== CLUB FIAT ROMANIA==: Caseta de directie(bataie fata pe denivelari mici) - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Caseta de directie(bataie fata pe denivelari mici)

#1 User is offline   GriShobo 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Grande Punto 1.3 MJ 90CP
  • An: 2007

Posted 29 August 2007 - 06:15 PM

Dupa vreo 2-3 saptamani de la achizitionare masinii am auzit un zgomot pe fata, mai bine spus o bataie. In 4 luni de cand tot il aud am observat urmatoarele particularitati: nu se aude cand e masina rece, ci cand se incalzeste sau e foarte cald afara; se aude la viteze relativ mici 5-30km/h la denivelari de aproximativ toate natiile; se aude cand dau stanga-dreapta de volan pe loc. Am fost la revizia de 10.000km(3.7mil AutoPerugia(filtru aer, ulei, polen, si uleiul respectiv Selenia WR 5w-40)). Dupa o inspectie mai amanuntita s-a aflat sursa zgomotului si se vor schimba caseta de directie si axul coloanei volanului. Asta dupa ce vin din Italia, deci peste o luna :(( . Masina e Serie 1, deci in mod normal nu ar fi trebuit sa aiba buba cu caseta de directie. Chiar daca cred ca e singurul GP de 1.3 90HP cu 6 trepte serie 1. Pana la urma de ce au scos cutia de 6 trepte??? AM inteles ca a ramas doar la sport si 1.9 120HP

This post has been edited by GriShobo: 29 August 2007 - 06:17 PM

Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils
0

#2 User is offline   81 KSS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Fiat GP 1910cc, 155cp (momentan)
  • Model: GP

Posted 30 August 2007 - 05:20 PM

View PostGriShobo, on Aug 29 2007, 07:15 PM, said:

Dupa vreo 2-3 saptamani de la achizitionare masinii am auzit un zgomot pe fata

la mine dupa schimbarea axului (am avut prindere in triunghi) si a casetei tot se aude ceva pe fata cand rulez pe piatra cubica sau denivelari mici si dese.
nici ei nu stiu ce ar putea sa fie... INCA! de 4-5 luni!
www.mykiss.ro
0

#3 User is offline   GriShobo 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 31 August 2007 - 03:19 PM

E bine...deci nu imi mai fac sperante ca nu mai bate. A naibi treaba, scap de matiz care bate pe spate si dau de asta..care bate pe fata! Buna treaba. :wallbanger:
0

#4 User is offline   westdesign 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:I.T. - Programare, Webdesign
  • Marca: Fiat Bravo 1.2 16 V /2001
  • Model: BRAVO
  • An: 2001

Posted 15 October 2007 - 01:21 PM

View PostGriShobo, on Aug 29 2007, 07:15 PM, said:

Dupa vreo 2-3 saptamani de la achizitionare masinii am auzit un zgomot pe fata, mai bine spus o bataie. In 4 luni de cand tot il aud am observat urmatoarele particularitati: nu se aude cand e masina rece, ci cand se incalzeste sau e foarte cald afara; se aude la viteze relativ mici 5-30km/h la denivelari de aproximativ toate natiile; se aude cand dau stanga-dreapta de volan pe loc. Am fost la revizia de 10.000km(3.7mil AutoPerugia(filtru aer, ulei, polen, si uleiul respectiv Selenia WR 5w-40)). Dupa o inspectie mai amanuntita s-a aflat sursa zgomotului si se vor schimba caseta de directie si axul coloanei volanului. Asta dupa ce vin din Italia, deci peste o luna :(( . Masina e Serie 1, deci in mod normal nu ar fi trebuit sa aiba buba cu caseta de directie. Chiar daca cred ca e singurul GP de 1.3 90HP cu 6 trepte serie 1. Pana la urma de ce au scos cutia de 6 trepte??? AM inteles ca a ramas doar la sport si 1.9 120HP

Eu tind sa cred ca este de la Servo. Cand intorci volanul de tot nu face la fel cumva ?

This post has been edited by westdesign: 15 October 2007 - 01:21 PM

Lipsa de cai putere o compensez cu curaj !
0

#5 User is offline   mihai_mag 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto 1,3 MJet 75

Posted 15 October 2007 - 01:38 PM

Aveam si eu o mica troncanitura cand intorceam volanul pe loc de la drapta maxim la stanga maxim. Am fost cu masina la service si se pare ca problema s-a rezolvat. Deocamdata nu mai face. Mai iau nuste gropi si va anunt...
Respect the forum staff
0

#6 User is offline   valicat1 

• Marca: fiat
  • Model: grande punto
  • An: 2006

Posted 04 November 2007 - 09:08 PM

View Postmihai_mag, on Oct 15 2007, 01:38 PM, said:

Aveam si eu o mica troncanitura cand intorceam volanul pe loc de la drapta maxim la stanga maxim. Am fost cu masina la service si se pare ca problema s-a rezolvat. Deocamdata nu mai face. Mai iau nuste gropi si va anunt...

stati sa va zic eu; am un GP de un an si jumatate - multi inainte - masina este super, din punctul meu de vedere, pentru oras, dar si pentru distante lungi - foarte stabila in curbe ! DAR la 10000 km am avut mult comentata si vestita bataie pe dreapta , plus ca volanul meu avea, pe loc, o usurinta de a fi intors ca nu era adevarat - si nu era modul CITY , ci ca si cand ar fi avut cam de 3 ori in plus aceasta functie. service - schimbarea casetei de directie... NORMAL, NU? ei bine acum am 24500 km si SURPRIZA merg la service!!!!!!!!!!! sa schimb iar caseta de directie si axul volanului !!!!!! ASA CA NU VA MAI PLANGETI!!!!! SE POATE SI MAI RAU !!! noroc ca tine de garantie ca daca imi cereau bani pentru asta le-o dadeam in cap.

si pentru ca va plangeti de service, poate nu ati auzit de minunatii de la brasov, care fac revizie, iti schimb filtru de combustibil, iar dupa ce iti iei masina din service SE PIERDE COMBUSTIBIL !!!!!!!!!!!!!!!!! NOROCUL MEU CA AM MASINA PE MOTORINA ca acum ma uitam la voi de la un alt nivel !!

Asa ca, daca stie cineva cum pot sa-i amenint pe cei de la FIAT sa-mi schimbe masina, va rog spuneti-mi si mie!!!
0

#7 User is offline   Petre 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: VW
  • Model: Passat 1,8 T
  • An: 2000

Posted 05 November 2007 - 08:54 AM

View PostGriShobo, on Aug 31 2007, 03:19 PM, said:

E bine...deci nu imi mai fac sperante ca nu mai bate. A naibi treaba, scap de matiz care bate pe spate si dau de asta..care bate pe fata! Buna treaba. :wallbanger:

Ai o masina buna nu mai plange (6 trepte), alti ce nar da pt. asa ceva. Daca-ti schimba axul si caseta nu o sa mai ai probleme o viata.
0

#8 User is offline   dany 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Fiat,Alfa romeo
  • Model: Palio 1.9D , 147 1.9 JTD

Posted 05 November 2007 - 02:58 PM

Referitor la vestita problema cu bataia din dreapta. Si eu am un fiat palio si aveam acea bataie. Am citit pe forumul fiatforum.com (sau aici pe forum nu mai stiu) ca ar fi problema de la o bucsa care e foarte banala dar se gaseste doar in turcia. Tata a cumparat bucsa nu stiu de unde exact si a mers la un mecanic si a schimbat-o si acum nu se mai aude bataia. Insa am o bataie in volan cand trec peste denivelari aia nu stiu exact ce si cum . Cred ca trebuia schimbat axul volanului sau nu stiu exact dar e deranjant cum suna. Petre ai ceva propuneri ?:))
0

#9 User is offline   Petre 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: VW
  • Model: Passat 1,8 T
  • An: 2000

Posted 05 November 2007 - 03:35 PM

View Postdany, on Nov 5 2007, 02:58 PM, said:

Referitor la vestita problema cu bataia din dreapta. Si eu am un fiat palio si aveam acea bataie. Am citit pe forumul fiatforum.com (sau aici pe forum nu mai stiu) ca ar fi problema de la o bucsa care e foarte banala dar se gaseste doar in turcia. Tata a cumparat bucsa nu stiu de unde exact si a mers la un mecanic si a schimbat-o si acum nu se mai aude bataia. Insa am o bataie in volan cand trec peste denivelari aia nu stiu exact ce si cum . Cred ca trebuia schimbat axul volanului sau nu stiu exact dar e deranjant cum suna. Petre ai ceva propuneri ?:))

Salutare, sistemul de Control al directiei este diferit la Palio fata de G.P. .
Dar iti sugerez sa creezi un topic nou unde sa dai mai multe detalii despre cati Km a mers fara sa bata dupa ce ai sch. bucsa , daca s-au auzit 2 tipuri de batai ?? dupa care nu s-a mai auzit numai una.

P.S. Bucsa aceea este similara cu cea din caseta de directie de la Dacie ???
0

#10 User is offline   dany 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Fiat,Alfa romeo
  • Model: Palio 1.9D , 147 1.9 JTD

Posted 07 November 2007 - 03:25 PM

View PostPetre, on Nov 5 2007, 03:35 PM, said:

Dar iti sugerez sa creezi un topic nou unde sa dai mai multe detalii despre cati Km a mers fara sa bata dupa ce ai sch. bucsa , daca s-au auzit 2 tipuri de batai ?? dupa care nu s-a mai auzit numai una.

P.S. Bucsa aceea este similara cu cea din caseta de directie de la Dacie ???

Stiu ca difera directia de la Palio fata de cea de la GP.Ideea era ca bataia aia din dreapta era problema la mai multe modele....din fabrica veneau asa. Si cum am zis mai sus ca am citit despre bucsa respectiva pe fiatforum.com respectivul care avea problema de a pus bucsa vorbea despre GP. Acum ca a mers si la modelul meu e partea a 2. Nu stiu daca e de dacie bucsa o sa il intreb pe tata ca el a cumparat`o si o sa iti spun :)

Si acum sa lamurim faza cu bataia. Inainte batea in dreapta la denivelari si batea si in volan ( problema cu volanu tind sa cred ca e independenta fata de bataia din dreapta ). Acum dupa schimbarea bucsei mai bate doar in volan. Nu stiu cat se intelege din ce am scris mai sus dar ma cam grabesc sa ma duc la facultate :) . Daca mai ai alte nelamuriri post them. Bafta

EDIT: am uitat sa precizez ca de la schimbarea bucsei si pana in prezent bataia din dreapta a disparut :) mai este cea din volan care nustiu inca cum se rezolva

This post has been edited by dany: 07 November 2007 - 03:26 PM

0

#11 User is offline   valicat1 

Posted 09 November 2007 - 11:53 AM

View PostPetre, on Nov 5 2007, 08:54 AM, said:

Ai o masina buna nu mai plange (6 trepte), alti ce nar da pt. asa ceva. Daca-ti schimba axul si caseta nu o sa mai ai probleme o viata.

SERIOS????????stati sa va zic eu; am un GP de un an si jumatate - multi inainte - masina este super, din punctul meu de vedere, pentru oras, dar si pentru distante lungi - foarte stabila in curbe ! DAR la 10000 km am avut mult comentata si vestita bataie pe dreapta , plus ca volanul meu avea, pe loc, o usurinta de a fi intors ca nu era adevarat - si nu era modul CITY , ci ca si cand ar fi avut cam de 3 ori in plus aceasta functie. service - schimbarea casetei de directie... NORMAL, NU? ei bine acum am 24500 km si SURPRIZA merg la service!!!!!!!!!!! sa schimb iar caseta de directie si axul volanului !!!!!! ASA CA NU VA MAI PLANGETI!!!!! SE POATE SI MAI RAU !!! noroc ca tine de garantie ca daca imi cereau bani pentru asta le-o dadeam in cap.

si pentru ca va plangeti de service, poate nu ati auzit de minunatii de la brasov, care fac revizie, iti schimb filtru de combustibil, iar dupa ce iti iei masina din service SE PIERDE COMBUSTIBIL !!!!!!!!!!!!!!!!! NOROCUL MEU CA AM MASINA PE MOTORINA ca acum ma uitam la voi de la un alt nivel !!

Asa ca, daca stie cineva cum pot sa-i amenint pe cei de la FIAT sa-mi schimbe masina, va rog spuneti-mi si mie!!!
0

#12 User is offline   macovei11 

Posted 26 November 2007 - 01:39 PM

View PostGriShobo, on Aug 31 2007, 10:19 PM, said:

Eu cred ca si Loganul este mai bun ... Am evitat Loganul si m-am pricopsit cu Grande Punto. Am aceeasi bataie pe fata, desi masina este noua nouta, inca nu am fost la service crezind ca poate este normala... Aparte de asta mai am si un zgomot ca si de rulmenti sparti, dar cred ca este zgomotul de rulaj al pneurilor.
0

#13 User is offline   GriShobo 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 27 November 2007 - 01:56 PM

View Postmacovei11, on Nov 26 2007, 01:39 PM, said:

Eu cred ca si Loganul este mai bun ...

Da, si eu am auzit...cica are capacele de ventil de aliaj. E net superioara. =D> .
Bataia de pe fata a disparut dupa ce s-a schimbat caseta si coloana de volan. Am 4000 de km cu caseta noua si e f f liniste in masina. Mentionez ca la un X5 3.0D in 150.000 de km caseta a fost schimbata de 3 ori. (Nu vb povesti...masina e a familiei) Asa ca se intampla si la case mai mari. Probabil ca loganul inca e mai bun ca bavarezul! :))
0

#14 User is offline   macovei11 

Posted 27 November 2007 - 02:45 PM

View PostGriShobo, on Nov 27 2007, 08:56 PM, said:

Da, si eu am auzit...cica are capacele de ventil de aliaj. E net superioara. =D> .
Bataia de pe fata a disparut dupa ce s-a schimbat caseta si coloana de volan. Am 4000 de km cu caseta noua si e f f liniste in masina. Mentionez ca la un X5 3.0D in 150.000 de km caseta a fost schimbata de 3 ori. (Nu vb povesti...masina e a familiei) Asa ca se intampla si la case mai mari. Probabil ca loganul inca e mai bun ca bavarezul! :))

Pai tu crezi ca ar putea fi caseta si coloana de volan?
Este dificil de schimbat? In sensul ca necesita mult timp?Am vazut ca sant multi care se plang de problema asta.

nu mai cita postul anterior in totalitate

This post has been edited by icet: 27 November 2007 - 05:33 PM

0

#15 User is offline   GriShobo 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 November 2007 - 08:42 AM

Dureaza cam 4-5 ore...cu tot cu refacere geometrie. Masina e in garantie, nu este nici o problema. Se schimba si caseta di coloana de volan.
0

#16 User is offline   81 KSS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Fiat GP 1910cc, 155cp (momentan)

Posted 18 June 2008 - 12:10 AM

GP 1.3 mjt 90 cp =>caseta schimbata de 2 ori pe garantie + o data din cauza unui impact. In 60000 km!
GP 1.9 mjt 120 cp => 15700 km si schimbam caseta. Si de asta recunosc ca am avut mai multa grija!
www.mykiss.ro
0

#17 User is offline   severus udeanu 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: fiat & lancia
  • Model: Grande Punto & Lancia Lybra sw

Posted 19 June 2008 - 11:06 AM

La dracu si a mea bate rau de tot la denivelari mici,iar cind stau pe loc si misc de volan se aude si se simte un joc mare! Mi-e groaza sa o schimb!Am 16 500Km.dar cred ca inainte de 10000 a inceput sa troncane!!Aici la Cluj e groaznic cu Service-ul a trebuit sa schimb ,pe la 2000km. fiindca a intrat un dobitoc in masina mea parcata,bratul stinga,fuzeta,amortizorul si mi-au tinut masina aproape 2 luni in Service(lipsa piese!). :wallbanger:
Sa ai o italianca e ca si cum ai avea prietena stripteuza - toti zic ca-i proasta, dar toti te invidiaza!
0

#18 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Interests:interese diverse
  • Model: Gp T-jet, Doblo Panorama, ex Bravo SX
  • An: 2008

Posted 21 June 2008 - 11:58 AM

Si eu trebuie sa merg sa schimb caseta de directie, capete de bielete si bascule , saptamana viitoare.Destul de dezamagitor...Costa ceva treaba asta?Manopera?
Nu viteza ucide. ci inconstienta si prostia!
0

#19 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin

Posted 21 June 2008 - 02:21 PM

Daca esti in garantie nuas vede de ce sa platesti.
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#20 User is offline   Syndel 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Grande Punto

Posted 21 June 2008 - 11:22 PM

Am impresia ca oricate am schimba or sa faca toate asa. Partea nasoala este ca din cauza unor bucsi trebuie sa se schimbe toata caseta de directie, au capsulat in interior bucsa si nu se poate schimba decat ea.

Am Fiat-ul meu... sunt pionier... :lavolan:
Do not follow where the path may lead, but go beyond the path and leave a trail...
0

#21 User is offline   GriShobo 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 24 June 2008 - 03:58 PM

Am schimbat caseta cand aveam vreo 3-4 mii de km..acu am 22.000 si cred ca trebuie schimbata iar... :spumelagura:
0

#22 User is offline   severus udeanu 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 22 July 2008 - 08:11 PM

Culmea,azi am fost la service pentru celebra bataie iar baietii spun ca nu au mai intilnit asa ceva si ca a mea e prima cu bataia asta!!!! :scarpin: Le-am zis sa intre pe forum sa vada cite cazuri sint la care ei au zis ca astea sint povesti!!!!Poate ca astia de la cluj sint pe alta lume!!!Am programat-o pe 1 august sa vedem ce descopera intelectualii astia!!In rest merge struna!! :lavolan:
Sa ai o italianca e ca si cum ai avea prietena stripteuza - toti zic ca-i proasta, dar toti te invidiaza!
0

#23 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 22 July 2008 - 08:56 PM

Stai linistit..asa le spun tuturor.Si te intreaba si" dar pe ce drumuri ai umblat cu ea?"
0

#24 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 22 July 2008 - 08:56 PM

View Postseverus udeanu, on Jul 22 2008, 09:11 PM, said:

ei au zis ca astea sint povesti!!!!

Da!Povesti cu care ei ne aburesc pana iese masina din garantie!!Si sa te tii atunci cate defecte gasesc ca sa ne ia banii. :wallbanger:

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#25 User is offline   Syndel 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Grande Punto

Posted 22 July 2008 - 10:33 PM

Cum am mai spus: am schimbat caseta de directie si coloana volanului si tot nu sunt multumit de "linistea" (sau lipsa ei) din partea frontala. Am fost din nou la service-ul cu care am mai lucrat si mi-au dat alt diagnostic acum, se pare ca trebuie sa schimb flansele si rulmenti de la amortizoarele fata (costul pieselor: 4mil)

Nu cred ca mai am rabdare sa fac si aceste modificari... :wallbanger:
Do not follow where the path may lead, but go beyond the path and leave a trail...
0

#26 User is offline   severus udeanu 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 23 July 2008 - 10:08 AM

Astia chiar sint dobitoci!!Cred ca la service Fiat sint cei mai slab pregatiti mecanici!Oare asa sint si la celelelte service-uri?Cind ma gindesc cita vrajeala avea ala cind am cumparat masina,despre service,calitate,promptitudine,etc.etc. :wallbanger:
0

#27 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 30 July 2008 - 05:51 PM

Si eu astept sa mi se schimbe caseta de directie(se face comanda si o sa vina).Dar am o vaga banuiala ca nu o sa se rezolve pana nu se va schimba si coloana de directie :mrgreen:

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#28 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 30 July 2008 - 06:13 PM

Pai si nu vor sa ti-o schimbe sau...?
0

#29 User is offline   Ice T 

• PipPipPipPipPip

Posted 30 July 2008 - 08:19 PM

Ba da.Am zis ca astept pentru ca asa au constatat si s-a facut comanda.Evident ca au incercat sa ma abureasca(ca pe tine) ca e lovita pe dedesubt dar nu a tinut cu mine si au zis singuri ca fac comanda si schimba caseta. :mrgreen:

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#30 User is offline   severus udeanu 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 04 August 2008 - 02:45 PM

Am fost cu masina in service pentru remedierea chestiei cu bataia fata la denivelari!Primul lucru mi-au zis ca e lovita pe dedesubt!!!!!Ciudat este ca nu prea urc borduri,dar ei incercau sa ma convinga ca GP este fosrte jos si toate sint lovite sub ele!L-am convins pe un mecanic sa vina cu mine si sa constate si a ajuns la concluzia ca de vina este levierul de la volan si caseta este in regula!Urmeaza sa merg miercuri deaoarece (cu toate ca este in garantie)M-a aburit ca e nevoie de aprobare de la Bucuresti sa schimbe axul!Chiar sint curios cum vor rezolva asta fiindca observ ca este o problema generalizata la GP!
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo