== CLUB FIAT ROMANIA==: Parbriz / Senzori Ploaie - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Parbriz / Senzori Ploaie

#1 User is offline   cristi4n 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto
  • An: 2008

Posted 25 March 2010 - 04:44 PM

Salut,

Am achizitionat de curand un grande punto sh.
Parbrizu are o mica fisura si vreau sa il schimb.
Acum eu nu ma pricep :) Masina am inteles ca este dotata cu senzori lumina + ploaie. Poate sa imi zica cineva unde sunt situati acesti senzori?
Trebuie parbriz special pentru senzorul de ploaie, sau nu conteaza?

Astept cu interes un raspuns :)

Merci,
Cristi
0

#2 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 25 March 2010 - 04:58 PM

Nu cred ca ar fi ceva diferente la parbriz intre cel cu senzor si fara pentru ca sistemul(senzorii)este in interiorul habitaclului la prinderea oglinzii retrovizoare.
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#3 User is offline   horrry 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Gpunto 1.9 120 CP
  • An: 2006

Posted 25 March 2010 - 08:47 PM

Eu cand am schimbat parbrizul, m-au intrebat daca am senzorii de ploaie cand au dat comanda, eu unu cred ca exista o diferenta intre cele 2.
0

#4 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • An: 2007

Posted 17 May 2010 - 04:39 PM

Si eu am o fisura destul mare (traiasca drumarii) si trebuie sa-mi schimb parbrizul, mai ales ca la sfarsitul lunii imi expira si ITP-ul si din cate stiu te respinge sigur pentru probleme de genul asta. Parbrizul este simplu si bineinteles ca te intreaba daca ai senzor de ploaie atunci cand il comanzi,e normal sa fie diferit,adica mai are in plus acel senzor care e o fotodioda in fapt care se afla in punctul de prindere al oglinzii interioare pe parbriz. Cel original fara senzor e vreo 1200 de lei parca, este Pilkington si scrie si Fiat pe el. Eu am primit o oferta de la Gimarom Centru de Parbrize (scuze daca fac reclama) cu 470 lei,inclusiv montajul pentru parbriz Pilkington (nu stiu daca scrie si Fiat) fara senzor de ploaie si fara parasolar.

Sper ca am fost de ajutor cu aceste informatii si scuze inca odata daca se considera ca am facut reclama dar poate mai sunt si altii in situatia asta, acuma fiecare e liber sa-si cumpere ce crede ca e mai bun;mai sunt si alte marci si la alte firme.
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#5 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP

Posted 08 April 2011 - 07:15 PM

Diferenta intre cele doua este ca cel fara senzor are folie in dreptul senzorului. La mine, avand senzor este ocolita de folie acea zona. Ma refer la acea folie de pe marginea parbrizului care vine si in dreptul suportului oglinzii
Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
0

#6 User is offline   cristobob 

• Marca: Daewoo
  • Model: Nubira

Posted 14 April 2011 - 01:25 PM

exista diferente intre parbrizul de Punto clasic si Grande Punto? Din 2010.
0

#7 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 14 April 2011 - 03:01 PM

View Postcristobob, on 14 April 2011 - 01:25 PM, said:

exista diferente intre parbrizul de Punto clasic si Grande Punto?

Eu cred ca exista diferente intre cele doua modele; avand in vedere titlul topicului si intrebarea ta cred ca te-ar interesa daca ai putea sa iti pui senzor de ploaie pentru un Punto clasic,asa-i? Uite arunca o privire aici >>>[attachment=26843:Parbriz Punto.JPG] si intreaba la sectiunea Punto daca are cineva parbriz cu senzor de ploaie (optiunea e notata cu 347- Rain sensor).

Revenind la Grande Punto,intreb si eu: credeti ca se merita din dezmembrari un parbriz cu senzor de ploaie? sau mai degraba luat un parbriz nou si doar senzorul din dezmembrari?
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#8 User is offline   gaby645 

• An: 2006

Posted 14 April 2011 - 08:57 PM

la dezmembrari nu prea sta nimeni sa scoata parbrizele intregi !! daca nu ai crapat parbrizul mai mult de 20% nu necesita sa ii schimbi parbizul cand te duci la itp !!
Sfaturi putem da minte nu!
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo