== CLUB FIAT ROMANIA==: Bord Lipicios - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Bord Lipicios stilo

#31 User is offline   Iuli90 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo
  • An: 2002

Posted 13 April 2012 - 12:43 PM

Salut!
Si eu am avut aceeasi problema. Am incercat chiar si cu Pronto, cu servetele umede, si la fel ramaneau butoanele din stanga (CB) lipicioase.
Am rezolvat foarte usor problema cu niste servetele de masina (pt praful de pe bord) luate din Carrefour. Nu am scos niciun buton nu a fost nevoie.
Am facut chestia asta acum vreo o luna si pana acum sunt okay, nu au redevenit lipicioase.
Daca fac rost de niste poze cu servetelele respective, le pun aici.
0

#32 User is offline   Braga 

• Model: Stilo

Posted 17 May 2012 - 06:37 PM

Nu a mai gasit nimeni alte solutii?As incerca cu benzina dar nu stiu daca are vreo reactie adversa
Life in the fast lane
0

#33 User is offline   B0yCk 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo 1.9 JTD 115bhp
  • An: 2003

Posted 17 May 2012 - 07:13 PM

tot cu servetele de silicon le-am sters si eu. a iesit relativ repede stratul ala lipicios.

am mai avut o tentativa, citita pe internet, cu axion. Din pacate chiar functioneaza, dar nenoroceste butoanele la modul ca incepe sa curete si vopseaua la frecare.

pe fiatforum.com mai vazusem un ghid de curatare, dar include demontarea fiecarui buton.

This post has been edited by B0yCk: 17 May 2012 - 07:14 PM

0

#34 User is offline   runami 

• Marca: fiat stilo
  • Model: 1.2 16V 80Cp 2002

Posted 17 May 2012 - 08:03 PM

Salutare tuturor. Sfatul meu e ca merita sa demontezi tot bordul de la masina (partea de la mijloc in jos, cea din plastic) si dupa aceea e foarte usor sa il speli cu un burete si cu sapun. Eu asa am facut cu bordul. Demontarea lui dureaza maxim 3-4 ore si montatul inca vreo 3-4 ore. Ofer tot sprijinul celor care doresc sa faca aceasta operatiune. Am facut poze in toate stadiile de desfacere a bordului. Nu pot sa le pun pe toate pe forum, dar cine doreste sa le vada, le trimit pe email. Cine e din cluj sau vine in cluj il ajut personal la aceasta operatiune in limita timpului meu disponibil. O seara placuta.
0

#35 User is offline   adalin 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Marca: fiat
  • Model: punto sx 55/ Stilo 1,2
  • An: 1995

Posted 17 May 2012 - 08:33 PM

Eu fac curat la saptamana in masina iar bordul il sterg cu laveta imitatie piele cu care sterg masina de apa prelinsa . O clatesc bine , storc bine si sterg apoi partea de sus a bordului fara sa apas prea tare iar partile cu butoane si panourile din plastic ceva mai apasat . Cand am luat masina i-mi pareau si la mine butoanele lipicioase dar acum nu mai sunt .
0

#36 User is online   octavian.crst 

• Model: Stilo 1,6 16V, 2002

Posted 17 May 2012 - 08:58 PM

Trebuie scoase toate butoanele si curatate individual, ca altfel nu se ia. Solutia aia lipicioasa a avut rolul de a proteja butoanele, dar timpul ia modificat compozitia. Oricum chiar si cand le scoti trebuie frecat la ele ca se ia greu, eu am incercat cu cif, cu sapun, cu axion, si sa luat cu greu. Oricum se merita efortul
0

#37 User is offline   Cristy.HZN 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo JTD115

Posted 18 May 2012 - 09:38 AM

Lasati-le in apa calda la inmuiat, cam o ora asa si se curata foarte usor
Posted Image
0

#38 User is offline   ButonEL 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo 1,6 16V

Posted 18 May 2012 - 09:59 AM

Acum o saptamana am curatat bordul lipicios cu solutie Triumf de la Farmec. Lipiciul era atat de gros incat puteai sa pui fise pe el si nu ar fi cazut. Singura zona lipicioasa a fost cea din foto in rest nu am probleme cu lipiciul. Am curatat totul de sub bordul masini iar maine sper sa am timp sa curat si butoanele de pe usa soferului si am scapat de lipicioase.
Mentionez ca in unele zone a fost atat de mult lipici incat a trebuie sa repet operatia de curatare de trei ori.
Din pacate nu am putut sa demontez decat zona din partea stanga a volanului, cea care are capacul la sigurante, dar as fi vrut sa demontez tot ce am curatat incepand din dreapta volanului si pana la butucul de airbag. Il rog frumos pe rumani daca imi poate trimite fotografiile cu sistemul de, demontare al bordului descris de el mai jos. Multumesc anticipat.

Attached File  Picture_377.jpg (109.33K)
Number of downloads: 36
In viata vestile bune sosesc in egala masura ca cele rele. (si nu este o regula)
Lucrurile pe care nu le cunosti nu au cum sa iti faca rau.

Posted Image
0

#39 User is offline   thegantza666 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo 1.9 JTD 115cp, Linea 1.4TJet; EX: Bravo 1.6 16V model '98

Posted 18 May 2012 - 10:12 AM

Butonel: Si la mine tot partile alea au fost cele mai efectate si am procefat astfel: am luat un burete de sarma, un lighean cu apa calduta, un detergent de vase lichid (PUR), am pus niste folie prin toata partea din fata a masinii, pentru a nu face balta in masina si m-am apucat de frecat. Singura parte nasoala e ca in unele zone operatiunea este foarte dificila din cauza pozitiei.
REZULTATUL este uimitor....am scapat de lipici, dupa vreo 2 ore de frecat!

RESPECT!
0

#40 User is offline   szadi62 

• Model: Stilo 1,2
  • An: 2003

Posted Today, 08:44 AM

Salut ButonEL

Am vazut in poza ta ca locasul din partea dreapta prin care intra aerul (pe consola din mijloc) are grila dislocata.Se poate remonta?
Asa e si la mine,si sincer ma deranjeaza

noroc
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online