Pierde Antigel
Posted 01 March 2010 - 10:26 AM
am observat ca de ceva timp dispare antigelul din vas !!! m-am tot uitat la el si nu pare spart ...sa fie oare un furtun? e normal se se evapore asa ?
Multumesc,
Posted 01 March 2010 - 11:43 AM
De evaporat nu prea are cum.
Exista doua posibilitati:
1. Ai o fisura pe undeva in instalatie (furtune, radiator interior/exterior). Poti verifica dimineata sub masina sa vezi da nu ai vre-o pata ceva.
2. Ai o fisura undeva prin chiloasa si se amesteca antigelul cu uleiul.
Cea din urma varianta fiind si cea mai nasoala din punctul meu de vedere...
Posted 01 March 2010 - 02:36 PM
Poate fi din multe locuri, sa piarda pompa cand sta, furtune, etc.
Mi s-a zis sa fac in felul urmator.
1. completeaza nivelul la antigel cand e rece motorul la max
2. reseteaza calculatorul sa iti masoare nr de km si perioada de condus de cand ai pus antigel pana scade la minim
3. tine minte perioada de cand ai pus antigelul (condus+stationat)
4. te prezinti la mecanic inapoi cand ai terminat questul
Posted 17 March 2010 - 10:22 AM
La mine, sa vedeti faza, curge cand este ger afara, face balta sub masina.
Pana acum am completat vreo 6 litri.
Cand este cald afara nu curge nimic, perfect uscat sub masina.
La fel si cand motorul este cald.
Astept sa se mai incalzeasca, sa ma bag pe sub ea.
Posted 22 April 2010 - 09:29 AM
Am rezolvat problema cu solutie pt radiatoare(18 lei) in 2 zile nu a mai curs deloc, dar sa nu bagi mai mult de un tub pt ca nu face bine.
Bafta multa!
Posted 19 May 2010 - 02:39 PM
Am rezolvat-o la inceputul lunii.
Curgea pe la furtunul ce intra in cabina, adica in climatizare. Are acolo un clips de plastic ce tine furtunul si era sarit. Treaba se face repede, numai pozitia de lucru e naspa. Mesteru care mi-a facut-o a confirmat ca la unele modele tre sa dai tot motoru jos pt un rahat de garnitura, exact cum ti-au zis tie baietii de la Fiat.
Atentie cu solutia STOP LEAK, o ruda ce lucreaza la Iveco mi-a spus ca nu este recomandat sa o tii mult in sistem pt ca in timp colmateaza radiatorul de caldura din cabina si iarna viitoare faci frigu. Astea sunt recomandate pt o perioada scurta dupa care rezolvi problema, adica :garnituri, furtune, coliere.
S-auzim numai de bine.
Posted 19 May 2010 - 07:44 PM
Mereu lichidul din vasul de antigel este cu doua degete sub MINIM.
De ex pun seara lichid pana la nivelul MAX si a doua sau a treia zi este sub nivelul MIN cu doua degete. In schimb de acolo nu mai scade nici peste 3 luni nici daca fac 5000Km, practic se opreste acolo.....a mai patit cineva asa ceva? este vreun pericol daca circul asa o perioada de timp?
Posted 19 May 2010 - 08:38 PM
Blazer, on 19 May 2010 - 07:44 PM, said:
Pai muta si tu nivelul de maxim cu trei degete mai jos si ai rezolvat problema !
Atita timp cit termostatul, radiatorul si ventilatorul de la radiator functioneaza bine nu ai de ce sa-ti faci griji.
Posted 20 May 2010 - 02:17 PM
Asta ma gande-am si eu dar am zis mai bine sa intreb sa nu imi para rau mai tarziu
Posted 20 May 2010 - 08:00 PM
Binenteles ca nu de prosti au pus MIN si MAX dar sa nu exagerat ca pentru 3-400g de lichid se intampla nu stiu ce fenomen.
Si oricum asta e o problema de moment, in cel mai scurt timp o sa rezolv problema, plus ca in aceasta perioada folosesc masina cam 10-15Km pe zi.
Posted 22 June 2010 - 05:19 PM
Posted 01 March 2011 - 11:38 PM
@silvanu96 cum localizez acel furtun mai exact?
This post has been edited by Silview: 01 March 2011 - 11:39 PM
Posted 06 April 2011 - 03:28 PM
Acolo in mijloc ai 2 furtunuri groase negre ,unul langa altul, cel din dreapta este intrarea in cabina, cel din stanga este iesirea.
Te intinzi peste motor ,si pui mana sub cele 2 furtunuri, daca se uda mana ...ai gasit scurgerea.

Help