== CLUB FIAT ROMANIA==: Problema Ventilatie - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problema Ventilatie nu merg vitezele mici

#1 User is offline   o_andrei_r 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: GP 1,3 mjt 75 cp
  • An: 2007

Posted 20 November 2010 - 12:23 PM

Salut!
De cateva zile am observat o problema cu sistemul de vetilatie: vitzele 1,2 si 3 nu mai merg. Viteza 4 nu are probleme.
Am crezut ca e de la siguranta, iar dupa ce am inlocuit-o(desi nu prezenta urme de "uzura") problema nu a disparut.
Mai mult, dupa ce m-am jucat pe la sigurante, mi-a aparut in bord si martorul de eroare la sistemul de injectie(reprezentat de un motor de culoare galbena). Mentionez ca nu am inversat sigurantele intre ele sau ceva de genul asta.
Sugestii?

This post has been edited by o_andrei_r: 20 November 2010 - 12:24 PM

AM UN FIAT SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL!!!
0

#2 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto

Posted 20 November 2010 - 04:41 PM

E si normal sa nu-ti mearga decat pe viteza a 4-a la ventilatie pentru ca ti s-au ars rezistentele de treapta. E un modul ce contine 3 rezistente, fiecare pentru cate o treapta de ventilatie, a 4-a fiind pe direct. Gasesti acest modul daca dai deoparte plasticul de la pasager (la picioarele pasagerului in stanga, tragi de el), vezi in poza atasata: scoti mufa 1 (are 4 fire mai groase), apoi surubul 2 si cu numarul 3 e rezistorul (modulul).

Succes!

Attached File(s)-----

"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#3 User is offline   o_andrei_r 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 20 November 2010 - 08:11 PM

View PostLucianDLR, on 20 November 2010 - 04:41 PM, said:

scoti mufa 1 (are 4 fire mai groase), apoi surubul 2 si cu numarul 3 e rezistorul (modulul).

Rezistorul asta e ca un releu si se schimba cu totul, sau are rezistente in el si trebuie sa schimb doar rezistentele?
0

#4 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 21 November 2010 - 12:27 AM

Se schimba cu totul, am incercat sa explic in postul anterior de ce merge doar pe treapta a 4-a, e o piesa de schimbat: uite aici ai si codul>> 55702407, pret de catalog in Eper 20 Euro. E posibil sa sa potriveasca si cea de pe Opel Corsa D si sa fie mai ieftina pe producator.
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#5 User is offline   o_andrei_r 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 21 November 2010 - 03:55 PM

Merci mult!
0

#6 User is offline   timady 

• Marca: VW
  • Model: GOLF IV
  • An: 2001

Posted 12 December 2010 - 12:24 PM

intreb, la unele masini stiu ca merge sa faci strap direct pe fire si merge fara sa mai cumperi alte piese, nu merge si al el facut la fel?sa anumeze practic rezistetele.?
0

#7 User is offline   78mak 

• Marca: fiat
  • Model: grande punto 1.4 77cp

Posted 28 November 2011 - 04:52 PM

Salut, cum ti-ai rezolvat problema? am si eu aceeasi problema!
0

#8 User is offline   treft 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: fiat
  • Model: grande punto 1.4 dynamic 8v 77cp

Posted 29 November 2011 - 07:54 PM

Salutare,am si eu o problema cu ventilatia,mai exact se aud ''greierasi'' cand o porsesc,cu cat treapta este mai mare cu atat si zgomotul,tind sa cred ca este o frunza ajunsa pe acolo pe undeva...Intrebarile mele sunt :unde ar putea fi prinsa acea frunza,unde anume este pozitionat acel ventilator si daca pot ajunge la el fara ajutorul unui service???
Numai bine si drumuri fara gropi...
0

#9 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Grande Punto 1.3 mjet 75CP
  • An: 2006

Posted 29 November 2011 - 08:26 PM

Ceva asemanator se intampla si la mine, dar numai iarna si pe treapta 1...am fost la service pentru o cu totul alta problema si i-am intrebat si de asta...mi-au spus ca trebuie curatata si unsa aeroterma...
Nu ma pricep cum...daca cineva a facut deja operatia il rugam sa ne dea niste indicatii
0

#10 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 29 November 2011 - 10:05 PM

Salutare,

@wolfyk si @treft: este deja un topic initiat cu problemele care le mentionati voi : http://www.clubfiat....tare-aeroterma/
Bafta!
0

#11 User is offline   ebible47 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto 1.9jtd
  • An: 2000

Posted 30 November 2011 - 11:41 AM

View Posto_andrei_r, on 20 November 2010 - 12:23 PM, said:

Salut!
De cateva zile am observat o problema cu sistemul de vetilatie: vitzele 1,2 si 3 nu mai merg. Viteza 4 nu are probleme.

nuare mai multe sigurante! Are numai una (rezistenta termica) mergi si iti cumperi una de 12v si 190 grade celsius. Taie rezistenta veche lasand cat mai mult cu putinta piciorusele pe bobina si pune cealalalta rezistenta prin rasucirea picioruselor inpreuna si eventual umpic de cositor.

Attached File(s)-----

This post has been edited by ebible47: 30 November 2011 - 11:42 AM

0

#12 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: GP Mjet 75 CP

Posted 30 November 2011 - 07:46 PM

Ca idee rezistenta termica respectiva (toata rezistenta nu numai siguranta) am cumparat-o de la italoparts la pretul de 84 lei acum cateva luni. Ce-i drept era pentru modelul cu clima (am inteles ca difera).
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online