Inmatricularea unui autovehicul ce e specific fiecarui judet,sector
Posted 22 October 2006 - 01:59 PM
De ce acte e nevoie???
Stie cineva
#2 Vizitatoralexandru_*
Posted 22 October 2006 - 02:10 PM
Posted 22 October 2006 - 05:55 PM
Posted 22 October 2006 - 11:09 PM
ideea e ce taxe, hartii, stuf de genul asta tre sa mai obtin.
Posted 23 October 2006 - 12:03 AM
Cam asta stiu io.Cea mai scumpa e asigurarea obligatorie...restul taxelor nu sunt mari, dar trebuiesc platite.
Posted 23 October 2006 - 10:35 AM
ma gandeam sa gasesc o firma care se ocupa cu toate stuff de genul asta ca io chiar nu am chef si nici timp de alergatura...nici nu imi vine sa las toate actele pe mana unuia sau altuia...
Posted 23 October 2006 - 03:28 PM
VOLVO XC90 2.4 D5 - 185CP
Posted 23 October 2006 - 04:04 PM
Posted 23 October 2006 - 04:54 PM
Btw, domnii admini. asta nu prea e subiect de cafenea... mai degraba de Utile sau Generalitati.
VOLVO XC90 2.4 D5 - 185CP
Posted 03 November 2006 - 09:28 AM
Intentionez sa imi achizitionez un Grande Punto nou noutz de la un dealer Fiat,si am inteles ca dupa ce iti dau ei de acolo tot ce iti trebuie nr rosii acte provenienta,etc etc,trebuie sa trec pe la rar sa fac nu stiu ce.
Are cineva idee cum se procedeaza sau care sunt pasii de inmatriculare?
Posted 03 November 2006 - 08:23 PM
Procedura e simpla sau ma rog,era inainte simpla si vreau sa "multumesc" pe aceasta cale celor care ne guverneaza si fac legile. :angry2:
Sa va zic despre ce e vorba.
Dupa ce iei masina in primire de la dealer,astepti cam 8-10 zile pana ti se va da factura,cartea masinii,cheia de rezerva si o copie dupa declaratia vamala(asa a fost la mine).Dupa astea te duci frumusel la RAR(cel din Grivita in cazul celor din Bucuresti) pentru a se pune folia de securizare.Trebuie copie dupa CI,carte.Pret 10.9 ron.Aici nu trebuie neaparat masina.Dupa asta se platesc taxe la CEC de inmatriculare si talon.Pret 80,2 ron.Dupa asta trebuie completata o cerere de inmatriculare si fisa de inmatriculare(eu am dat 5 ron).Cu cea din urma trebuie sa te prezinta la circa financiara de unde apartii cu domiciliul,pentru luarea in evidenta.E,problema acum vine,pentru ca un destept s-a gandit ca de ce sa fie asa simpla vizita pe la inspectorul de teritoriu,ca mai bine mai baga o ordonanta de guvern prin care te obliga sa ai un certificat de atestare fiscala prin care se dovedeste ca cel de la care ai masina e la zi cu plata taxelor catre stat.Si cum la noi totul merge "perfect",va imaginati cum sta treaba cu acest mic amanunt,aparut in legislatie de vreo 2-3 saptamani.Prima oara nu am stiu de acest lucru si dupa ce am stat 45 min la coada,am fost respins ca nu am acel atestat.Ok.M-am dus la dealer,am solicitat hartia si dupa 2 zile am primit acest atestat.Ma duc iar la circa financiara si dupa ce stau 100 min la coada,aflu ca nu e bun acel atestat pentru ca nu e individual pentru masina mea.Nu mai zic ca am facut un scandal monstru si nu pentru faptul ca hartia era gresita ci pentru ca am stat ca...sa nu mai zic ca cine,la coada pentru nimic.In fine,am vorbit iar cu cel care se ocupa de inmatriculari de la dealer si saptamana viitoare voi primi hartia asa cum trebuie(sper sa nu mai am probleme de data asta).Acum,dupa ce se obtine aceasta viza te prezinti la politie cu CI,cartea masinii,RCA,actul de cumparare(in cazul meu factura),copii dupa acestea,fisa si cererea de inmatriculare pentru a obtine inmatricularea.In cazul in care nu ai nr rezervate,trebuie sa platesti o taxa(nu stiu cat este) la politie pentru ele.Eu le am rezervate de la defuncta.Deci cam asta ar fi ultimul pas.
Dupa mai multe documentari,am aflat ca acel certificat e necesar doar daca masina a mai fost inmatriculata.Deci pentru masina noua nu e necesar.
Posted 20 November 2006 - 10:02 PM
Posted 21 November 2006 - 01:51 AM
Posted 29 March 2007 - 04:31 PM
- Factura fiscală;
- Contract de vânzare-cumpărare;
- Copie legalizată la notar public după declaraţia vamală;
- Cartea de identitate a autovehicolului;
- Garanţia autoturismului;
- Cartea tehnică a autovehicolului;
- Autorizaţia de circulaţie provizorie;
(indicat ar fi să vă predea şi un grafic cu planul de service cât e maşina în garaţie)
- Eu a trebuit să achit şi numerele provizorii (26 Lei).
2. Următorul pas:
- Asigurarea obligatorie auto (218 Lei);
- Asigurarea CASCO - recomandat (512 Eur).
3. Înregistrarea autovehicolului la Circa Financiară:
- Factura fiscală - original + copie;
- Cartea de identitate a autovehicolului - original + copie;
- Carte de identitate proprietar - original + copie;
- Fişă de înmatriculare dactilografiată (8 Lei);
- Impozit pe anul în curs (9 Lei).
4. Alte taxe:
- Taxă talon - la orice CEC (30 Lei);
- Taxă înmatriculare - la trezoreria de sector (52 Lei);
- Taxă prima înmatriculare - la trezoreria de sector (555 Lei) - trebuie să aflaţi voi valoarea în lei ... altfel nu stau de vorbă cu voi (puteţi afla de pe http://www.automobil...pecialTaxes.php ... sper că nu am făcut reclamă).
5. Depunere acte la poliţie:
Mai întâi achitaţi contravaloarea numerelor + preferenţiale (aproximativ 50 Lei).
Depuneţi următoarele acte:
- Taxă talon;
- Taxă înmatriculare;
- Taxă prima înmatriculare;
- Copie factură;
- Copie C.I.;
- Cartea de identitate a autovehicolului - original + copie;
- Copie RCA;
- Fişa de înmatriculare;
- Chitanţă achitare numere de înmatriculare.
Sper să fie de folos cuiva ... eu mult a mai trebuit să aflu tot ce şi cum!
This post has been edited by Radu: 29 March 2007 - 04:52 PM
Posted 02 April 2007 - 09:08 AM
Dacă nu este aplicată ... program de la ora 08.oo ... pe Griviţei la R.A.R. ... durează 10 minute dacă aveţi banii pregătiţi şi copie xerox după carte. (12 Lei)
La poliţie mai trebuie să aveţi şi o cerere pentru înmatriculare completată ... se găseşte vis-a-vis (Udrişte) ... (1 Leu).
Posted 11 June 2007 - 08:46 AM
Mi-a venit si mie masinuta acum o saptamana si trebuie sa incep demersurile de inmatriculare. Stie cineva care sint pasii si actele necesare? , ca trece luna si expira nr-ul provizoriu.
La Autoitalia trebuie sa ma cheme sa-mi dea cartea de identitate si dupa asta fac un drum la RAR. Asta stiu sigur. Cu restul actelor sint in ceata, am intrebat mai multa lume si m-am confuzat si mai rau
Multumiri anticipate
Posted 11 June 2007 - 09:53 AM
1. Aplicarea foliei de secretizare pe CIV (cartea de identitate a vehiculului)
Se face la sediul central RAR de pe Calea Grivitei nr. , sau la reprezentanta RAR pentru Municipiul Bucuresti din comuna Voluntari. Acte necesare:
- Cartea de identitate vehicul originala
- Copie xerox dupa cartea de identitate vehicul (fata/verso)
Se plateste o taxa de 10 lei.
2. Completarea fisei de inmatriculare
Procurati fisa tip de inmatriculare de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei (Str. Udriste), sau de la birourile de copiat acte din acest perimetru.
Se completeaza prin dactilografiere folosind CIV si buletinul/cartea de identitate (de preferat la un birou specializat, in perimetrul strazii Udriste - taxa 10 lei, impreuna si cu cererea de inmatriculare-tip).
3. Obtinerea vizei Administratiei Financiare de sector pe fisa de inmatriculare.
Prezentati-va la sediul administratiei financiare de sector cu urmatoarele acte:
- Fisa de inmatriculare auto completata
- Declaratie de impunere completata (se va procura in prealabil formularul tip tot de la administratia financiara, sau de pe internet - formularul ITL 006
- Copie fata/verso dupa CIV
- copie dupa buletinul/cartea de identitate a proprietarului
- Copie simpla dupa D.V.I. (declaratia vamala - numai in cazul autoturismelor de import)
- Copie simpla dupa factura de cumparare (factura proforma in cazul cumpararii in sistem leasing), sau contract de vinzare cumparare
- Copie simpla contract leasing, in care sa fie specificate datele de identificare ale vehiculului in cazul sistemului de leasing
Vi se vor calcula sumele ce trebuiesc varsate ca impozite si taxe pentru vehiculul in cauza, pentru anul in curs.
Vi se va pune viza (semnatura si stampila) pe fisa de inmatriculare.
4. Platiti la CEC (in sectorul in care domiciliati):
- Taxa de inmatriculare - 52 lei
- Taxa pentru certificatul de inmatriculare - 30 lei
Daca tot ajungeti la CEC e bine sa platiti si impozitul auto pentru anul in curs (la unele sectoare se plateste direct la administratia financiara).
5. Platiti la Trezoreria de sector (care apartine de Ministerul Finantelor) taxa speciala pentru prima inmatriculare. La unii dealeri, pentru anumite marci auto, aceasta taxa este deja platita.
Prezentati-va cu urmatoarele acte:
- CIV, sau copie de pe aceasta
- Buletinul/cartea de identitate
Atentie, trebuie sa va calculati in prealabil cuantumul taxei speciale - exista un calculator pe pagina Ministerului Finantelor: www.mfinante.ro, din care rezulta taxa (functie de capacitatea cilindrica a motorului, norma Euro - 0, 1, 2, 3 sau 4, si vechimea autoturismului) in Euro si in lei (la cursul de la 1 octombrie a anului precedent, asa cum prevede legea).
6. Prezentati-va la sediul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei cu urmatoarele acte:
- CIV cu folia de secretizare aplicata
- Fisa de inmatriculare auto cu viza administratiei financiare de sector
- Cererea de inmatriculare-tip
- Actul de identitate al solicitantului - original si copie
- Polita de asigurare RCA - copie
- Factura de cumparare - copie
- O copie a CIV (fata/verso)
- Copie legalizata dupa D.V.I. (declaratia vamala - numai in cazul autoturismelor de import)
- Chitanta de plata a taxei speciale pentru prima inmatriculare
- Chitanta de plata a taxei de inmatriculare
- Chitanta de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare
Daca doriti numere preferentiale mai intai trebuiesc rezervate numerele preferentiale la ghiseul 13, platindu-se contravaloarea placilor cu numerele de inmatriculare <<placutele de inmatriculare s-au scumpit de pe 9 mai 2007. Au cateva elemente de siguranta si steagul UE.>>; pentru numere "la rand" se plateste la ghiseul 12 contravaloarea placilor.
Ptr cei interesati numerele preferentiale sunt 85 lei. Aceasta informatie nu este verificata. Cine stie pretul il rog sa posteze !!!!!
Apoi va prezentati cu actele de mai sus la unul dintre ghiseele 6 - 11 pentru inmatriculare.
Politistul de la ghiseul de inmatriculari va va preciza cand sa ridicati actele (CIV cu noul nume al proprietarului si certificatul de inmatriculare) si placile cu numerele.
Pentru ridicarea actelor si a numerelor va trebui sa aveti la voi buletinul/cartea de identitate si chitanta de plata a placilor cu numerele.
This post has been edited by musicall: 11 June 2007 - 09:54 AM
Posted 11 October 2007 - 01:07 PM
Radu, on Mar 29 2007, 05:31 PM, said:
[...]
2. Următorul pas:
[...]
3. Înregistrarea autovehicolului la Circa Financiară:
[...]
4. Alte taxe:
[...]
5. Depunere acte la poliţie:
[...]
Sper să fie de folos cuiva ... eu mult a mai trebuit să aflu tot ce şi cum!
Radu, sunt in plin proces de inmatriculare, iar indrumarul tau imi este "cartea de capatai". Iti multumesc in numele meu si a celor nevoiasi ca mine, efortul tau are efecte benefice!
Posted 16 October 2007 - 12:11 PM
Taxa de 30 lei pentru inmatriculare se poate plati si la CEC si la BCR (valabil cel putin in Craiova).
Posted 17 October 2007 - 08:23 AM
Mai nou aceste documente sunt disponibile online şi completarea lor se poate face la computer acasa. Costă muuuult mai puţin.
Cu stimă,
And time....must have a stop!...The rest is silence!
Posted 17 March 2008 - 12:34 PM
nu de mult mi-am cumparat din germania un Punto
Posted 17 March 2008 - 12:50 PM
Posted 02 June 2008 - 08:21 PM
1.Am inteles ca acum trebuie sa ma programez la RAR pt identificare.
a)Aici iti iau masina si ti`o verifica cap coada,si incep cu figuri de genu,,un far bate stramb,ai aici un bec ars,etc sau te termina repede fara multe verificari?Mentionez ca masina are ITP`ul cu stampila de RAR Bucuresti valabil pana in 11/2009
b)Ce se verifica in special la RAR?Intreb asta,pt ca as vrea sa fac o revizie la masina,sa schimb ulei,placute(fluiera un pic deja),etc si vroiam sa stiu daca se iau de astea la RAR,si e bine sa fac revizia inainte,sau sa astept sa fac RAR-ul,sa o inmatriculez pe numele meu si sa o fac ulterior?
2.Care sunt pasii de urmat in continuare?Inainte sa ma programez la RAR am ceva de facut?Dar dupa?
Mersi !
Posted 03 June 2008 - 07:22 PM
Fiat Seicento 1.1 S 2002
Posted 02 July 2008 - 09:34 AM
priviti un scurt rezumat:
"Azi 120 de euro, mâine peste 400 de euro pentru maşinile noi
Pentru un autoturism Euro 4 astăzi am plăti în vederea înmatriculării în jur de 120-160 de euro, de mâine dăm 420 de euro la capacităţi de până la 1.400 centimetri cubi, 480 de euro la 1.600 cmc şi 950 de euro la 1.900 cmc.
Pentru autohtona Dacia Logan, nouă, cu motor de 1.400 centimetri cubi, cu norma de poluare Euro 4, taxa va creşte de la 160 euro la 196 euro.
În schimb, dacă am achiziţionat din străinătate un VW Golf Euro 2 cu motor de 1.900 cmc şi o vechime de 8-10 ani, este preferabil să aşteptăm până mâine, deoarece taxa se va reduce de la 3.806 euro, la 1.492 euro. " (luat din ziaru Monitorul din 30.06.2008)
acuma nustiu ce sa cred... am intrat pe un site unde iti da voie sa`ti calculezi taxa de poluare( http://www.taxapolua...ulator-taxa.htm ) si mi-a dat cam 220E dar in nici un caz 400E cum scrie in ziar... saptamana viitoare va trebui sa platesc si eu taxa asta si o sa va spun exact cam cat costa sper sa nu fie 400E
This post has been edited by Florin2008: 02 July 2008 - 09:38 AM
Posted 02 July 2008 - 11:13 AM
Florin2008, on Jul 2 2008, 10:34 AM, said:
si mi-a dat cam 220E dar in nici un caz 400E cum scrie in ziar...
eu din cate am inteles se ia in calcul si "emisia de noxe"
deci poate daia e 400 euro
cred ??
sa ne spui si noua dupa ce rezolvi
Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
Pentru manual Linea Radio CD apasati - aici - Este in limba italiana
Pentru manual Linea Blue & You apasati - aici -Este in limba engleza

Help