentru aceasta operatiune. Am descoperit de doua saptamani aceeasi problema; probabil frigul a comprimat tevile de aluminiu si se produc scurgeri. Multumiri anticipate.
0

#27 User is offline   gryzly_2005 

• Marca: FIAT ALBEA

Posted 14 February 2010 - 04:40 PM

Salut,
Am un Albea din 2005. Pana acum nu au fost probleme majore. Rulmentul de presiune schimbat pe la 40K si curelele le-am schimbat odata la 48K. Acum o luna am observat umed sub pedala de accelaratie. Mers la service, programat pentru a doua zi. 200 lei 1h si 30 minute. E o pozitie tare nasoala. Trebuie stat pe spate cu capul intre pedale si o lampa de miner pe cap ca sa ai ceva lumina. Nu stiu ce "afoni" de mecanici au ajuns la concluzia ca trebuie dat bordul jos. Tepari, cum se gasesc peste tot si in toate domeniile. Am uitat sa precizez Albea 1.2/63K la bord. Va urez tuturor toate cele bune si fara evenimente........rutiere , binenteles.
0

#28 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 14 February 2010 - 09:13 PM

Eu am fost intr.un service de cartier dar n.au reuşit sa.i dea de cap. Nu au reuşit sa facă conductele sa se miste din calorifer. Poate ne spui si noua mai detaliat cum au procedat cei din reprezentanta īnţeleg.
0

#29 User is offline   gryzly_2005 

• Marca: FIAT ALBEA

Posted 19 February 2010 - 09:03 PM

Salut si scuzati pentru intarzierea raspunsului. Nu pot spune prea multe avand in vedere ca din camera de asteptare priveam in ineriorul atelierului printr-un geam. Ce pot sa spun ca era un tip bagat pe spate deci statea cu capul undeva intre pedale si un altul care ii dadea niste scule la mana. Lucrarea a durat cam o ora si un pic cu pauzele de rigoare avand in vedere pozitia cam naspa. problema e ca numai curge.........adica sa rezolvat.
0

#30 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 19 February 2010 - 10:08 PM

Deci, la reprezentanta s-a rezolvat? Daca e asa, eu dau o fuga la Ploiesti sa mi-o faca!
0

• (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Covorase auto