== CLUB FIAT ROMANIA==: Flanse Amortizoare Fata - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Flanse Amortizoare Fata

#1 User is offline   leahustefan 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 26 October 2009 - 11:27 PM

Cine stie cum se schimba flansele de la amortizoarele de pe fata? Din cate am inteles trebuie comprimat arcul ca sa poti scoate flansa. Poate oferi cineva o explicatie mai detaliata ? Seschimba la fel ca la Logan ? .... este un filmulet pe net cum isi schimba unul arcurile ..... Ms anticipat.
Just FIAT ....
0

#2 User is offline   Onytzu 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Albea FL 1.4 8V Dynamic & Stilo GT 2.4

Posted 27 October 2009 - 09:35 PM

Este necesara o presa pt a comprima arcurile! dar de ce le schimbi asa repde?
fac zgomot pe viraje? La albea pica f greu flansele!
My FIAT is fantastic
0

#3 User is offline   ciprizmeu 

• ciprizmeu
  • PipPip
  • Interests:ski,sah,fotbal,snooker si sa o conduc pe ea!
  • Marca: FICAT
  • Model: ALBEA 1.2 16V

Posted 27 October 2009 - 11:14 PM

intradevar trebuie demontat amortizorul si comprimat cu presa arcul pt. a schimba talerul[flansa] cati km. ai de ti sau dus?
0

#4 User is offline   leahustefan 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 31 October 2009 - 11:31 PM

Numai Dumnezeu stie ce zogomote aud eu la masina mea. Am abia 30 000 km dar pe drum de tara se aude ca o trancaneala scurta, repetata ca o vibratie si eu o aud in partea din fata. Vroiam doar sa vad cum arata flansele de la amortizoare.
Just FIAT ....
0

#5 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea 1.4
  • An: 2006

Posted 31 October 2009 - 11:57 PM

Eu cred ca ori ai vreo teava care s-a desprins din clips, ori trancane puntea spate! Daca aveai flansele duse, alea fac zgomot la viraj stanga-dreapta, amortizoarele au un rulment care huruie cand se duce!
0

#6 User is offline   leahustefan 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 03 November 2009 - 08:11 PM

Pai si cum as putea sa-mi dau seama de ce aude? Ca am fost prin service-uri si lumea zice ca e OK. Ceea ce mi s-a mai spus este despre suportul de la cutia de viteze. Un mecanic mi-a zis ca are joc mare, dar cei din service de la reprezentanta au zis ca asa trebuie sa aiba jocul mare ca sa preia vibratiile cutiei. Voi ce ziceti ?
Just FIAT ....
0

#7 User is offline   Onytzu 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Albea FL 1.4 8V Dynamic & Stilo GT 2.4

Posted 03 November 2009 - 08:24 PM

Eu zic sa lasi masina in service... si sa faca niste probe cu ea!!!
Iti punde unu nou... si daca e de acolo ramane ;)
My FIAT is fantastic
0

#8 User is offline   sebastyan@ 

• Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2008

Posted 06 February 2010 - 03:31 PM

Acelasi lucru este si la mine, o bataie scurta in fata dar nu stiu ce e, dar se aude numa la tara sau cand trec liniile de tramvai si gropi si eu am 35000 dar se aude si de la 10000.
0

#9 User is offline   costipl 

• Marca: fiat
  • Model: albea
  • An: 2006

Posted 26 September 2010 - 08:02 PM

Salutare tuturor,
Pot sa va spun ca dupa ce am trecut peste o denivelare de asfalt mai cu viteza, din acel moment in partea din fata stanga in zona amortizorului se tot aude un zgomot mai ciudat atunci cand traversez zone denivelate, cele de genul cocoaselor din dreptul trecerilor de pietoni.Acel zgomot l-as descrie ca si cum ar agata un plastic de arc/amortizor.Am fost in service dar baietii au zis ca totul este OK, am testat-o si pe standul ptr Itp si tot OK a iesit,acu nu stiu ce sa mai cred ca ar putea fi.Poate imi puteti spune voi daca v-ati confruntat cu aceasta problema si ce ati descoperit ca avea.
Multumesc ptr ajutor
0

#10 User is offline   ciprizmeu 

• ciprizmeu
  • PipPip
  • Interests:ski,sah,fotbal,snooker si sa o conduc pe ea!
  • Marca: FICAT
  • Model: ALBEA 1.2 16V

Posted 18 October 2010 - 08:48 PM

s-ar putea ca talerul amortizor sa aiba rulmentul fisurat[camasa ext a rulmentului]. am intalnit un caz!
0

#11 User is offline   yourguyonly 

Posted 14 March 2011 - 10:13 AM

View Postcostipl, on 26 September 2010 - 08:02 PM, said:

Salutare tuturor,
Pot sa va spun ca dupa ce am trecut peste o denivelare de asfalt mai cu viteza, din acel moment in partea din fata stanga in zona amortizorului se tot aude un zgomot mai ciudat atunci cand traversez zone denivelate, cele de genul cocoaselor din dreptul trecerilor de pietoni.Acel zgomot l-as descrie ca si cum ar agata un plastic de arc/amortizor.Am fost in service dar baietii au zis ca totul este OK, am testat-o si pe standul ptr Itp si tot OK a iesit,acu nu stiu ce sa mai cred ca ar putea fi.Poate imi puteti spune voi daca v-ati confruntat cu aceasta problema si ce ati descoperit ca avea.
Multumesc ptr ajutor

Salut.
Daca nu ai reusit sa rezolvi problema cu zgomotul poate pot sa te ajut eu. Aceleasi zgomote se auzeau si la maisna mea in partea din fata la trecerea peste denivelari (gropi, denivelari treceri pietoni, etc.) mentionez ca zgomotul a aprut la 42.000Km acum 75.000Km. Am facut doua teste de amortizoare la Dacia si Fiat ambele fiind service-uri autorizate, rezultatul amortizoareleor find Ok, mecanicii de la Fiat testand si flansele amortizoareleor rezultatul fiind: mai merg ele, dar mai bine sa le schimbati. Ca le schimb pe banii mei, nu pe al lor :spumelagura: ! Am rezolvat problema singur cu bani putini si 30-40 minute de munca. Am ajuns la concluzia ca zgomotul vine de la bucsa din plastic care este pe tija (axul) amortizorului de ea fiind prins burduful amortizorului. La trecerea peste denivelari bucsa loveste flansa de fier aflata deasupra ei, ea culisand prea usor pe tija (axul) amortizorului din doua motive, a prins ulei de la amortizor sau orificiul prin care trece tija (axul) este largit (crapat). Rezolvare: am aplicat pe partea superioara a bucsei bucati de banda dublu adeziva si am prins-o de flansa de fier. Eu am ridicat masina pe cric pentru a avea mai mult spatiu intre aripa si roata, dupa coborarea masinii am apasat iarasi pe bucsa sa fiu sigur ca ramane lipita. Dupa operatiune :lavolan: si, nu se mai aude nimic la trecerea peste denivelari :banana: ! Atasez foto. Nu intru prea des pe forum asa ca mail-me, yourguyonly@yahoo.com pentru alte detalii! Sa auzim numai de bine si drumuri bune tuturor!
Attached File  amortizor.jpg (20.68K)
Number of downloads: 94
1

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo