== CLUB FIAT ROMANIA==: Sunet La Motor 1.3 Mjet 90 Cp - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Sunet La Motor 1.3 Mjet 90 Cp

#1 User is offline   beny 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea
  • An: 2007

Posted 19 March 2011 - 10:30 PM

Salut FIAT-istilor, am si eu o problema cu motarul la Fiat Linea, este 1.3 Mjet 90 CP, la o turatie mai mare de 1800 RPM motorasul scoate un tacanit metalic, zicea cineva ca este asemanator cu sunetul tachetilor de la batranele Dacii, la relantiv nu se aude nimic, la rece nimic, doar cand este in sarcina si dupa o turatie de 1800 de ture, incepe sa tacane. Sunetul se aude din ce in ce mai deranjant. Mai nou am observat ca la rece chiar la o turatie mai mare de 1800 RPM, nu se aude nimic.
Am schimbat uleiul , nu s-a rezolvat problema, inainte sa umblu la motor as vrea mai multe pareri (bazate).
HELP MY!!!
0

#2 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP

Posted 20 March 2011 - 07:59 AM

La ce interval ai schimbat uleiul pana acum si ce ulei ai folosit?
Zgomotul acela este de la tacheti in special. Bine mai poate fi si alta din alta chestie dar nu cred ca este cazul la tine. Motoarele acestea in 16V si tacheti hidraulici sunt foarte pretentioase la ulei. Daca respecti minimul de cerinte in ceea ce priveste uleiul nu ai treaba cu ele, daca nu te avertizeaza imediat. Eu pe motivul acesta am renuntat la garantie.
Am facut prima revizie la ei la 10500km iar la vreo 17000 de km au inceput sa bata tachetii. Cand m-am uitat la ulei mie m-i s-a parut apa chioara (negru taciune si nu statea pe deget), si am vrut sa dau drumul la ulei. Busonul rasa cap cheia de pe el. ma duc peste ei cu scandal si pana la urma a ramas ca s-ar putea sa fii comandat busonul si pana a venit sa fii omis cineva ca nu a fost schimbat uleiul si a dat masina afara ca fiind gata. de atunci schimburile mi le fac eu di 10 in 10.000 km si am 55.000km si de atunci nu am mai auzit tachetii.

This post has been edited by Mikey: 20 March 2011 - 08:16 AM

Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
1

#3 User is offline   DrFrancisc 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Marca: FIAT
  • Model: Linea 1,3 Multijet Dynamic Nuovo Azzuro
  • An: 2008

Posted 21 March 2011 - 12:07 AM

Vezi ca e de la conductele de la injectoare. Cu ce ai descris tu m-am prezentat si eu la service si mi-au zis ca o conducta de la un injector nu era stransa cum ar fi trebuit si scapa pe langa ea.

Acum, daca masina e in garantie, fa-ti programare la service, daca nu..... da jos capacul cu multijet unde e filtrul de aer, dar fara sa deconectezi mufa, ca apoi mai da erori, si ai sa descoperi sub el conductele din capatul celor 4 injectoare; cu o cheie potrivita verifica cat de bine sunt stranse.

Salut si sa auzim de bine
0

#4 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP

Posted 22 March 2011 - 12:15 PM

Scuze ca indraznesc sa te contrazic, dar pistoanele nu au conducte! Au segmenti, bolturi, biele, dar conducte nu. De ceea ce spui tu sunt conductele de la injectoare, si acelea daca erau slabe, la 1000 - 2000 atm aveai sub capota un nor de motorina si toate cele stropite.
Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
0

#5 User is offline   DrFrancisc 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Marca: FIAT
  • Model: Linea 1,3 Multijet Dynamic Nuovo Azzuro

Posted 23 March 2011 - 12:09 AM

View PostMikey, on 22 March 2011 - 12:15 PM, said:

Scuze ca indraznesc sa te contrazic, dar pistoanele nu au conducte!

Corect, scuzele mele, am corectat, la injectoare ma refeream, dar tarziu si in graba am scris aiurea.

Daca scapa doar putin, se aude sunetul si doar in jurul conductei respective murdareste, plus ca e cam greu sa vezi din cauza filtrului de aer. Acum depinde, acesta a fost cazul meu, nu strica daca verifica si acest aspect ;)
0

#6 User is offline   beny 

Posted 23 March 2011 - 09:47 PM

Salut Baieti, uleiul tocmai l-am schimbat, sunetul persista, asa ca ma indoiesc ca asta ar fi problema. Am pus MOBIL 1 5W30
Insa o sa verific daca problema este legata de conductele de la injectoare. Multumesc Deocamdata, o sa revin cu detalii si rezolvarea.
Pana atunci daca mai aveti si alte pareri...... le astept cu interes.
0

#7 User is offline   Militaru77 

• Model: Linea 1,3 Mjet , 90CP

Posted 07 April 2011 - 04:04 PM

Salut , si eu am o linea cu motorul tau , 1.3 Mjet 90cp , si de curand am avut si eu un zgomot la motor . Nu am inteles prea bine cum se manifesta zgomotul tau , dar daca auzi ceva troncaleli cand accelerezi sau decelerezi in frana de motor in special pe drumuri ceva mai proaste cu denivelari , verifica fixarea carcasei filtrului de aer ( este deasupra motorului si scrie M-Jet pe ea ) , n-ai cum sa nu o vezi . Carcasa de care vorbesc , in mod mormal a-r trebui sa stea fixa in 3 tampoane de cauciuc ( la o inspectie vizuala mai atenta le vezi) dar la mine in 2 tampoane avea joc , de aici si troncanelile mai sus amintite . Ca sa iti dai seama pui ambele maini pe carcasa filtrului de aer si incerci sa misti sus-jos de ea . Ca un detaliu al zgomotului si cand opream motorul cateodata auzeam acest troncanit . Eu l-am rezolvat cel putin temporar pana la a 2a revizie care este peste o luna cu ajutorul a 2 bride , cu care am fixat carcasa de tampoanele de caucuc . Daca te ajuta , lasa-mi un mesaj si iti postez si cateva poze . Numai bine .

This post has been edited by Militaru77: 07 April 2011 - 04:05 PM

0

#8 User is offline   Gaby1 

• View gallery

Posted 25 May 2011 - 11:51 AM

Salut.
Sunetul este de la injectoare mai exact de la conducte , am avut si eu aceeasi problema , dar am dus-o la servis si s-a rezolvat.

This post has been edited by Gaby1: 25 May 2011 - 11:51 AM

0

#9 User is offline   suru 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: linea emotion
  • Model: 1.3multijet 16v

Posted 29 June 2011 - 07:46 AM

Tacanit metalic la turatie e lantul de distributie.pot bate si injectoarele.daca sunt blocate dar bat tot timpul.injectoarele ar bate si la 1200rot/min.lantul are carcasa metalica si de aia e posibil sa bata.
www.timisoarataxi.blogspot.com
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Pachete promo consumabile AR, FIAT, LANCIA