== CLUB FIAT ROMANIA==: Curatare Aeroterma - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Curatare Aeroterma

#1 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto 1.3 mjet 75CP
  • An: 2006

Posted 12 April 2011 - 09:57 PM

Am intrebat si pe forumul de la Punto, dar acolo discutia se indreapta in alta directie si mai putin sau deloc spre partea cu aceasta curatare de aeroterma. Daca cineva a efectuat operatiunea il rog sa ne ajute cu o descriere.
0

#2 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Grande Punto
  • An: 2007

Posted 14 April 2011 - 03:32 PM

Salutare

De ce vrei sa cureti aeroterma? Scartaie sau a prins greierasi ? Mie mi-a desfacut-o la prima revizie si mi-a gasit cateva frunze, in rest nimic anormal. Nu cred ca e greu de dat jos, e prinsa in 3 suruburi,atat.
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#3 User is offline   gaby645 

Posted 14 April 2011 - 08:53 PM

din ce motiv doresti sa o curati?
e greu de dat jos aeroterma , trebuie desfacuta plansa de bord pentru aceasta aeroterma , nu sunt numai 3 suruburi !
Sfaturi putem da minte nu!
0

#4 User is offline   Ice T 

• Membru ASOCIATIA CLUB FIAT
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Root Admin
  • Model: GP
  • An: 2001

Posted 14 April 2011 - 09:12 PM

Doar pozitia e cea care ingreuneaza putin demontatul,fiind montata sub air bag-ul pasagerului nu unde spui tu :happywave:
"Viata e complexa si are multe aspecte"

Parteneri ClubFiat

Posted Image
Service electrocasnice

0

#5 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 15 April 2011 - 10:02 AM

Asa este, e putin mai incomoda pozitia pentru aceasta operatie dar daca se da scaunul pasagerului in spate de tot atunci se castiga putin spatiu. Gaby645, nu trebuie sa desfaci plansa de bord pentru a da jos aeroterma, n-are nici o legatura, nu o tine nimic de deasupra, doar cele 3 suruburi de care vorbeam mai sus, uite aici sunt notate cu 2 >>>[attachment=26847:aeroterma GP.jpg] se da jos mufa (1) si recuperezi aeroterma (3). In manualul de service spune ca pentru aceasta operatie e nevoie mai intai sa dai jos o conducta de aer (tubulatura de plastic), cea prin care se distribuie aer in dreapta jos (la picioarele pasagerului), ai de desfacut un surub la ea (1)[attachment=26848:conducta aer.jpg] dupa care tragi de ea (2a) in lateral ca sa iasa din suportul ei (2b). Se mai spune de asemenea ca daca masina e dotata cu clima automata atunci va mai trebuie data jos inca o piesa si anume variatorul electronic de turatie al aerotermei (echivalentul rezistentei de treapta la AC manual) care in acest caz e prins chiar de aeroterma. Cam asta-i procedura.
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#6 User is offline   gaby645 

Posted 15 April 2011 - 05:29 PM

ce arati in imagini e motorasul de la aeroterma , credeam ca se refera la aeroterma completa de asta ziceam eu !!
Sfaturi putem da minte nu!
0

#7 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Grande Punto 1.3 mjet 75CP

Posted 16 April 2011 - 10:10 PM

Da...probabil nu m-am exprimat corect sau complet...as fi vrut sa o demontez doar pentru curatare/ungere pentru ca in anumite momente, mai ales iarna, la ceva grade sub 0 se aude acel scartait de greierasi; am citit instructajul lui LucianDLR, dar cel mai bine o sa vad in practica; e de ajuns doar atat sau mai e nevoie si de altceva demontat?
0

#8 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 16 April 2011 - 10:32 PM

Pai teoretic dupa manualul de service am explicat ce trebuie demontat, practic nu stiu daca mai trebuie ceva; repet: nu am vazut cand mi-a curatat aeroterma in service la revizie si de atunci nici nu am avut motive si nici curiozitate sa dau jos pe acolo sa vad ce si de ce. Referitor la conducta de aer pot spune ca am dat-o jos de vreo doua ori (pt schiimbarea filtrului de polen). A, daca vrei sa ai spatiu si mai mult si crezi ca te avantajeaza poti da jos torpedoul,e chiar simplu de tot: un prezon de plastic il rotesti la 90 de grade si il tragi spre interior dupa care tragi si inclini putin torpedoul si iese (ii pui si lumini cu ocazia asta daca nu ai).
Daca mai vrei sa stii intreaba.
0

#9 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 18 April 2011 - 05:00 PM

@wolfyk: ai atasate doua poze cu o aeroterma. Compara cu poza din postul #5 sa-ti dai seama cam cum vine si unde sunt suruburile.
Sa ne spui si noua daca te apuci de treaba, poate iese de un tutorial sau continui aici pe topic cu mai multe detalii.
0

#10 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: GP Mjet 75 CP

Posted 18 April 2011 - 05:19 PM

View PostLucianDLR, on 16 April 2011 - 10:32 PM, said:

torpedoul si iese (ii pui si lumini cu ocazia asta daca nu ai).
Daca mai vrei sa stii intreaba.

Unde se monteaza becul pentru torpedou. Exista deja cablajul numai ca s-au zgarcit la bec? :D
0

#11 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 19 April 2011 - 12:20 PM

View Postf3br4, on 18 April 2011 - 05:19 PM, said:

...becul pentru torpedou. Exista deja cablajul numai ca s-au zgarcit la bec?

Nu, din pacate nu exista nici un precablaj pentru iluminare torpedou si nu e ca s-au zgarcit italienii, pur si simplu nu au luat in calcul la proiectare aceasta optiune. Cu iluminatul comenzilor de pe volan,la versiune Active parca, acolo da, s-au zgarcit sa mai puna 6 leduri.
Eu spun ca e utila lumina pentru torpedou deoarece plafoniera nu ilumineaza destul acea zona unde e torpedoul. Si apropo de torpedou si revenind la tema topicului, ziceam mai sus ca daca se da jos >>[attachment=26951:torpedou GP.jpg] se mai castiga putin spatiu >>[attachment=26952:tsenzacassettotl5.jpg] iar daca s-ar putea demonta si acea traversa din fata aerotermei chiar ca e o pozitie usoara de ajuns si scos aeroterma.
0

#12 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: GP Mjet 75 CP

Posted 19 April 2011 - 01:52 PM

Interesant. Multumesc. Cred ca daca o sa am ceva timp liber va trebui sa o curat si eu pentru ca scartaie pe treptele inferioare.
0

#13 User is offline   Moontz 

• An: 2009

Posted 10 September 2011 - 01:06 PM

La mine aeroterma baraie in treapta 3 si 4. Ultima oara la service au demontat-o...au curatat-o de frunze si restul...au pus-o la loc si nu mai baraia...ma gandesc daca sa fac si eu acelasi lucru acasa sau sa astept pana la revizie sa ii pun pe ei...mentionez ca aeroterma a fostr schimbata o data din acelasi motiv....baraitul(scuze exprimarea); dar a doua oara doar au curatat-o...dati-mi un sfat.......multumesc
0

#14 User is offline   BandiT 

• Marca: FIAT
  • Model: Punto 1996

Posted 16 November 2011 - 02:00 PM

la Punto 1 (1996) aeroterma e tot in spatele aibagului pasager?
multumesc!
0

#15 User is offline   cdmitica 

• DICTATOR
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Model: Grande Punto 1.2 8v

Posted 17 November 2011 - 08:18 AM

View PostBandiT, on 16 November 2011 - 02:00 PM, said:

la Punto 1 (1996)

Cred ca ai mai mult succes in sectiunea Punto - aici e Grande Punto.
IN FIECARE DUMINICA ORA 19.00 IN PARCAREA KAUFLAND NICOLINA INTALNIRE CLUB FIAT IASI
Posted Image
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
Temeţi-vă tare!
Mama tāmpiţilor
E MEREU GRAVIDĂ!
0

#16 User is offline   78mak 

• Marca: fiat
  • Model: grande punto 1.4 77cp

Posted 20 April 2012 - 12:42 PM

Tutorial curatare aeroterma:

http://www.fiatforum...is-removal.html