Bataie Roti Gp
Posted 26 December 2009 - 07:35 PM
Posted 27 December 2009 - 08:48 PM
Posted 01 January 2010 - 06:55 PM
Posted 07 January 2010 - 05:16 PM
Posted 08 February 2010 - 03:18 PM
Daca nu am postat bine rog un moderator sa stearga postul meu. Lectura placuta
"Mi-am reparat caseta!!!!Daca o mai citi cineva topicul asta sau daca are cineva Opel Corsa si doreste sa afle cum sa nu dea peste 600 de euro din cauza unei bucse, iata care-i ideea:se merge la un service, se da jos caseta, se scoate cremaliera, se impinge afara bucsa originala care, intr-o paranteza fie spus, are un astfel de sistem incat sa nu o poti da afara decat dand jos caseta:( si se confectioneaza la un strung, din teflon, o alta bucsa. Noua bucsa se monteaza impreuna cu niste sigurante, nu ca ar avea unde sa plece, dar sa stea locului...Si astfel, in loc de 20 milioane dai doar 2. Apropo, eu nici nu m-am mai obosit sa fac alta bucsa, cea de dacie potrivindu-se absolut perfect, tolerante micrometrice. Am facut compromisul asta pentru ca noul sistem de montare imi permite sa o schimb ori de cate ori o sa fie cazul, demontand doar una dintre bielete.
1)bucsa respectiva, din cate mi-a zis mecanicul la care am facut lucrarea, ar fi identica cu una de Peugeot
2)am adoptat solutia cu bucsa de dacie pt ca era mai ieftina si nu am vrut sa-mi mai bat capul cu gasirea uneia identice(apropo, pur si simplu intamplator am descoperit ca bucsa se potriveste; nenea ala a bagat-o pe cremaliera si parca ziceai ca dacia a facut bucsi pt opel toata viata:))
3)la montarea cremalierei, adica a bratului din caseta de directie care culiseaza stanga-dreapta, nenea mecanicul trebuie sa aiba grija sa nu introduca diferente la razele de bracaj stanga-dreapta. Acest lucru se preintampina daca-si face un semn inainte de a o scoate afara(pe cremaliera)
4)mai tarziu m-am gandit ca se poate face o bucsa super sanatoasa cu doua inele de otel intre care sa fie turnat cauciuc(exista pe 1 Mai o astfel de firma care-ti toarna ce bucsa vrei tu). Dar daca merge si asta...
5)cu bucsa asta de dacie am 13000km si nu da semne de oboseala, asa ca nu regret solutia."
This post has been edited by Ice90: 08 February 2010 - 03:20 PM

трансерфинг реальности
Posted 08 February 2010 - 11:44 PM
⎝⏠⏝⏠⎠
Posted 09 February 2010 - 10:01 PM
This post has been edited by dick: 09 February 2010 - 10:05 PM
Posted 15 February 2010 - 10:59 AM
Posted 28 February 2010 - 09:35 PM
Problema asta o am si eu (a doua oara), se aude un zgomot pe partea stanga fata la trecerea peste denivelari. Prima data mi-au inlocuit tampoanele de la amortizoare fata......vreo 4000 km a fost ok dar acum a aparut zgomotul din nou....m-am programat la service pt schimbarea lor din nou.....oare sa fie piesele astea asa proaste?....mentionez ca dupa ce au schimbat prima data, zgomotul disparuse de tot....
Posted 03 March 2010 - 08:58 AM
dumy87, on 08 February 2010 - 11:44 PM, said:
Salut ! Nu cred ca este (sau sper sa nu fie; pentru tine) caseta. Aceeasi problema aveam si eu, la orice denivelare sau sina de tramvai/tren indiferent de roata cu care treceam peste ea, se auzea un cloncanit gen fier pe fier. Am fost in service, crezand ca este ori caseta ori flansele; adevarul este altul, era de la traversa, care fiind stramba (probabil de la sleaurile de gheata peste care am trecut toata iarna), batea in esapament (mai precis in partea din fata de unde iese din motor). Bafta !
This post has been edited by ieronim77: 03 March 2010 - 08:59 AM

Sign In
Register
Help

MultiQuote