== CLUB FIAT ROMANIA==: Bord Lipicios - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Bord Lipicios stilo

#1 User is offline   cmn 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo
  • An: 2001

Posted 28 September 2010 - 09:04 PM

Am cautat pe forum dar nu am gasit o problema asemanatoare. Bordul de la masina mea in anumite zone si anume in zona torpedoului, in zona de jos de la sofer si de la pasager parca a dat cineva cu lipici. Ma gandesc totusi ca poate sa fie din cauza ca s-a invechit materialul pt ca daca dau cu unghia se ia si ramane pe unghie ca un mastic lipicios. A mai patit cineva asa ceva? Ce e de facut ca sa nu mai fie asa, cu ce sa il sterg ca sa se duca stratu ala lipicios?

This post has been edited by cmn: 28 September 2010 - 09:06 PM

0

#2 User is offline   cipri_busu 

• Marca: fiat
  • Model: stilo

Posted 28 September 2010 - 09:06 PM

View Postcmn, on 28 September 2010 - 09:04 PM, said:

Am cautat pe forum dar nu am gasit o problema asemanatoare. Bordul de la masina mea in anumite zone si anume in zona torpedoului, in zona de jos a bordului de la sofer si de la pasager parca a dat cineva cu lipici. Ma gandesc totusi ca poate sa fie din cauza ca s-a invechit amterialul pt ca daca dau cu unghia se ia si ramane pe unghie ca un mastic lipicios. A mai patit cineva asa ceva? Ce e de facut ca sa nu mai fie asa, cu ce sa il sterg ca sa se duca stratu ala lipicios?

Si la mine este la fel ....nush dc dreaq ..dar l am sters cu fel de fel de chestii ....in concluzie ...la fel....daka afli ceva zi si mie

nu mai folosi scriere IRC si nu mai cita mesajul anterior in totalitate!
0

#3 User is offline   Blazer 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Interests:doua mari si late.....Masinile si Rottweiler-ii
  • Model: Stilo 1,6 BZ 16v
  • An: 2002

Posted 28 September 2010 - 09:07 PM

Exact asta am avut si eu, problema e ca a fost dat cu muuult silicon sau vaselina siliconica.
Trebuie demontate toate partile afectate si curate cu acetona de unghii si cu burete de vase, dureaza destul de mult dar alta solutie nu ai.
Nu goni mai repede, decat poate ingerul tau sa zboare!!!

Posted Image
0

#4 User is offline   cmn 

Posted 28 September 2010 - 09:09 PM

La ceva de genul asta ma gandeam si eu. Dar stratul ala care ramane pe unghie cand decojesc este din bord, asta inseamna ca siliconu ala a "topit" bordul. Ce protectie i`a oferit. Cu toate ca la alte masini nu am mai observat problema asta. O sa incerc sa curat fara sa le dau jos desi nu as folosi acetona pt ca am impresia ca o sa il arda si o sa il albeasca. Trebuie sa gasesc alta solutie.
0

#5 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo 1.6 Coupe

Posted 28 September 2010 - 09:41 PM

In general dupa ce scoti un autocolant/sticker de pe geam,parbriz sau o suprafata de plastic ramane o zona lipicioasa.Pentru curatarea fara efort va recomand cu caldura WD 40.Stropiti bine suprafata,lasati 20-30 secunde sa actioneze si frecati cu o mica laveta imbibata tot cu WD 40.Pana acum nu a existat lipici de autocolant pe care nu l-am putut scoate fara efort (inainte ma chinuiam cu spirt,alcool,substanta de curatat geamurile,etc)...

Multa bafta! :thumbl:

Attached File(s)-----

• Attached File  wd40.jpg (34.38K)
    Number of downloads: 73

0

#6 User is offline   Blazer 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • View gallery

Posted 28 September 2010 - 09:58 PM

Nu se curata nici in ruptul capului cu WD 40 Edi. Eu pana la acetona am incercat o gramada de produse fara nici un rezultat, am luat chiar si un produs special si nimic.

Posted Image
0

#7 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 28 September 2010 - 11:18 PM

Ca sa fiu sincer pe torpedou sau alte plastice de pe masina nu am incercat ca nu a fost cazul,dar pe parbriz sau pe recipineti din plastic pe care a ramas lipici dupa scoaterea etichetei autocolant WD 40 a facut minuni.Cu acetona nu este riscant,nu matuieste sau albeste plasticul?

Acum un an pe cand cautam Stilo pentru cineva am vazut la o masina pe torpedou ditamai pata de lipici de la autocolant,proprietarul mi-a spus atunci ca a incercat diferite solutii,dar fara succes.Eram ferm convins ca WD40 poate rezolva astfel de probleme...
0

#8 User is offline   skysword 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Fckin' black Stilo Dynamic 1.9JTD 116CP
  • An: 2003

Posted 29 September 2010 - 08:08 AM

Si eu am observat acelasi lucru, insa doar la butoanele de reglaj de la meniu, din stanga.
Si pana acum parca aveau o tenta lipicioasa, dar ma gandeam ca o fi vreun strat "antiderapant", ceva.
Acum insa e lipicios de-a dreptul, parca e acadea...
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
0

#9 User is offline   Blazer 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • View gallery

Posted 29 September 2010 - 09:33 AM

Intradevar cu acetona ramane putin albicios, dar cu un dressing cu produse pentru bord totul revine la normal :happywave:
Eu insa nu inteleg ceva, cand am cumparat masina si am vazut asa partile afectate am zis ca a dat cu ceva pe ele, dar se pare ca asa se fac toate DE CE? ce naiba se topeste bordul?

Posted Image
0

#10 User is offline   Osciompekus 

• micut cu 600
  • Pip
  • An: 2004

Posted 29 September 2010 - 09:37 AM

@skysword :))) buna asta cu acadeaua!

Si la mine sunt la fel butoanele de la meniu din stanga si alea de pe portira... Am rezolvat oarecum cu servetele umede.

Am frecat pana am reusit sa indepartez de tot pasta aia lipicioasa. Am reusit in proportie de 70-80% (se poate pana la 100% trebuie rabdare), insa acum arata foarte bine butoanele si nu am descoperit vreun efect secundar datorat indepartarii acelei acelui strat lipicios.
0

#11 User is offline   theutz 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo Coupe

Posted 29 September 2010 - 09:52 AM

Si eu m-am confruntata cu acesta problema, mult timp; cu orice stergeam, nu se lua, plus ca se lipea orice de el, ramaneau scame, etc. Chiar si cu acetona nu ma obtinut rezultatul dorit; parerea mea este ca bordul avea un strat mat, protector la suprafata, iar de la silicon, caldura etc, a devenit asta. In plus se si sgarie daca nu esti atent.

Ca sa scap de problema, eu l-am imbracat in folie 3M carbon look. vezi AICIla postul #39 rezultatul in imagini si descrierea operatiunii.

Si la butoanele de la casetofon am avut problema asta, dar la alea am insistat sa le curat, am frecat pana s-a luat stratul de deasupra si acum au devenit luciose si nelipicioase.

This post has been edited by theutz: 29 September 2010 - 09:52 AM

0

#12 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 29 September 2010 - 04:51 PM

@Blazer:Bogdan,Einszett Plastic Deep Cleaner-ul nu a dat rezultate?Vreau si eu sa cumpar pentru interior...
0

#13 User is offline   Blazer 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • View gallery

Posted 29 September 2010 - 07:31 PM

Edi eu am avut Einszett Cockpit Premium, cu el si acetona am reusit sa curat bordul afectat.
L-am folosit si pe Loganul parintilor cu rezultate foarte foarte bune, a scos bordul si fetele usilor ca noi, in schimb pe plasticul de la Stilo nu am observat nici o diferenta.

Posted Image
0

#14 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 29 September 2010 - 10:57 PM

Fratilor cred ca problema asta la mine a rezolvato o fata :tongue:
Prietena mea a lucrat intro spalatorie auto destul de mare si renumita. acolo folosea spuma activa cu care spala exteriorul pt a indeparta aceste depuneri. precizez ca se folosea acea spuma in cantitati destul de mici si cu ceva insistenta.
Si... da, aceste depuneri se datoreaaz folosiri silicoanelor de bord, apoi utilizarea butoanelor sau a altor parti de cauciuc/plastic de catre mainile noastre jegoase, sau se mai datoreaza schimbarilor de climat din masina (condens chiar daca noi nu ne dam seama) sau mergand cu geamul deschis se poate depune la fel de bine praf

This post has been edited by Kicsi_147: 29 September 2010 - 11:01 PM

0

#15 User is offline   vladof 

• Model: Stilo 1.8 Dynamic

Posted 14 October 2010 - 01:25 PM

Asa am avut si eu, in toata masina chiar. La fel credeam ca este vorba de un strat protector dar era vorba de straturi si straturi de silicon unul peste altul.

Se si vedeau amprentele de cum a folosit butoanele imediat dupa ce l-a dat.

Solutia gasita de mine consta in scoaterea butoanelor de tot, bagi o surubelnita in partea de jos pentru butoanele de la sofer si partea de sus pentru celelalte, si tragi. Au o singura clema metalica.

Dupa am ramas doar cu butoanele in sine, am incalzit la micounde un bol cu apa aproape de fierbere. Imediat dupa ce le-am scos, am bagat toate butoanele inauntru.

Dupa 2-3 minute le-am scos pe rand si frecat cu o carpa usor abraziva. Stratul de sicilon se face alb la temperatura si sare de pe plastic. Sub nicio forma nu incercati sa folositi partea abraziva al unui burete de vase pentru ca se zgarie butoanele de ti se face rau. :) In zonele foarte tare afectate merge, dar daca freci mult raman zgarieturi mici care sunt enervante.

De mentionat este faptul ca butoanele de la player sunt dintrun plastic mai moale si chiar au un material usor cauciucat pe ele. Nu incercati sa le frecati pana dupa el.

Pentru restul bordului, frecat bine cu fas fas de-ala de geamuri, iar apoi aplicarea stratului de crema protectoare.

Sfat pe viitor, nu mai folositi spray-uri cu silicon. Niciodata. Exista solutii crema pentru lustruirea bordului, antibacteriene si care nu lasa suprafata lipicioasa.
0

#16 User is offline   cmn 

Posted 15 October 2010 - 12:23 AM

Eu am demontat din plasticele lipicoase si le-am luat la spalat cu detergent si cu o periuta si s`a luat. Nu de tot, dar este o diferenta vizibila.

This post has been edited by cmn: 15 October 2010 - 12:25 AM

0

#17 User is offline   robytza88 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 23 October 2010 - 10:30 AM

ai dreptate cand spui sa nu mai folosim silicon sprey.
nu sunt bune de nimic, in plus te alegi cu atatea probleme. eu am dat ca idiotu pe la torpedou, e sub volan si mi se lipesc pantalonii de bord si la sofer si la pasager.
cu ocazia asta vazui si eu cum sa fac sa scap de problema asta. ajunsese enervanta si aveam de gand sa pun autoclant peste pentru a scapa de problema.

butoanele de pe usi le-am curatat si eu tot cu spirt . Ajunsesera sa se lipeasca degetele de ele, parca puneam mana pe acadele.:)))

This post has been edited by robytza88: 23 October 2010 - 10:31 AM

tel. 0760555588
Id. robytza88

Ex. Stilo 1.2 16V 80 hp..:( o lacrima in coltul ochiului
actual A6 2.8 Quattro vre-o 235 hp
Fan STILO :D
0

#18 User is offline   laur4mystilo 

• Model: Stilo 1.9 JTD
  • An: 2004

Posted 24 October 2010 - 05:15 PM

Tin minte cand eram eu mai mic.. aveam o tempra si tot aceiasi problema avea, iar tatal meu a curatat cu diluant si pe urma a dat cu silicon de bord.. nici nu se cunostea :thumbl:
0

#19 User is offline   manager 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Brava
  • An: 1997

Posted 29 October 2010 - 04:27 PM

Normal ca uleiul se incleiaza. Daca erati bucatarese stiati :)
Eu am avut odata un burete de bucatarie si dupa ce am spalat o tigaie cu el si l-am lasat cateva zile neatins, nu l-am putut curata cu nimic de lipiciul care se facuse in el.
0

#20 User is offline   marius 3030 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: BMW
  • Model: 520i

Posted 02 November 2010 - 04:18 AM

am curatat si eu "lipiciul" de pe butoanele de la geamuri pe ambele usi,dar mai sunt cele dupa volan pe care nush cum sa le dau jos.aveti vreo idee?
BMW 520i power!!!!!!!!!!
0

#21 User is offline   ady22 

• Model: stilo 1.6

Posted 24 November 2011 - 12:10 AM

tocmai am curatat o parte din bordul meu. haideti sa va spun cu ce. cu triumf,solutia aceea in sticluta galbena de plastic,folosita la curatarea aragazului. am dat jos clapla torpedoului si cea de la sigurante,si le-am luat in casa. am inmuiat un burete de vase in solutia respectiva,am frecat bine componentele respective,le-am lasat 10 minute sa actioneze solutia,dupa care le-am frecat cu buretele sub jet de apa calda. rezultatul?cele doua componente arata mai bine decat atunci cand au fost noi. maine o sa dau jos restul bordului care are acea solutie lipicioasa pe ele,si o sa repet procedura. nu-mi vine sa cred cat de repede si de bine s-au curatat. recomand procedura cu toata increderea.inainte sa-mi vina ideea asta,am incercat cu orice,acetona,solutie geamuti,alcool,dar niciuna nu a dat efectul scontat. acum,bineinteles dupa ce voi termina ,ma pot lauda cu un bord nou:)
0

#22 User is offline   ButonEL 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo 1,6 16V

Posted 24 November 2011 - 03:14 PM

@ady22 poti sa faci cateva fotografii 50/50 in timpul lucrarii?
In viata vestile bune sosesc in egala masura ca cele rele. (si nu este o regula)
Lucrurile pe care nu le cunosti nu au cum sa iti faca rau.

Posted Image
0

#23 User is offline   ady22 

Posted 06 December 2011 - 02:30 PM

imi pare rau,deja am finalizat operatia,deci nu mai am cum sa fac poze.a iesit super,am scapat de lipiciul de pe bord,si in plus culoarea bordului acum este un negru lucios,arata mult mai bine decat in trecut.acum,dupa ce l-am siliconat,arata ca si unul nou:).succes celor care vor sa scape de acel lipici...iar reusita este garantata!
0

#24 User is offline   Braga 

Posted 06 December 2011 - 03:43 PM

[quote name='ady22' timestamp='1323174650' post='196454']
imi pare rau,deja am finalizat operatia

@ady poate reusesti sa ma ajuti pentru ca si eu am aceeasi problema dar sincer nu stiu cum sa desfac usa torpedoului.Am observat ca are niste suruburi sub torpedo dar problema sunt acele brate care o coboara pt ca nu stiu cum sa le scot.stima
Life in the fast lane
0

#25 User is offline   ady22 

Posted 14 December 2011 - 02:10 AM

scoate torpedoul cu totul,e mult mai simplu si nu risti sa rupi ceva pe acolo
0

#26 User is offline   ionycz 

• Model: Stilo 1,2 16v

Posted 21 January 2012 - 08:03 PM

Salut, chiar daca ar insemna reclama m-ar interesa si pe mine cum se numeste solutia ca si eu am cateva parti lipicioase si vreau sa le curat. Am gasit la chinezi un spray regenerant cu silicon si la mine a dat rezultate foarte bun sprayul dar nu am mai dat de cateva luni cu spray din ala si a devenit din nou lipicio iar daca as reusi sa il fac sa nu mai fie asa as fi multumit. Mulumesc.
0

#27 User is offline   Braga 

Posted 12 April 2012 - 12:28 PM

Din ce stiu eu solutia respectiva topeste plasticul (sau cel putin asa scrie pe sticla).Poate a mai gasit si altcineva o alta metoda si ne ajuta.
Life in the fast lane
0

#28 User is offline   jon_89 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 12 April 2012 - 03:58 PM

salut!
la mine era o problema mare chiar miam stricat niste blugi!nustiu cum o sa va para propunerea mea dar eu am reusit!am scos toate acele parti si leam frecat cu buretele si solutie de diluat vopseaua(atiton) si sa primit foarte!acuma nu se mai lipeste deloc!Posted Imagesucces!
0

#29 User is offline   Braga 

Posted 12 April 2012 - 05:21 PM

Sa stii ca m-am gandit si eu sa fac asta dar nu stiu cum sa scot piesele.Bine ca ai rezolvat problema.Poate dai cateva detalii despre ce si cum ai scos.
Life in the fast lane
0

#30 User is offline   jon_89 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 12 April 2012 - 05:37 PM

torpedoul nu lam scos,am demontat doar balamalele scotind stiful care tine usa torpedoului ce sunt doua la numar!plasticurile laterale adica de linga portiere au suruburi daca scoti usa si buzunarasul de la sigurante suruburile cu siguranta se vad!buzunarasul de la sigurante are doua suruburi de jos!cele doua parti de la mijloc nu leam demontat,am executat procesul de pe loc!bafta!sper sa va fie de ajutor sfaturile mele!
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Pachete promo consumabile AR, FIAT, LANCIA