Uleiul din CV - nu se schimba decat daca exista pierderi in urma unor incidente. Busonul de vizitare este undeva in partea din fata a CV. Cat priveste semeringul din ce imi aduc eu aminte vine cu inca o piesa si mi s-a parut relativ simplu de schimbat dar ca trebuie sa dai jos bateria.
Cand Se Schimba Uleiul Din Cutia De Viteze? Masina are 3,5 ani si 19000 km.
Posted 01 September 2011 - 12:31 PM
Poti,te rog,sa-mi dai mai multe detalii cu privire la schimbarea simeringului?
Multumesc.
Multumesc.
Posted 01 September 2011 - 08:53 PM
Uleiul in cutie se schimba la 60.000km(din cate stiu eu).
Busonul de nivel este in lateralul cutiei, spre radiator.
Semeringul de la selectorul de viteze se schimba destul de greu- trebuie data jos bateria, suportul de la baterie pentru a ajunge la selector.
Dupa aceea poti desface selectorul.
Iti recomand sa mergi la un mecanic, chiar daca te va costa ceva....
Busonul de nivel este in lateralul cutiei, spre radiator.
Semeringul de la selectorul de viteze se schimba destul de greu- trebuie data jos bateria, suportul de la baterie pentru a ajunge la selector.
Dupa aceea poti desface selectorul.
Iti recomand sa mergi la un mecanic, chiar daca te va costa ceva....
Posted 09 September 2011 - 10:44 PM
Am schimbat de curand uleiul din cutie, masina avand aprox. 113.000 km; cel vechi avea o culoare maronie spre neagra si pe busonul de scurgere care are pe interior un magnet acesta prezenta depuneri serioase de pilitura. Cel nou pus, recomandat in manual ca fiind Tutela Car Matryx SAE 75W-85, are culoarea rosu inchis; intra cam 1,9l.
Posted 14 December 2011 - 06:14 PM
La cutia de viteze de fiat albea 1,2 din 2004 la golire are un surub, parca de 12, iar pentru punere este un buson cu imbus parca de 12 si este doar la 1 cm de fundul cutiei. Am si eu o intrebare; mai are si un alt buson pe la jumatea cutiei sau mai sus? M-am chiniut la busonul de imbus si abia daca am reusit sa pun 1L dupa ce am scos furtunul si i-am insurubat dopul. Mersi de raspuns anticipat

Help