Page 1 of 1
Probleme Cutie De Viteze PIERDERI ULEI
Posted 10 May 2010 - 11:00 AM
Am de ceva vreme o pierdere de ulei de la cutia de viteze pe partea stanga (partea soferului) si nu identific deloc problema. Una din variante ar fi semeringul de la planetara dar nu sunt sigur!!!!
A mai avut cineva problema asta???
A mai avut cineva problema asta???
Posted 14 May 2010 - 07:46 AM
Eu zic ca nu pierzi ulei.Doar daca gasesti pata de ulei pe jos,adica daca vezi clar ca a curs.Cutia de viteze la toate lineile are sus o supapa sau nu stiu ce naiba ceva de genul care lasa sa iasa vaporii de ulei.A mea de noua a inceput sa aibe capacul cutiei plin de praf depus peste vaporii aia de ulei care sau condensat pe capacul cutiei exact cum spui tu pe partea soferului.Am fost la fiat si au spus ca e normal sa fie asa.
Chiar sunt curios sa ne spuna si alti posesori de linea multijet cum arata capacul cutiei de viteze cand roata stanga e virata maxim la stanga.Atunci se vede bine acel capac.Nu stiu benzinarele daca au aceasi cutie.
Chiar sunt curios sa ne spuna si alti posesori de linea multijet cum arata capacul cutiei de viteze cand roata stanga e virata maxim la stanga.Atunci se vede bine acel capac.Nu stiu benzinarele daca au aceasi cutie.
www.timisoarataxi.blogspot.com
Posted 17 May 2010 - 04:29 PM
sper sa ai dreptate dar e cam mare pata am sters-o dar a reaparut destul de rapid. E adevarat ca nu imi dau seama si nici nu vad sa picure pe undeva ,in schimb am fost si mi-am luat simeringuri la planetare sa le schimb daca va scadea si nivelul la ulei in cutie care trebuie schimbat la 60de mii .Am deja 50 mii cred ca la 60 schimb si uleiul si semeringu ca nu e o avere am dat 12 lei pe el
Posted 18 May 2010 - 08:20 AM
Salutare
Eu am Grande Punto dar presupun ca in principiu e cam la fel, poate este vorba de semeringul de la cautatorul de la cutia de viteze care se afla in partea de sus-spate parca,pentru a ajunge la el trebuie dat jos bateria si acel suport pe care sta bateria; eu am rezolvat aceasta problema anul trecut cand eram in garantie; oricum nu cred sa coste foarte mult acel semering.
Bafta!
Eu am Grande Punto dar presupun ca in principiu e cam la fel, poate este vorba de semeringul de la cautatorul de la cutia de viteze care se afla in partea de sus-spate parca,pentru a ajunge la el trebuie dat jos bateria si acel suport pe care sta bateria; eu am rezolvat aceasta problema anul trecut cand eram in garantie; oricum nu cred sa coste foarte mult acel semering.
Bafta!
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
Posted 19 May 2010 - 04:20 PM
La mine a aparut o ciudatenie noua la cutie.Maneta schimbatorului nu mai revine in punctul mort singura.Trebuie dusa inapoi manual.Nu mai simt acel arc sa o traga inapoi.Dimineata merge bine la rece,apoi cand o frec putin prin oras revine greu sau deloc.Stie cineva daca e vorba de vreun arc sau agata cablul undeva.O fi ceva mizerie naiba stie.
Posted 18 November 2011 - 03:26 AM
suru, on 19 May 2010 - 04:20 PM, said:
La mine a aparut o ciudatenie noua la cutie.Maneta schimbatorului nu mai revine in punctul mort singura.Trebuie dusa inapoi manual.Nu mai simt acel arc sa o traga inapoi.Dimineata merge bine la rece,apoi cand o frec putin prin oras revine greu sau deloc.Stie cineva daca e vorba de vreun arc sau agata cablul undeva.O fi ceva mizerie naiba stie.
Aceeasi problema o am si eu cam de 1 an de zile... ai gasit vreo rezolvare?
Posted 18 November 2011 - 07:45 PM
A intrat mizerie in cablurile de la timonerie. Da jos bateria, scoate cablurile si unge-le bine cu vaselina. Am patit-o si eu, am mers la service, mi-au remediat problema, insa am platit 20 de lei manopera, deoarece dupa parerea lor nu este un defect intratul mizeriei acolo. Suma fiind infima (probabil n-aveau bani de cafea) am platit si am plecat bucuros ca problema s-a rezolvat in doua ore.
Acolo mizeria ajunge de la defectul de fabricatie a contraaripii din plastic. Daca te uiti linga baterie vei vedea ca acolo e o gaura imensa, prin care trece noroiul aruncat de roata. Practic toata partea stinga la mine este plin cu noroi, de la capacul becurilor, pina la cutie. Vara asta am mai astupat cu banda adeziva si o bucata de plastic gaura, insa recent am observat ca banda (super strong de altfel) s-a dezlipit, nu prea se lipeste pe antifon. Va trebui sa caut o solutie mai buna, insa a venit frigul si e mai nasol sa mesteresc afara.
Acolo mizeria ajunge de la defectul de fabricatie a contraaripii din plastic. Daca te uiti linga baterie vei vedea ca acolo e o gaura imensa, prin care trece noroiul aruncat de roata. Practic toata partea stinga la mine este plin cu noroi, de la capacul becurilor, pina la cutie. Vara asta am mai astupat cu banda adeziva si o bucata de plastic gaura, insa recent am observat ca banda (super strong de altfel) s-a dezlipit, nu prea se lipeste pe antifon. Va trebui sa caut o solutie mai buna, insa a venit frigul si e mai nasol sa mesteresc afara.
Posted 24 November 2011 - 08:34 PM
Merge bine dar acum e si mai ciudata.Maneta revine la normal cand e uscat dar daca va zic ca doar cand ploua ramne blocata o sa ziceti ca sunt paranoia.De 1 an cel putin ramane blocata doar cand ploua.Am dat cu spray w40 sau cum naiba i zice si tot degeaba.O rezolvare de moment a fost sa scot joja de ulei cu ulei pe ea si sa picur de pe joja pe cabluri la cautator ca ala face figuri.e o rezolvare de moment doar.
Posted 09 March 2012 - 11:50 PM
Am avut si eu problema la schimbator si anume dupa un timp de fataiala prin oras revenea greau sau deloc in punctul mort.
S-a rezolvat pe garantie in 10 minute
problema fiind la cablurile de la timonerie unde s-au inlocuit 2 bucsi.
Bucsile au imbatranit si nu mai erau nici gresate. Deci problema este simpla se rezolva foarte repede si pe GARANTIE.
Numai bine!
S-a rezolvat pe garantie in 10 minute
Bucsile au imbatranit si nu mai erau nici gresate. Deci problema este simpla se rezolva foarte repede si pe GARANTIE.
Numai bine!
Posted 17 April 2012 - 11:07 PM
Buna ziua. Am un linea multijet din 2008 (aprox 54.000 km)si am o problema la cutia de viteza. Ideea e ca nu ma prea pricep eu la mecanica dar expun aici cat pot de bine poate ma intelege careva si imi poate da vreao idee care ar fi problema. Problema consta in faptul ca in momentu in care scot schimbatoru din viteza in puntu mort acesta nu se duce automat pe mijloc asa cum e normal. Adica daca scot din viteza 1 sau 2 el ramane pe linia puntului mort dar inclinat in partea stanga, daca scot din marsalier sau din viteaza a 5-a atunci ramane inclinat spre dreapta si nu revine la centru numai daca il duc eu cu mana. Ideea e ca nu stiu daca sa o iau ca si o problema serioasa de rezolvat urgent sau pot sa mai astept ceva vreme deoarece nu am reprezentantanta in orasu meu si trebuie sa imi iau o zi libera de la lucru pentru a merge 50 de km la service. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Imi cer scuze dar nu citisem toate postarile. Am vazut ca si altii au avut problema mea si am citit care ar fi rezolvarea. Multumesc
Imi cer scuze dar nu citisem toate postarile. Am vazut ca si altii au avut problema mea si am citit care ar fi rezolvarea. Multumesc
Share this topic:
Page 1 of 1

Help