moadib, on Aug 21 2007, 01:07 PM, said:
Cata, in afara de mesajul din bord - engine fault - alte probleme nu avea? Nu trepida ( detonatii - mers neregulat ) la relantiu? A mea face de zici ca se rupe in bucati si din cand in cand mai baga si mesajul - engine fault. Am fost la tester si imi zice ca are probleme aprindere cilindrul 4 - mesterii au zis ca poate sa fie injectorul sau bobina. Am desfacut rampa de injectoare, le-au curatat la ultrasunete ( de vreo 4-5 ori ) si sincer, cred ca le-au decalibrat mai rau. Acum trepideaza la fel, in schimb daca ma dau la ea ( dar mai ales cand am de urcat o panta) incepe sa de-a in nas si incepe sa clipeasca becul ala de motor si apare mesajul Engine fault. Pe tester timpul de incarcare la bobinele de inductie a iesit diferit : pe 2 Sagemuri ( cred ca originale din fabrica) aveam 1950 microsec si pe celelalte 2 ( una e Champion, pe cealalta nu scrie nimic) aratau 1500 microsec. Stie cineva care e valoarea normala?
Stilo 1.6 16v 11/2001 Coupe
Revin cu o intrebare : Este cineva din Bucuresti ( sau pe langa..), posesor de Stilo 1.6, dispus sa-mi ofere bobinele de inductie pentru o proba de 1 ora max? Stiti un service - un mecanic bun pentru Fiat Stilo?
Multumesc anticipat..
Daca tremura rau si iti da engine fault sunt sigur 99% ca e de la vreo bobina. Vezi ca daca tremura rau, adica daca nu iti functioneaza vreuna, poti verifica f simplu: dai jos capacul de plastic de la motor si le deconectezi pe rand. Daca deconectezi una din ele si merge motorul si fara ea, inseamna ca e dusa. O bobina dinasta e vreo 2 mil. Du-te la un service si schimb-o, ca daca mai mergi asa, e posibil sa iti intre benzina in baia de ulei si dupa-ia trebe sa-l schimbi si pe ala ...inca 2,5 mil-3.
Sa ne auzim de bine.

Help