== CLUB FIAT ROMANIA==: Consum Ulei - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Consum Ulei

#1 User is offline   cristian86 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto
  • An: 2009

Posted 04 April 2011 - 09:39 PM

Salut! Am o problema cu GP-ul meu 1.2 65CP benzina. Imi cam manaca ulei...sau poate asa o fi normal. Masina am luat-o de noua si la 6000km eram cu uleiul pe minim. Am fost la service cu ea si mi-au spus sa-mi cumpar niste ulei si sa-i adaug ca asa papa la inceput pana se lasa motorul. Zis si facut....mare greseala pt ca in carnetul de garantii n-au trecut ca s-a adaugat ulei la 6000km. Apoi a venit revizia de an care s-a produs pe la 15000km unde mi-au schimbat uleiul, dar acesta fiind tot la minim dupa ce ii adaugasem la 6000km. Acum am 22000km si uleiul a ajuns din nou la minim. E normal sa consume asa? O fi GP-ul meu mai "betziva" dar nci chiar asa, n-am mai auzit la alte masini sa tot adauge lumea ulei. Baia de ulei nu e sparta, am tot urmarit sa vad daca curge. E posibil sa fie ceva in neregula cu mototrul, dati-mi si mie niste pareri inainte sa ma duc sa ma cert iar cu astia de la service ca mi s-a acrit de ei. Am fost de vreo sase/sapte ori pana acum la ei cu diferite probleme. Astept un raspuns cat de curand. Mersi!
0

#2 User is online   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Albea 1.4
  • An: 2006

Posted 04 April 2011 - 10:01 PM

Inseamna ca n-ai auzit de 2.0TDI de la VW!
0

#3 User is offline   cdmitica 

• DICTATOR
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Model: Grande Punto 1.2 8v
  • An: 2007

Posted 05 April 2011 - 09:11 AM

Ce stil de condus ai ? Eu mai completez cu ulei dar nici chiar asa.
IN FIECARE DUMINICA ORA 19.00 IN PARCAREA KAUFLAND NICOLINA INTALNIRE CLUB FIAT IASI
Posted Image
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
Temeţi-vă tare!
Mama tāmpiţilor
E MEREU GRAVIDĂ!
0

#4 User is online   Cip 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Model: Albea 1.4

Posted 05 April 2011 - 09:50 AM

Ei dau in carte un consum acceptat de producator de 400ml/1000km. Asa ca nu ai ce sa le spui. Mai mult, 90% din uleiurile de la noi sunt reciclate, nu au stabilitate la temperaturi inalte si se ard singure.
0

#5 User is offline   TopSer 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 05 April 2011 - 03:26 PM

da, mananca, si eu am tot motorul de 1.2 , merg destul de sportiv cu ea...imi mananca cam 500ml - 1L la 10k km :))
Fiat Grande Punto 1.2 8v 65 Cp
Wolfrace ProSprint Black 15", SunTek Window Films , Weitec -30mm , Dectane Dayline , FK Front Grill
0

#6 User is offline   Alezz 

• OffRoad Fan
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Interests:Train Enthusiast
  • Marca: Daewoo/Dacia
  • Model: Cielo/Sandero
  • An: 2005

Posted 05 April 2011 - 04:01 PM

View Postcristian86, on 04 April 2011 - 09:39 PM, said:

Astept un raspuns cat de curand. Mersi!

Ce marca de ulei?
0

#7 User is offline   xsilviux 

• Model: Grande Punto 1.4 77CP

Posted 19 May 2011 - 08:03 PM

E normal sa mai manance...in anumite limite. Stateam de vorba cu inginerul sef de service (Autoitalia Bacau) si spunea ca se completeaza cu ulei pana la maxim, iar daca pana la urmatorul schimb scade chiar mai jos de jumatatea nivelului este in limite normale. Problema e cand de la un schimb la altul scade sub minim.
0

#8 User is offline   cristian86 

Posted 21 August 2011 - 02:43 PM

Ok! multumesc tuturor pt raspunsuri
0

#9 User is offline   treft 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: fiat
  • Model: grande punto 1.4 dynamic 8v 77cp

Posted 01 February 2012 - 02:07 PM

Salutare tuturor!!!

As dori sa aflu va rog pareri legate de ulei,tipul si diferenta de vascozitate a acestuia...In prezent folosesc Mobil Spuper 3000 5W-40 fully sintetic,cu acesta masina se comporta ok,parca am simtit la vremea respectiva o diferenta de performanta cand am trecut de Selenia 5W40 la Mobil,parca masina se accelera mai bine...Am citit multe pareri despre ulei insa nu am gasit multe detalii legate de trecere de la 5W40 la 10W40 sau 0w30 si asa mai departe.......Cand anume este necesara acea schimbare de vascozitate si la ce tip???
Fratele meu are un ford focus din 2001 101cp si foloseste Mobil 3000 0W30 si masinuta alearga nu gluma,dar ii cam mananca ulei...eu completez o singura data cu ulei intre schimburi (adica 8000-9000km) el de 3-4ori...
Astept cu interes parerile si sfaturile voastre...

Numai bine si drumuri fara gheata... :lavolan: :osanale:
0

#10 User is offline   by.vlad 

• Model: Grande Punto Unico 1.2
  • An: 2010

Posted 15 March 2012 - 01:29 PM

View Postcristian86, on 04 April 2011 - 09:39 PM, said:

Salut! Am o problema cu GP-ul meu 1.2 65CP benzina. Imi cam manaca ulei...sau poate asa o fi normal. Masina am luat-o de noua si la 6000km eram cu uleiul pe minim. Am fost la service cu ea si mi-au spus sa-mi cumpar niste ulei si sa-i adaug ca asa papa la inceput pana se lasa motorul. Zis si facut....mare greseala pt ca in carnetul de garantii n-au trecut ca s-a adaugat ulei la 6000km. Apoi a venit revizia de an care s-a produs pe la 15000km unde mi-au schimbat uleiul, dar acesta fiind tot la minim dupa ce ii adaugasem la 6000km. Acum am 22000km si uleiul a ajuns din nou la minim. E normal sa consume asa? O fi GP-ul meu mai "betziva" dar nci chiar asa, n-am mai auzit la alte masini sa tot adauge lumea ulei. Baia de ulei nu e sparta, am tot urmarit sa vad daca curge. E posibil sa fie ceva in neregula cu mototrul, dati-mi si mie niste pareri inainte sa ma duc sa ma cert iar cu astia de la service ca mi s-a acrit de ei. Am fost de vreo sase/sapte ori pana acum la ei cu diferite probleme. Astept un raspuns cat de curand. Mersi!

eu am luat masina de noua, si tot ce ai spus tu la fel si mie imi consuma ulei. Tot motor de 1,2 - 65 cai
0

#11 User is offline   mariorar 

• Model: 500 Launch
  • An: 2012

Posted 15 March 2012 - 02:16 PM

[quote name='treft' timestamp='1328098071' post='200369']

Fratele meu are un ford focus din 2001 101cp si foloseste Mobil 3000 0W30 si masinuta alearga nu gluma,dar ii cam mananca ulei...eu completez o singura data cu ulei intre schimburi (adica 8000-9000km) el de 3-4ori...
Astept cu interes parerile si sfaturile voastre...

Uleiurile full sintetice sunt cele cu valoarea 0W30;deja la 5W30/40 este doar sintetic iar de la 10w40 este semisintetic,mai sus fiind mineral;Asta dupa cunostintele mele!
La un motor deja cu uzura nu se prea justifica 0w30;depinde si de cum a fost facut rodajul,tipul de condus,etc!In mod normal,la peste 100k de km se baga 5W30/40 depinde de tipul de motorizare,etc;
Prostia la noi este si alta,ca nu sti niciodata ce ulei cumperi,deoarece am inteles ca sunt foarte multe contrafacute!
Ca si o paranteza,la BMW-ul meu 530d,inca folosesc 0W30 (full sintetic)si are 265k de km;vroiam sa-l schimb sa trec pe 5W30,insa mecanicii m-au sfatuit sa o las asa daca nu il consuma ;)Schimbul il fac mereu pe la 20 de mii,desi producatorul imi garanteaza 30k;eu insa sunt sceptic si prefer sa il schimb mai repede,ca stiu ce rol important are in buna functionare a motorului;
Consuma la 20k de km (intre schimburi)cca 800 ml de ulei!Folosesc doar ulei original BMW,care este defapt Castrol!Masina este folosita strict la drumuri lungi si vacante,pt oras avand un SEAT,care desi are 10W40 de la SHELL nu consuma mai mult de 500ml pe 10k de km;e benzinar asta si are doar 106k km!
NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!
0

#12 User is offline   treft 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: fiat
  • Model: grande punto 1.4 dynamic 8v 77cp

Posted 15 March 2012 - 07:32 PM

View Postmariorar, on 15 March 2012 - 02:16 PM, said:

Uleiurile full sintetice sunt cele cu valoarea 0W30;deja la 5W30/40 este doar sintetic iar de la 10w40 este semisintetic,mai sus fiind mineral;Asta dupa cunostintele mele!

Deci tot o enigma ramane...

Cum ne putem da seama daca uleiul este contrafacut...???...de exemplu pe eticheta de la Mobil 3000 scrie ca se este fabricat in Belgia,insa daca dai eticheta jos,gasesti o alta eticheta pe care scrie Made in Turkie...deci pana la urma unde este facut uleiul asta???N-am insistat sa dau si aceasta eticheta jos pentru ca m-am temut sa nu mai dau peste inca o eticheta :mrgreen: cu Made in Spain,Romania............

Numai bine si drumuri fara gropi... :lavolan: :osanale:
0

#13 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 15 March 2012 - 11:32 PM

Foloseste cineva ulei Petronas pentru GP motorizare 1.2 / 1.4? Momentan am 75tkm si pana acum am folosit doar Selenia 10W40 si as vrea sa trec ori la Selenia K, adica 5W40, cum scrie in carte, sau daca nu la uleiul Syntum 3000 parca de la Petronas,tot 5w40.
Sau macar ma intereseaza daca acum scrie pe cutia de Selenia pe undeva "made by Petronas".

Multumex.

"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#14 User is offline   Dinamita 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Albea Dynamic

Posted 16 March 2012 - 02:12 AM

Exista uleiuri 5W-40 full sintetice stai linistit...........mariorar nu stie de existenta lor dar ele exista.

This post has been edited by Dinamita: 16 March 2012 - 02:14 AM

0

#15 User is offline   mariorar 

Posted 16 March 2012 - 07:13 PM

View PostDinamita, on 16 March 2012 - 02:12 AM, said:

Exista uleiuri 5W-40 full sintetice stai linistit...........mariorar nu stie de existenta lor dar ele exista.

Asa o fi,nu contest;da-ne cateva exemple,te rog!
Cat despre uleiurile cu dubla eticheta,n-am habar;aici este fie 'made in UE',sau de la reprezentanta este clar 'made in Germany',sau dupa caz,alte tari;
0

#16 User is offline   Gabiban 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:...in mare
  • Model: GP

Posted 09 April 2012 - 08:46 PM

selenia K 5x40 Pure Energy, scrie Petronas pe cutie.
0

#17 User is offline   mariorar 

Posted 10 April 2012 - 08:11 AM

View PostGabiban, on 09 April 2012 - 08:46 PM, said:

selenia K 5x40 Pure Energy, scrie Petronas pe cutie.

Am inteles ca daca scrie LL pe el (long life) este sintetic!
Numai bine!
0

#18 User is offline   TopSer 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 16 May 2012 - 07:05 PM

nu exista ulei 5w-40 semi-sintetic sau mineral !
Fiat Grande Punto 1.2 8v 65 Cp
Wolfrace ProSprint Black 15", SunTek Window Films , Weitec -30mm , Dectane Dayline , FK Front Grill
0

#19 User is offline   Dinamita 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Albea Dynamic

Posted 17 May 2012 - 10:10 AM

Mineral poate nu.........dar nu tot uleiul 5w-40 este Full Synthetic.........exista si Synthetic Technology si partial sintetic......asa ca astea intra in categoria semi-sintetic.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing