== CLUB FIAT ROMANIA==: Portbagaj - Idei Depozitare/compartimentare - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Portbagaj - Idei Depozitare/compartimentare

#1 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto 1.3 mjet 75CP
  • An: 2006

Posted 12 October 2010 - 01:14 PM

De curand am cumparat asa ceva...2 plase...in care am depozitat cam tot ce inainte se rostogolea prin portbagaj din cand in cand; plasa e pe suport metalic, din material textil cu prindere pe scai.
Dupa cum observati a mai ramas bidonul cu lichid parbriz caruia nu-i gasesc locul; adica ar avea un loc pe una din lateralele portbagajului, dar nu-i gasesc prinderea potrivita.
Voi cum v-ati aranjat?

Scuzati calitatea pozei, dar ati inteles ideea

Attached File(s)-----

0

#2 User is offline   Andu 

• PR / Punto MANIAC
  • PipPipPipPip
  • Interests:istorie,politica,arta polemicii
  • Model: Ex : Punto HGT
  • An: 2005

Posted 12 October 2010 - 01:34 PM

De unde ai cumparat si un pret te rog ca-s satul sa agit extinctorul la fiecare curba :|
0

#3 User is offline   cdmitica 

• DICTATOR
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Model: Grande Punto 1.2 8v
  • An: 2007

Posted 12 October 2010 - 01:48 PM

Draguta aceasta solutie de organizare a lucrurilor in portbagaj. Banui ca aceste plase sunt universale si de asemena exista si o plasa mai mare cat toata bancheta spate.
IN FIECARE DUMINICA ORA 19.00 IN PARCAREA KAUFLAND NICOLINA INTALNIRE CLUB FIAT IASI
Posted Image
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
Temeţi-vă tare!
Mama tāmpiţilor
E MEREU GRAVIDĂ!
0

#4 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Grande Punto

Posted 12 October 2010 - 02:08 PM

Foarte tare topicul si sper sa fie util nu numai posesorilor de GP. Eu folosesc o cutie de depozitare acoperita cu material textil exact ca si mocheta si prevazuta cu scai. In plus, intre cele doua inele de pe spatele banchetei (cele pt isofix cred) am corzi elastice cu carlige la capete,pe aceste corzi poti pune bidonul de lichid parbriz,sacose,etc. Nu e foarte estetic,dar vorba lui Andu, decat sa agiti extinctorul la fiecare curba...:biggrin: Personal eu nu sunt multumit de lichidele de parbriz in bidoane de 5l, mai ales cele ieftine la 4-5lei si folosesc un concentrat de 250ml din care faci 25l si o sticla de 2l de apa,capacitatea la spalatorul de parbriz la GP e aproximativ 2,5 litri.
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#5 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 October 2010 - 02:51 PM

Sper sa nu se considere reclama, neavand vreo legatura cu ei...doar faptul ca am cumparat.
http://www.oriceauto...s=plasa&x=0&y=0
Sunt mai multe modele cu diferite prinderi si in diferite pozitii
@LucianDLR: e o varianta de eliminare a marelui bidon; ce concentrat folosesti ptr 25l diluati?
Ptr partile laterale aveti ceva soultii? Sunt niste spatii acolo care pot fi folosite, dar din pacate nu se pot pune plase cu scai nefiind de mocheta acel material
0

#6 User is offline   ieronim77 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:F.I.A.T.
  • Marca: FIAT
  • Model: GRANDE PUNTO 1.4, 8v, 77cp
  • An: 2008

Posted 12 October 2010 - 07:10 PM

Draguta ideea; dar pentru cei care avem nivel de echipare Active si nu avem acea mocheta pe spatele banchetei, ce facem ??? Dam un autoperforant de 3,5*55 sa-l simta si cei care stau pe locurile din spate. :happy:
Esti inteligent cand crezi jumatate din ce ti se spune si esti intelept daca stii sa alegi jumatatea adevarata !
0

#7 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 October 2010 - 07:14 PM

Interesant! chiar nu stiam ca face parte din optionale si vine ca imbunatatire ptr o anume echipare
0

#8 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 12 October 2010 - 09:19 PM

View Postwolfyk, on 12 October 2010 - 02:51 PM, said:

...e o varianta de eliminare a marelui bidon; ce concentrat folosesti ptr 25l diluati?
Ptr partile laterale aveti ceva soultii? Sunt niste spatii acolo care pot fi folosite

Uite aici ceva asemanator cu ceea ce am folosit eu, nu mai stiu exact cum se numea dar era un produs made in Germany. Recomandare ffff importanta: nu lua din praktiker sub nici o forma acest tip de concentrat "de'al lor" chiar daca te conving ca e cel mai bun,au primit destule reclamatii referitor la acest produs. Trebuie sa se gaseasca si alte produse asemanatoare la magazinele de piese auto sau se poate comanda de pe net.

Pentru spatiile laterale o sa pun maine o poza-doua sa va arat cum am utilizat eu spatiile libere.

View Postieronim77, on 12 October 2010 - 07:10 PM, said:

Draguta ideea; dar pentru cei care avem nivel de echipare Active si nu avem acea mocheta pe spatele banchetei, ce facem ???

Am avut si eu la fel la Punto si stiu cum e, de ce nu incerci sa gasesti o mocheta gri sau neagra sau ce culoare crezi tu ca merge la tine si sa o lipesti pe spatele banchetei? Acuma fiecare face cum crede.

Inca odata zic: foarte inspirat subiectul acestui topic. Revin maine cu poze si ...ma astept sa vad si alte idei/sugestii.

This post has been edited by LucianDLR: 12 October 2010 - 09:26 PM

"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#9 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 14 October 2010 - 12:29 PM

Cu scuzele de rigoare pentru intarzierea de o zi revin cu poze asa cum am promis. Personal nu sunt 100% multumit de cum am organizat lucrurile in portbagaj,dar daca e o metoda pentru voi sa procedati ca mine atunci ma bucur ca pot ajuta si pe altii prin propriul exemplu. Oricum,chiar daca e destul de mic spatiu destinat portbagajului pentru mine e destul, incap foarte multe daca stii sa le asezi "in ordine".

Mai asteptam idei.:smile:

Attached File(s)-----

0

#10 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 14 October 2010 - 03:50 PM

Deja ai dat cateva idei. M-am gandit si la varianta cu acele corzi prinse pe spatele banchetei, dar chiar si asa...nu fac zgomot la curbe plasele si pet-ul agatate acolo?
De unde ai prins capatul coardei elastice care tine extinctorul, trusa si acel bidon pulverizator? Ma refer la capatul din partea de jos...sus langa lumina de portbagaj sunt mai multe optiuni de unde poti agata.
Geanta cu buzunare din partea dreapta ce prindere are...pe scai sau sta sub forta gravitationala? :)
0

#11 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 14 October 2010 - 04:08 PM

Deci:
- coarda care tine trusa de prim ajutor si extinctorul am prins-o de plasticul care se vede si in poza in lateral stanga,unde se imbina cu mocheta;
- plasa si petul poate se inclina la curbe,nu stiu, dar cu siguranta nu fug de acolo;
- geanta din material textil are scai dedesupt si in lateral,garantez ca nu fuge nici ea.

Ar mai fi o varianta de plasa de pus chiar cum deschizi portbagajul,langa plasticul de protectie de jos, era o poza in linkul de mai sus oriceauto.ro.
0

#12 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Super Moderators
  • Model: Doblo Panorama

Posted 14 October 2010 - 04:29 PM

View Postwolfyk, on 12 October 2010 - 02:51 PM, said:

Sper sa nu se considere reclama, neavand vreo legatura cu ei...doar faptul ca am cumparat.

Haideti sa intelegem foarte clar un lucru. Informarea e una, reclama e alta.

As vrea sa spui exact care dintre produse ai tu ca la link-ul pus de tine sunt mai multe.
Deasemenea, plasa aia sta prinsa doar asa, direct de mocheta? Tine velcro ala atata greutate?
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#13 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 14 October 2010 - 05:16 PM

http://www.oriceauto...roducts_id=1044
Modelul cumparat de mine

N-am improvizat cu ceva anume, plasa e destul de rezistenta incat m-am mirat si eu cate au putut sa incapa: triunghiurile reflectorizante, cate unul in fiecare plasa, la baza...trusa medicala si extinctorul...in rest, bureti, chingi, solutii curatare, lavete...
Prinderea se face doar cu scai direct de mocheta si doar pe partile laterale ale plasei, in partea de jos avand un suport metalic(o sarma cu diametru de 2-3 mm) care da rezistenta bazei
0

#14 User is offline   manager 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Brava
  • An: 1997

Posted 16 October 2010 - 05:20 PM

Si pe mine ma imbolnaveste dezordinea in general. La portbagaje parca isi bat joc constructorii astia. Si eu sunt satul de extinctorul ala care zdrancane prin portbagaj si de dezordinea care se creeaza imediat ce pui ceva in portbagaj: haine, genti, umbrela, lichid de parbriz, ulei, etc.
Ma gandesc ca ar merge niste rafturi laterale, ceva. Adica inaltimea nu este exploatata deloc.

Tocmai cand scriam postul asta am lipsit putin cautand pe net.
gasit:
-carlige http://accesorii.aud...yword=portbagaj
-plasa http://accesorii.aud...yword=portbagaj
-ceva interesant http://accesorii.aud...yword=portbagaj
-la fel de practic http://accesorii.aud...yword=portbagaj

Si parca tot nu e de ajuns, mai ales ca probabil costa, nu se potrivesc cu masina mea economica :)
Alte idei?
0

#15 User is offline   edu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:Extrem de interesat
  • Model: GP 1.3 Mjt 75 cp
  • An: 2008

Posted 16 October 2010 - 08:00 PM

eu am o geanta cu scai pe lateral si in partea de jos cumparata de la fiat atunci cand mi`am luat masina,foarte practica
http://www.bizoo.ro/..._1264115769.jpg
Conduc Prudent ! Viata are prioritate !
0

#16 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: GP Mjet 75 CP

Posted 16 October 2010 - 08:56 PM

View Postmanager, on 16 October 2010 - 05:20 PM, said:

Si parca tot nu e de ajuns, mai ales ca probabil costa, nu se potrivesc cu masina mea economica :)
Alte idei?

La masina pe care am avut-o inainte aveam locuri speciale pe toate laturile portbagajului pentru agatarea unor corzi cu carlige. Erau foarte folositoare.

Acum.... am ales o solutie simpla si ieftina :)...dar nu este prea estetica :(

Am pus intr-un colt o ladita mica de plastic (are lungimea mai mica decat latimea porbagajului). Incap: cutie ulei, bidon lichid parbriz si alte cateva prostioare. Nu se mai aude nimic miscandu-se prin portbagaj. :)

Cand o sa am timp o sa caut si ceva mai elegant dar deocamdata sunt multumit.

Attached File(s)-----

• Attached File  00273.jpg (7.71K)
    Number of downloads: 70

This post has been edited by f3br4: 16 October 2010 - 08:59 PM

0

#17 User is offline   Andu 

• PR / Punto MANIAC
  • PipPipPipPip
  • Interests:istorie,politica,arta polemicii
  • Model: Ex : Punto HGT
  • An: 2005

Posted 16 October 2010 - 09:39 PM

Bun topic.

Si eu m-am hotarat sa nu mai aud extinctorul ala cum pocneste la curbe in subwoofer asa ca am luat din Carrefour o geanta cu scai si capse care se poate prinde si de plastic si de "mocheta". 20 lei bine investiti :)

Attached File  Photo-0221.jpg (205.69K)
Number of downloads: 132

Attached File  Photo-0222.jpg (200.73K)
Number of downloads: 125

Multa bafta :)
0

#18 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Super Moderators
  • Model: Doblo Panorama

Posted 16 October 2010 - 09:39 PM

Apropos de ladite. Vedeti ca sunt la Selgros unele pliabile si sunt mai inaltute decat asta din imagine, adica mai practice, mai ales pentru bidoane si alte alea care trebuie tinute vertical.

Eu vreau doua plase pentru ca si in stanga si in dreapta am niste degajari destul de mari, trebuie doar sa le pun ceva in fata si am obtinut doua spatii de depozitare super misto. Masina nu e Fiat dar cred ca e asemanator si la Fiaturi.
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#19 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 16 October 2010 - 10:11 PM

View Postd-rive, on 16 October 2010 - 09:39 PM, said:

Apropos de ladite. Vedeti ca sunt la Selgros unele pliabile si sunt mai inaltute decat asta din imagine, adica mai practice, mai ales pentru bidoane si alte alea care trebuie tinute vertical.

Ladita mea e ceva mai inalta decat cea din imagine. Poza am pus-o doar pentru a-si face cei ce citesc topicul o idee. Nu am nici un fel de problema cu rasturnatul bidoanelor sau chestiilor mai inalte atata timp cat ladita oricum e plina :)
Poate ca cele de la Selgros sunt mai "aratoase".
Oricum masina e mai "silentioasa" acum :)

This post has been edited by f3br4: 16 October 2010 - 10:14 PM

0

#20 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 16 October 2010 - 10:42 PM

View Postd-rive, on 16 October 2010 - 09:39 PM, said:

Eu vreau doua plase pentru ca si in stanga si in dreapta am niste degajari destul de mari, trebuie doar sa le pun ceva in fata si am obtinut doua spatii de depozitare super misto. Masina nu e Fiat dar cred ca e asemanator si la Fiaturi.

Da...spatiile laterale trebuie cumva folosite, dar inca nu am gasit cum...o solutie ptr asa ceva caut si eu; pe langa asta eu am o idee fixa...n-as vrea ca spatiul de jos sa fie ocupat, doar pe laterale sau pe spatele banchetei
0

#21 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 16 October 2010 - 10:50 PM

View Postwolfyk, on 16 October 2010 - 10:42 PM, said:

Da...spatiile laterale trebuie cumva folosite, dar inca nu am gasit cum...o solutie ptr asa ceva caut si eu; pe langa asta eu am o idee fixa...n-as vrea ca spatiul de jos sa fie ocupat, doar pe laterale sau pe spatele banchetei

Apropos de laterale...am incercat sa prind stingatorul intr-unul din goluri cu scai. Am cumparat banda si am trecut la treaba. Am taiat 2 fasiute si am incercat sa le prind de mocheta ingloband stingatorul in gol. Nu a mers. Poate ca nu a fost scaiul cel mai bun (l-am luat de la mercerie din Obor :) ) sau nu stiu ce s-a intamplat. Ideea e ca pe mocheta de pe fundul portbagajului am trusa prinsa cu scai si sta bine merci.
0

#22 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 17 October 2010 - 12:05 PM

Tocmai...pe laterale nu e acel material gen mocheta de care sa se prinda scaiul...asta caut si eu...ceva care sa prinda pe acel material
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo