Salutare!
Incep sa observ din ce in ce mai des zgomotul aerodinamic mare, ce-i drept la viteze de peste 120-130 km/h. Cel mai pronuntat se aude la geamurile laterale fata si ceva frontal dinspre parbriz. Recunosc ca am cauciucurile cam uzate...sa fie oare de la zgomotul produs de ele? Daca nu, ce cauze ar mai putea fi? Exista ceva solutii de atenuare?
Multumesc!
Page 1 of 1
Zgomot Aerodinamic solutii reducere
Posted 04 April 2010 - 04:40 PM
Daca usile se inchid bine nu ai ce sa faci mai mult de atat. Aerodinamica masini e aia care e si daca mai si bate vantul din diverse directii se combina toate astea. Apoi, conteaza si suprafata de rulare care la noi e varza. Deasemenea si pneurile au un aport important la nivelul de zgomot, cauta unele care sunt mai silentioase.
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Posted 05 April 2010 - 02:51 PM
Imi poti recomanda un anume tip de pneuri care au proprietatea asta?
Merci
Merci
Posted 06 April 2010 - 08:43 AM
In principiu orice pneu de firma gen Michelin, DUnlop, Continental, GoodYear, etc, isi face treaba bine.
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Posted 06 April 2010 - 09:02 AM
Si sa fie de vara.Pentru ca cele de iarna fac mai mult zgomot.Eu personal mi-am antifonat Grande Punto-ul si am mai redus din zgomot la interior.
Nu viteza ucide. ci inconstienta si prostia!
Posted 06 April 2010 - 11:08 AM
Intrebarea e simpla, dar raspunsul complicat cred
Cum ai facut antifonarea...intr-un service sau acasa prin munca asidua? Cam care ar fi etapele?
Merci
Merci
Posted 06 April 2010 - 11:20 AM
Categoric se poate face in ambele moduri insa am ales sa o fac eu, prin munca asidua.
Etapele sunt simple:iti fac rost de dyb\namat( folie insonorizare) sau aluband( cazul meu-se foloseste la hidroizolatii si are cam aceleasi proprietati cu dynamatul).Trebuie date toate plasticele jos de pe masina si se aplica unul din produsele alese( ambele sunt autoadezive) pe portiere , haion si interior portbagaj.Suplimentar poti sa izolezi si tavan/podea.Exista un material care seamana cu folia poliuretanica ce se foloseste la montajul parchetului.Eu personal as folosi chiar folia.Preturi nu pot sa-ti dau pentru ca nu m-a costat decat munca( multumesc lui Horia Bucur pentru ajutor).
Etapele sunt simple:iti fac rost de dyb\namat( folie insonorizare) sau aluband( cazul meu-se foloseste la hidroizolatii si are cam aceleasi proprietati cu dynamatul).Trebuie date toate plasticele jos de pe masina si se aplica unul din produsele alese( ambele sunt autoadezive) pe portiere , haion si interior portbagaj.Suplimentar poti sa izolezi si tavan/podea.Exista un material care seamana cu folia poliuretanica ce se foloseste la montajul parchetului.Eu personal as folosi chiar folia.Preturi nu pot sa-ti dau pentru ca nu m-a costat decat munca( multumesc lui Horia Bucur pentru ajutor).
Posted 06 April 2010 - 11:31 AM
Ai observat diferente mari dupa antifonare? adica la viteze mai mari de 120Km/h cand la mine incepe sa se simta bine zgomotul; sub viteza asta e ok
Posted 06 April 2010 - 11:32 AM
Zgomotul din exterior s-a redus simtitor si in plus se aud un pic mai bine boxele.
Posted 20 January 2012 - 05:29 PM
Sa revigorez topic-ul...am gasit undeva intr-un program urmatoarea imbunatatire ptr reducerea zgomotului
Intr-adevar am verificat la masina mea si exista acel spatiu intre cheder si geam (in partea din fata a geamului, unde se si arata pe imaginea atasata)
Am incercat sa-l "reshape" cum indica ei, dar la putin timp revine la pozitia initiala si ramane la fel de departat de geam; aveti ceva idei care sa-l faca sa stea fix dupa reasezare?
Intr-adevar am verificat la masina mea si exista acel spatiu intre cheder si geam (in partea din fata a geamului, unde se si arata pe imaginea atasata)
Am incercat sa-l "reshape" cum indica ei, dar la putin timp revine la pozitia initiala si ramane la fel de departat de geam; aveti ceva idei care sa-l faca sa stea fix dupa reasezare?
Attached File(s)-----
-
untitled.jpg (107.27K)
Number of downloads: 34
Share this topic:
Page 1 of 1

Help