== CLUB FIAT ROMANIA==: Fiat 500 Hybrid - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Fiat 500 Hybrid

#1 User is offline   EPoX 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo Abarth
  • An: 2002

Posted 15 July 2010 - 04:36 PM

Dupa cum era de asteptat, Fiat 500 se pregateste de constructia unui Hybrid care dupa spusele oficialilor italieni va fi capabil de un consum de doar 2.8 litri la 100km.
Ei bine va avea motorul TwinAir in 2 cilindri de 900cmc si un motor electric ce va avea 8CP, acestea doua urmand a lucra impreuna in situatiile extreme dar si la plecari si opriri ptr reducerea de carburant.
Data aparitiei atat in SUA cat si in Europa este de finalul lui 2011.

Attached File(s)-----

This post has been edited by d-rive: 16 July 2010 - 11:19 AM

0

#2 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Grande Punto
  • An: 2007

Posted 16 July 2010 - 10:24 AM

Conform site-ului oficial www.fiat.com.ro :

Fiat anuntă introducerea noului motor TwinAir īn doi cilindri 85 CP (900 cc) ce va echipa modelul Fiat 500 din luna septembrie 2010.
dar nu cred ca la noi in Romania ci in Europa. Asa a aparut pe site si stirea ca va intra pe piata de la noi si noul Punto Evo in prima parte a anului 2010...deja e iulie si nu se aude nimic in aceasta privinta asa ca imi rezerv dreptul de a fi sceptic cand aud stiri de genul "Fiat 500 Hybrid". Eu nu zic ca nu va fi si hibridul,dar mai e de asteptat ceva pina sa apara si la noi (am fost sa intreb de Qubo si...habar nu avea ce e aia); in Franta de exemplu a fost introdus pe GP,ca si pe Evo un nou motor E5 1.3 Mjt 85CP cu DPF si S&S (start&stop) 95g CO2 /100km consum mediu 3,6l % .

Echipat cu noul motor, Fiat 500 atinge 173km/h si accelerează de la 0 la 100 km/h īn doar 11 secunde. Īn ciclul combinat, consumul este de 4.1 l/100 km, cu o valoare a emisiilor de 95g/km.
deci oricum performate foarte bune si valori comparabile cu motorul prezentat mai sus.

In concluzie: pina sa apara 500 Hybrid sau 500 Electtra asteptam noul 500 TwinAir :-W
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#3 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Super Moderators
  • Model: Doblo Panorama

Posted 16 July 2010 - 11:20 AM

Tehnologia e scumputa pentru o masina care se vrea ieftinica.
Cu toate ca pe Kia C'eed facelift au implementat ceva in genul asta.
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#4 User is offline   def 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Grande Punto
  • An: 2008

Posted 16 July 2010 - 01:56 PM

In 1957 s-a vrut ca 500-le sa fie o masina ieftina.500 din zilele noastre e o masina chic/funky care costa ceva.Ieftina e Panda.
c'eed are motor twin air sau hybrid?!
1.4 77cp, Dynamic, Blue Magnetico
0

#5 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Super Moderators
  • Model: Doblo Panorama

Posted 16 July 2010 - 03:18 PM

C'eed din cate stiu eu are motor normal numai ca au trecut la niste solutii tehnice de recuperare a energiei. Vorba vine. Alternatorul incarca maxim pe franare de exemplu si nu incarca pe accelerari astfel nu mai ia din putere, in fine...
Eu consider ca e un pas inainte solutia asta cu recuperarea de energie.
Masini cu adevarat hibride sunt scumpe rau...

Ceea ce ai zis tu cu privire la ceea ce se vrea 500 e perfect adevarat. Eu il vedeam pe 500 mai ieftin ca Panda daca tot vroiau sa faca o treaba...
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#6 User is offline   Andu 

• PR / Punto MANIAC
  • PipPipPipPip
  • Interests:istorie,politica,arta polemicii
  • Model: Ex : Punto HGT
  • An: 2005

Posted 16 July 2010 - 03:28 PM

View Postdef, on 16 July 2010 - 01:56 PM, said:

In 1957 s-a vrut ca 500-le sa fie o masina ieftina.500 din zilele noastre e o masina chic/funky care costa ceva.

Asta deoarece filosofia constructiei de masini s-a schimbat odata cu timpurile.Daca in anii '50 erau utilitare-adica te duceau din A in B- acum masinile sunt intr-o competitie continuua(si sa nu vorbim si despre puterea de cumparare care acum e de 'spe ori mai mare ca atunci).A se vedea si new beetle care in 50 putea fi dezasamblat si de o baba chioara iar in anii nostri e un avion de masina.
Plus ca acum e obligatoriu(sau de preferat) de pus in standard multe sisteme ce tin de siguranta si confort & stuff..care costa..

This post has been edited by Andu: 16 July 2010 - 03:29 PM

0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing