Placute Frana
Posted 17 April 2012 - 02:23 PM
Eu cand am vandut masina avea aproape 50.000 km si placutele nu le schimbasem inca, dar erau duse intr-adevar. Discurile in schimb, daca se mentinea acelasi raport uzura/km, ar fi mers pana la 150.000 km fara probleme. La fel, 207-le are acum 127k km si discurile mai merg pana la 140k-150k km. Mie mi se pare un kilometraj acceptabil pentru discurile de frana.
In general, dupa parerea mea, placutele trebuie suficient de dure cat sa nu le schimbi la fiecare revizie, dar suficient de moi incat sa nu manance discurile. Trebuie sa reziste bine la fenomenul de fading si sa franeze asa cum trebuie in orice conditii (asta fiind si rolul lor, evident). Daca se poate sa fie si silentioase, adica sa nu scartaie, atunci e perfect. Am mai spus-o, eu am fost foarte multumit de placutele OEM si aveam planificat sa le schimb tot cu placute OEM.
In general, dupa parerea mea, placutele trebuie suficient de dure cat sa nu le schimbi la fiecare revizie, dar suficient de moi incat sa nu manance discurile. Trebuie sa reziste bine la fenomenul de fading si sa franeze asa cum trebuie in orice conditii (asta fiind si rolul lor, evident). Daca se poate sa fie si silentioase, adica sa nu scartaie, atunci e perfect. Am mai spus-o, eu am fost foarte multumit de placutele OEM si aveam planificat sa le schimb tot cu placute OEM.
It is wise to keep in mind that neither success, nor failure is ever final.
Ex: Fiat Bravo 1.4 T-Jet Sport 150 CP
Posted 17 April 2012 - 02:25 PM
cris.g, on 17 April 2012 - 01:44 PM, said:
Poate nu am inteles eu bine dar... vrei sa spui ca cele Bosch OEM (eu asa am avut la Bravo) sunt mai bune decat cele Bosch AM? Altfel, nu cred ca cele Bosch, fie ele OEM sau AM (care de fapt eu sunt convins ca sunt exact aceleasi) sunt mai bune sau mai proaste decat ATE de exemplu. Probabil sunt tot pe acolo.
Daca ai vrut sa spui ca placutele "de buget" sunt mai proaste, cu asta pot fi de acord.
Daca ai vrut sa spui ca placutele "de buget" sunt mai proaste, cu asta pot fi de acord.
Bosch OEM sunt mai bune decat Bosch AM... Sigur... Acum diferenta intre cele AM la acelasi nivel de pret nu cred ca e mare. E foarte probabil sa fie acelasi chinez care le face...
Posted 17 April 2012 - 02:28 PM
Ubik, on 17 April 2012 - 02:25 PM, said:
Bosch OEM sunt mai bune decat Bosch AM... Sigur...
Ce te face sa spui asta? Eu cred ca sunt exact acelasi lucru, dar normal ca nu pot fi sigur 100%.
Posted 17 April 2012 - 02:39 PM
Cine a spus ca placutele OEM sunt gandite sa toceasca discurile...
... Asta e buna!!!!
This post has been edited by cubanezu: 17 April 2012 - 02:39 PM
Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata Noi trecem prin timp!!!
Posted 17 April 2012 - 02:45 PM
Cerintele de calitate AM si OEM nu sunt la fel.... Precum si preturile... In general e normal sa se creada ca daca fac OEM fac si AM la aceeasi calitate... Dar atunci cand ai castigat un biz OEM nu ai aceasi presiune a pietii ca si in AM, unde oricine produce, normal sunt parturi de catalog...
Posted 17 April 2012 - 02:53 PM
Pai la Bosch pretul e cam acelasi, OEM sau AM, diferenta e de 20-30 de lei in conditiile in care pretul e de ~350 de lei. Depinde mai degraba de unde le cumperi. Cum spunea, nu sunt 100%, nu am cum, dar eu cred ca sunt acelasi lucru. Parerea mea.
Posted 03 May 2012 - 06:20 PM
Salut, am si eu doua intrebari:
1. dupa aprinderea martorului cati km mai poti face?
2. pana la urma, din fabrica Bravo poate veni de la caz la caz cu marci diferite de placute ?
1. dupa aprinderea martorului cati km mai poti face?
2. pana la urma, din fabrica Bravo poate veni de la caz la caz cu marci diferite de placute ?
Posted 04 May 2012 - 09:15 AM
1. Depinde cum mergi, daca mergi in afara intr-un regim constant tin mai mult, daca mergi intr-un oras aglomerat in care stai mai mult cu piciorul pe frana tin mai putin. Ideea e ca daca s-a aprins martorul trebuie sa le schimbi. Probabil mai tin 500-1000 km, dar n-are rost sa risti sa ajunga fier pe fier si sa strici si discul.
2. N-am idee.
2. N-am idee.

Help