== CLUB FIAT ROMANIA==: Problema Directie - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problema Directie Cum se numeste? Se pate remedia acasa?

#1 User is offline   Cosminomu 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo
  • An: 2002

Posted 10 April 2010 - 05:13 PM

Salutare!
De o vreme mi se aude o bataie usoara la roata stanga, azi am constatat ca problema este acea tije subtire care este fixata cu un surub de telescop si cu un alt surub de bara stabilizatoare daca nu gresesc, partea de sus care este legata de telescop are joc si de acolo bate, nuca acea sau bucsa ce o fi pare a fi uzata.
Intrebarea este: Cum se remediaza aceasta problema, trebuie schimbata acea tije cu totul sau doar parte care are problema? cat costa o asa tije? se poate schimba usor acasa, sau e necesar la service? Care este denumirea acelei tije? Astept lamuriri. Merci!!!
0

#2 User is offline   flavius 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: punto1.2/stilo1.6
  • An: 2004

Posted 10 April 2010 - 07:39 PM

View PostCosminomu, on 10 April 2010 - 05:13 PM, said:

Salutare!
De o vreme mi se aude o bataie usoara la roata stanga, azi am constatat ca problema este acea tije subtire care

Salut,
Acea tije se numeste bieleta antiruliu,si poti sa o schimbi si tu acasa.Pretul nu mai stiu acum,dar mergi la un mag. auto si pe baza talonului iti comanzi piesa(lungimea ei e de 30cm,suruburile sunt opuse).
Ai nevoie de o cheie de 16-17,imbus de 6 si spray pt. rugina (inainte de a desface dai cu el pe suruburi,se desface mai usor).Se ridica masina de fata,se da roata jos si se desfac piulitele de la bieleta.In cazul in care se rotesc cu tot cu surub (sigur asa se va intimpa) te ajuti cu imbusul de 6.Schimbi bieleta(o sa-ti trebuiasca si o surubelnita mai mare sa te ajuti ca sa scoti/introduci bieleta apasind pe bara de torsiune) o inlocuiesti si stringi bine piulitele.
In principiu nu e greu,sper sa-ti fie de folos si spor la treaba.
Sa auzim de bine
0

#3 User is offline   armandot55 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 10 April 2010 - 08:14 PM

o bieleta costa intre 45 si 120 lei.in caz ca nu reusesti sa desfaci suruburile alea( la mine la ambele capete s-au rotunjit) poti sa le tai cu incredere.operatiunea dureaza aprox 30-40 min.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
0

#4 User is offline   Cosminomu 

Posted 11 April 2010 - 10:38 AM

Merci mult baietzi pentru indicatii, imi sunt de mare ajutor. Saptamana ce urmeaza am sa merg sa cumpar piesa ca sa o inlocuiesc, dar mai am o nelamurire, trebuie desfacute amandoua rotile fata pentru a fi mai usor de schimbat sau este suficient daca dau jos doar roata unde am bieleta cu problema? Intreb asta pentru ca am mai vazut pe un forum in care se discuta despre alt model de masina un post in care se spunea ca e de preferat sa dai amandoua rotzi jos in timpul inlocuirii.

nu mai folosi scriere IRC!
0

#5 User is offline   Inu 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 11 April 2010 - 09:42 PM

de preferat ar fi sa le schimbi amandoua nu sunt asa de scumpe eu le-am luat originale si am dat 230 ron pe amandoua,dar se schimba destul de greu deoarece suruburile sunt ruginite si se invarte cu totu iar daca tii contra cu imbusul o sa se rotunjeasca si iti scapa eu le-am taiat cu flexu :) dar se poate nu ii foarte greu.
0

#6 User is offline   flavius 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: punto1.2/stilo1.6

Posted 13 April 2010 - 06:47 PM

View PostCosminomu, on 11 April 2010 - 10:38 AM, said:

Merci mult baietzi pentru indicatii, imi sunt de mare ajutor. Saptamana ce urmeaza am sa merg sa cumpar piesa ca sa
nu mai folosi scriere IRC!

Poti sa ridici doar o singura roata.Dar tre sa ai grija sa nu fuga masina in fata sau spate,si nu lasa masina doar pe cric,pune ceva mai mare pe ce sa se sprijine.
Sa auzim de bine.
0

#7 User is offline   Cosminomu 

Posted 22 April 2010 - 09:36 PM

Gata, problema rezolvata. Mare dreptate ati avut cand ati spus ca suruburile trebuie taiate cu flexul:)m=am cam chinuit putzin ca nu aveam pozitie dar pana la urma sa rezolvat, iar acum nu mai am nici un clantanit la roata:) Merci pentru sfaturi tuturor. Sa auzim numai de bine. Salutare!!!
0

#8 User is offline   silgal191 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery
  • Model: Stilo 1. 8 16v

Posted 31 October 2010 - 08:38 PM

Salutare! Poate sa mi spuna cinva daca in caseta de directie se introduce ulei. Gen ulei cutie viteze..
0

#9 User is offline   darkangel01 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 24 December 2011 - 09:24 AM

salutare colegi de forum. Am si eu o problema cu masinuta mea ci anume imi trage stanga foarte tare ieri am fost sa imi fac geometria la roti la care cel de acolo mi-a spus ca nu poate sa o faca deoarece am un telescop stramb, probabil de la o groapa.Unde am fost sa mi se faca geometria e un service foarte bun din severin in care se face prin laser.mi s-a spus ca telescopul de pe dreapta fata este stramb. S-a mai intalnit cineva cu problema asta si chiar sa fie telescopul?Eu as vrea sa il schimb dar mi-e frica sa nu fie altceva dus si sa il cumpar degeaba. Apropo stiti cumva care ar fi pretul acestuia.Mentionez ca masina nu bate nu troncane si nu vibreaza cand trec prin gropi sau cand merg cu ea pe drum coala,nici volanul nu vibreaza nici la viteze mici, nici la viteze mari.Numai ca volanul nu imi mai sta exact drept este putin spre stanga.

This post has been edited by darkangel01: 24 December 2011 - 09:28 AM

0

#10 User is offline   darkangel01 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 24 December 2011 - 04:55 PM

nimeni nimic?
0

#11 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: stilo

Posted 24 December 2011 - 05:16 PM

eu zic totusi sa schimbi telescopul daca asa ti-au zis.este pana in 200 ron unul
0

#12 User is offline   darkangel01 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 24 December 2011 - 06:14 PM

mie imi e frica sa nu il comand si dupa aia sa nu fie telescopul.... unde pot afla daca e sigur telescopul aveti idee... eu stau intr-o localitate unde nu prea am incredere in mecanicii de aici pentru ca e orasul mic si sunt cam habarnisti....

This post has been edited by darkangel01: 24 December 2011 - 06:15 PM

0

#13 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 24 December 2011 - 07:14 PM

eu nu prea mai am incredere in nici un mecanic din romania.am avut numai neplaceri.sunt in spania acum si am probleme cu cutia de viteze.cand mi-a dat-o jos mecanicul ce sa constat ca aceasta a fost lipita iar in ianuarie anul trecut cand mecanicul cica mi-ar fi schimbat cutia cu una din dezmembrari el doar a lipit-o pe a mea.asa ca ai grija la cine te duci cu ea
0

#14 User is offline   darkangel01 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 25 December 2011 - 03:54 PM

nimic noutati?
0

#15 User is offline   silvanu96 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 December 2011 - 04:45 PM

DarkAngel: Nu se schimba niciodata numai un amortizor. Se pun amandoua noi. Asa trebuie sa fie. E lege.Adica stanga-dreapta. Intr-adevar cam ... costa. Mai bine dai fuga intr-un orasel apropiat si mai faci o incercare de reglat directia. costa pana in 100 lei, dupa care te dumiresti si vezi in ce situatie te afli.
GeorgeGeo: Cum se sparge cutia ? ori o lovesti, ori se sparge ceva inauntru la viteza si-ti sparge si carcasa, altfel...altfel ti-o sparge mecanicul pentru ca nu stie s-o dea jos si trebuie sa cauti tu alta pe banii tai.
Din experienta mea, cutia de viteze ridica parul pe spinare oricarui mecanic auto, cat de tatic este. (A se vedea cutia de viteze de la dacia Nova si multe altele...). Cand te duci la ei si le spui ca ai o problema in cutie , sa vezi ce ocupati se dau.
Dar sa fi la a doua cutie crapata mi se pare totusi ... fortat.
0

#16 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 December 2011 - 06:25 PM

pur si simplu s-a crapat carcasa cutiei,partea dinspre ambreiaj.ce am eu impresia este ca prima oara cand am patit asa faza cu crapatul acel mecanic doar mi-a lipit-o sau sudat-o ceva de genul asta si mi-a luat banii ca si sum mi-a pus o alta cutie.se cunostea ceva ca si cum ar fi fost lucrat la ea.acum sunt in spania.mecanicul spaniol mi-a dat jos cutia.mi-a aratat si mie clar unde e crapata.e o crapatura de aprx 3 cm asa.nu avea cum sa o crape el.sunt sigur de asta.iti zic eu ca mecanicii de aici sunt seriosi.nu se compara cu majoritatea mecanicilor din romania care vor numai sa te arda de bani.
0

#17 User is offline   silvanu96 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 28 December 2011 - 04:22 PM

George hai sa continuam la topic-ul cutia de viteze.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo