== CLUB FIAT ROMANIA==: Bord Linea Emotion iluminare pe alb - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Bord Linea Emotion iluminare pe alb

#1 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP
  • An: 2007

Posted 31 December 2010 - 05:56 PM

Salut. M-am gandit ca poate mai sunt si altii care s-au saturat de portocaliul monoton din bord (spun monoton pentru ca nu se distinge decat o culoare), si se plictisesc pe acasa.
Necesare:
1. Timp liber;
2. Cunostinte minime electronica;
3. Chef de munca;
4. Imbus de 4;
5. Torx de 20;
6. 10 leduri SMD ( ce culoare doriti);
7. Pompa fludor;
8. Putin fludor;
9. Pistol de lipit;
10. Folie autoadeziva colorata semitransporenta;
11. Spirit creativ.
In primul rand se trage volanul la maxim in fata si in jos, se baga mana prin spatele lui, unde invelitoarea se prinde de bord si se trege acea invelitoare in fata spre volan. Are doua cleme in laterale, la jumatate si se baga un deget sub ele si se trag spre volan. Imediat sub locasul clemelor, pe bord, sunt 2 suruburi care se desfac, apoi mai sunt 2 sus unde se prinde carcasa din fata ceasurilor sus pe bord. Carcasa aceea se apuca apoi de partea de sus si se trage un pic in afara pana se decapseaza apoi va iesii singura. In spatele ei sus se gasesc 2 suruburi, se desfac, se trage usor bordul de partea de sus intai, apoi se scoate de jos din tampoane si se trage in lateral pana aveti acces la mufa. Se da mufa jos si apoi se scoate afara.
Bordul are pe spate 4 suruburi care se desfac, iese capacul din spate, apoi tot bordul (placa si fata ) ramanad carcasa cu geamul de protectie doar. Se scot acele de la ceasuri prin tragere ( Atentie! Prima oara ies mai greu ), apoi pe spate se dau clemele de plastic si se trage toata placa.
Se identifica ledurile, se schimba si apoi se monteaza in ordinea inversa demontarii. Ledurile display-ului sunt dedesubt. Se scoate mufa display-ului de pe placa, se dau clemele din spate si va iesi cu tot cu carcasa.
Atentie la acele ceasurilor cand le puneti inapoi. Bagati acul ceasului doar un pic cu mana ( nu il presati de tot), invartiti usor in sensul invers acelor de ceasornic pana simtiti un prag ( ca se blocheaza). Continuati apoi sa invartiti pana ajungeti cu el cu vreo 2-3 mm sub zero. Apoi presatil de tot. Se repeta si la celalalte, singura diferenta fiind la indicatoarele temp si fuel unde se pune pe max se invarte la min, se scoate si se repeta faza pana cu vreo 2 mm sub prima liniuta de jos apoi se preseaza de tot.
Spor la treaba!
Attached File  DSC_0031.jpg (272.1K)
Number of downloads: 357Attached File  DSC_0035.jpg (346.77K)
Number of downloads: 336Attached File  DSC_0042.jpg (304.52K)
Number of downloads: 292
Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
1

#2 User is offline   Alexandruiacobescu 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea 1.4 T-jet
  • An: 2010

Posted 31 December 2010 - 09:01 PM

Arata super mai putin movul acela...care mie personal nu imi place..dar gusturile nu se discuta. :wub:

This post has been edited by Alexandruiacobescu: 31 December 2010 - 09:02 PM

Posted Image

0

#3 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 01 January 2011 - 02:43 PM

Sory movul ala este in lucru :biggrin: . Trebuia sa fie rosu. Dar timpul limitat cu Revelionul, cu alergatura, m-a facut sa il montez deocamdata asa. Nu aveam altceva la indemana.
Dar urmeaza sa fie rosu.
0

#4 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 04 January 2011 - 09:45 PM

Si alte chestii: Iluminare torpedou
Attached File  DSC_0043.jpg (293.92K)
Number of downloads: 232Attached File  DSC_0044.jpg (323.93K)
Number of downloads: 227

Iluminare suport pahare consola central si hub usb:
Attached File  DSC_0046.jpg (309.11K)
Number of downloads: 239Attached File  DSC_0047.jpg (298.13K)
Number of downloads: 218

Iluminare picioare fata:
Attached File  DSC_0049.jpg (321.06K)
Number of downloads: 216Attached File  DSC_0050.jpg (451.95K)
Number of downloads: 213

Si presuri roti( deocamdata doar pe fata ca pe spate de 2,5 ani nu mi-am facut timp sa le montez :D ):
Attached File  DSC_0061.jpg (339.77K)
Number of downloads: 202
0

#5 User is offline   Alexandruiacobescu 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Model: Linea 1.4 T-jet

Posted 04 January 2011 - 11:14 PM

View PostMikey, on 04 January 2011 - 09:55 PM, said:

Si presuri roti( deocamdata doar pe fata ca pe spate de 2,5 ani nu mi-am facut timp sa le montez :D ):

De unde ai luat presurile pentru roti ca la mine se murdareste rau pana in spate...mar interesa si pe mine doar pe fata :drinkers:
Posted Image

0

#6 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 04 January 2011 - 11:25 PM

Din obor. Sunt din acelea din cauciuc moale model universal. Se gasesc usor in comert, am vazut si prin magazine de piese auto. Si se potrivesc fara probleme.
0

#7 User is offline   oxygen2k8 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Interests:Pescuitul, Fiatul meu, Sofatul, Excursiile
  • Marca: F.I.A.T. LINEA
  • Model: 1.4L 16V T-Jet 120CP Dynamic

Posted 04 January 2011 - 11:31 PM

Salut! frumos ce am vazut pe aici :biggrin:
O intrebare... de la ce ai alimentat torpedoul? Si de unde ai cumparat sistemul de on/off? Da si tu mai multe detalii te rog.
Vreau si eu sa montez lumina la torpedou si pe usi cand se deschid :D

Toate cele bune.
Posted Image
0

#8 User is offline   rara 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Peugeot, Fiat
  • Model: 207hdi, Linea 1.6 M-Jet

Posted 05 January 2011 - 12:15 AM

Pe usi as vrea si eu. La mine torpedoul a venit iluminat.
Portul USB l-ai pus tu?
Vad ca aparatoarele de noroi s-au asezat foarte bine.
1.6 Multijet 105 Caluti Italienesti :D
Posted Image
0

#9 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Grande Punto

Posted 05 January 2011 - 11:17 AM

O intrebare: ce fel de soclu ai folosit pentru iluminatul pedalierului? Vad ca ai pus si un intrerupator, nu l-ai alimentat de la plafoniera sau contactele din portiera?
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#10 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 05 January 2011 - 05:29 PM

Torpedoul este alimentat direct de pa panoul sigurantelor printr-o siguranta de 5A. Am luat de la dezmembrari un tablou de sigurante, l-am desfacut, am luat 2 papuci cu fir din el si i-am adaugat in tabloul de sigurante al masinii pe un soclu gol. Alimentarea am luat-o din fata panoului de pe magistrala primara de la baterie.
Tot odata cu tabloul de sigurante, am mai luat de la dezmembrari si doua plafoniere de portbagaj de Opel ( si acum imi bag unghia in gat ca nu am luat 4 sa pun si in spate si mai trebuie sa fac un drum). Am desfacut panourile laterale, le-am luat in casa, am masurat, am decupat, le-am instalat, legatura la ele facand-o de pe usile fata ( si se aprind doar cand deschid usa sau scot cheia din contact sau la descuierea masinii).Becurile sunt SOFIT, de plafoniera de 10W. Nu am vrut sa le leg de plafoniera pentru ca nu aprind tot timpul plafoniera sa stau sa ma uit la pantofi. Chestia cu iluminatul la picioare l-am vazut la Fordul Mondeo al varului meu. Dar el nu are decat la sofer, eu am si la pasager si acum ma bate la cap sa ii fac si lui la pasager. Butonul l-am pus mai mult pentru service, sa le pot opri cand duc masina la ei sa nu isi dea seama. Butonul se geseste la orice magazin de piese electronice ( sau de pe masinile de tuns de 20RON din obor - am avut vreo 4 arse acasa).
USB-ul este cumparat din Carrefour + cablu prelungitor. I-mi era incomod sa umblu mereu in torpedou, plus ca am si incarcarea la telefon pe USB si aveam nevoie de inca un port. Ma descurcam si cu unul dar cand folosesc GPS-ul nu-mi time bateria mai mult de 1,5h si il tin mai mult conectat la USB. Si in cazul acesta nu mai puteam asculta muzica de pe stick.
Am gasit tot in Carrefour, la promotii din alea cu reducere mare care mai scot ei din cand in cand, lampi din acelea de gabarit dar pentru autoturisme, din alea mici. Le-am luat si pe acelea le-am folosit la torpedou. Au inauntru bec de bord din acela fara soclu, si practic le-am lipit cu banda dublu adeziva de fundul unitatii de Blue&Me.
Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere. Numai bine

This post has been edited by Mikey: 05 January 2011 - 05:43 PM

0

#11 User is offline   Silvio27 

• Model: Linea 1,4 Dynamic

Posted 09 January 2011 - 10:09 AM

Mikey , ne putem intalni?
Vreau sa vad pe viu cum se vede culoarea ta din bord, nu de alta dar chiar ma intereseaza si pe mine.Cam cat timp dureaza pana se pun ledurile?
0

#12 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 09 January 2011 - 06:52 PM

Sigur. Nici o problema. Da-mi un PM cu nr tau de telefon si te sun. Dar ne putem intalni numai seara dupa ora 19, pentru ca in rest sunt la munca, inclusiv sambata. Toata operatiunea dureaza cca 2h ( desfacut, schimbat, montat ).
0

#13 User is offline   Silvio27 

• Model: Linea 1,4 Dynamic

Posted 14 January 2011 - 07:58 PM

View PostMikey, on 09 January 2011 - 06:52 PM, said:

Sigur. Nici o problema. Da-mi un PM cu nr tau de telefon si te sun. Dar ne putem intalni numai seara dupa ora 19, pentru ca in rest sunt la munca, inclusiv sambata. Toata operatiunea dureaza cca 2h ( desfacut, schimbat, montat ).

Este numai bine.Si eu tot pe la ore din astea termin programul.Ti-am scris PM, pe mess nr de tel si e-mail-ul.
Drumuri bune!

This post has been edited by Silvio27: 14 January 2011 - 08:03 PM

0

#14 User is offline   Diomet 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:All
  • Marca: FIAT/Toyota
  • Model: Linea/Yaris 1.4 77CP Dynamic/1.4 90 D-4D
  • An: 2008

Posted 02 June 2011 - 02:44 PM

View PostMikey, on 31 December 2010 - 05:56 PM, said:

Salut. M-am gandit ca poate mai sunt si altii care s-au saturat de portocaliul monoton din bord ........

Felicitari!
Posted Image
Diomet
0

#15 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 02 June 2011 - 08:51 PM

Mersi :drinkers:
O sa mai revin cu noutati. Deocamdata sunt in lucru. :mrgreen:
0

#16 User is offline   korknea 

• Model: Linea 1.4 77cp

Posted 17 December 2011 - 11:12 PM

Mikey as avea si eu o intrebare daca nu te superi.de vreo cateva zile ma tot bate gandul sa-mi desfac si eu bordul si sa-mi inlocuiesc ledurile acelea plictisitoare (portocalii).o singura nelamurire am.am inteles absolut tot si sincer explici mai mult decat bine.dar nu inteleg la ce ai nevoie de folia autoadeziva.

This post has been edited by korknea: 17 December 2011 - 11:13 PM

0

#17 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 19 December 2011 - 06:33 PM

Da, ai dreptate. Este o chestie pe care am omis sa o spun: la ce se foloseste folia! Scuzele mele.
Inlocuind ledurile toate, modifici culoarea toata a bordului din portocaliu in culoarea noilor leduri (respectiv la mine alb). In cazul acesta tot bordul va fi aceiasi culoare ( in afara de portiunile rosii de la "Fuel" si "Temp Apa"). Ca sa reusesc sa fac combinatia de culori de pe turometru si vitezometru, am folosit acea folie. Bordul neavand delimitari de lumina sau zona prevopsita. Iar ca sa nu fie tot alb, unde am vrut sa iasa alta culoare am decupat folie semitransparenta in culoarea dorita si am lipit-o pe interiorul indicatoarelor in dreptul scrisului acolo unde lumineaza ledurile.
Spor la treaba.
Momentan nu am mai avut timp sa ma ocup de masina si sper ca la primavara sa mai pun unele idei in practica.
0

#18 User is offline   korknea 

Posted 20 December 2011 - 07:30 PM

Ms mult de tot mikey.mi-ai fost de mare ajutor.mi-am luat si eu ledurile 10 rosii 14 albastre (am zis sa iau mai multe ca poate se mai ard din ele sau poate am nevoie de mai multe pt ca vreau sa fac si comp. de bord).si cred ca joi sau luni o sa ma apuc si eu de demontat lipit etc.am vorbit sa merg la un electronist profesionist pentru ca nu vreau sa fac vreo nefacuta si daca tot e 20 de lei...o sa postez si eu niste poze cand o so rezolv.inca o data mersi mult.apropo:ai putea sami spui cam de cate leduri as avea nevoie mai exact pt lucrarea asta?

si sa-mi explici putin mai detaliat cum fac cu ceasurile de la temperatura si combustibil ca acolo n-am prea inteles
0

#19 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 21 December 2011 - 09:36 PM

Daca nu ma insel ( operatia a fost facuta exact acum un an si am mai uitat intre timp) sunt 10 leduri. 2 la cadranele mari, cate unul la cele mici si patru la display. Mai sunt 4 la acele indicatoare (cate unul pentru fiecare ac) dar eu la acelea nu am umblat ptr ca am dorit sa pastrez acele rosii. Ledurile de la ace sunt portocalii dar acele lumineaza rosu si nu a mai fost nevoie sa le schimb cu unele rosii. Cel mai bine cum ai si zis, daca nu te pricepi apeleaza la un profesionist, Ptr ca daca nu esti atent se mai produc descarcari elecrostatice de la letcom, care nu afecteaza nimic pe placa dar ard ledul si va trebuii sa-l schimbi din nou.
Cu pozitionarea acelor, cel mai simplu ptr tine este sa ansamblezi bordul dar fara ai pune capacul de protectie cu geamul. Te duci la masina, cuplezi bordul la mufa si pui contactul. In momentul acela toate acele trec pe zero. Iei acul si il asezi usor pe pozitia zero si apesi usor pe el cu degetul foarte putin pana se fixeaza doar un pic. Iei contactul si el va scadea sub zero. Pui din nou contactul ca sa te verifici daca vine pe zero. Daca este bine, iei contactul si apesi apoi de tot acul pana simti ca a intrat bine. Nu trebuie forta foarte mare. Repeti apoi operatia si ptr celelalte ace. La cel de combustibil este mai greu. Ori faci plinul ochi si cu contactul pus asezi acul fix la maxim ( la F ), ori prin mai multe incercari de ajustare. Trucul este ca acul de la combustibil in momentul cand pui contactul, pentru primele 2 secunde sta ca celelalte pe zero si abia dupa 2 sec se duce la pozitia sa. Asa ca prin mai multe incercari poti sa il pui sa stea pe zero in primele 2 sec de cand pui contactul.
Sper ca am fost destul de explicit. Daca nu ai inteles ceva, sunt aici sa-ti raspund, dar de obicei dupa 7 seara intru pe net.
Spor la treaba.
0

#20 User is offline   korknea 

Posted 21 December 2011 - 11:54 PM

am inteles ce vrei sa zici.dar daca atunci cand scot acele misc vre unu nu se deregleaza?
0

#21 User is offline   korknea 

Posted 22 December 2011 - 01:43 AM

cred ca atunci cand o sa fac operatia asta o sa fac un tutorial consistent pt. toata lumea ca sa nu mai fie probleme.
0

#22 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 23 December 2011 - 01:38 PM

Ne se deregleaza nimic. Au cursa fixa cu min si max.
0

#23 User is offline   korknea 

Posted 23 December 2011 - 02:24 PM

View PostMikey, on 23 December 2011 - 01:38 PM, said:

Ne se deregleaza nimic. Au cursa fixa cu min si max.

ms mult mikey.luni sau marti ma apuc si eu sa vad ce-o iesii.

This post has been edited by korknea: 23 December 2011 - 02:31 PM

0

#24 User is offline   korknea 

Posted 29 December 2011 - 12:38 PM

totu a iesit perfect.mementan sunt plecat in provincie dar am sa postez si eu niste poze cu ce mi-a iesit cand ma intorc

This post has been edited by korknea: 29 December 2011 - 12:39 PM

0

#25 User is offline   korknea 

Posted 15 January 2012 - 01:56 PM

cam asta ar fi.exceptand culoarea portocalie a computerului de bord care urmeaza zilele astea.

Attached File(s)-----

This post has been edited by korknea: 15 January 2012 - 01:57 PM

0

#26 User is offline   07CND 

• Model: Linea
  • An: 1993

Posted 17 May 2012 - 09:36 PM

Ti-a iesit frumos bordul korknea... ledurile le pot gasi la orice magazin de piese auto ? sau trebuie sa dau comanda...iar cele pt ecranul de la compiuterul de bord decare mai trebuie?... a si app ati schimbat careva folia aceea gri din bord ?.... asi dori sa pun si eu una pe alb si cu ledurile acealea albastre ar da super... dar nustiu de unde sa cumpar sau daca sunt scoase pe piata...
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo