== CLUB FIAT ROMANIA==: Cursa Incompleta Stergatoare - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Cursa Incompleta Stergatoare Nu revin in pozitia initiala

#1 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo 1.6 Coupe
  • An: 2002

Posted 14 October 2007 - 08:47 PM

Salut!

La actionarea manetei stergatoarele fata nu revin intotdeaunal a pozitia neutra,initiala,ramanand in diferite pozitii aiurea pe parbriz.Situatia este aleatorie:merge bine sau se blocheaza dupa cum are chef.Este o situatie destul de stresanta,mai ales de cand si-au facut aparitia precipitatiile.

Va multumesc anticipat pentru recomandari,sugestii,idei... :osanale:
0

#2 User is offline   pedala 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Interests:Masini, Hi-Fi
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo JTD Dynamic
  • An: 2003

Posted 14 October 2007 - 10:56 PM

Incearca cu un alt releu de stergatoare. Eu cred ca de aici vine problema
2003 Fiat Stilo 1.9 JTD 115 Dynamic -standard
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200
0

#3 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 15 October 2007 - 07:42 AM

pedala,multumesc frumos! :osanale: Cred ca totusi ajung la service,nu stiu unde este localizat releul si nici de unde as putea cumpara.Oricum,10x!
0

#4 User is offline   iugene 

• Interests:etc etc, dar in special sa mearga masina ca un ceas elvetian
  • Model: Stilo 1.6 16v

Posted 25 October 2007 - 08:05 AM

View PostAzzuro, on Oct 15 2007, 08:42 AM, said:

pedala,multumesc frumos! :osanale: Cred ca totusi ajung la service,nu stiu unde este localizat releul si nici de unde as putea cumpara.Oricum,10x!

hai sa-ti zik ce am patit io cu stergatoarele. La fel, indiferent de timp loc si ora, mi se blocau aleator, cand vroiau ele. Oricum stergatoarele ce le aveam pe ea erau duse. Am schimbat stergatoarele cu unele de carbon, mai mici fiecare cu cate 5 cm decat cele ce le aveam pe masina. Ma crezi ca au trecut 5 sapt si nu s-au mai blocat?! nu ma intreba daca e posibil sa fie de la stergatoare, ca nu-mi vine a crede, dar totusi, nu se mai blocheaza, indiferent cat le-as lasa sa mearga sau cat nu le-as lasa :)
MY FIAT IS not so FANTASTIC
0

#5 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 25 October 2007 - 09:45 AM

Eu am schimbat stergatoarele(Valeo) cum am luat masina(august),saptamana asta am pus Aero-Twin Retrofit(unguresti),sterg foarte bine,dar problema persista:cand revin la pozitia initiala,cand ma pomenesc cu ele pe mijlocul parbrizului. :wallbanger:
0

#6 User is offline   blizzard 

• Model: Stilo

Posted 25 October 2007 - 02:36 PM

Salut.
Aceeasi problema o am si eu, dar doar dimineata si doar daca dau comanda la stropitoare sau sa faca o singura cursa ... habar n-am ce poate avea !
0

#7 User is offline   MasterT 

• Marca: Lancia
  • Model: Delta
  • An: 2009

Posted 10 November 2007 - 11:45 AM

mai ales cu ploile astea ii a naibii de enervanta treaba cu stergatoarele ... a rezolvat cineva ?
0

#8 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 10 November 2007 - 12:00 PM

Din pacate n-am rezolvat,saptamana viitoare sunt mai liber,sper sa rezolv.In schimb am observat ceva:la primele 4-5 actionari stergatoarele se opresc aiurea,dupa care daca setez maneta pe prima treapta de temporizare(prima treapta in jos,unde face doar o cursa completa) problema dispare,stergatoarele revenind in pozitia initiala.Oricum,ne asteapta anotimpul ploios asa ca trebuie sa rezolv problema...
0

#9 User is offline   Cipsu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Stilo, 1.6, 16 V

Posted 13 November 2007 - 11:23 AM

Eu am patit altceva cu stergatoarele/....cel de pe dreapta a murit in mers, defectul este de la parghia de actionare. Habar nu am cum o sa rezolv. Momentan sunt schiop de un stergator, din fericire cel de pe partea soferului functioneaza.
0

#10 User is offline   pedala 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 14 November 2007 - 03:09 AM

Trebuie dat afara mecanismul si vazut daca se poate rezolva. In mod normal e vorba doar de o siguranta sarita sau un alt element cu acelasi rol.
1996 Volvo 850 2.5 20V -filtru aer K&N, catalizator sport, audio: HU Pioneer Premier 960, statie JBL PX300.4, componente Hertz ESK 130, Subwoofer Hertz ES300
1998 Daewoo Tico SX -finala + tubulatura aferenta inox Borla, volan Raid, amortizoare Monroe, turometru Pilot, audio: HU Nakamichi CD300, componente Hertz ESK 165, Statie JBL 75.4, Subwoofer Hertz ES200
0

#11 User is offline   Cipsu 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 14 November 2007 - 10:27 AM

Am demontat mecanismul, din pacate nu am gasit siguranta sarita. E vorba de o parghie de angrenare pentru stergatorul din dreapta. Motorul este, in mod logic pe stergatorul soferului. Angrenarea se face printr-o parghie pe bila. Problema este ca are uzura acea zona pe care calca bila. Presupun ca ar exista o solutie daca reusesc sa demontez tot mecanismul. Din pacate nu am avut timp sa ma ocup. Piese de schimb cred ca nu poate fi vorba sa gasesc....
0

#12 User is offline   paul1342 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 19 November 2007 - 05:44 PM

View PostAzzuro, on Oct 14 2007, 08:47 PM, said:

Salut!

La actionarea manetei stergatoarele fata nu revin intotdeaunal a pozitia neutra,initiala,ramanand in diferite pozitii aiurea pe parbriz.Situatia este aleatorie:merge bine sau se blocheaza dupa cum are chef.Este o situatie destul de stresanta,mai ales de cand si-au facut aparitia precipitatiile.

Va multumesc anticipat pentru recomandari,sugestii,idei... :osanale:

Azzuro am avut si io aceeasi problema chiar cand am luat masina(si i-am mai tras fro 50E pt asta:)) ai rezolvat ceva? Mie daca ridicam de maneta de la stegator in sus(un fel de viteza a doua dar manuala...stii tu despre ce vb)reveneau corect, daca o lasam pe temporizator se opreau unde vroiau ele...dar de un timp a disparut de la sine...sper sa nu mai apara.
Eu am alta problema: stergatorul din stanga face zgomot la revenire...nu lama pe parbriz ci inauntru,de parca ar fi slabit ceva pe acolo. Le-am lasat pe temporizator si am apasat putin pe bratul stergatorului...si nu mai face. ceva idei de unde ar pute fi?
De unde ai luat alte stergatoare? cati bani?
Toate bune!
0

#13 User is offline   Cipsu 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 19 November 2007 - 06:07 PM

Paul, doua lucruri ar putea fi de vina:
1. joc la timoneria mecanismului de angrenare
2. suruburile de fixare slabite ale timoneriei.

Incearca sa vezi cu stergatorul demontat daca are joc stanga-dreapta mare si deasemenea, cu ambele stergatoare ridicate sa vezi daca intreg sistemul se deplaseaza daca tragi de el.
0

#14 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 19 November 2007 - 09:16 PM

@paul1342

Cand actionez stergatoarele prima oara se opresc destul de sus,dupa care la fiecare actionare incep sa se opreasca din in ce mai aproape de pozitia initiala,deci dupa 4-5-6 actionari isi revin.In continuare daca le las pe intermitent I revin fara exceptie in pozitia normala,daca dau in sus cum zici tu iar o iau razna :wallbanger:

La vechea masina (Passat) articulatiile sistemului de stergatoare erau la vedere si puteam sa le gresez din cand in cand cu WD40.La Stilo nu prea se vad din pacate...
0

#15 User is offline   paul1342 

• Membru interesat
  • PipPip

Posted 20 November 2007 - 08:58 PM

View PostAzzuro, on Nov 19 2007, 09:16 PM, said:

@paul1342

Cand actionez stergatoarele prima oara se opresc destul de sus,dupa care la fiecare actionare incep sa se opreasca din in ce mai aproape de pozitia initiala,deci dupa 4-5-6 actionari isi revin.In continuare daca le las pe intermitent I revin fara exceptie in pozitia normala,daca dau in sus cum zici tu iar o iau razna :wallbanger:

La vechea masina (Passat) articulatiile sistemului de stergatoare erau la vedere si puteam sa le gresez din cand in cand cu WD40.La Stilo nu prea se vad din pacate...

...poate pedala are dreptate cu releul ala, oricum daca apuci sa il schimbi ne zici si noua rezultatul.Poti sa imi zici de unde ai luat alte stergatoare si cat te-a costat?
Ce am vazut in Cora mi s-au parut proaste calitativ...
Cipsu am sa verific! Multam
0

#16 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 20 November 2007 - 10:01 PM

Sigur am sa merg in service pentru releu,dar nu acum...

Imediat dupa ce am luat masina am luat un set(2 stergatoare) Valeo de 55,dar stergatorul din dreapta,cel scurt(48),este curbat si tot ce am gasit nu corespundea(doream sa-l schimb cu brat cu tot care era putin oxidat).Pe setul de Valeo de 55 cm am dat 55 RON (Agip Timpuri Noi).

De 2 luni am stergatoare tip AeroTwin Retrofit,dar nu sunt Bosch sau Valeo care costa 40-50 RON bucata.Sunt de provenienta ungureasca(nu mai stiu marca,oricum necunoscuta pt mine) si am dat cca.25 RON pe cea de 55 cm si vreo 20 RON pe cea de 48 cm.Momentan sunt multumit de ele,sterg bine,nu lasa urme,dare pe parbriz(si la viteza mare sunt OK).

OT:va recomand sa incercati pe parbriz&geamuri produse gen water-repelant,rain dance,anti-pluie.Pe autostrada,la viteza nu mai este nevoie sa actionezi stergatoarele,apa pur si simplu se prelinge in bilute!
0

#17 User is offline   cielo 

Posted 11 December 2007 - 05:31 AM

Credeam ca sunt singurul ghinionist de pe fata pamantului ... saptamana trecuta ma intorceam linistit de la serviciu. Ploua destul de tare asa ca aveam stergatoarele pe prima pozitie (dupa intermitent); la un moment dat se aude un zgomot destul de tare si hopa ... nu mai merge stergatorul din dreapta. Buuunn, nu-i problema, bine ca merge asta din stanga; dupa ceva timp ma trezesc ca stergatorul din stanga ajunge sa-mi bata peste oglinda retrovizoare din stanga - trag frana de mana (oricum eram blocat in trafic) si repozitionez stergatorul; dupa cateva repozitionari nu a mai vrut sa mearga nici cel din stanga. Am parcurs aproximativ 1 km fara sa vad mare lucru din drum fara a avea stergatoare. Acum astept sa-mi gasesc timp sa merg pana la perugia sa vad care-i problema. Atatea probleme cat am avut cu masina asta in 2 luni nu am avut nici cu batranul cielo ce avea 10 ani si 300.000 km. Tind sa cred ca masina personala nu va purta sigla fiat ...
0

#18 User is offline   iositu 

• Model: Stilo Coupe

Posted 11 December 2007 - 09:23 AM

... nu mai merge stergatorul din dreapta. Buuunn, nu-i problema, bine ca merge asta din stanga; dupa ceva timp ma trezesc ca stergatorul din stanga ajunge sa-mi bata peste oglinda retrovizoare din stanga - trag frana de mana (oricum eram blocat in trafic) si repozitionez stergatorul; dupa cateva repozitionari nu a mai vrut sa mearga nici cel din stanga. Am parcurs aproximativ 1 km fara sa vad mare lucru din drum fara a avea stergatoare. Acum astept sa-mi gasesc timp sa merg pana la perugia sa vad care-i problema. Atatea probleme cat am avut cu masina asta in 2 luni nu am avut nici cu batranul cielo ce avea 10 ani si 300.000 km. Tind sa cred ca masina personala nu va purta sigla fiat ...

Intre stergatorul din stanga ci cel din dreapta este o tija,90% iti spun sigur ca a iesit acea tija.Se poate repara in 10 minute (daca esti cel mai neindemanatic) foarte usor.daca vrei detalii sa-mi spui si te voi ajuta.
Apropo am patit si eu exact acelasi lucru ca si tine.
0

#19 User is offline   Logout 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 16 December 2007 - 11:20 AM

Foarte frustranta situatia. Am patit si eu sa raman in ploaie fara stergatorul din dreapta. Si apoi la cat s-au lovit parghiile sistemul electronic a oprit motorasul de tot ca sa nu se arda :). Scrie in elearn ca are aceasta protectie electronica.
Parghia de la stergatorul din dreapta intra pe un ax cu bila de cauciuc, cauciuc care in timp isi pierde elasticitatea si e posibil sa iasa tija stergatorului dreapta. Tija intra pe ax de jos in sus deci daca bila de cauciuc nu mai e elastica si nu o mai tine pe pozitie, tija va cadea. Eu am pus in capatul tijei o garnitura de cauciuc pe post de siguranta. Poate nu e cea mai buna solutie, mai ales ca am facut operatiunea cu mainile inghetate, noaptea si in ploaie si nu am aplicat si lubrifiant pe ea. Acum cam face zgomot probabil frecand acea garnitura nelubrifiata, dar poate mai desfac abia la vara pe caldura. Cert e ca nu am mai avut pb de atunci(cateva luni au trecut). Sper nici sa nu mai am pana la vara cand oricum vreau sa o desfac mai pe lumina. :)
0

#20 User is offline   eusuntcristi 

• Marca: fiat
  • Model: stilo 1.8 16v
  • An: 2001

Posted 22 December 2007 - 08:24 PM

incercati sa schimbati motorasu de la stergotoare...un prieten a avut aceiasi problema si schimbat motorasu...de atunci nu i-a mai facut. eventual puteti sa incercati cum merge cu un alt motoras inainte sa dati banii pe el
www.fiatforum.eu forum fiat in 7 limbi , inclusiv in limba romana
0

#21 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 23 December 2007 - 05:00 PM

Mi-a picat stergatorul dr.Am incercat sa desfac masca de plastic,dar n-am reusit.Am inteles ca este vorba de un canal ce intra in partea inferioara a parbrizului si fixeaza etans masca pe parbriz.

La AutoImola mi-au recomandat schimbarea intregului ansamblu(700 RON + manopera)...

Topicul Despre stergatoare ...
0

#22 User is offline   Cipsu 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 January 2008 - 12:26 PM

View PostAzzuro, on Dec 23 2007, 05:00 PM, said:

Mi-a picat stergatorul dr.Am incercat sa desfac masca de plastic,dar n-am reusit.Am inteles ca este vorba de un canal ce intra in partea inferioara a parbrizului si fixeaza etans masca pe parbriz.

La AutoImola mi-au recomandat schimbarea intregului ansamblu(700 RON + manopera)...

