== CLUB FIAT ROMANIA==: Manere Usi - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Manere Usi

#1 User is offline   diaboliQ 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto
  • An: 2001

Posted 21 January 2011 - 09:03 AM

salutare oameni buni, am si eu o mica problema si poate reusesc cu ajutorul vostru sa o rezolv .... deci ... mi s-au stricat manerele de la ambele usi (e in 2 usi masina), cand ridic de ele raman sus, si trebuie sa apas eu ca sa le aduc la pozitia initiala, merg foarte greu ... :( am desfacut una din fetele de usi sperand ca poate rezolv, dar nu am reusit sa fac nimic, nu am acces la vreun arculet sau ceva de genul ... stie cineva ce se poate face ? ca nu prea as vrea sa ajung la un service decat in ultima faza. multumesc anticipat :)
0

#2 User is offline   masinuta2usi 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:motociclete, carti, SF
  • Marca: fiat
  • Model: punto 1.2

Posted 21 January 2011 - 11:08 AM

cel mai bine e sa chemi la masina un lacatus. omul desface, vede ce s-a rupt,schimba arcul...
DESTEAPTA-TE ROMANE!
ma refer si la tine
0

#3 User is offline   diaboliQ 

Posted 24 January 2011 - 08:30 AM

View Postmasinuta2usi, on 21 January 2011 - 11:08 AM, said:

cel mai bine e sa chemi la masina un lacatus. omul desface, vede ce s-a rupt,schimba arcul...

ma gandeam ca poate se poate "repara" cva tinand cont ca s-au stricat la un interval de o saptamana unul de altul ...
0

#4 User is offline   masinuta2usi 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:motociclete, carti, SF
  • Model: punto 1.2

Posted 24 January 2011 - 10:05 AM

incearca sa le ungi cu o solutie de dezghetat incuietorile, se gaseste la piese auto, e vreo 7 ron, mica si albastra...
DESTEAPTA-TE ROMANE!
ma refer si la tine
-1

#5 User is offline   Nobody 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 24 January 2011 - 10:55 AM

Nu cred ca e de la inghetat si la mine in timpul veri se blocheaza cele din spate, adica raman in sus, am incercat sa le dau cu tot felul de lubrefiante, spray'uri dar nimic, trebuie data jos fata si vazut ce se intampla acolo; la mine si-au revenit singure.
0

#6 User is offline   jimyjb 

• Model: Punto MK2B 8V

Posted 24 January 2011 - 11:31 AM

Salutare!
Problema asemanatoare am avut si eu, mi-am rupt manerul ( usa inghetata).
La tine cel mai probabil e arcul rupt ( asta daca nu ai reusit si tu sa rupi manerul din plastic).
Poti sa te uiti sub maner din exterior sa vezi daca nu cumva s-a deplasat arcul din pozitia lui.
Daca nu reusesti, trebuie sa desfaci fata usii ( suruburi si cele 3 prinzatoare de plastic),
In interiorul usii o sa vezi ca manerul este prins cu 2 suburi hexagon, iar de maner este agaatata o tija metalica ce duce la inchiderea centralizata.
Trebuie sa scoti cele 2 suruburi ( nu e foarte greu cu o cheie hexagonala mica) si sa deconectezi tija metalica de la maner ( aici trebuie sa te bazezi pe simtul tacatil.. eu nu am reusit sa vad, doar dupa pipait.
dupa ce scoti manerul din usa poti sa verifici care e problema, daca poate fi reparat sau trebuie unul nou.
Eu am gasit unul la dezmembrari cu 60 ron.
Bafta!
0

#7 User is offline   Mad_Bear 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto 1.9 D
  • An: 2002

Posted 24 January 2011 - 06:08 PM

60 ron unu singur?
Sper sa pot sa-i dau de cap ca la mine 3 manere sunt bulite. Sau daca nu reusesc le las asa ca nu dau 180 ron pe ele.
Prefer sa le apas dupa ce deschid.
0

#8 User is offline   94 NOI 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT
  • Model: punto sporting

Posted 24 January 2011 - 06:21 PM

Ia un spray degripant si dai bine unde se misca clanta , dupa ce isi mai revin ii dai cu vaselina lichida e un spray si gata . asa am facut la a mea nu a fost niciun arc rupt nimic :)
0

#9 User is offline   nica_ro 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Punto 1.9 JTD 85CP

Posted 25 January 2011 - 01:40 PM

Da, si eu am avut aceeasi problema anul trecut. Am rezolvat-o prin desfacerea fetelor usilor si lubrifierea angrenajelor. La un prieten am rezolvat-o fara demontare, doar stropind cu WD40 pe sub maner arcul care este vizibil (foarte incapatanat arc). Poate asta te ajuta partial.
Posted Image
"There are 10 men in me and I do not know or understand one of them." - Carl Sandburg
0

#10 User is offline   StefanT 

• Model: Stilo 1.6

Posted 15 January 2012 - 08:43 PM

Am avut si eu acum problema.. am dus-o la spalatorie si dupa 7 ore, pe la 1 noaptea, pur si simplu nu se deschidea usa din dreapta. A tras un amic de-al meu cata de ea, s-a deschis pana la urma. Problema dup-aia a fost ca nu se mai inchidea.. atat am tot frecat-o in stanga si dreapta pana a "lesinat" clanta si a incetat sa functioneze arcul. Super, ne gandeam ca am stricat-o si mai tare. Am incercat cu WD40 si solutie de dezghetare, nimic. Am incercat sa ne jucam cu piciorusul ala care se misca in portiera, nimic. Pana la urma pe la 2:30 am renuntat (dupa 2 ture de oras in care amicul se tinea de portiera ca de viata).

A doua zi, cand era mai caldut afara, tot nimic (ramanea la 1 cm de "inchis", dar macar si-a revenit clanta intre timp).. asa ca am incercat cu cele 30 de minute de caldura. Tot nimic. Pana am incercat ceva radical. Sa fortam piciorusul ala in cealalta directie (fata de cum am incercat noaptea). Si a mers :)

Ne-a luat doar 12 ore si ceva lumina sa ne dam seama ca e o tija groasa de metal in caroserie peste care trebuie sa se muleze mecanismul din portiera.

In portiera trebuie sa se formeze un sant orizontal. Poate ajuta si asta pe cineva :)
1

#11 User is offline   Sizer 

• Marca: -
  • Model: -

Posted 02 February 2012 - 10:50 AM

Salutare!
Am reusit si eu sa rup clapeta de pe stanga fata. Ghinionul a facut ca sa nu gasesc alta la dezmembrari asa ca am facut comanda pentru una noua, pretul e de aproximativ 100 ron cu tot cu TVA.
0

#12 User is offline   robertdaniel 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 25 February 2012 - 12:21 PM

stie cineva cum se da jos tapiteria de plafon jos ?
0

#13 User is offline   marauto 

• View gallery
  • Model: punto

Posted 26 February 2012 - 10:47 PM

salut, ai mare grija cu tapiteria ca este lipita strajnic direct de tabla plafonului, daca tragi prea tare de ea se stramba tabla plafonului, nu ai decat sa improvizezi o scula, adica un spaclu cu coada lunga cam de 80-100 cm, incepe din spate dupa ce ai dat plasticele de la interior jos : parasolare , lampa de iluminare , manere, plasticele ce acopera stalpii, si alte acareturi ce te incurca, succes !! :lavolan:
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online