Jump to content


Photo

Schema Instalatie Electrica Fiat Punto


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 MARYAN1971

MARYAN1971
  • Members
  • 2 posts
  • Locatie: ROMANIA ,BRAILA
  • Marca: FIAT
  • Model: PUNTO
  • An: 2003

Posted 01 April 2010 - 09:56 PM

i-mi poate da cineva o schema electrica fiat punto sau o idee unde o pot gasi.multumesc anticipat

#2 blakcrp

blakcrp

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 85 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto 1,2 8V
  • An: 2008

Posted 09 April 2010 - 11:15 AM

unde


sunt cateva softuri (Autodata, Vivid Workshop, Tecdoc, Eper) care te-ar putea ajuta - s-a discutat despre ele pe forum..
DEŞTEAPTĂ-TE ROMĀNE!

#3 Katjagl

Katjagl
  • Members
  • 1 posts
  • Locatie: Galati
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto
  • An: 2001

Posted 11 April 2010 - 11:31 AM

Mai ai nevoie de scheme? Daca da da-mi adresa ta de mail

#4 BogdanO

BogdanO
  • Members
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto

Posted 15 April 2010 - 07:54 AM

Mai ai nevoie de scheme? Daca da da-mi adresa ta de mail


Poti sa-mi trimiti si mie schema: rbcoclisan@yahoo.com

Thx

#5 MARYAN1971

MARYAN1971
  • Members
  • 2 posts
  • Locatie: ROMANIA ,BRAILA
  • Marca: FIAT
  • Model: PUNTO
  • An: 2003

Posted 15 April 2010 - 05:55 PM

Mai ai nevoie de scheme? Daca da da-mi adresa ta de mail

OLARUMARIANMIHAIL@YAHOO.COM

#6 ofroyalprince

ofroyalprince
  • Members
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Covasna
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 2000

Posted 21 April 2010 - 10:35 AM

Poti sa-mi trimiti si mie schema: ofroyalprince@yahoo.com

#7 cabron23

cabron23
  • Members
  • 3 posts
  • Locatie: zalau
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 2000

Posted 27 April 2010 - 04:37 PM

salut eu sunt nou pe aici,as dori si eu schema electrica la fiat punto....bogdy_lavitza@yahoo.com mesk anticcipat

Fara scriere IRC te rog!

Edited by roby_lup, 27 April 2010 - 07:57 PM.


#8 emil1310

emil1310

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 196 posts
  • Gender:Male
  • Location:DEVA
  • Locatie: deva
  • Marca: FIAT punto 1.2 16v
  • Model: punto 1.2 16 v
  • An: 2000

Posted 28 April 2010 - 01:50 PM

Schema electrica la punto este formata din mai multe module,compartiment motor,inchidere centralizta,geamuri electrice,lumini......
Parerea mea este ca pentru cei cu punto 1999-2003 cel mai de folos este manualul care are toate schemele complecte.
Manual service punto mk2 1999-2003

#9 florin1528

florin1528
  • Members
  • 26 posts
  • Locatie: Craiova
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2002

Posted 04 May 2010 - 09:16 AM

Parerea mea este ca pentru cei cu punto 1999-2003 cel mai de folos este manualul care are toate schemele complecte.
Manual service punto mk2 1999-2003
[/quote]


Multumim Emil, e foarte necesar manualul :drinkers: . Mai sunt cumva si alte manuale de genu asta?

Numai bine :happywave:

#10 robylup

robylup

    Membru al Asociatiei ClubFiat Romania

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 3,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Orasul celor 7 coline
  • Locatie: acasa
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Sx , Pegasso Gtr50 6 caluti chinezesti:)
  • An: 2002

Posted 04 May 2010 - 09:33 AM

Din pacate e singurul dar te asigur ca e de ajuns. :thumbl:
"My Punto is terrible. I hate it. It is always going wrong. So I shall buy another." Jeremy Clarkson - Top gear

Link-uri Utile Pt Cei Ce Zic Ca " Nu Gasesc " Dar Ei Nu Se Obosesc Sa Caute
Link-uri Catre Topicele Cu Problemele Cele Mai Des Intalnite La Punto

#11 visoto

visoto
  • Members
  • 13 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Calarasi
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2002

Posted 28 October 2010 - 06:31 PM

Vreau si eu schema electrica Punto 1,2 2002 .Va rog. visoto@yahoo.com. Multumesc anticipat.

#12 adi2000

adi2000
  • Members
  • 4 posts
  • Locatie: sibiu
  • Marca: fiat
  • Model: punto nk2
  • An: 2001

Posted 29 October 2010 - 08:21 PM

Ma poate ajuta cineva si pe mine cu schema de conexiuni intre ECU si ceilanti senzori (MAP,Lamda1,Lamda2.....etc)
In urma schimbarii motorului am vazut o schimbare in consumul masinii si as vrea sa fac niste masuratori
Multumesc anticipat orzaclaudiu2000@yahoo.com

#13 mariusl82

mariusl82

    Specialist PUNTO

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,221 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 30 October 2010 - 07:41 PM

salut
sper sa te ajute,ai aici conexiunele la fiecare pin al ECU-ului

Attached Files


Edited by mariusl82, 30 October 2010 - 07:43 PM.


#14 adi2000

adi2000
  • Members
  • 4 posts
  • Locatie: sibiu
  • Marca: fiat
  • Model: punto nk2
  • An: 2001

Posted 08 November 2010 - 08:10 PM

Multumesc de raspunsul promt
Am nevoie pentru a masura rezistenta traseelor intre ECU si Lamda 1 si Lamda 2 (am ceva probleme pe partea de consum undeva la 10/suta km si nu stiu de unde ar putea veni )Poate are cineva o idee cu ce sa incep

#15 jhonutz

jhonutz

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Iasi
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto SX 1.2 8v
  • An: 2000

Posted 08 November 2010 - 08:22 PM

apropo de instalatie electrica, in spatele motorului am un cablu cu un conector cu 3 pini,conectorul are o dunga galbena pe el, si atarna fara sa fie conectat. Poate stie cineva unde anume vine acel cablu, se vede cum te uiti la motor pe partea cu bobinele de inductie, in spatele lor.

sau daca e cineva din iasi disponibil, cu motor identic sa vad exact unde duce acel cablu :)

Edited by jhonutz, 08 November 2010 - 08:24 PM.


#16 robylup

robylup

    Membru al Asociatiei ClubFiat Romania

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 3,904 posts
  • Gender:Male
  • Location:Orasul celor 7 coline
  • Locatie: acasa
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Sx , Pegasso Gtr50 6 caluti chinezesti:)
  • An: 2002

Posted 08 November 2010 - 10:16 PM

Mai bine ar trebuii sa pui o poza.
"My Punto is terrible. I hate it. It is always going wrong. So I shall buy another." Jeremy Clarkson - Top gear

Link-uri Utile Pt Cei Ce Zic Ca " Nu Gasesc " Dar Ei Nu Se Obosesc Sa Caute
Link-uri Catre Topicele Cu Problemele Cele Mai Des Intalnite La Punto

#17 mariusl82

mariusl82

    Specialist PUNTO

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,221 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 09 November 2010 - 08:41 AM

stai linistit ca si eu am pe langa motor o gramada de mufe neconectate, eu zic ca masinile vin precablate pentru toate tipurile de motorizari si functii.
  • BC-92-EDI likes this

#18 sdorgos

sdorgos
  • Members
  • 40 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: tg mures
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 1995

Posted 15 November 2010 - 07:36 PM

daca e linga calculator atunci e mufa de tester

#19 jhonutz

jhonutz

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Iasi
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto SX 1.2 8v
  • An: 2000

Posted 15 November 2010 - 07:47 PM

e in compartimentul motor, mai precis in spatele motorului,exact pe mijlocul masinii si coboara in jos,am 2 explicatii una e ca acel conector pur si simplu nu a fost conectat niciodata,2 ar fi un conector undeva in zona casetei de directie(cutie de viteza si ceo mai fi acolo), are 3 fire, nu cred ca are treaba cu ce zici tu acolo

Edited by jhonutz, 15 November 2010 - 07:50 PM.


#20 DeViAnS

DeViAnS

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 501 posts
  • Gender:Male
  • Location:Craiova
  • Locatie: Craiova
  • Marca: Audi
  • Model: A4 131 HP
  • An: 2005

Posted 15 November 2010 - 09:47 PM

cu siguranta te-as fi putut ajuta insa nu cunosc cum sunt dispuse mufele cablurile la motorul pe benzina, insa sfatul meu, este sa iti instalezi Auto Data si acolo o sa gasesti majoritatea senzorilor, relee.. etc.
Turometru ai? --- >Poate este cablajul universal care la o masina cu mai multe dotari foloseste acea mufa, sau poate la fel de bine sa fie de la vreun senzor, iar daca nu simte senzorul, ECU merge pe valori "default"~prestabilite ( de avarie).( de exemplu la diesel masina merge fara probleme si fara debitmetru - cu mufa scoasa, insa se simte o mica diferenta de putere)

Bafta! un mare ajutor ar fi daca ai poza o poza cu mufa respectiva.

Edited by DeViAnS, 15 November 2010 - 09:48 PM.

Audi A4 AVF 131 + X= ~150 HP
Posted Image
Ex: Fiat Punto 1.9 JTD + X = 102 HP

#21 jhonutz

jhonutz

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 207 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Iasi
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto SX 1.2 8v
  • An: 2000

Posted 15 November 2010 - 10:37 PM

masina are turometru, senzorii motorului sunt toti conectati corect, conform autodata.Masina merge bine, nu da eroare in bord, deci tind sa cred ca acea mufa e in plus.Probabil odata cand am sa ajung sa ma bag sub masina am sa studiez problema :) Nu imi mai bat capul atat timp cat nu am probleme de functionare. Daca o sa am timp am sa fac o poza cu toate ca pozitia e cam nasola in spatele motorului spre partea de jos :)

#22 slick

slick

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2
  • An: 2001

Posted 17 November 2010 - 06:29 PM

baieti, ca tot sunteti prinsi in discutia asta , vreau si eu o lamurire, ordinea fiselor de la bujii pe bobinele de inductie...eu le-am schimbat si cred ca nu le-am mai pus cum trebuia...in fine, o poza ceva , o directiune mi-ar prinde bine. Va multumesc anticipat.

#23 dreamweaver

dreamweaver
  • Members
  • 3 posts
  • Locatie: dej
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 2001

Posted 21 April 2011 - 12:28 AM

pentru jhonutz
nu stiu daca ai gasit pentru ce e mufa aia dar si eu o am... e bagata prin dreapta motorului cum te uiti spre el din fata masini! nu stiu pentru ce e dar pe a mea scrie AMP1, are miez rosu si ca un fel de rizuri galbene pe ea.. (pentru distantare) o sa revin cu poze in cel mai scurt timp. Am descoperit-o intamplator cand m-am uitat sub masina si sincer m-am ingrijorat sa nu fie ceva senzor anulat sau stiu eu ce.. nu am masina decat de 3-4 luni, daca ai aflat cumva ce e cu mufa da un PM. ms

#24 mariusl82

mariusl82

    Specialist PUNTO

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,221 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 21 April 2011 - 06:21 AM

salut
masina e plina de astfel de mufe(mai ales in spatele motorului), ea vine precablata pentru diferite motorizari / optiuni( 1 sau 2 sonde lambda,cu/fara abs etc ), daca nu ai vreun martor in bord aprins si masina merge bine, eu zic ca nu e motiv de ingrijorare

Edited by mariusl82, 21 April 2011 - 06:22 AM.


#25 dreamweaver

dreamweaver
  • Members
  • 3 posts
  • Locatie: dej
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 2001

Posted 21 April 2011 - 10:19 AM

salut
masina e plina de astfel de mufe(mai ales in spatele motorului), ea vine precablata pentru diferite motorizari / optiuni( 1 sau 2 sonde lambda,cu/fara abs etc ), daca nu ai vreun martor in bord aprins si masina merge bine, eu zic ca nu e motiv de ingrijorare


da am engine fault aprins. dupa sarbatori o duc la tester la reprezentanta

am revenit cu poze

Attached Files



#26 leoncristians

leoncristians
  • Members
  • 9 posts
  • Locatie: ploiesti
  • Marca: FIAT
  • Model: PUNTO

Posted 30 July 2011 - 12:28 PM

s vrea si eu schema electrica daca se poate. multumesc! leoncristians@yahoo.com

#27 wmbro

wmbro
  • Members
  • 1 posts
  • Locatie: braila
  • Marca: Fiat
  • Model: punto

Posted 06 October 2012 - 10:34 PM

mai aveti schema cu instalatia electrica la punto va rog ?wmbro24@yahoo.com

#28 denis_09

denis_09
  • Members
  • 8 posts
  • Locatie: toplita
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 1976

Posted 11 December 2012 - 03:17 AM

schema electrica la fiat punto din 2000 motor 1242 daca are cv il rog sa o trimita la adresa marinel.stoica05@yahoo.com , trebuie sa imi schimb toata inst. si sa nu gresesc cv

#29 mariusl82

mariusl82

    Specialist PUNTO

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,221 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Locatie: Timisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2002

Posted 11 December 2012 - 05:45 PM

ce anume vrei sa schimbi??cum sa schimbi toata?trebuie demontata toata masina....verifica daca vine alimentarea la ECU-uri, daca ai 12V atunci ai linia de K-line(comunicare) intrerupta pe undeva.EU tind sa cred ca asta e problema ta.
sunt curios cat ti-au cerut pentru operatie??

#30 denis_09

denis_09
  • Members
  • 8 posts
  • Locatie: toplita
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 1976

Posted 11 December 2012 - 11:33 PM

la reprezentanta nu aui spus un pret fix dar au spus ca trece bn de 1000 lei , asa ca am cumparat o inst. sh si am schimbat-o eu astazi mai am putin de lucru dar maine e gata sper si atunci mai revin cu un rezultat

de la inst.sh care am luat-o lipseste o mufa sus linga carcasa de la distributie e un sezor de turatie cred si vreau sa iau de pe cea veche si sa il pun sus in rest totul e gata




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users