Topicul Despre stergatoare ...

am avut aceeasi problema, in cazul meu a fost o tija de angrenare defecta...are o bucsa de plastic, care se uzase. Am rezolvat reparand tija respectiva, timoneria nu am gasit sa o cumpar...dura cam 3 saptamani sa o aduca, deci am renuntat. E destul de dificil de demontat/remontat, dar nu e imposibil.
0

#23 User is offline   Azzuro 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 12 January 2008 - 09:10 PM

Acolo m-am inpotmolit:la scoaterea mastii de plastic.Am scos chederul,cei 3 braduti,am demontat bratele,dar mi-a fost teama sa fortez masca de plastic...Era f. frig,in plus am crapat o masca din asta mai demult la un Audi...Cand o sa am timp voi merge la mecanic.

La AutoImola se schimba intregul mecanism(motoras+tije),dar se aduce cu precomanda si dureaza cca.3-4 saptamani.
0

#24 User is offline   pedala 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 15 January 2008 - 01:43 AM

Masca mai este prinsa cu ajutorul unui asa zis cheder de parbriz. De scos se scote usor, dar se monteaza la loc foarte greu pe parbriz.
0

#25 User is offline   MasterT 

• Marca: Lancia
  • Model: Delta
  • An: 2009

Posted 05 February 2008 - 12:31 PM

Si totusi pentru cursa incompleta la stergatoare a gasit cineva rezolvarea?

Am fost la un electrician auto si a desfacut acolo la motoras si dupa mai multe incercari si verificari mi-a zis ca in momentu cand se opresc stergatoarele aiurea pe parbriz si nu revin la pozitia initiala de fapt se intrerupe alimentarea la motoras. Si ar putea fi 2 cauze: una ca e maneta de la stergatoare defecta, iar alta ca modulul de Body Control e defect si nu comanda bine actiunile stergatoarelor.

Stie careva cat ar costa modulul ala sau maneta?
0

#26 User is offline   stilo_mw_my2006 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo Multiwagon 1.9 Multijet 120CP
  • An: 2006

Posted 07 February 2008 - 04:03 PM

View PostMasterT, on Feb 5 2008, 12:31 PM, said:

Stie careva cat ar costa modulul ala sau maneta?

Maneta e scumpa ca la Stilo se vand doar toate cele 3 manete (inclusiv cea de Cruise Control).
Modulul e si mai scump, poate pe la dezmembrari daca ai noroc.

Oricum daca gasesti un electrician bun iti face el un artificiu acolo si iti merge.
Stilo's dont brake down they only stop to be admired.
0

#27 User is offline   theutz 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Stilo Coupe

Posted 28 October 2009 - 11:10 PM

Nici eu nu am scapat :( acceasi problema

Voi ati rezolvat cumva , solutii?

De cand a dat frigul, stergatoarele pornesc dar nu se mai opresc, merg in continuare si apoi se opresc aleator, si nu mai pornesc daca actionez maneta.Daca mai incerc dupa un timp, pornesc si iar se opresc aleator; dupa mai multe incercari isi mai revin

Am mai observat ca atunci cand setez pe pozitia unu intermitenta revin in pozitia normala
0

#28 User is offline   niku_wolfpack 

• Model: STILO 1.6

Posted 20 March 2011 - 05:51 PM

Cum se rezolva pana oprirea stergatoarelor aiurea pe parbriz?
0

#29 User is offline   aschiuta 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Marca: Fiat Stilo 1.6 , 156000 Km
  • Model: Dynamic 5 usi

Posted 21 March 2011 - 06:19 PM

Sint o garmada de anunturi de dezmembrari pe forum. Spar putea sa fie un pret bun pt ansamblul stergator sau chiar pt piesa defecta din acest ansamblu.
DA
0

#30 User is offline   niku_wolfpack 

• Model: STILO 1.6

Posted 17 December 2011 - 12:39 PM

a mai rezolvat cineva problema stergatoarelor oprite aiurea pe parbriz?
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo