== CLUB FIAT ROMANIA==: Cutie De Viteze - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 4 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cutie De Viteze pierde ulei

#91 User is offline   Octavus 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1.6 16v 5usi
  • An: 2002

Posted 30 December 2011 - 06:27 PM

Pentru prima oara ( de 1an de cand detin masina ) am o problema cu ea . Astazi mergeam normal , in vit 2 sau 3 ca abia plecasem de la semafor cand deodata am auzit un zgomot (lovitura de metal) si un el de fasait . Noroc ca eram aproape de casa si am mers usor in a 2 a pana am ajuns . Cand am desfacut scuturile am observat ca se scurgea ulei din cutia de viteze . Am dat jos capacul acela auriu al cutiei de viteze( de langa roata stanga ) pentru ca era ciupit , iar in interior am descoperit un surub ( desprins ) si cativa dinti cazuti de pe un pinion :) . Masina merge normal , intra in toate vitezele etc .

Vroiam sa stiu cum se numesc exact cele 2 pinioane , daca se pot comanda separat sau daca trebuie schimbata toata cutia si daca imi puteti recomanda un service unde sa ma duc . Eu am tot sunat azi la motorhome dar nu au raspuns pe nici un numar , mai exista?
Cam la ce suma sa ma astept pt reparatie?

Attached File(s)-----

• Attached File  1.jpg (146.61K)
    Number of downloads: 82
  • Attached File  2.jpg (91.56K)
    Number of downloads: 77
  • Attached File  4.jpg (118.04K)
    Number of downloads: 82
  • Attached File  cutie vit.jpg (124.38K)
    Number of downloads: 83

0

#92 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: fiat
  • Model: stilo
  • An: 2004

Posted 30 December 2011 - 11:57 PM

exact asa a patit un baiat din braila.i s-a desfacut acel surub si i-a distrus pinionul de la viteza a 5 -a.se gasesc si pinioane separat.trebuie doar sa gasesti un meserias care sa se bage sa ti-l schimbe.eu doar ec am schimbat cutia ca mi s-a crapat.as putea sa iti dau eu pinioanele dar nu prea am cum sa fac cu transportul.sunt in spania momentan.cauta ca vei gasi doar pinioane stai linistit.sunt atatea cutii sparte de fiat stilo 1.6.la acest model cutia si ecu pica cel mai repede.
0

#93 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 31 December 2011 - 12:07 AM

si poze cu cele doua modele de cutii.eu am la motor codul 182 B6.000 si an fabricatie 2002.am gasit 2 masini cu acelasi cod si acelasi an de fabricatie 2002.mentionez ca prima cutie nu mi s-a potrivit.cea de-a doua mi s-a potrivit.asa ca ai mare grija.prima poza e cu cutia care mi s-a potrivit.succes.cutia mea are pinioanele intacte.daca as sti sa le demontez eu as face-o cu placere si ti le-as trimite.

diferenta clar vizibila intre cele doua cutii este pozitia acelui semicerc.si mai sunt si altele.si mie mi-a cazut fata cand am adus cutia si am vazut ca sunt diferite cu toate ca era data jos de pe aceeasi masina

Attached File(s)-----

This post has been edited by george_geo1010: 31 December 2011 - 12:09 AM

0

#94 User is offline   silgal191 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery
  • Model: Stilo 1. 8 16v

Posted 31 December 2011 - 12:12 AM

si eu am avut problme cu cutie de viteze. O scotea din a 4=a ,,, Incearca la BACUS ARAD sau un schrot din VLADIMIRESCU ARAD, http://www.bacus.ro/
0

#95 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 31 December 2011 - 12:17 AM

omul e din bucuresti.:))
0

#96 User is offline   Octavus 

Posted 31 December 2011 - 11:24 AM

View Postsilgal191, on 31 December 2011 - 12:12 AM, said:

Incearca la BACUS ARAD sau un schrot din VLADIMIRESCU ARAD

Sincer m-am lecuit de parcuri de dezmembrari . Nu stiu daca regula este valabila in toata tara insa cel putin in bucuresti sunt niste nesimtiti ( putin spus ) . Imi cereau pe un bandou 100ron ( si avea toate clemele rupte ) , pe un scut de noroi stanga 80ron ( si l-am comandat pe la 60ron nou ). Avea un stilo maneta de cruise control de alfa 147 si nu au vrut sa mi-o vanda au zis ca doar daca iau tot blocul de lumini si imi cereau 500ron . Cred ca daca ma duc si le zica ca imi trebuie un grup de pinioane dintr-o cutie ma scot de acolo in suturi .

Deci sa inteleg ca pinionul acela cu dinti lipsa reprezinta treapta 5 si ca as putea sa imi sudez carcasa , sa completez uleiul inapoi si sa merg asa pana gasesc pinioanele si mecanicul dispus sa le schimbe? (bineinteles sa nu mai schimb in a 5 a ) . Ar fi super pentru ca folosesc masina zilnic la servici si as putea amana reparatia macar 1 luna .

Oricum am descoperit ca a mai fost umblat in cutie , cred ca aceeasi problema a avut-o , pentru ca lipsesc 2 suruburi insa eu in capac am gasit doar 1 , iar filetul din dreapta are depuneri de ulei pe el pe cand cel din stanga era curat la interior .

Attached File(s)-----

This post has been edited by Octavus: 31 December 2011 - 11:28 AM

0

#97 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 31 December 2011 - 09:43 PM

pinionul acela trebuie scos de tot.stiu ca asa a mers acel baiat pana a gasit pinion.a mers cateva luni fara a 5 -a.dar tie ti s-a si crapat cutia?oricum daca gasesti un mecanic bun eu zic ca se rezolva.te folosesti de ea pana iti gasesti si tu o alta cutie.iti recomand sa o iei de peste hotare fiindca sunt si mai bune si au si km mai putini.am mai vazut pe ebay uk vreo doua cu aprx 50 mile.ideea este sa gasesti una cu km cat mai putini sa nu mai ai iar probleme cu ea.ti-am zis eu am cutia cea veache care are pinioanele bune..in schimb are o mica crapatura in carcasa pe unde scapa ulei.am preferat sa o schimb cu totul decat sa o repar.intereseaza-te la atlassib cam cat ar costa sa ti-o trimit din spania...ma cinstesti si pe mine cu o tzuica si zic eu ca din doua ar trebui sa faci una,

LA MULTI ANI!
2

#98 User is offline   denea20 

• View gallery
  • Model: Stilo 1.6 16V
  • An: 2001

Posted 01 January 2012 - 08:19 PM

Salut.La fel ca tine am patit si eu,mi s-a desfacut acel surub ce nu ar trebui sa se desfaca,mi-a spart carcasa(am sudat-o si nu am probleme sa imi curga ulei) si mi-a mancat din 2 pinioane.Te anunt ca sunt din cluj si ii o firma care se ocupa cu reparatii de cutii de viteze si dezmembrari.Eu de acolo mi-am luat pinioanele la 150 RON bucata plus 2 litri de ulei, cost total de 400 de lei m-a costat.Daca te ajut cu ceva ma gasesti oricand pe forum.
0

#99 User is offline   Octavus 

Posted 01 January 2012 - 11:44 PM

View Postgeorge_geo1010, on 31 December 2011 - 09:43 PM, said:

dar tie ti s-a si crapat cutia?oricum daca gasesti un mecanic bun eu zic ca se rezolva.

Doar carcasa aceea micuta care se prinde peste grupul 5 de pinioane ( am atasat si poza ) . Am vorbit cu cineva si a zis ca mi-o poate suda , cu toate ca mie nu prea imi plac carpeli... prefer sa o iau sh de la cineva...

View Postdenea20, on 01 January 2012 - 08:19 PM, said:

.... mi-am luat pinioanele la 150 RON bucata plus 2 litri de ulei, cost total de 400 de lei m-a costat.....

Am gasit si eu ... cam 50euro setul . Manopera cat v-a costat? Mie de asta imi este frica... cel mai probabil la service or sa imi desfaca toata cutia ca sa o verifice , deci implicit o sa imi dea jos "jumate" de masina ... iar pretul pentru manopera o sa fie pe masura . Pana acum nu am avut nici o problema tehnica la masina ( la 10.000km facuti ) si imi este foarte teama ca dupa treaba cu umblatul la cutie sa inceapa si a mea sa aibe diferite probleme cu senzorii/clapeta de acc etc .
0

#100 User is offline   george_geo1010 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 02 January 2012 - 04:08 AM

nu e adevarat.nu o sa ai nici o problema.ca sa iti dea cutia jos trebuie sa iti demonteze rotile si planetarele.asta ar insemna ca nimeni nu ar mai schimba kit-ul ambreiaj.daca tot o sa dai cutia jos iti recomand sa schimbi si kit-ul ambreiaj.acel capac sigur il gasesti prin dezmembrari sau de la cineva cu o cutie defecta.manopera pentru a-ti da cutia jos este cam in jur de 100 eur.deci stai linistit in privinta senzorilor ca nu o sa ai nici o problema.succes
0

#101 User is offline   denea20 

• View gallery
  • Model: Stilo 1.6 16V

Posted 02 January 2012 - 01:06 PM

mie nu mi-a dat cutia jos,numai roata stanga fata si acolo a dat carcasa aia ce o ai si tu Octavus crapata si a putut lucra fara nici o problema la pinioane.Manopera cred ca a fost maxim 100 RON ca imi este prieten mecanicul.
0

#102 User is offline   silgal191 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery
  • Model: Stilo 1. 8 16v

Posted 02 January 2012 - 03:05 PM

Salut! exista fan curier. La Bacus cu siguranta gasesti au multe motorizri de STILO. De la 1.8 nu se potrivesc? Eu chestii de genu bandou, motoras spalator parbriz, prezoane, plasticarae le am luat gratis... de ex un scaun complet costa 80- 100 ron. un parbriz max 100 tre doar sa ceri cu ALIN *ceri un pret bun)...

This post has been edited by silgal191: 02 January 2012 - 03:06 PM

0

#103 User is offline   Octavus 

Posted 04 January 2012 - 12:38 PM

View Postsilgal191, on 02 January 2012 - 03:05 PM, said:

La Bacus cu siguranta gasesti au multe motorizri de STILO. De la 1.8 nu se potrivesc?

Am sunat , am vb cu dl Alin si a spus ca nu a vandut niciodata doar pinioane... cutia intreaga .

De ce intrebati daca se potrivesc de la 1.8 aveti cumva dvs o cutie avariata? :D

Imi poate indica cineva , va rog , in pozele atasate , care este mansonul si sincronizarea vitezei a 5 a?
0

#104 User is offline   Octavus 

Posted 06 January 2012 - 09:42 AM

View PostOctavus, on 04 January 2012 - 12:38 PM, said:

Imi poate indica cineva , va rog , in pozele atasate , care este mansonul si sincronizarea vitezei a 5 a?

Chiar nimeni? Trebuie sa cumpar piesa si nu stiu care este nu vreau sa cumpar altceva :-S
0

#105 User is offline   syle_kam 

Posted 16 February 2012 - 06:46 PM

semeringurile de la planetare sunt de vina
0

#106 User is offline   Inu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo

Posted Yesterday, 04:07 PM

salutare,
aceeasi problema cutia pierde usor ulei pe la planetara dinspre sofer.

Intrebarea mea este: Pot sa schimb eu semeringul ala de la planetara? Va rog daca stiti careva ce trebuie desfacut ma refer daca trebuie data cutia jos sau doar roata, planetara, bratul, amortizorul si ce mai este pe acolo. Si care l-ati schimbat in service un pret informativ asa cat o costat manopera si cat o durat daca se poate. Multumesc.
0

#107 User is offline   Cristy.HZN 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo JTD115

Posted Yesterday, 07:56 PM

Dai roata stanga jos, desfaci surubul de la bratul de suspensie, scoti pivotul si apoi scoti planetara din cutie. Ca sa scoti planetara fortezi cu un levier la imbinare acolo si tre sa iasa usor. Apoi ai acces la semering. Ai grija ca o sa-ti curga ceva ulei, sa ai pregatit un lighean ceva sa nu faci balta sub tine

Arunca o privire aici. Chiar daca e de JTD, operatia e la fel. Succes
http://bernaderic.unblog.fr/

This post has been edited by Cristy.HZN: Yesterday, 07:58 PM

Posted Image
0

Share this topic:

• 4 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic