== CLUB FIAT ROMANIA==: Soft Diagnoza Fiat Si Cablu - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 12 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Soft Diagnoza Fiat Si Cablu util

#31 User is offline   vasycara 

• Group: Members
  • Marca: fiat
  • Model: doblo
  • An: 2004

Posted 14 January 2010 - 01:35 PM

eu am o interfata fiat finalist cu cipul mobydic 3220 am softul finalist 1.00, merge bine dar exista un alt soft finalist 116, care vede mult mai multi parametri. am gasit si acest soft dar cind ii dau exe genereaza un id si functie de acesta imi cere o cheie pe care nu o am. nu gasesc nici sa cumpar softul. daca are cineva un key gen sau krak pentru acest soft il cummpar, eventual maill la vasycara@yahoo.com, sau pe messenger vasycara. astept
0

#32 User is offline   silgal191 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1. 8 16v
  • An: 2002

Posted 14 January 2010 - 02:20 PM

Ce anume poti sa accesezi din aceste softuri? Se poate accesa si ALARMA? CLIMA? AIRBAGU? ECU? ABS? s.a
0

#33 User is offline   cpx 

• Model: Stilo

Posted 15 January 2010 - 11:14 AM

View PostGodzzi, on 13 January 2010 - 05:51 PM, said:

zis si facut. Am modificat cablul cu un selector de 2 pozitii si functioneaza impecabil.
pozitia 1 - se poate accesa Airbag + ECU Motor
pozitia 2 - se poate accesa EPS + ABS + ECU Motor

Am adaugat 2 poze ca sa vedeti si voi.

Ce este mai nou si interesant este ca azi Yani a adaugat un update la program si anume acum suporta Airbag-urile de pe Stilo nemaifiind nevoie de KWP71Diag. L-am probat si functioneaza

Salut, la accesarea tuturor parametrilor de ECU se poate reseta si intervalul de service?
0

#34 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Stilo Coupe 1.8

Posted 15 January 2010 - 11:23 AM

inca NU. Yani ne promite ca va adauga asa ceva in versiunile urmatoarea ale programului.

Bafta.
Posted Image
0

#35 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo 1.8

Posted 23 January 2010 - 03:35 PM

Am gasit pe grupul Unidiag fisierul acesta: http://xa.yimg.com/k...hitachi+mpi.PDF

Cat m-am informat si eu si am discutat si cu Godzzi, motorul de 1.8 (ECU Hitachi) este f neglijat, atat in soft-ul de pe Fiatecuscan.net cat si in altele, neputand citi parametri in timp real cum se poate la alte modele. Daca este cineva mai in tema cu asa ceva, il rog sa se uite peste pdf si sa ne spuna si noua ce parere are. I l-am trimis si lui Yani, dar ma indoiesc ca nu stia de el.

Alex
0

#36 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: bravo

Posted 23 January 2010 - 07:16 PM

alexx88 nu pricep nika in italiana dar ce ai tu acolo in fisierul ala sa stii ca este aur. Nu stiu cum ai dat peste asa ceva, dar cred ca Yani poate usor sa aduca un update si pentru acest ECU. Nu am avut rabdare sa ma uit atent prin el dar contine multe informatii pe care nu le poti gasi prin incercari succesive ca iti creste barba pina la genunchi. Daca era in engleza era super si poate iti faceam eu softul dar in italiana e ceva de munca pentru tradus. Din intimplare nu ai gasit ceva si pentru FIAT BRAVO model 2007?
La pagina 14 din acel PDF sunt toti parametrii la care poti avea acces doar pentru citire si doar la citva pentru scriere (cruise control, codice tester si data di programmatione -asta cred ca este intervalul de service si se vede ca se poate scrie). La cruise control este exact ce ma asteptam, un flag care se seteaza la prima utilizare a cruise controlului si e de naspa. Cei care nu au cruise control din fabrica si il activeaza daca inainte de a merge in service pentru revizi nu sterg acest flag cei din service se pot prinde ca a fost utilizat cruise control-ul. Oricum mie totusi mi se par putini parametrii dar sunt buni si aia. Am vazut ca se pot accesa si starea unor valve sau valoarea unor senzori.
Oricum totul este posibil!! Pentru ca in pdf este cel mai important lucru si anume:
StartCommunication: Teste 0x81 si ECU 0xC1. Deci se da adresa ECU-ului. La LOGAN stiu ca este 0x7A. Asta este partea aiurea ca fiecare ECU vine cu adresa lui si daca nu o stii ramane varianta de a lua pe rind din 1 in 1 si a verifica. Mai nasol este ca nici raspunsul dat de ECU nu este acelasi. Dar oricum din fisierul PDF dat de tine si cu o interfata K-Line eu zic ca se pot accesa parametrii de la pagina 14. Eu cum nu am un asemenea ECU pot sa zicem incerca sa fac din aproape in aproape un program (mai greu cu italiana) dar tu va trebui sa tot testezi programul de fiecare data si pot fi zeci si zeci de incercari, daca nu sunt de fata. Eu fac o modificare si tu iar incerci si tot asa. Yani are avantajul ca stie italiana si a pus mana pe mai multe fisiere de acest gen (daca nu si mai amanuntite). Daca ai mai avea fisiere de acest gen ar fi super, iar daca gasesti si pentru Fiat Bravo model 2007 te pup!!!
0

#37 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 23 January 2010 - 08:02 PM

Eu am gasit pdf-ul la un simplu search pe google, pe grupul de yahoo unidiag. Banuiesc ca tine de noroc. I-am dat mail lui Yani, sa vedem ce zice
0

#38 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 24 January 2010 - 12:35 AM

alexx88 ai un pic rabdare, incerc sa fac un soft care sa "simuleze" ECU si sa vad ce face Yani cu acest soft. Sa vad daca exista diferente intre ECU-uri. Dupa cum vezi habar nu am cum arata codurile ISO pentru un ECU dar incet incet cred ca ajung la un liman. Oricum am vazut ca sunt parametrii interesanti pentru Lancia si Fiat Stilo JTD. Daca iese ceva din truda asta tie iti ramane sarcina sa traduci din italiana. Eu deocamdata sa vad ce valori sunt si daca comenzile sunt la fel pentru diferite ECU-uri. Attached File  lancia1.JPG (85.66K)
Number of downloads: 255Attached File  lancia2.JPG (84.21K)
Number of downloads: 258Attached File  stilo1.JPG (76.77K)
Number of downloads: 209.
0

#39 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 25 January 2010 - 11:46 PM

Mi-a raspuns Yani (creatorul softului FiatECUScan) si a spus ca va incerca adaugarea ECU-ului de la motorul de 1.8 in cel mai scurt timp.
0

#40 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 26 January 2010 - 11:02 AM

Asa cum am spus, am inceput deja sa "sap" si sa vad cum merge softul lui Yani si daca tu ai interfata si acest ECU pe masina pot sa-ti fac un mic program care pentru inceput sa-ti arate citva parametrii on line si daca merge pot apoi sa adaug ceilati parametrii sau poti sa astepti softul de la Yani. Tu alegi.
0

#41 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 26 January 2010 - 11:29 PM

Salut!

Mersi mult pentru implicare, dar astazi s-a lansat ultima versiune de la FiatECUScan si contine si motorasul asta. De abia astept sa imi spuna Godzzi ce informatii afiseaza. :) Daca vrei sa continui sa lucrezi la proiect, eu nu am nici o problema sa mai testez din cand in cand ceva. Deocamdata sa imi soseasca si mie interfata + simulatorul.

Alex
0

#42 User is offline   uscovu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo JTD

Posted 28 January 2010 - 10:28 PM

ok
am citit cu atentie acest topic...si m-a incurajat sa imi iau si eu un cablu....
amu, intrebarea mea este: am o eroare ENGINE FAULT, se poate scoate prin cablu asta si fiatecuscan?
mentionez ca eroarea a aparut in momentul in care am scos mufa de la debitmetru aer pt ca s-a defectat, am schimbat piesa cu una originala Bosch identica, motorul functioneaza ca nou insa eroarea nu a adisparut, am inteles ca a ramas inregistrata...
deci?
astept pareri, indrumari!

am un stilo 1,9JTD / 115 CP
All Best!!!
0

#43 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 28 January 2010 - 10:47 PM

din ceea ce spui tu asa e...eroarea este stocata si se poate sterge cu acest cablu si fiatecuscan. ceva similar avea userul LOPEZ pe un punto si am rezolvat cu acest cablu atunci cand i l-am vandut,

This post has been edited by Godzzi: 28 January 2010 - 10:48 PM

Posted Image
0

#44 User is offline   uscovu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo JTD

Posted 29 January 2010 - 12:56 AM

View PostGodzzi, on 28 January 2010 - 10:47 PM, said:

din ceea ce spui tu asa e...eroarea este stocata si se poate sterge cu acest cablu si fiatecuscan.

da, mersi mult pt ajutor :) in cazul asta am sa il achizitionez ca la un service ma costa aproape cat costa cablul ....deci pe viitor de banii aia bag mototina :P
All Best!!!
0

#45 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 29 January 2010 - 12:18 PM

ei bine tocmai mi-a ajuns cablulul din UK. diseara ii voi pune comutatorul si o sa va pot da informatii si parametrii despre injectia de pe 1.8.
Posted Image
0

#46 User is offline   Nobrain 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Stilo 2.4 Abarth
  • An: 2001

Posted 29 January 2010 - 12:23 PM

Mersi Godzzi de informatii si teste. :thumbl:

Vote to sticky!
a shaved squirrel is a rat?
0

#47 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 29 January 2010 - 01:27 PM

De abia astept sa ajunga si cablul meu! :D Goddzi, daca poti sa pui un mic tutorial foto cand montezi comutatorul ar fi minunat. :osanale:

Mi se pare interesanta ideea tipului de aici: http://forum.fiatecu...?f=5&t=255#p494 cu acel switch pentru fiecare linie. Ma gandesc ca daca faci asa o sa poti folosi interfata si pt masini din grupul VAG.

In final as va sa sugerez tuturor celor carora o sa le fie folositor programul sa doneze o mica suma creatorului. Nu stiu cum e la alte marci, dar stiu ca ma uitasem cat costa softul original FIAT si era de ordinul sutelor de euro.
0

#48 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 29 January 2010 - 02:29 PM

destul de simplu. la vechiul cablu am pus un comutator cu 2 poziti (vezi poza atasata). diseara vreau sa cumpar un comutator cu 3 pozitii.
- stanga 1-2
- drept (circuit inchis)
- dreapta 2-3

teorectic avantajul fata de cel din poza care l-am avut e ca se poate intrerupe circuitul (pozitia din mijloc) astfel eliminand total riscul de a cauza pagube altor masini care nu fac parte din grupul FIAT. Cablul este conceput pentru VAG dar am inteles de la un prieten care a si testat ca merge si pe Peugeot 206 HDI. Cei drept am incercat si eu pe masina tatalui Peugeot 406 HDI si nu a mers. Pentru incercarea diagnosticarii altor masini care nu fac parte din grupul vag se goloseste VAG COM care vine pe cd-ul cablului la sectiune OBD 2 scan.

si eu votez pentru STIKY !!!

Attached File(s)-----

This post has been edited by Godzzi: 29 January 2010 - 02:31 PM

Posted Image
0

#49 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 29 January 2010 - 02:39 PM

godzzi, daca inteleg eu bine:

Pe pozitia centrala, niciunul dintre pinii 1,3,9 nu mai este conectat la pinul 7? Asta in timp ce pinul 7 este conectat permanent la linia K?
0

#50 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 29 January 2010 - 02:45 PM

exact. teorectic la un comutator cu 3 pozitii, pozitia centrata nu mai leaga pinul 7 de nimic.

This post has been edited by Godzzi: 29 January 2010 - 02:45 PM

Posted Image
0

#51 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 29 January 2010 - 09:33 PM

iata ce a iesit. comutatorul este cu 3 pozitii. desi mentionam mai sus ca un comutator cu 3 pozitii elimina total sansa de daune la alte masini, acum cateva minute mi-am dat seama ca prin aceasta metoda exista o legatura permanenta intre pinul 1 si 9, indiferent de pozitia comutatorului.

Maine voi face test cu cablul sa vad daca functioneaza complet.

Attached File(s)-----

This post has been edited by Godzzi: 29 January 2010 - 09:39 PM

Posted Image
0

#52 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 29 January 2010 - 11:33 PM

Godzzi, am o rugaminte, daca mai desfaci interfata sa pui o poza mai clara sa vad si eu cu ce circuite integrate este facuta.
Merci

P.S. Astept cu interes print screen-uri cu programul!!!
0

#53 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 30 January 2010 - 12:00 AM

sa inteleg ca te intereseaza schita electrica a placii cu integrate?

This post has been edited by Godzzi: 30 January 2010 - 12:03 AM

Posted Image
0

#54 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 30 January 2010 - 12:40 AM

O simpla poza si daca din poza nu se intelege scrisul de pe integrat (integrate) sa imi scrii separat ce scrie pe el. Nu vreau schema ca este foarte greu de scos. Doar integratul sau integratele ca apoi restul se "afla".
0

#55 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 30 January 2010 - 11:38 AM

atasez print screen-uri cu conectare pe injectia Hitachi de pe 1.8.

-----------------------------------------------------

vlad. a 4-a poza e pentru tine si vezi ca e la rezolutie mai mare pentru a se vedea bine.

Attached File(s)-----

• Attached File  1.jpg (155.62K)
    Number of downloads: 248
  • Attached File  2.jpg (186.72K)
    Number of downloads: 276
  • Attached File  3.jpg (179.42K)
    Number of downloads: 363
  • Attached File  IMG_0702.JPG (423.04K)
    Number of downloads: 396

Posted Image
0

#56 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 30 January 2010 - 01:01 PM

Godzzi multumesc in primul rind pentru poza. Indraznesc totusi sa te rog daca poti sa ii faci o poza si pe spate. Am crezut ca toate componentele sunt pe o parte dar .... se pare ca nu.
M-am uitat intai la print-screen-uri si mi-a atras atentia niste valori: RPM-ul si avansul si load-ul. Din ce stiam eu si ce am vazut la citeva masini la relanti load-ul este undeva in jurul valorii de 7 - 8% la tine apare numai 3%. Cati cai putere are motorul tau? La tine la relanti turatia este in jur de 1000 RPM? Mai apare apoi un RPM acolo de 12.000 sau imi scapa mie ceva. Oricum ce sigur este OK este avansul! Daca tu la relanti ai avans de 12 grade ai benzina buna in rezervor. Si eu sunt in curs de realizare a unui program dar astept sa imi vina interfata. Fara ea nu prea are farmec sa tot schimb valori in simulator si apoi sa vad in programul lui Yani ce imi afiseaza. Pune te rog si un print screen cu pagina cind iti afiseaza seria de la ECU. Vreau sa vad algoritmul prin care programul detecteaza daca seria este valida sau nu. Oricum sunt putini parametrii la ECU-ul asta fata de altii dar sunt buni. O intrebare: la tine programul lui Yani se deconecteaza daca interoghezi in timp real anumiti parametrii? Am vazut ca unele softuri mai fac asta la alfa romeo si eram curios daca si asta face la fel. Eu vreau sa imi fac softul pentru noul fiat bravo si cum nu am nici o documentatie o sa tot merg prin incercari succesive desi va minca mult timp.

De acum daca tot ai interfata poti sa vezi cam ce benzine sunt pe la tine in oras. Dupa un drum (sa zicem minim 10 minute acum iarna sa ajunga totul la regimul normal de functionare) la destinatie nu opresti motorul, conectezi interfata si pe laptop te uiti la grafic unde selectezi sa iti afiseze turatia, avansul si timpul de injectie. Chiar sunt curios in timp ce grafice ai sa obtii.

P.S. Deci cind ai timp si daca poti te rog sa mai faci o poza la interfata si pe partea cealalta. Multumesc
0

#57 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 30 January 2010 - 01:17 PM

salutare. pe partea opusa nu e mare lucru sunt 2 piese foarte micute. Cat despre avans si aprindere ma depasesc interpretarile acestor valori.....noroc ca avem un forum :)). sa le iau pe rand..
- pe hartie motorul are 133 cai.
- cand motorul e rece rpm-ul sta pe la 1100 si cand se incalzeste scade la 900. am mai intrabat lumea pe forum aici si cica e ceva normal la fiat. eu stiam ca rpm-ul la cald e in jur de 750 la alte masini.
- maximum engine speed nu se schimba deloc in program. dupa ce l-am bifat a ramas la 12750.
- benzina bag de obicei petrom95 dar ultima oara am facut plinul de la agip si am bagat si o sticla de aditiv.
- nu mi se deconecteaza deloc programul. Mentionez ca am selectat la lantecy time pentru portul COM pe care il emuleaza laptopul cea mai mica valoare.

Sincer am mai zis si mai sus nu stiu sa interpretez valorile, dar ce vreau sa fac e sa iau prin comparatie, asa ca cine mai are stilo 1.8 rog sa posteze aici valorile la: Air Intake Quantity, Spark Advance si Injection time.

Mentionez ca acum o luna eu am schimbat bujiile cu NGK Iridium.

This post has been edited by Godzzi: 30 January 2010 - 01:19 PM

Posted Image
0

#58 User is offline   vlad_2770 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 30 January 2010 - 01:58 PM

Daca ai bagat aditiv :wallbanger: trebuie sa astept sa mai faci doua plinuri si apoi sa vedem ce rezultate vei avea. Cu aditivi adaugati nu prea poti sa ai repere si sa-ti faci o idee. Daca RPM-ul la rece era la 1100 este OK. Eu am crezut ca ai facut print screen-urile dupa ce ai mers ceva timp cu ea (a doua oara am observat ca si temperatura motorului era la 49 de grade deci trebuia sa imi dau seama ca abia este pornit motorul). La 900 RPM (care de fapt pe softul de diagnoza ai sa vezi ca este in jur de opt sute si ceva) cind motorul este cald nu-i nici o problema. Am vazut ca la unele masini se pot seta aceasta valoare a motorului la relanti. Am sa vad daca nu si pe la fiat sau alfa romeo. Mdea motorul este destul de puternic la 133 cai deci se poate ca valoarea de load sa fie la tine la relanti asa mica.
Sper sa mai apara si altii cu valori si deja vom ajunge sa mai eliminam din necunoscutele care se ascund sub capota.
0

#59 User is offline   alexx88 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 30 January 2010 - 09:15 PM

Dupa ce te-ai conectat la ECU-ul motorului ti-a aparut cumva "Engine Failure" asa cum apare cand te conectezi la servo si abs? Eram curios daca poti conduce cu softul conectat si primind date, iar dupa aceea sa vezi ce a inregistrat. E posibil?

Also, Godzzi, ar fi super daca ai putea posta o poza si cu legaturile facute (interfata intoarsa invers fata de poza pusa pt Vlad). Mersi!

@Vlad: poti te rog sa imi trimiti si mie acel simulator sau sa explici aici pe forum ce e cu el. Nu sunt chiar strain in ale programarii si mi-ar placea sa ma apuc si eu de un mic proiectel in timpul liber. Multumesc!

This post has been edited by alexx88: 30 January 2010 - 09:27 PM

0

#60 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 30 January 2010 - 09:26 PM

daca e sa o luam practic poti conduce oricand.
- cand te legi la servo - iti cade servo -> poti conduce dar trebuie sa ai brandul mare sa dai de volan.
- cand te legi la abs - iti cade ABS, ASR, ESP -> poti conduce fara probleme dar e de recomandat nu prea tare :)) . sunt multe persoane pe aici pe forum care circula cu masina asa.
- cand le legi la injectie - nu iti cade nimic -> deci no problem (nu apare engine failure)

la mufa este foarte simplu.
1. - un fir foarte scurt de maxim 1cm care il lipsti intre 1 si 9
2. - un fir de circa 5cm la pinul 1
3. - un fir de circa 5cm la pinul 7
4. - un fir de circa 5cm la pinul 3
-----------------------------------
Comutatorul are 3 pini.
la pinul din mijloc mandatoriu lipit firul care vine de la pinul 7 al mufei, iar celelate 2 fire ramase pe cei 2 pini ramasi ai comutatorului (nu conteaza cum ii pui )

This post has been edited by Godzzi: 30 January 2010 - 09:27 PM

Posted Image
0

Share this topic:

• 12 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic