== CLUB FIAT ROMANIA==: Cum scot tetierele?! - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cum scot tetierele?!

#61 User is offline   Andu 

• PR / Punto MANIAC
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Interests:istorie,politica,arta polemicii
  • Marca: Fiat
  • Model: Ex : Punto HGT
  • An: 2005

Posted 07 September 2010 - 01:19 PM

Da, am verificat si nu se scot :)

Acum am vazut ca informatia era destul de veche si au existat feedbackuri cum ca nu se scot..

Rog sa se uneasca posturile, mersi :happywave:
0

#62 User is offline   Raducu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto 188 1.2 8v

Posted 08 September 2010 - 09:35 AM

Poti sa apesi pe butonul (de reglaj pe inaltime) pana mori ca tot nu va iesi tetiera. Daca te uiti atent cand apesi pe buton se misca doar "perna" glisand pe cele 2 tije, si ca sa scoti tetiera tre scoti tijele. Tijele sunt prinse cu niste cleme. Recent si'a facut un prieten huse la comanda si meseriasu a rupt clemele de la o tetiera si acum iese cand are el chef (cu tot cu tije). La cealalta tetiera meseriasu' a lucrat cu sentiment si a scos clemele inainte sa traga ca si animalu'. Din cate imi aduc aminte tapiteria originala este trasa cu niste fire prin scaun ca sa se aseze. Eu la masina mea punto active sport mk2 3 usi, am desfacut sina de jos de la tapiterie si cu mana am reusit sa simt clemele. (Puteti vedea la voi). Mai mult nu am incercat. Alte detalii nu am pentru ca nu am fost direct interesat. Sper ca am fost de ajutor. Daca nu...

This post has been edited by Raducu: 08 September 2010 - 09:36 AM

0

#63 User is offline   blakcrp 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto 1,2 8V
  • An: 2008

Posted 04 October 2010 - 10:15 AM

View PostrsC, on 06 September 2010 - 09:41 PM, said:

..tetierele "fixe" se scot putin mai greu, dar se scot..
[..] dupa aceea fortati in sus [..]

Salut,
Am trecut si eu de pasul 1, adica am rotit orizontal, catre interior, tija cilindrica a tetierei (cea de langa portiera soferului) si a iesit foarte usor - problema a aparul la cealalta tija, care are un canat de fixare, si care evident iese doar vertical..
Intrebarile mele sunt : rsC, cat de tare ai fortat in sus? La montare, la tija cu nisa s-a activat vreo piedica, vreo siguranta, sau e pur si simplu ingust si fix santul respectiv?

Mecanismul este similar si la scaunul pasagerului, tija cilindrica fiind situata catre interior, iar tija cu nisa, catre portiera.

Multumesc.
DEŞTEAPTĂ-TE ROMĀNE!
0

#64 User is offline   corcodel 

• Model: Punto
  • An: 2007

Posted 07 November 2010 - 11:54 AM

Am si eu un fiat punto cu tetierele de pmetal imbracat intr-un soi d epoliuretan. Ce e straniu e ca tija dinspre usa la scaunukl soferului este mobila mere in sus si in jos dar celalata nu. Am cautat un buton de am capiat nu am gasit nimic, o sa incerc varianta cu fermoarul sa vedem daca mere. Nu de alta dar am copil micut si e mai simplu de spalat husele decat tapiteria...
0

#65 User is online   masinuta2usi 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:motociclete, carti, SF
  • Marca: fiat
  • Model: punto 1.2
  • An: 2001

Posted 07 November 2010 - 12:00 PM

pai tragi tare in sus stanga-dreapta sa iasa, dar iese progresiv,centimetru cu cm, nu tragi sa smulgi brusc ca gauresti plafonul...
DESTEAPTA-TE ROMANE!
ma refer si la tine
0

#66 User is offline   corcodel 

• An: 2007

Posted 07 November 2010 - 05:05 PM

URAAAAAAAAAA Am reusit. Asa cum spunea cineva am desfacut fermoarul tapiteriei si pe tije am gasit un dispozitiv format din cate 3 picioruse cu cate un cioculet. Am cracanat fiecare piciorus, destul de greu, recunosc fiindca plasticul e destul de dur si fiind 3 picioruse a fost destul de greu sa le tin departate pe fiecare dintre ele in acelasi timp si sa si trag un pic de tetiera cat sa scape din zona de prindere. Am facut asta cu fiecare tija in parte. Am pus husa si sunt happy, happy. Ce sa zic desi pe husa zice ca e si pt fiat la bancheta din spate la spatar e un pic mai mare, dar asta e. Oricum e bine ca am pus-o, daca o sa am tip in concediu de iarna o sa ii fac o husa dupa placul meu... asta daca o sa mai fiu la firma asta, ca e masina de scarbici si daca plec nu o sa mai am fiatul. O sa incerc sa fac o schita cu sistemul de prindere al tetierelor de la Punto clasic poate le va fi si altora de folos. Acum daca eu ca muiere am reusit musai sa reuseasca si barbatii.
2

#67 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Audi
  • Model: A4 131 HP
  • An: 2005

Posted 09 November 2010 - 03:41 PM

View Postcorcodel, on 07 November 2010 - 05:05 PM, said:

Acum daca eu ca muiere am reusit musai sa reuseasca si barbatii.

daaaaaa, esti tare.. da` nu toti avem fermoare.... asa ca la unii, chiar n`ai cum fara sa rupi scaunul
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
Ex: Fiat Punto 1.9 JTD + X = 102 HP
0

#68 User is offline   Raducu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto 188 1.2 8v

Posted 10 November 2010 - 10:42 PM

pariu ca daca intrebi un mecanic din reprezentanta fiat cum se scoate tetiera o sa iti explice, si daca ii dai 30 lei o sa iti scoata el personal dupa program.
0

#69 User is offline   bananas 

• Model: punto
  • An: 2004

Posted 04 August 2011 - 09:16 PM

Azi am vrut sa-mi pun si eu husele noi pe punto recent achizitionat si intr-adevar cand am vazut ca nu reusesc sa scot tetierele am dat o fuga sus la calculator sa vad ce pot afla de pe forum si intr-adevar m-ati ajutat, dar dupa cum vad nici o descriere nu este complecta. Deci la Punto 2004 cu buton de reglaj inaltime in partea dreapta,model de scaun care se regaseste la mai multe modele, se scoate in felul urmator:-la scaunele din fata se desface fermoarul de pe "husa de fabrica" pe ambele parti,se ridica sus si pe suportul tijei tetierului veti gasi un ghidaj din plastic cu trei gheare pe care le distantati de pe fiecare tija pe rand si le puteti extrage.La scaunele din spate banuiesc ca a reusit toata lumea dar pentru neinitiati as mentiona totusi faptul ca doar se apasa pe butonul aflat la baza tetierului si se scoate din scaun cu usurinta
0

#70 User is offline   crysty_fiat 

• Model: Palio
  • An: 1986

Posted 26 October 2011 - 11:16 AM

OAMENI BUNI DESI EU AM REUSIT SA-MI STRIC SETUL DE HUSE FINDCA NU STIAM CUM SA LE PUN PE CELE DIN FATA PT.CA NU IESEAU TETIERELE SI TOATA LUMEA IMI SPUNEA O MIE DE VARIANTE CA ESTE O CLEMA CA LA CELE DIN SPATE, BA CA ESTE UN FERMOAR ETC.SAU CA ASA SUNT ELE FIXE SAU DIRECT TURNATE PROSTII,SI MAI DUREROS CA NICI CEI DE LA FIAT NU STIU SA LE SCOATA :scarpin: LA FIECARE MASINA SE SCOT TETIERELE DIN FATA NU EXISTA :lavolan:BUN SA VA SPUN CUM AM FACUT EU IN CELE DIN URMA SA NU VII LE STRICATII SI VOI SAU CA LA MINE MACAR DATA VIITOARE O SA STIU CUM SA MI-LE PUN SI NU O SA-LE MAI STRIC,MODELUL DE SCOATERE ESTE CAM PENTRU TOATE FIATURILE AN FAB. 1998'-2004,RIDICATI TETIERELE FATA PANA LA REFUZ APOI INCEPAND CU CEA DIN STANGA O SA VEDETI CA IN DEDESUBTUL EI SUN DOUA SURUBURI,LUATI O SURUBELNITA IN CRUCE SI LE SCOTETII AFARA, APOI PRINDETII DE PLASTICUL DE UNDE ATI SCOS SURUBURILE INDICAT DE LA UN CAPAT STANGA SA ZICEM SI NU DIN MIJLOC PENTRU CA NU O SA PUTETII SA IL SCOATETI,SI TRAGETII DE EL IN JOS, O SA IASA CAM GREU PENTRU CA ESTE BAGAT ETANS DAR O SA IASA,EU AM BAGAT O SURUBELNITA CU VARF LAT DEASUPRA PLASTICULUI SI AM TRAS INCET IN JOS PANA A IESIT PRIMA OARA IN STANGA PLASTICULUI SI APOI IN DREAPTA LUI PENTRU CA ARE DOUA PARTI DE PRINDERE LOGIC CA DOAR DE AIA ARE SI DOUA SURUBURI,OK DUPA CE ATI SCOS PLASTICUL O SA VEDETI IN INTERIORUL TETIEREI LA FIECARE TIJA SAU MA ROG LA CELE DOUA BRATE CE INTRA IN TETIERA PE FIECARE LA CAPATUL LUI EXISTA O GARNITURA DE METAL CE SE RABATEAZA DINTR-O PARTE IN ALTA EI BINE TRAGETII UN PIC DE CAPATUL EI CARE NU ESTE INBINAT EA ARE O FORMA DE FUNDITA SI O SA VEDETI CA SE LARGESTE UN PIC SI ATUNCI RIDICATI DE TETIERA SI O SA IASA DINTR-UN CAPAT SI APOI ASA PROCEDATII SI LA CELALAT CAPAT ESTE FOARTE SIMPLU CREDETI-MA IN 15 MIN ESTE GATA TOATA TREABA,SPER CA AM EXPLICAT DESTUL DE CORECT DACA NU AM SA VA MAI EXPLIC PE FORUM MULTA BAFTA. :thumbl:

Nu mai scrie cu CAPSLOCK!

This post has been edited by robylup: 26 October 2011 - 11:49 AM

0

#71 User is offline   Nobody 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 26 October 2011 - 09:22 PM

View Postmasinuta2usi, on 07 November 2010 - 12:00 PM, said:

pai tragi tare in sus stanga-dreapta sa iasa, dar iese progresiv,centimetru cu cm, nu tragi sa smulgi brusc ca gauresti plafonul...

Confirm.
0

#72 User is offline   bogdipunto 

• Model: Punto 1,2 8V
  • An: 2002

Posted 19 November 2011 - 07:43 PM

eu am tetiere fixe si am reu;it sa le dau jos. Nu a fost usor. Am desfacut tapiteria spatarului prin partea de jos a scaunului pentru a ajunge la ghidajele tijelor tetierelor. Acestea au in partea de jos picioruse care blocheaza tijele. Se indeparteaza si in acelasi timp se trage de tetiera. Eu am reusit din prima si fara sa-mi spuna nimeni. Multa Bafta!
0

#73 User is offline   Cosmin And 

• Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2000

Posted 09 December 2011 - 12:06 AM

View Postbogdipunto, on 19 November 2011 - 07:43 PM, said:

eu am tetiere fixe si am reu;it sa le dau jos. Nu a fost usor. Am desfacut tapiteria spatarului prin partea de jos a scaunului pentru a ajunge la ghidajele tijelor tetierelor. Acestea au in partea de jos picioruse care blocheaza tijele. Se indeparteaza si in acelasi timp se trage de tetiera. Eu am reusit din prima si fara sa-mi spuna nimeni. Multa Bafta!

Comfirm ce a spus colegul, tocmai am trecut si eu prin asa ceva. la multe modele husele din fabrica nu au fermoar, asa ca trageti din spatele scaunului, de jos, si desfaceti husa originala si bagati mana pe sub ea pana la sistemul de prindere al tetierelor. fiecare tija este prinsa in 3 cleme cu cate 1 dinte. trageti usor de tetiera cu o mana, si cu cealalta trageti putin, alternativ, de fiecare clema pana iese dintele din tija si gata treaba. se pun inapoi foarte usor prin presare. as fi facut poze dar nu aveam cum sa bag aparatul pe sub husa.
I swear to use my FIAT, but my FIAT and only my FIAT! :))
0

#74 User is offline   underq 

• Model: punto

Posted 09 January 2012 - 08:27 PM

salut la fiatul meu am scos foarte usor tetierele.
motivul pentru care le-am scos a fost husele ,trebuiau spalate.
Pentru modelele fara fermoar pe scaun exista in partea de jos a scaunului o sina de plastic, care se demonteaza sau monteaza pe baza de clips.
Dupa ce se desface acel clips se baga mana pana sus la tetiera unde se gasesc 6 picioruse de plastic , 3 pentru fiecare tija. Se departeaza piciorusele apoi tetiera iese foarte usor.
Am sa atasez si cateva poze cu acele cleme
sper ca pozele va sunt de ajutor

Attached File(s)-----

0

Share this topic:

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic