== CLUB FIAT ROMANIA==: Cutie De Viteze - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 4 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cutie De Viteze pierde ulei

#1 User is offline   cmn 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo
  • An: 2001

Posted 30 September 2010 - 08:33 PM

Am cautat pe forum dar chiar nu am gasit o problema ca a mea asa ca rog moderatorii sa nu imi inchida topicul.

Problema sta in felul urmator. Am fost la mecanic pentru a depista anumite zgomote si m`am uitat si pe dedesubt sa vad cum arata. Am constatat ca toata partea cu cutia de viteze era plina de ulei. M-am uitat si de sus si se vedea si de sus in partea dreapta ulei. L-am pus pe mecanic sa imi verifice nivelul uleiului in cutie si, surpriza, nu prea mai era ulei. Am ajuns la concluzia ca ar trebui sa il scot pe cel care mai era si sa cumpar ulei. Zis si facut. Am luat 2 l de ulei dar mecanicul a bagat in cutie cam 1.5 l.

Intrebarea mea este pe unde anume curge uleiul ala, daca cineva a mai avut problema asta, daca e o problema generala si tot asa. Am vazut pe forum ca sunt probleme cu cutiile de viteze dar as vrea sa remediez cauza si sa nu mai curga.

This post has been edited by cmn: 30 September 2010 - 08:49 PM

0

#2 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery
  • An: 2002

Posted 30 September 2010 - 08:41 PM

Si cutia mea e umezita de ulei. si mai stiu un caz de stilo 1.6 cu cutia umezita. cineva mia zis ca se poate scurge pe la semeringuri. acum nush.........om vedea
0

#3 User is offline   cmn 

Posted 30 September 2010 - 08:45 PM

Pai pe acolo ma gandeam si eu dar habar nu am care sunt semeringurile de la cutie si cam cat de mul ulei ar putea sa piarda. Din cat in cat timp ar trebui sa il verific? Oricum nu e asta o rezolvare pt ca nu stau eu impacat daca nu e totu cum trebuie. Sunt curios daca mai sunt pe forum care au problema asta. Poate multi au dar nu s`au uitat pe sub masina.
0

#4 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 30 September 2010 - 08:50 PM

SAU FAC SI EI CA MINE O IGNORA PANA "CRAPA" CEVA
0

#5 User is offline   cmn 

Posted 30 September 2010 - 08:55 PM

Eu unu nu as proceda asa. De cand am vazut uleiu ala curs si ca in cutie aveam mai putin de 1L de ulei nu mai am stare. Din pacate bugetul meu este depasit de situatie. Am observat mai multe probleme pe la masina dar incerc sa stau calm. Pana acu asta mi s`a parut cea mai grava si care ar putea sa aiba repercursiuni urate.

p.s Abia azi am reusit sa termin cu inscrisu masinii (ma refer sa o trec pe numele meu :D ). Mi-a picat numar frumos: AG 10 PXX :))

This post has been edited by cmn: 30 September 2010 - 08:59 PM

0

#6 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Stilo Coupe 1.8

Posted 30 September 2010 - 09:03 PM

si eu am partea de jos umezita in ulei la 1.8-ul meu. atasez o poza sa vedeti

Attached File(s)-----

• Attached File  dan.jpg (891.57K)
    Number of downloads: 258

This post has been edited by Godzzi: 30 September 2010 - 09:08 PM

Posted Image
0

#7 User is offline   cmn 

Posted 30 September 2010 - 10:30 PM

Exact asa arata si la mine. te sfatuiesc sa verifici nivelul in cutie. Mai observ ca tu ai si scut, pe care eu nu il am. Chiar sunt curios cati mai au problema asta si pe unde curge...
0

#8 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 30 September 2010 - 11:00 PM

eu am cutia asa de cand am cumaparat masina. recent am dat scutul jos si nu era pic de ulei pe el....doar pe cutie.
Posted Image
0

#9 User is offline   cmn 

Posted 30 September 2010 - 11:07 PM

Pai nu cred ca ajunge pana sa pice pentru ca se prelinge pe cutie si in contact cu praful se incheaga si formeaza un strat mai gros dar pierdere tot este. cel putin la mine era ulei lipsa in cutie plus ca am vazut in partea de sus ca parea ulei mai proaspat curs (ma refer pe acolo pe la semering) desi sper sa mi se para si sa fie peste tot la fel.
0

#10 User is offline   Blu3sky 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Model: Stilo Coupe 1.6

Posted 30 September 2010 - 11:52 PM

eu din experienta, va zic ca mi s-a desfiletat un surubel din interiorul cutiei si mi-a distrus pinioanele din viteza a5a si apoi a sarit prin protectia cutiei (tabla exterioara) si apoi se auzea un zgomot in timp ce mergeam, si cand m-am uitat sub ea, era prelins uleiul din cutie pe toata partea soferului si la roata.
Si acolo intra doar ulei sintetic aproape 2l si e cam 20 lei 500ml
acum eu caut ori pinioane ori cutie de viteze sa o schimb.
0

#11 User is offline   cmn 

Posted 01 October 2010 - 09:40 AM

Eu totusi sper sa nu am aceeasi problema cu a ta. Ce ti s-a intamplat tie este un caz foarte rar si oricum nu inteleg cum ar putea sa se desfileteze acel surub din interior. Aia a fost greseala de proiectare sau ceva de genu...
0

#12 User is offline   Blu3sky 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Model: Stilo Coupe 1.6

Posted 01 October 2010 - 01:08 PM

vroiam sa zic doar ca zgomotul care se aude e din lipsa uleiului in cutie.
0

#13 User is offline   petronelduca 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: stilo dinamic 1.6l
  • Model: stilo

Posted 01 October 2010 - 04:32 PM

si a mea e umeda. la inceput, dupa cum am mai vazut la alte masini, am crezut ca e de la motor, vreun simering de palier, dar la schimbul de ulei, nu pierduse deloc. masina o am de 2 ani jumatate, adusa de mine din germania personal. cam acum jumatate de an am verificat si uleiul de la cutie si am avut lipsa cam 500 ml. deci, de cand o am eu, am pierdut jumatate de litru. in cutie nu e absolut nici o problema, schimbatorul merge perfect la schimbare la toate vitezele.am mecanicul meu, in Slobozia, si mi-a zis ca nu are nici un rost sa umble sa schimbe, pentru ca "nu face daraua cat ocaua" si ca nu se poate intampla nimic, decat ca trebuie din cad in cand completat. e adevarat, nu-i frumos sa stii ca ai umezeala pe dedesupt, dar nu cred ca e chiar asa de ingriorator.
bineinteles accept oricand pareri contrarii.
numai bine si sanatate.
0

#14 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 01 October 2010 - 04:48 PM

vin si eu cu o intrebare :happywave: vad ca multi stiti sa verificati nivelul la ulei din cutie. pe unde trebuie sa umblu sa fac si eu aceasta operatiune ca nu stiu :happywave: nam verificat niciodata uleiul de la cutie doar lam schimbat de 2 ori in 2 ani
0

#15 User is offline   Godzzi 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 01 October 2010 - 09:45 PM

cred ca am o problema..... astazi am tot mers ceva mai agresiv si am descoprit un sunet ciudat. Cand ridic masina in ture apare un zgomot cam dupa 5000rpm. El se face simtit mai bine cand iau piciorul de pe acceleratie si cade usor in ture. Face acest zgomot doar cand este in viteza.....
Mentionez ca nu stiu daca am suficient ulei in cutie pentru ca nu am verificat niciodata.
Posted Image
0

#16 User is offline   cmn 

Posted 03 October 2010 - 06:44 PM

Cel mai bine ar fi sa verifici. Am observat ca la stilo e o boala asta cu cutia.

Ca sa nu mai deschid alt topic vreau sa va intreb ceva. Cam cati dintre voi ati schimbat caseta de directie, sau aveti probleme la ea? Inainte sa cumpar masina fostul proprietar mi-a spus ca a schimbat-o dar daca iau stanga-dreapta de volan se aud niste mici zgomote desi tind sa cred ca se aude si de la axul volan.
0

#17 User is offline   alexmanu 

• Marca: fiat
  • Model: stilo 1.6 16v

Posted 28 November 2010 - 04:01 PM

vin si eu cu aceeasi intrebare (adresata de Kicsi_147)... cum se poate verifica (fara mecanic) nivelul uleiului din cutia de viteze ?
0

#18 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo Coupe 1,6 16 v

Posted 28 November 2010 - 06:12 PM

Exista un buson de umplere/verificare pt uleiul din cutie.Din pacate,am vrut sa fac o poza cu locatia exacta,insa trebuie data jos bateria cu cutia ei...Sau pe dedesuptul masinii.Cautati pe cutia de viteze un buson,in partea superioara,unde se poate verifica si adauga ulei..in functie de necesitate.
Succes!
0

#19 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO Dynamic

Posted 28 November 2010 - 06:46 PM

Problema cu uleiul pierdut pe la semering o am si eu. De completat este foarte usor: se desface busonul de umplere(parca trebuie imbus de 8) si cu o seringa completezi pana da pe dinafara. Oricum pentru 50 de lei cat costa 2 litri de ulei nu merita sa nu il schimbi tot.

PS. Daca tin eu minte bine sunt doua busoane, asa ca grija mare daca vreti doar o simpla completare, sa nu cumva sa il desfaceti pe cel de golire :)
0

#20 User is offline   alexmanu 

Posted 01 December 2010 - 01:03 PM

"PS. Daca tin eu minte bine sunt doua busoane, asa ca grija mare daca vreti doar o simpla completare, sa nu cumva sa il desfaceti pe cel de golire :) "

La busonul de completare pot avea acces pe langa motor sau pe sub masina ?

This post has been edited by alexmanu: 01 December 2010 - 01:04 PM

0

#21 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 01 December 2010 - 02:44 PM

View Postalexmanu, on 01 December 2010 - 01:03 PM, said:

La busonul de completare pot avea acces pe langa motor sau pe sub masina ?

La busonul de comlpetare poti avea acces pe sub masina.Se poate vedea si daca dai bateria si carcasa bateiei jos..Dar ca acces,cel mai facil este pe sub masina.Si este un buson,daca nu ma insel spre motor(pe partea cutiei spre motor).Evident ca se afla in partea superioara a cutiei.Cel de golire se afla in partea de jos a cutiei.
0

#22 User is offline   strecopatov 

• Model: Stilo 1.8
  • An: 2004

Posted 01 December 2010 - 03:08 PM

Aceiasi problema o am si eu ulei scurs pe cutia de viteze,la service au dat baieti roata din stanga jos si au strans toate suruburile(erau cam slabe) de la capacul cutie de viteze,nu stiu daca asta este cauza la mine dar peste 2 sapt o sa verific daca sa mai scurs.
0

#23 User is offline   strecopatov 

Posted 01 December 2010 - 05:01 PM

Cum se verifica nivelul uleiului din cutie?Este vro joja la bucsonul respectiv sau trebuie sa completez si vad atunci cat imi intra?

This post has been edited by strecopatov: 01 December 2010 - 05:04 PM

0

#24 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 01 December 2010 - 05:06 PM

Daca la desfacerea busonului curge ulei inseamna ca ai ulei in cutie.Daca nu curge,pui pana incepe sa curga.Si atunci ai ulei in cutie suficient.
Succes.
0

#25 User is offline   alexmanu 

Posted 01 December 2010 - 05:50 PM

ok, acum mi-am facut o idee pe unde sa caut busonul.
mersi "bebeluka".
0

#26 User is offline   strecopatov 

Posted 02 December 2010 - 11:37 AM

View Postbebeluka, on 01 December 2010 - 05:06 PM, said:

Daca la desfacerea busonului Succes.

Multumesc.
0

#27 User is offline   cosmin1980 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: stilo1.6 16v

Posted 08 December 2010 - 04:43 PM

Salut,in urma citiri acestui topic m-am hotarat sa schimb si eu uleiul din cutia de viteze.Am cumparat 2 litri de ulei Tutela Car ZC 75 Sinth si m-am apucat de mesterit.Neavand unde sa urc masina pe rampa am ridicat-o pe cric am dat rota jos,aparatoarea de noroi,scutul lateral si am desfacut busonul de umplere/verificare dar nu curgea nimic.Tin sa mentionez ca si la mine era cutia plina de ulei si mizerie,problema a fost ca am tot cautat busonul de golire cred ca mai bine de o juma" de ora dar nici chip sa-l gasesc :wallbanger: (si aici rog pe cineva daca ar putea sa puna o poza sau orice altceva cu locul exact al busonului de golire)Intr-un final am bagat un furtunas in cutie prin orificiul de umplere,am tras putin si s-a scurs cam 6-700 de ml de ulei dar nu am asteptat sa se scurga tot.La completare mi-a intrat in jur de 1 litru pana a inceput sa dea pe afara.Regretul este ca nu am reusit sa-l schimb pe tot si sa fac operatiunea cum trebuie.Numai bine
0

#28 User is offline   marian.m 

Posted 09 December 2010 - 07:46 AM

Pai nu ai dat de busonul de golire pentru ca el nu exista. Schimbarea uleiului intr-o cutie e un caz exceptional, nu e o operatiune care se face regulat ca schimbul de ulei motor. Recomandarea producatorului nu e de a schimba uleiul ci de a verifica si a completa in caz de nevoie. Un coleg forumist a scris mai sus ca atunci cand desfaci busonul trebuie sa curga ulei lucru care e eronat. Nu are cum sa curga ulei pentru ca nu poti sa ai mai mult ulei in cutie decat ai pus initial, si cum initial tot pe gaura aia l-ai bagat e logic sa nu poti sa pui mai mult, ca ce pui in plus va curge prin acel orificiu. Exceptam aici cazurile in care masina se afla in panta.
Totusi in cazul in care e necesara inlocuirea uleiului se face exact asa cum ai facut tu, doar ca se foloseste o pompa pentru extragerea uleiului din cutie. Daca reusesti sa extragi tot uleiul poti verifica cu un magnet daca ai in compozitia lui reziiduri metalice rezultate din uzura elementelor cutiei. In acest fel iti poti face o parere despre gradul de uzura interioara a cutiei.
0

#29 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 09 December 2010 - 08:03 AM

Tin sa te contrazic!Cea mai simpla verificare a existentei uleiului in cutie este sa desfaci busonul de umplere si TREBUIE sa curga un pic de ulei.Pentru ca la umplere vei pune pana incepe sa curga,moment in care se fixeaza busonul...Rezultatul ar fi ca,in cutie exista ulei pana la respectivul buson.In concluzie,daca nu pierzi ulei la cutie,VA CURGE un pic la desfacere(nu va ganditi ca foarte mult) ci suficient incat sa putem concluziona ca exista ulei pana la nivelul busonului respectiv.
Si da,uleiul din cutie SE SCHIMBA!Nu la fel de des ca cel de motor,fireste,dar se schimba.Cel putin la 2 ani.

This post has been edited by bebeluka: 09 December 2010 - 08:04 AM

0

#30 User is offline   silvian 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT

Posted 09 December 2010 - 10:55 AM

salutare
deci aceasi problema am si eu, cand am schimbat distributia am pus mecanicul sa se uite de ce e umezita cutia.
dupa 2 minute de studiat a ajuns la concluzia ca pierde pe la un semering si nu are nici un rost sa imi fac griji pt ca curge foarte putin. ok am zis, dar eu am observat alta problema ... mie imi pierde usor lichid de frana foarte putin dar pierde, m-am documentat si am aflat ca ambreiajul ia lichid de frana pt a cupla (nu ca alte masini gen cu caseta directie hidraulica care are un recipient special pt caseta de directie si pt ambreiaj) deci este hidraulic si ma gandeam eu daca scurgerea respectiva de pe cutie nu e din cutie ci din lichid de frana ?? de la pompa de servo frana pleaca o conducta care ajunge putin deasupra cutiei si exista o mica pompa sau ceva de genu care cupleaza ambreiajul eu ma gandesc ca respectiva pompa e defecta si acolo e problema , totusi pt a vedea exact de unde curge trebuie sa dau jos cutia la baterie ca sa vad despre ce e vorba
tin sa specific ca in afara de scurgerea de pe cutie nu am alte scurgeri pe la roti sau alta parte
acum intreb eu daca nu e scurgerea pe la acea pompa de ambreiaj pe unde pierd lichid de frana ???

This post has been edited by silvian: 09 December 2010 - 10:57 AM

0

Share this topic:

• 4 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users