Eu caut masina pentru Tata. Eu tocmai am cumparat un Opel Astra Classic, de care sunt foarte multumit.
Din ceea ce am citit pe forum nu prea sunt probleme cu masina - Noua Albea. Dar vad ca pretul este mai mare decat mi-am inchipuit. Pai eu pe Astra cu vopsea metalizata, pachet drumuri grele, beauty pack. family pack (aer conditionat, reglaje scaun sofer si volan, inchidere centralizata si alarma), electric pack (oglinzi electrice, geamuri electrice fata), ABS, servodirectie electro-hidraulica, motorul 1.4l twinport cu distributia pe lant (se schimba la 135k km) de 90CP am dat 10850euroi cu toate taxele (reducere 1900 euroi). Asa ca daca aveti chef de negociere puteti sa va luati o masina usor mai performanta decat Albea.
Astazi am fost si la Renault. Noul Clio de toata jena (miroase in interior a cauciuc ieftin de ti se intoarce stomacul pe dos) si e si scump. Megane Manager 1.4l 100CP interesant la 12600euroi - toate taxele incluse cu ABS, aer, servodirectie (minim ceea ce-si doreste tata).
Hyundai Accent produs in Turcia e o optiune dar nu mai buna decat Kia Ce'ed.
Asa ca daca atunci cand ma duc la AutoItalia nu scot Albea cu aer, ABS si servodirectie la 9500 euroi (taxe incluse) nu-mi vor vinde nimic.
Dacia mie mi se pare exagerat de scumpa. Cielo depasit tehnologic.
Corsa e prea mica. Skoda e mult prea scumpa pentru ce ofera.
VW Polo Happy e o optiune dar are portbagajul mult mai mic.
Concluzie: Albea dar in jur de 9500 euro ar fi bine. Astra Classic e pe primul loc deocamdata. Megane sedan manager e pe locul 3. Si pe locul 2 este Kia Ce'ed datorita garantiei de 7 ani din bara in bara si pretului tot in jur de 12000euroi (motor de 1.4l benzina cu distributie variabila si 97CP). Locul 4 noul Hyundai Accent (desi doar varianta diesel e interesanta, motoarele pe benzina de la accent consuma mult si 1.4l are probleme, alte minusuri notabile: amortizoare de 2lei (chinezesti), servodirectia electrica cu deficiente majore chiar cu blocat de volan in timpul mersului).
PS: Acum 2 saptamani am fost la eurial (Peugeot) si aveau Peugeot 206 berlina (nu hatchback) cu aer conditionat, servodirectie dar cred ca fara ABS la 9870 euroi (taxe incluse) - 1.4l benzina 75CP.
This post has been edited by amarius7: 06 July 2007 - 12:12 AM