M-a mancat pe mine undeva sa merg la Herculane. La bulgari n-am vrut, fiindca mi s-a parut jecmaneala pe fata - la telefon mi-au spus 600E si cand am ajuns in sediu, s-a marit pretul la 700E, ca cica sa marit TVA-ul. Prosteala pe fata. M-am enervat si am plecat la Herculane.
Masinuta - aceeasi Albea, 4 anisori, 50.000 de km, distributie noua, caseta de directie noua (stiti ce-am patit), revizie facuta, ce mai , ma ardea pipota. Pasageri - 2 si un sfert - ursu, ursoaica si ploada de 1,3 ani.
La dus am plecat la 6.15 a.m. De ce? Nu stiu. Probabil ca a dormit ploada in masina. In rest, nimic nou sub soare. Ba da - 35 de grade permanent. A1 e tot un fel de drum judetean cu 2 benzi, de la Pitesti la Craiova depasesti 50 de tiruri, iar de la Craiova la Filiasi am prins si eu o bucata de drum european facut ca la carte. De la Filiasi la Turnu Severin drumul e prost. Nici nu stiu de ce se mai chinuie Bercovici alias Berceanu sa iasa la tv si sa explice tot felul de porcarii. Mai bine ar sta acolo la minister si si-ar vedea in liniste de (f)uraciunile lui, ala nu e drum european!
In schimb de la Drobeta la Orsova s-a terminat cu smecheria - semafoare, lucreaza baietii cu cancioacele la asfaltarea patriei, toarna covor asfaltic cu lopata, ce mai, tehnica avansata! Sunt drumuri de munte mai bune decat asta! Dupa 7 ore de chin am invins cei 400 de km si am ajuns la Herculane. Acolo, drept rasplata, Cerul ne-a rasplatit cu o ploaie torentiala. Ok, cara ursu' bagajele prin ploaie ca de-aia ai vrut in concediu la munte in timp ce altii te injura ca stai la racoare si ei in canicula
Herculane e in paragina. Nu intru in amanunte, inca sunt socat. Nu sunt nici in MISA, nici in PISA, dar mergeam cu placere in facultate cu ursoaica la Apollo, la Roman, la 7 izvoare. Acum am zis sa mergem pentru cea mica, pentru aerul puternic ionizat si pentru apa termala. Atat au ramas din ce-a daruit natura, aerul si apa. Tot ce-a construit omul e ruina. Tot centrul istoric e ruina. Hoteluri de 200 de ani stau sa cada, soseaua e suprapeticita, serviciile sunt la pamant, ce mai, o imagine JALNICA a unei statiuni care se numea candva "perla Romaniei". Acum a ajuns GHERLA Romaniei, un catun cu aspect de lagar. Ici colo cate o vila mai cocheta din care se inalta nelipsitul fum de gratare, dar in care n-ai pretentia sa-ti schimbe cearsaful sau sa-ti dea sapun si hartie inginerica, stranduri in care se schimba apa dupa chef, vanzatori cu unghii negre, care put a transpiratie, nici nu mai pot sa va povestesc. Singurul numitor comun: BANUL. Mult, repede si fara explicatii. In ritmul asta, cred ca in 10 ani statiunea va muri, deja am vazut multe locatii in care am stat de-a lungul anilor care si-au pierdut cate o stea din clasificari. Pana si hotelul Ferdinand, care avea 4* a fost retrogradat la 3. Am facut o mica excursie la Orsova. Iti vine sa plangi, oare toti or fi plecat in Spania la capsuni? Ma uitam pe drumul de la Portile de Fier. Noi, romanii stateam la semafoare si admiram cum mergeau sarbii pe partea cealalta cu viteza. Or fi avand astia ceva in plus, altfel nu se explica de ce noi o ducem asa rau!
Despre masina, s-a comportat exemplar saraca. 5.5% la dus si 6% la intors, cu o medie de 52km/h la dus sin 62 invers, 99% AC. Am constatat cu stupoare ca la benzinaria de la Pitesti de la intrarea pe A1 nu exista Carrera 100. I-am pus de 95 dar nu mi-a placut deloc. In rest, am avut 99+ si am mers destul de bine, tinand cont ca eu merg reglementar! Acum trebuie sa ma duc sa mai trag de roti, fiindca tare s-au mai stresat articulatiile sarcele de la drumurile noastre "europene". pacat. Am fi putut trai mai bine, dar de ce, daca putem trai mai rau?
This post has been edited by Cip: 23 July 2010 - 09:41 PM

Help