== CLUB FIAT ROMANIA==: Geometrie Roti - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Geometrie Roti

#1 User is offline   ovidelrock 

• Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea
  • An: 2006

Posted 05 September 2010 - 08:48 PM

Salut. Albea mea are 40 000 km si trebuie sa-i schimb bratele inferioare, deoarece bucsele sunt prea uzate. Odata cu asta ar trebui sa-i fac si geometria rotilor. Ma poate ajuta cineva cu informatii despre locatiile unde se pot regla unghiurile si pretul manoperei. De asemenea un brat inferior nu l-am gasit mai ieftin de 250 de lei. Poate are cineva cunostinte despre unde pot gasi preturi mai mici pentru aceste brate. Multumesc mult.

This post has been edited by ovidelrock: 05 September 2010 - 09:10 PM

0

#2 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Model: Albea 1.4

Posted 05 September 2010 - 09:10 PM

Pentru geometrie apeleaza la Autosoft Fundeni.
0

#3 User is offline   BC-92-EDI 

• cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Marca: Fiat
  • An: 2007

Posted 05 September 2010 - 10:44 PM

Salut!
Poti arunca un ochi si prin aceasta sectiune: Service-uri, dealeri&piese auto .
Poate gasesti ceva ce sa te ajute...sunt cateva link-uri catre magazine online si poate gasesti acolo la preturi mai rezonabile !

Succes! :happywave:
Posted Image
0

#4 User is offline   dio67 

• Model: ALBEA 1.4

Posted 05 September 2010 - 11:02 PM

Salut,
eu am gasit la reprezentanta Fiat din Targoviste ambele bucsi de la bratul inferior,cea din fata 25 lei iar cea din spate 50 lei.
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Romania - the end of choice!
0

#5 User is offline   ovidelrock 

Posted 06 September 2010 - 04:31 PM

Am cumparat de la Italo Parts bratele cu 224 lei bucata cu TVA. Manopera de montare am gasit-o la 150 - 180 de lei pentru ambele brate. Geometria la Auto Soft e 100 de lei.
0

#6 User is offline   msi6108 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Albea 1.4 8v Dynamic

Posted 06 September 2010 - 07:13 PM

View Postovidelrock, on 06 September 2010 - 04:31 PM, said:

Am cumparat de la Italo Parts bratele cu 224 lei bucata cu TVA.

Nu se pot schimba numai bucsile?
0

#7 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Model: Albea 1.4

Posted 06 September 2010 - 08:30 PM

ezi ca aia din Fundeni sunt mai profi decat aia din Dristor. Ambii au soft pentru Akbea!
0

#8 User is offline   ovidelrock 

Posted 07 September 2010 - 02:47 PM

Nu se pot schimba doar bucsele. Nu exista nici aftermarket. se cumpara bratul inferior cu totul.
0

#9 User is offline   msi6108 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Albea 1.4 8v Dynamic

Posted 07 September 2010 - 07:14 PM

View Postovidelrock, on 07 September 2010 - 02:47 PM, said:

Nu exista nici aftermarket. se cumpara bratul inferior cu totul.

dio67 a gasit la Targoviste
0

#10 User is offline   dio67 

• Model: ALBEA 1.4

Posted 07 September 2010 - 08:28 PM

Le-am cumparat de la magazia AutoNapoli Targoviste,ambela cca.70lei.Initial am vrut sa o schimb doar pe cea mica din fata dar pana la urma le-am sch. pe amandoua.Un mecanic pe care il cunosc de acolo mi le-a si montat...sigur m-am dus cu bascula demontata de mine.
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Romania - the end of choice!
0

#11 User is offline   ovidelrock 

Posted 08 September 2010 - 08:28 AM

Eu nu aveam posibilitatea sa ma duc cu bratul inferior separat. Oricum fata de 520 de lei bratul la Auto Italia, eu zic ca 220 e rezonabil. O sa revin cu niste poze cu bratele asa cum arata ele noi. Geometria o fac la Auto Soft acolo langa Baneasa. Am vorbit cu ei si cica au putini clienti, e cea mai noua unitate deschisa si te poti duce fara programare, deoarece, datorita zonei si a faptului ca sunt relativ nou aparuti in zona aia, vin automobile putine. Pretul e 99 lei. Multumesc.
0

#12 User is offline   ovidelrock 

Posted 09 September 2010 - 05:33 PM

Atasez niste poze cu bratele inferioare. Cele bune.

Attached File(s)

0

#13 User is offline   costipl 

• Marca: fiat
  • Model: albea

Posted 14 September 2010 - 08:59 AM

View Postovidelrock, on 05 September 2010 - 08:48 PM, said:

Salut. Albea mea are 40 000 km si trebuie sa-i schimb bratele inferioare, deoarece bucsele sunt prea uzate. Odata cu asta ar trebui sa-i fac si geometria rotilor. Ma poate ajuta cineva cu informatii despre locatiile unde se pot regla unghiurile si pretul manoperei. De asemenea un brat inferior nu l-am gasit mai ieftin de 250 de lei. Poate are cineva cunostinte despre unde pot gasi preturi mai mici pentru aceste brate. Multumesc mult.

Buna, imi poti confirma daca se pot schimba bucsele doar sau trebuie schimbat tot bratul!Deoarece am gasit la un importator de piese auto si imi zicea ca se gasesc si bucse separat!
Multumesc
0

#14 User is offline   ovidelrock 

Posted 14 September 2010 - 01:31 PM

Salut. Eu unul nu am gasit si am cautat peste tot pe unde am putut. Inclusiv in softuri ale unor service-uri din bucuresti. Eu astazi le-am schimbat si se simte clar diferenta. Succes in cautarea ta. Nu face compromisuri in ceea ce priveste siguranta ta.
0

#15 User is offline   Florin23 

• membru obiectiv
  • Pip
  • Interests:educatie, cercetare
  • Model: ALBEA

Posted 14 September 2010 - 02:44 PM

Am schimbat si eu de ceva timp bratul de pe dreapta fata cu totul. Am refacut si geometria rotilor.
Mai intai mi se dusese o bucsa, apoi cealalta... Drumurile din Iasi...
Nici eu n-am auzit sa se poata schimba doar bucsele. Si nici nu recomand, chiar daca se poate, deoarece sunt, dupa cum mi s-a spus "vulcanizate pe interior", adica sunt intr-un fel de manson de cauciuc. Cand se duce acel manson, s-a dus si bucsa... Iar siguranta, cum zicea si Ovidelrock e mai importanta decat o economie de cateva zeci de lei (bratul pe producator m-a ajuns, de la prieteni, 170 RON).
Bafta!
DEŞTEAPTĂ-TE ROMĀNE!
0

#16 User is offline   costipl 

Posted 15 September 2010 - 09:02 AM

View Postovidelrock, on 14 September 2010 - 01:31 PM, said:

Salut. Eu unul nu am gasit si am cautat peste tot pe unde am putut. Inclusiv in softuri ale unor service-uri din bucuresti. Eu astazi le-am schimbat si se simte clar diferenta. Succes in cautarea ta. Nu face compromisuri in ceea ce priveste siguranta ta.

Multumesc mult pentru sfat!Deocamdata nu se aude nici un zgomot la bucse si nici la test nu a iesit ca ar fi cu probleme, doar mi-a fost recomandat din service sa le schimb cica au verificat ei cu levieru,acu poate vroiau ei sa mai scoata un ban in plus.Te rog sa-mi spui daca la tine se auzea vreun zgomot la bucse sau la pivoti,sau iti rodea anvelopa pe interior?
0

#17 User is offline   ovidelrock 

Posted 15 September 2010 - 09:14 AM

Geometria rotilor am facut-o la Autosoft Baneasa. Am fost foarte multumit de serviciile lor din urmatoarele motive:

- baietii lucreaza foarte curat si au aparatura moderna in dotare (softul pentru geometria rotilor e BOSCH, rotile le strang tot timpul cu cheie dinamometrica, poarta in permanenta manusi, etc);
- sunt foarte amabili si ofera explicatii legate de serviciile oferite;
- nu sunt spagari, sunt supravegheati video in permanenta;
- poti vedea tot timpul ceea ce fac, m-au lasat sa ma bag sub masina pe durata reglajelor ca sa vad exact ceea ce fac;
- pe langa aceste servicii, au la vanzare o gama larga de anvelope si jante si preturile sunt rezonabile;
- nu in ultimul rand, manopera a fost 99 de lei si am primit garantie 30 de zile, nu am stat la coada si durata operatiunii a fost de 15 minute.

Cele bune!

Salut. Da, se auzeau zgomote in mers si anvelopa se uza pe interior. Deci mecanicii tai aveau dreptate. La fel si cei care mi-au recomandat sa le schimb. Cele bune!
0

#18 User is offline   costipl 

Posted 08 November 2010 - 09:56 PM

Buna,
Am probleme cu bucsele de la bratul de pe stanga fata si ar trebui sa-l schimb, credeti ca este necesar sa-l schimb si pe ala de pe dreapta cu toate ca nu are probleme?
Multumesc
0

#19 User is offline   ovidelrock 

Posted 09 November 2010 - 07:54 AM

Salut. Daca in urma verificarilor nu reiese acest lucru, eu zic ca nu ar trebui sa-l schimbi. Dar avand in vedere ca roata din dreapta merge in permanenta pe marginea drumurilor, ar trebui sa te astepti la o uzare mai mare a bucselor corespunzatoare acestui brat. Deci doar dupa o verificare mai atenta, poti trage o concluzie. Sanatate!
0

#20 User is offline   Rdang 

• Model: Noul Albea

Posted 04 December 2010 - 07:36 PM

Am plecat pentru a schimba distributia, si cum meseriasul a urcat-o pe elevator am mai dat si un ochi pe dedesupt, a mai tras de roti si constata bucsa inferioara dreapta naspa,(cam troncanea) . Sefu, daca o schimbi pasta, schimb-o si pe stanga, ca e mai bine. Eu, zic bine bre, ia doua inferioare. Pana sa vina pisele, mai trage o concluzie meseriasu , bre cumparele si palea superioare ca si astea e uzate,. Eu, bine bre. Vin piesele in transe de cate doua si incepe mesteru sa schimbe la ele. S-a lasat cu foc pe fieratanii asa cum a zis cineva ca sunt vulcanizate . cert e ca le-am schimbat e bine, nu mai trancane e ca noua, dar un calcul facut de meserias: 2 inferioare (100lei) + 2 superioare (120lei)= 220 lei => domnu daca mai puneam ceva marunt 50-60lei le luam cu tot cu feru lor :-) Concluzie, daca se poate schimbati si colo si colo, merita
0

#21 User is offline   razvi_oo7 

• Model: ALBEA

Posted 22 August 2011 - 11:39 AM

Salutare, acum vreo 3 zile a trebuit sa fac i.t.p-ul la albea mea, necesar a fost sa schimb o bieleta si un capat de bara. Dupa ce am facut schimbarile necesare a trebuit sa fac si o geometrie a rotilor (bracaj), problema a fost ca la service-ul unde am facut asta, pe soft-ul aparatului de bracaj nu figura fiat albea, si, dupa multe cautari on-line am ajuns la concluzia ca fiat siena ar fi cel mai apropiat la caroserie. Acum, nu stiu exact daca am procedat corect sau nu si astept pareri de la voi, poate aveti datele ecartament-ului fata la albea (pe net nu am gasit) ca sa pot face o comparatie.
0

#22 User is offline   Horia 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT Albea Dynamic

Posted 22 August 2011 - 04:10 PM

N-ai cartea tehnica? Acolo scrie clar - convergenta trebuie sa fie 0 +- 1, adica intre 0 si maxim 1, dar de preferat 0.

Eu azi am facut convergenta la Auto Perugia si sunt foarte multumit.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo