== CLUB FIAT ROMANIA==: De ce sa NU iau Albea? - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 9 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

De ce sa NU iau Albea? Incercati sa ma convingeti! :)

#1 User is offline   verighetu 

• Group: Members
  • Marca: fiat

Posted 20 January 2007 - 03:20 AM

Salutare, domnilor!

Stiu ca titlul pare oarecum nepotrivit, dar dati-mi voie sa va explic.

Sunt in cautarea unei masini. Deoarece in iunie viitor familia mea va avea un membru nou, am renuntat la ideea sa iau o masinuta mica, sprintena, economica pentru oras, si m-am reprofilat pe cautarea unei masini de familie, cu portbagaj acceptabil, destul de echipata si suficient de economica pentru a nu ma forta sa o tin in fata blocului pe post de decor. A, sa nu uit! Pretul masinii: cel mult 11.000 Euro.

Asadar, dupa cateva cautari prin www am configurat o lista de posibile candidate: Logan, Cielo, Fabia, Albea, Accent si.. cam atat. Fiecare model are plusuri si minusuri (la pretul asta parca un pic cam multe minusuri) dar nu sunt genul care sa se laude cu ce are, si nici nu doresc sa conduc o masina doar pentru cei de pe strada. Asa ca functionalitatea, pretul si consumul sunt cam primele criterii in alegerea masinii.

Am trecut in revista toate modelele, si am ajuns la Albea. Sincer, mi-a cazut cu tronc! Imi place cum arata, chiar m-am urcat in ea la reprezentanta, n-am facut inca test drive, dar prima impresie este OK. Pentru mine noul model a fost oarecum o surpriza placuta, deoarece vechiul Albea nu-mi spunea chiar nimic. Stiu ca postand pe forumul Fiat nu am sanse sa gasesc pareri contra, dar... va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:

1. Exista ceva la aceasta masina care v-a facut sa va ganditi "Mai bine imi luam... altceva!"?
2. Ce alternativa ati fi putut alege in locul Albeei?
3. Cati ani considerati ca poate fi tinuta masina in conditiile unei exploatari "batranesti"?

Pentru inceput, am sa ma opresc aici. Intrebari si nelamuriri ar fi ele multe, dar prefer sa le iau pe rand.

In speranta ca cineva ma poate ajuta, va multumesc anticipat.
0

#2 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea 1.4
  • An: 2006

Posted 20 January 2007 - 11:00 AM

Ca posesor de Albea vreau sa-ti spun cateva opinii:
* Nu ai sa gasesti masina perfecta: sa consume putin, sa te tina mult si sa coste piesele o nimica toata. Au unii masini de zeci de mii de euro, poate chiar peste suta de mii de euro si tot mai apar unele probleme.
* In segmentul masinilor de pana la 10.000 de euro , pana nu faci un drivetest cu fiecare masina la care te-ai hotarat nimeni nu poate sa-ti spuna care e mai buna si de ce. Alegerea e a ta, dar nu inainte de a pune 10-20 de intrebari dealerului referitoare la costurile de intretinere, service, timpi de asteptare, casco, garantie, consumabile, etc, asta pe langa obisnuitele intrebari legate de datele strict tehnice - consum, putere, etc.
* Un alt amanunt important ar fi cati km faci pe an si in ce conditii: asa poti opta pt. motoare diesel sau pe benzina. Faptul ca ai un nou membru nu inseamna ca 4 ani de-acum inainte veti fi 3 adulti ci 2 adulti si un kinder! Poate pentru inceput sa-ti iei o masina mai mica pe care sa o schimbi peste cativa ani.

Si acum despre Albea: eu am 10.000 de km, sunt multumit de ea, am avut 2 chestii minore - un senzor de turatie care s-a curatat cu un spray in 10 min. si o garnitura de la capacul tachetilor, care, fiind din pluta, se imbiba cu vapori de ulei si "supura" - rezolvat pe garantie fara nici un comentariu. Succes si sa ne tii si pe noi la curent, indiferent de marca pe care ai ales-o!
0

#3 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Marca: Fiat
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 20 January 2007 - 07:07 PM

Cand ai configurat lista posibilelor candidate,ai configurat si echiparea modelului?Cu alte cuvinte ce dotari vrei sa ai la masina si in functie de nr de km pe an,motorizarea va fi pe benzina sau motorina?
ps...la ce se refera minusurile??
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#4 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Interests:girls,girls,girls
  • Marca: Chevrolet/Dacia
  • Model: Kalos 94hp/Logan DCI

Posted 20 January 2007 - 10:17 PM

Sincer eu nu mi-as Albea pentru :
-motorul mic
-spatele care nu-mi place (gusturile nu se discuta)
-tapiteria de pe usi care se murdareste repede si se spala greu

As cumpara-o pentru :
- pret / calitate .. OK
- finisare interioara buna
-ergonomie buna
-spatiu interior suficient
-aspect modern

Asa cum observi minusuri mari la Albea ,cel putin eu, nu vad. Ramane motorul care e mic insa din fericire e salvat de o cutie de viteze care totusi iti ofera niste reprize bunicele. Cat despre fiabilitatea ..... nu cred ca cineva de-aici are 60-70k km cu Albea sa-ti poata spune cat e de buna.
Posted Image
0

#5 User is offline   verighetu 

Posted 21 January 2007 - 01:07 AM

Va multumesc pentru raspunsuri.

Cu siguranta voi face un test-drive cu fiecare, chiar cu cele care sunt ultimele pe lista. Dintre dotarile pe care le consider obligatorii la o masina, fie ea chiar de 10.000 Euro, sunt: AC, dublu airbag, radio-CD si o blonda in dreapta ;) . Altele, daca sunt, sunt binevenite (ABS, inchidere centralizata, geamuri electrice, vopsea metalizata etc.), dar nu le iau in calcul la inceput. Desigur, toate acestea pot creste valoarea de revanzare a masinii peste cativa ani, ceea ce este iar un punct important.

Dupa cum ma stiu eu, media anuala a kilometrilor parcursi va fi undeva in jur de 10.000, deci nu cred ca se justifica diesel. Daca ma gandesc strict din punctul de vedere al consumului, inclin spre Cielo pe GPL, DAR... Cielo deja a devenit Dacia romanului de acum 15 ani -- parerea mea, nu dati cu pietre. Sincer, daca Albea ar aduce si alte motorizari in Ro, chiar daca ar fi mai scumpe, sunt sigur ca ar avea vanzari mai mari. Am vazut pe site-ul turcesc al Albeei ca au multe variante de motorizare, chiar si pe GPL. In fine...

@Cip -- multumesc pentru sfatul cu o masina mica. Chiar daca inaltimea nu ma avantajeaza, mie imi plac masinile mici, fasnete, cu care sa te descurci prin oras. Daca am fi fost doar 2, totul ar fi OK -- trageam scaunul in spate la maxim, si abia as fi avut motiv sa o las pe soacra-mea acasa ("Stai bine acolo, in spate, mama-soacra?" :biggrin: ) Dar in conditiile viitoare, vreau totusi sa am ceva loc si in spate. Oricum, nu elimin de tot ideea. Poate cand ies la pensie sa am si eu bani de un SLK sau ce-o mai fi pe vremea aia la moda.

@hyp3rion -- 1,4 77CP nu mi se pare un motor chiar mic. Ramane sa vad cum trage in realitate. Nu voi cara cartofi in fiecare zi, iar in Ploiesti nu prea ai unde sa ajungi la 120 km/h. In ce priveste tapiteria, poate fi o problema. Pentru sotie, oricum, nu pentru mine (glumesc, scumpi!)

Pe scurt, dupa cum speram, destule lucruri bune despre Albea. Nu vreau sa transform acest topic in Albea vs. Altceva, dar daca v-ati confruntat cu probleme, mi-ar fi de folos sa aflu. E greu sa fac comparatie intre toate aceste modele, avand in vedere ca singurele masini pe care le-am condus pe termen lung au fost toate autohtone (1300 din 1980, 1310 din 1998 si un papuc din 2003). Nu pot sa spun ca nu-mi plac masinile, doar ca pasiunea mea nu se duce mai departe de umplut rezervorul si schimbat o pana. Asa ca discutiile detaliate de genul "X ajunge la suta cu 3 sec mai repede decat Y" ma cam lasa rece. Sper sa intelegeti pozitia mea si va astept in continuare cu sfaturi.

Multumesc si numai bine.
0

#6 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 21 January 2007 - 02:57 PM

Prin natura muncii mele calatoresc foarte mult, de aici rezerva mea fata de motor cum ca ar fi mic. La firma conduc o masina de 94 cai si e putin deja ptr mine :D.Trebuia schimbata luna asta dar asta e ... mai asteptam. Acuma pentru o masina de familie cum e Albea, mai important este aspectul, spatiul interior si confortul. Asa cum a zis si @CIP cel mai bine e sa faci un drive test sa vezi cum te simti in ea dupa care sa-ncerci si altele. Eu iti recomand sa-ncerci sa-l faci seara ptr a-ti putea face o idee si asupra bordului luminat, sau poate are cineva de-aici o poza cu bordul noaptea.

Attached File(s)-----

Posted Image
0

#7 User is offline   sordio 

• Model: Albea Star
  • An: 2005

Posted 22 January 2007 - 02:41 PM

salutare tuturor ;
ca posesor de albea ( e drept , cel vechi , din 2005 ) , nu-ti recomand masina asta din 2 motive :

1. la revizia de 10000 am schimbat ambreiajul ca era dus saracul ( mentionez ca am cateva sute de mii de km alergati la volanul diverselor masini de serviciu , deci nu sunt dintre aceeia cu piciorul uitat pe ambreiaj ) ; e drept ca schimbarea s-a facut pe garantie , deci e ok , dar ma intrb daca va pica si al doilea la fel ?!
2. kitul de distibutie trebuie schimbat la 60000 km sau 2 ani ( indiferent de nr de km ) si costa , tine-te bine , 17 milioane , iar cu tot cu revizie ajunge la 23 milioane ; asta-i pretul la dealer autorizat ( autoperugia ) si operatiunea e obligatorie pt pastrarea garantiei in al 3-lea an ;
pentru comparatie , am schimbat la peugeot 307 diesel , masina de serviciu , kitul de distributie la reprezentanta si a costat 7 milioane !
0

#8 User is offline   05wnd 

• logo designer
  • PipPipPipPip
  • Model: Ritmo
  • An: 1986

Posted 22 January 2007 - 05:55 PM

View Posthyp3rion, on Jan 21 2007, 02:57 PM, said:

poate are cineva de-aici o poza cu bordul noaptea.

Un video - http://www.youtube.c...h?v=i2M4Ij9F7GA
Trebuie sa sti cat sa pierzi pentru a putea castiga mai mult.
0

#9 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 22 January 2007 - 10:29 PM

@sordio
La toate benzinarele schimbi distributia la 60.000 km ....la diesel-uri schimbi pe la 90-120k km in functie de producator. Mi se pare totusi scump 17 mil in conditiile in care la Kalos costa 14 mil. Si cat priveste 7 mil o distributie completa la Pejo ...da-mi voie sa ma indoiesc (poate ai venit cu piesele tale). In Oradea iti ia lejer 15 mil ptr asa ceva.
@05wnd
Ala e modelu' vechi. Cel nou e mai trendy :P.
Posted Image
0

#10 User is offline   carlito 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: stilo

Posted 23 January 2007 - 04:45 PM

pentru cei care va plangeti de costurile mari de intretinere...incercati sa nu mai faceti reviziile la importator( si nu ma refer numai la fiat) ..ca ex: am avut un golf 4 pe care l-am tinut 2 ani; in primul an faceam revizia numai la porsche buc-nord..apoi tinand cont de ceva sfaturi remediam probleme+ revizii exclusiv in provincie( concret: kit distributie la pnb- 22 mil iar in tg mures-13mil ..aproape la jumatate)
banuiesc ca si la fiat exista destui dealeri in tara asa ca orientati-va spre dealerii din tara
0

#11 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 24 January 2007 - 05:59 PM

Poza cu bordul, scuze pt. calitate dar e facuta cu mobilul
0

#12 User is offline   lucian1 

• Model: albea

Posted 25 January 2007 - 12:21 AM

In conditiile date de tine daca faci 10.000 km/an,conduci batraneste si ai grija de ea, te tine si 20 de ani :)
0

#13 User is offline   sordio 

Posted 25 January 2007 - 09:34 AM

View Posthyp3rion, on Jan 22 2007, 08:29 PM, said:

@sordio
La toate benzinarele schimbi distributia la 60.000 km ....la diesel-uri schimbi pe la 90-120k km in functie de producator. Mi se pare totusi scump 17 mil in conditiile in care la Kalos costa 14 mil. Si cat priveste 7 mil o distributie completa la Pejo ...da-mi voie sa ma indoiesc (poate ai venit cu piesele tale). In Oradea iti ia lejer 15 mil ptr asa ceva.
@05wnd
Ala e modelu' vechi. Cel nou e mai trendy :P.

Stiu ca la majoritatea masinilor pe benzina schimbi distributia la 60000 , problema e cu cei 2 ani ( alte marci schimba la minim 4 ani daca n-ai facut 60k ) ;
in ceea ce priveste pretul la peugeot , e vorba de reprezentanta , piesele lor + manopera , ca masina era inca in garantie , dar facusem cei 80000 km .
0

#14 User is offline   Noyzzz 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:......fiat...and fiat...
  • Marca: FIAT , Peugeot
  • Model: Albea , Expert

Posted 30 January 2007 - 11:30 AM

deci...verighetu..nu prea ai motive ca sa nu iti iei un albea :biggrin: :biggrin:
mY F I A T is fantastic..your's sucks :)))
0

#15 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:interese diverse
  • Model: Gp T-jet, Doblo Panorama, ex Bravo SX
  • An: 2008

Posted 30 January 2007 - 04:59 PM

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu mi-as lua Albea atunci cand am sa o vad pe soselele Italiei.
Nu viteza ucide. ci inconstienta si prostia!
0

#16 User is offline   stefan 

• membru simplu
  • Pip
  • Group: Sponsor

Posted 30 January 2007 - 05:44 PM

Peste o luna poti sa o vezi pe a mea! :D Iti aduc poze!
0

#17 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 01 February 2007 - 08:12 PM

View Postarunccupiatra, on Jan 30 2007, 02:59 PM, said:

Nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu mi-as lua Albea atunci cand am sa o vad pe soselele Italiei.

Nici n-ai s-o vezi vreodata, asa cum nici Megane Sedan n-ai sa vezi vreodata in Franta! Trebuie sa intelegi ca sunt masini gandite pentru alte tipuri de drumuri, pentru alte categorii sociale si pentru alte bugete!
0

#18 User is offline   verighetu 

Posted 01 February 2007 - 09:00 PM

Domnilor, multam fain pentru interventii.

Se vede ca exista un grup de pasionati Albea, si, sincer, ma bucur. Se pare ca acest model este tot mai cautat. Chiar am inceput sa vad tot mai multe prin oras.

Problema cea mare o reprezinta, desigur, acei 2 ani dupa care trebuie sa schimb distributia. In conditiile unei exploatari deloc intensive si suficient de batranesti, sa schimb distributia dupa aprox. 30.000 km mi se pare un pic fortat. O masina respectabila, care se vrea la nivelul mileniului III, ar trebui sa nu-ti puna probleme de acest gen decat dupa cel putin 100.000 km. Ce se intampla daca la revizie se constata ca nu este nevoie de nici o interventie? Poate decide cineva din service sa nu se umble la distributie, constienti fiind ca astfel pierd ceva bani? Daca renunt la aceasta interventie, sa inteleg ca pierd garantia, nu? Dar cat de mare este riscul ca in urmatorul an, cat ar mai fi fost masina in garantie, sa se strice ceva major la masina? Mi se pare un risc asumabil, din punctul meu de vedere.

Astept comentarii, va rog, chiar exemple traite, nu neaparat cu Albea.

Cu stima
0

#19 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Punto 1,2 16V 81Cp 5 usi
  • An: 2000

Posted 02 February 2007 - 11:00 AM

Ai inteles tu gresit ,la 30.000 se VERIFICA distributia nu se schimba !!! punandu-se accent pe rola intinzatoare.
0

#20 User is offline   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip

Posted 02 February 2007 - 12:24 PM

Cineva spunea pe forumul de la AlfaClub ca praful actioneaza ca un smirghel pe cureaua de distributie si de aceea e posibil sa se rupa. Si cum la noi e praf din belsug...
0

#21 User is offline   verighetu 

Posted 05 February 2007 - 11:25 PM

View Postsordio, on Jan 22 2007, 02:41 PM, said:

2. kitul de distibutie trebuie schimbat la 60000 km sau 2 ani ( indiferent de nr de km )

OK, posibil sa fi inteles eu gresit, dar nu cred. Judecand dupa postul lui sordio, trebuie schimbat dupa 2 ani, indiferent de nr. de km. Eu doar am facut calculul cam cat preconizez ca voi merge in 2 ani.

Toate bune
0

#22 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 06 February 2007 - 01:14 PM

View PostCip, on Feb 2 2007, 12:24 PM, said:

Cineva spunea pe forumul de la AlfaClub ca praful actioneaza ca un smirghel pe cureaua de distributie si de aceea e posibil sa se rupa. Si cum la noi e praf din belsug...

Acel cineva spunea balarii ..no offense. Cum dracu sa se rupa cureaua de distributie din cauza prafului. Eventual, numai daca au fost facute de-o marmota pe vapor.
Posted Image
0

#23 User is offline   arunccupiatra 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:interese diverse
  • Model: Gp T-jet, Doblo Panorama, ex Bravo SX
  • An: 2008

Posted 06 February 2007 - 01:55 PM

View Posthyp3rion, on Feb 6 2007, 11:14 AM, said:

Eventual, numai daca au fost facute de-o marmota pe vapor.

=)) tare marmota asta...Oricum, cred ca se referea la alte impuritati ceva mai abrazive decat "praful"...
Nu viteza ucide. ci inconstienta si prostia!
0

#24 User is offline   ZaiR 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Punto 1,2 16V 81Cp 5 usi
  • An: 2000

Posted 13 February 2007 - 06:12 PM

Sa fim seriosi ..daca nu e un pumn de nisip ...da...poate sa sara...dar de rupt in nici un caz.
Ca masina de familie e...super ok..pentru mine...nu...
0

#25 User is offline   balanel 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 16 February 2007 - 03:14 PM

La Albea, pe mine m-a impresionat neplacut suspensia. Mi se pare foarte rigida si seaca pe denivelari. Poate alte modele de la Fiat nu sunt chiar asa. Iti recomand sa faci un drive-test, sa nu ai surprize dupa aia.
"Fiecare femeie este o târfă, în afară de mama şi sora mea, dar să nu uităm că şi ele sunt femei." NAPOLEON BONAPARTE
0

#26 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 17 February 2007 - 09:48 AM

Suspensiile sunt potrivite la Albea asa tari cum sunt. Te ajuta la drum, la curbe, stabilitate, nu la gropi (mai ocoleste-le :D). Daca vrei un comfort mai bun, eu zic sa alegi cauciucuri cu un profil mai bun. Semperit Comfort Life si sa scazi presiunea in ele. Se va simti diferenta.
Posted Image
0

#27 User is offline   Radu 

• Model: Albea
  • An: 2007

Posted 22 February 2007 - 03:43 PM

Am fost duminică pe la un dealer Fiat ... printre răspunsurile la multele mele întrebări ... a fost că distribuţia la noul Fiat Albea 1,4 este pe lanţ ... nu pe curea.

M-au păcălit ?
0

#28 User is offline   Hyp3rion 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 22 February 2007 - 05:11 PM

Din cate stiu eu distributia la Albea se face la 60.000km sau 2 ani. Si nu ....nu e pe lant :).
Posted Image
0

#29 User is offline   Gica 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Doblo

Posted 26 February 2007 - 09:23 PM

Doar daca n-or fi bagat dieselul.... Ceea ce nu prea cred. Ala e pe lant.
0

#30 User is offline   wolf 

• Model: Albea
  • An: 2004

Posted 27 February 2007 - 02:41 PM

Am si eu Albea din 2004 si am 40k in care nu am schimbat nici macar un bec la ea.Este adevarat ca nu e o masina frumoasa dar este fiabila si destul de ieftina la intretineri .Toate reviziile cred ca m-au costat cam 18-20 mil. fara distributie care a fost 8.5 mil.
0

Share this topic:

• 9 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing