Conform site-ului oficial www.fiat.com.ro :
Fiat anuntă introducerea noului motor TwinAir īn doi cilindri 85 CP (900 cc) ce va echipa modelul Fiat 500 din luna septembrie 2010.
dar nu cred ca la noi in Romania ci in Europa. Asa a aparut pe site si stirea ca va intra pe piata de la noi si noul Punto Evo in prima parte a anului 2010...deja e iulie si nu se aude nimic in aceasta privinta asa ca imi rezerv dreptul de a fi sceptic cand aud stiri de genul "Fiat 500 Hybrid". Eu nu zic ca nu va fi si hibridul,dar mai e de asteptat ceva pina sa apara si la noi (am fost sa intreb de Qubo si...habar nu avea ce e aia); in Franta de exemplu a fost introdus pe GP,ca si pe Evo un nou motor E5 1.3 Mjt 85CP cu DPF si S&S (start&stop) 95g CO
2 /100km consum mediu 3,6l % .
Echipat cu noul motor, Fiat 500 atinge 173km/h si accelerează de la 0 la 100 km/h īn doar 11 secunde. Īn ciclul combinat, consumul este de 4.1 l/100 km, cu o valoare a emisiilor de 95g/km.
deci oricum performate foarte bune si valori comparabile cu motorul prezentat mai sus.
In concluzie: pina sa apara 500 Hybrid sau 500 Electtra asteptam noul 500 TwinAir