Trepidatie La Decelerare (de pe la 80kmh in sus)
Posted 22 August 2010 - 12:02 AM
Intentionez sa-mi cumpar un Stilo 1.6 (luni sper sa-l duc la tester). La proba de sosea am observat ca masina intra intr-o trepidatie relativ suparatoare la viteze mai mari cand ridic brusc piciorul de pe acceleratie. Pana acum ma gandeam ca poate are vreo buba la directie, dar cineva a opinat ca ar putea fi din cauza unui tampon de la toba de esapament. Spre ce inclinati mai degraba?
Multumiri anticipate!
Posted 22 August 2010 - 07:45 AM
La Stilo 1,6 apare o decelare relativ brusca(infranare) in momentul ridicarii piciorului de pe pedala de acceleratie (vezi topicul Smucituri la eliberarea acceleratiei),dar nu ar trebui sa fie foarte puternice sau sub forma de trepidatii/vibratii.Recomand verificarea tampoanelor motor,cutie viteze si evacuare... (daca tampoanele motor sau cutie viteze sunt uzate la decelerare se pot observa vibratii puternice la nivelul manetei de viteze!)
Recomandare:incearca sa-i faci o scanare la tester Fiat (se numeste Examiner),este posibil ca tester-ele universale sa nu "vada" anumite erori.
Multa bafta!
Posted 24 August 2010 - 12:45 AM
Posted 30 August 2010 - 07:02 PM
are o sonda lambda dusa (a doua daca nu ma inseala memoria - cu eroare "open loop" pe tester). la ralanti are o fluctuatie de turatie sesizabila (nu mare dar care se simte), chiar daca acul turometrului misca abia vizibil. este vreo legatura directa intre cele doua? (mai are si toba intermediara sparta dar nu vad ce treaba ar putea avea)
si inca o treaba... venind cu ea acasa am trecut peste un damb pe drum si instant s-a dus acul temperaturii apei la rosu, mi-a dat o eroare "high coolant / stop engine" sau asa ceva si am pierdut servodirectia (s-a intzepenit volanul). dupa vreo doua secunde acul s-a dus la loc pe mijloc si toate simptomele au disparut fara sa-i fac nimic. what the hell was that?
Posted 31 August 2010 - 12:21 AM
this must be the beginning of a 'beautiful' friendship
please help!!!
Posted 31 August 2010 - 05:25 PM
Posted 31 August 2010 - 07:38 PM
zenzaman, on 31 August 2010 - 12:21 AM, said:
Sa ai parte de masinuta si cati mai multi km fara probleme.
Bine ai venit in comunitatea noastra.
Anul trecut am patit si eu aceiasi chestie la km.67 de pe A2. Am oprit sa beau o cafea si cand sa plec...pauza...
Pun contactul dar totul era "mort". Noroc ca aveam la mine o lampa de testare la 12V pe care o cumparasem de la Carefour. Am verificat tablou de sigurante din interior apoi cel de pe borna bateriei dar nimic
Posted 31 August 2010 - 07:47 PM
zenzaman, on 31 August 2010 - 12:21 AM, said:
Spun si eu din multe citite si din si mai multe patite:
1. Poti verifica bornele bateriei sa fie bine stranse.
2. Poti verifica sigurantele mai mari. Mie, cand am patit ca tine, mi se arsese o siguranta de de 40 A pe care am depistat-o cu o lampa de control.
3. In legatura cu temperatura apei pe rosu la un damb, dupa care a revenit, poti verifica mufa sondei de apa, poate nu face contact bine.
Posted 01 September 2010 - 07:26 PM

Help