== CLUB FIAT ROMANIA==: Ce Piesa Este? - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Ce Piesa Este? instalatie clima

#1 User is offline   alexmanu 

• Group: Members
  • Marca: fiat
  • Model: stilo 1.6 16v
  • An: 2001

Posted 25 May 2011 - 03:13 PM

Am probleme cu clima (2001,1.6, dublu-climatronic)!
Din senin nu mai baga aer rece,am fost la service si au verificat presiunea in instalatie=0.
Au bagat presiune pe instalatie sa gaseasca "buba",dupa ce s-au invartit 3 ore pe langa masina ,timp in care au dat din o pompita ,apa cu sapun, pe unde au vazut. Pe urma negasind nimic au zis ca e musai sa dea spoilerul jos; si l-au si degeaba nu au descoperit nimic,au mai vrut sa dea si o chestie mare metalica de desubtul spoilerului....si nu i-am mai lasat ca habar nu aveau ce fac....au recunoscut abia la final ca e primul Stilo la care s-au bagat .
In fine ,au bagat agentul de racire/ulei/substanta ce reactioneaza la U.V. . Am avut o saptamana aer conditionat si gata....s-a dus freonul. Am verificat singur cu o lampa U.V. si am vazut o zona uleioasa si care resctiona la lumina lampii in culoarea verde. Piesa pe care am gasit substanta verde este aia din foto de mai jos. Daca stie cineva cum se numeste si daca se poate schimba numai ea fara conducte.
Pozitioanea piesei: privind masina din fata ,in partea stanga ,intre radiator si vasul cu lichid pt. parbriz,dar foarte jos,abia am reusit sa fac foto.

Attached File(s)-----

0

#2 User is offline   Blazer 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Interests:doua mari si late.....Masinile si Rottweiler-ii
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1,6 BZ 16v
  • An: 2002

Posted 25 May 2011 - 03:25 PM

Salut, nu cred ca o sa iti spuna nimeni cum se numeste piesa aia exact, cred ca cel mai bine te duci la un servis competent, eventual le poti arata pe unde e pierderea.....
Nu goni mai repede, decat poate ingerul tau sa zboare!!!

Posted Image
0

#3 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO Dynamic

Posted 25 May 2011 - 05:02 PM

In engleza se numeste : linear pressure switch.

Attached File(s)-----

0

#4 User is offline   alexmanu 

Posted 25 May 2011 - 07:28 PM

La service intentionez sa ma duc ,fara discutie, dar... doresc sa ma duc dupa ce studiez problema,sa nu imi spuna ceva de genul "tebuie sa schimbam tot...conducte,mufe,compresor..".
Am incercat intai la un magazin de piese auto in Bacau, ca sa aflu daca piesa vine singura sau face parte dintr-un ansamblu,seful de acolo, foarte de treaba a iesit si a incercat sa o identifice, dar fiind destul de bine ascunsa nu prea a reusit,ulterior a incercat pe Eper si pe ce prog. mai avea pe acolo de gasit piese si nu am reusit sa o identificam.
Sincer nici din imaginea postata de snaker445 (desi ii apreciez efortul), nu seamana in totalitate cu piesa mea, pt ca la mine intra si ies cate doua conducte,in schema doar una si pozitionarea este alta...
Oricum,cred ca senzorul este defapt presostatul,sper ca nu gresesc, mai pun o foto, totusi poate s-au mai confruntat si altii cu problema si ma lamuresc si pe mine.
Mersi pt. raspunsuri!

Attached File(s)-----

0

#5 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 25 May 2011 - 08:06 PM

Acum m-am uitat la masina mea si piesa respectiva arata cam la fel ca in schema.

Uite ce recomanda un profesor de pe alt forum la problema ta : "I'd check the front pipe near the linear pressure switch for cracking or even broken off entirely". Adica exact conducta pe unde pierzi tu freon.

PS. Asa arata piesa vazuta de sus.

Attached File(s)-----

This post has been edited by snaker445: 25 May 2011 - 08:17 PM

0

#6 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery
  • Model: Stilo

Posted 25 May 2011 - 08:33 PM

Acum un de zile mam confruntat si eu cu aceasta problema de a pierde freonul si frigul la de la AC. Dupa multe serviceuri si multe batai de cap am reusit sa identific pe unde anume pierdeam freonul. aveam o conducta fisurata si sudata de anteriorul posesor si dupa ce miam pus un ditamai tubu de bass in masina de la vibratii sa dus naibii.
In fine am schimbato ca nu mai garanta nimini alta sudura pe ea. este vorba de aceasta conducta care e si cea mai mica dintre ele.
Attached File  DSC00355.JPG (822.43K)
Number of downloads: 79Attached File  DSC00356 (Large).JPG (34.45K)
Number of downloads: 85

Iti mai spun ca la Stilo 1.6 16v sunt doar 3 conducte de clima. una e asta care tiam postato eu si celelalte sunt mult mai mari si mai lungi. o sa caut ceva poze si cu celelalte conducte si daca am sa gasesc o sa revin.
Nu cred ca e vorba de o piesa anume. e vorba de un capat de conducta si imbinarea lor. conductele de clima nu au piese sau ansamble pe ele. sunt doar simple conducte din aluminiu imbinate cu cauciuc.
0

#7 User is offline   alexmanu 

Posted 25 May 2011 - 11:21 PM

View Postsnaker445, on 25 May 2011 - 08:06 PM, said:

Acum m-am uitat la masina mea si piesa respectiva arata cam la fel ca in schema.
...........
[/font]
PS. Asa arata piesa vazuta de sus.

Exact despre asta e vorba,"piesa" problema.Eu i-am facut poze pe dedesubt.
Bun,trebuie s-a verific care din conducte pierde freon, e greu totusi pt. ca acolo intra 2 conducte in aceeasi "mufa", iar suprafata de deasupra (am editat poza de la tine)era toata "inverzita" de substanta din freon.
Intentionez sa curat ft. serios mufa,sa o degresez si bag din nou "substanta" verde.

Pt. Kicsi_147: La mine vad ca am 2 conducte (coturi mai degraba) ft. scurte care pleaca din radiator si care se temina cu o mufa unica , ce ai tu in poze este probabil una din conductele de dedesubt.
La tine capatul de conducta,mufa de aluminiu, cum se prinde de cealata conducta ? cu suruburi care practic trec prin mufe?

Attached File(s)-----

0

#8 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 26 May 2011 - 06:57 AM

Da sitemul de prindere este numai cu suruburi.

View Postalexmanu, on 25 May 2011 - 11:21 PM, said:

Intentionez sa curat ft. serios mufa,sa o degresez si bag din nou "substanta" verde.

Eu iti recomand sa faci ce mi-au facut si cei care miau descoperit mie problema. sa cureti bine locul unde crezi ca pierzi freon si sa iti bage cineva acea substanta dar fara freon, doar cu presiune de aer. adica un refil fals. e suficient. spun asta pt ca daca mai bagi un refil de freon din nou te taxeaza si o sal pierzi repede.
0

#9 User is offline   skysword 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Model: Fckin' black Stilo Dynamic 1.9JTD 116CP
  • An: 2003

Posted 26 May 2011 - 08:36 AM

View PostKicsi_147, on 26 May 2011 - 06:57 AM, said:

doar cu presiune de aer. adica un refil fals

Din cate stiu se baga azot, nu aer.
Teoretic nu e o problema sa bagi aer, dar nu aer de afara, plin de vapori de apa, pentru ca raman in instalatie si e gata dupa asta, termini repede filtrul de umezeala (sau cum s-o numi)
For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
0

#10 User is offline   alexmanu 

Posted 26 May 2011 - 09:10 AM

View Postskysword, on 26 May 2011 - 08:36 AM, said:

Din cate stiu se baga azot, nu aer.
Teoretic nu e o problema sa bagi aer, dar nu aer de afara,...

Nu cred ca baga aer,cand mi-au bagat prima data,au folosit niste butelii,(in genul celor cu oxigen pt. sudura oxi-acetilenica),dar nu stiu daca pot baga si substanta aia de control.
Evident ca nu as mai vrea sa arunc banii pe un nou refill cu freon , dar am sa vad la ce service am sa merg ,oricum nu tot la "ala" la care am mai fost.
0

#11 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 26 May 2011 - 10:34 AM

Cat mai costa o incarcare cu freon?
0

#12 User is offline   Blazer 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Interests:doua mari si late.....Masinile si Rottweiler-ii
  • Model: Stilo 1,6 BZ 16v

Posted 26 May 2011 - 11:03 AM

Snaker445:
La noi in CT costa in jur de 100-150 ron o incarcare cu freon.
Nu goni mai repede, decat poate ingerul tau sa zboare!!!

Posted Image
0

#13 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 26 May 2011 - 03:17 PM

eu am dat acu un an 200 de lei pe primul refil si la al 2lea miau facut reducere 150:D
0

#14 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 26 May 2011 - 04:19 PM

OK mersi. In Sibiu am gasit preturi intre 150-200 lei. Sincer mi s-a parut cam scump pentru o simpla reincarcare.

PS. Ziceau unii pe alt forum ca ar fi mult mai rentabil sa cumperi nu stiu ce kit de reincarcare cu freon (~40 lire) Cica iti ajunge sa incarci cam de trei ori. Se gaseste asa ceva prin Romanica noastra?
PPS. Cand incarca instalatia cu freon, trebuie sa le spun eu sa bage nu stiu ce ulei in instalatie sau o sa bage oricum? Nu de alta dar se plangea un coleg de forum zilele astea ca au uitat sa bage ulei si s-a ales cu compresorul prajit.
0

#15 User is offline   alexmanu 

Posted 26 May 2011 - 09:56 PM

In Bacau am bagat cu 130 lei .....spuneau ca e promotie :unsure: ....
Iar referitor la uleiul din instalatie ,meseriasii aveau o chestie pe roti(cu doua borcanele transparente- pt. ulei si substanta de control) si bagau in acelasi timp freon/ulei si la mine substanta, la urma masinaria a scos si un bon in care scria cantitatile bagate in instalatie...pacat ca instalatia ma lasat....sper sa am timp saptamana urmatoare sa ajung la service.
0

#16 User is offline   Kicsi_147 

• Membru interesat
  • PipPip
  • View gallery

Posted 27 May 2011 - 03:56 PM

Acea chestie pe roti e un aparat de incarcare cu freon care are pe el un soft care stie la fiecare masina cat si ce trebuie sa bage in instalatie. cel putin la mine asta a fost. e de dimensiunea unei pubele de gunoi si in interiorul ei se afla butelia de freon care la randu ei are un pret de cam 12 milioane bucata, din cate am inteles eu de la ei.
Pe fiat stilo trebuiesc in jur de 550 de grame freon la o presiune de cam 6 atmosfere si ceva + ulei compresor + substanta UV. in plus aparatul respectiv, daca e ceva de capul lui, o sa faca un test de presiune care dureaza circa 20 de minute in care el videaza circuitul pt a descoperi o posibila piuerdere de presiune. daca se descopera pierdere de presiune nu o sa se ajunga la instalarea freonului. in caz contrar timp de 4 minute aparatul face un circuit comun cu butelia la acea presiune dupa care isi termina treaba.

Asta imi explica cu amanunt un mecanic cand imi facea mie "plinul"

This post has been edited by Kicsi_147: 27 May 2011 - 04:04 PM

0

#17 User is offline   Cristy.HZN 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo JTD115

Posted 28 May 2011 - 05:32 PM

Azi am bagat si eu freon in instalatie. Foarte performant aparatul. A durat in jur de 15 min sa verifice instalatia de pierderi. A iesit bine, 0 pierderi si apoi a inceput ciclu de incarcare. Cantitatea introdusa a fost de 550 g freon si 99 ml ulei. Atat a aparut pe display dupa ce omul a selectat masina, dar el a modificat de la 550 pana la 600 pentru substanta de contrast. Cost 130 lei
Pentru cei din Craiova, PM daca vreti sa stiti locatia

This post has been edited by Cristy.HZN: 28 May 2011 - 05:33 PM

Posted Image
0

#18 User is offline   denea20 

• View gallery
  • Model: Stilo 1.6 16V

Posted 04 June 2011 - 08:05 PM

View PostCristy.HZN, on 28 May 2011 - 05:32 PM, said:

Cantitatea introdusa a fost de 550 g freon si 99 ml ulei.

Sigur au bagat 99 ml ulei ca mi se pare ca au bagat cam mult. Mie mi-au bagat 11 ml ulei si 550 g freon. Am patit si eu sa am surpriza ca dupa ce am umplut instalatia cu freon sa descopar ca in mai putin de 16 ore sa ma trezesc ca nu mai am nimic in instalatie din cauza unei conducte fisurate. O sa ma duc luni sa ii dau un punct de sudura si sa o umplu iarasi. Pentru clujeni recomand ADAX de pe Aurel Vlaicu chiar dupa benzinarie,baiati de treaba si pret bun de 120 lei vidare,ulei+freon. Respect

This post has been edited by denea20: 04 June 2011 - 08:05 PM

0

#19 User is offline   Cristy.HZN 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo JTD115

Posted 04 June 2011 - 09:04 PM

Da sigur a fost 99 grame. Atat a aratat pe display. 11 ml e foarte putin. Pe Autodata cantitatea era de 80 grame
Posted Image
1

#20 User is offline   denea20 

• View gallery
  • Model: Stilo 1.6 16V

Posted 06 June 2011 - 07:13 AM

Daca tu zici asa sa fie,dar mai multa lume zica ca ii mare cantitatea si ca se baga 10-11 ml de ulei.Astazi ma duc si eu sa imi sudez teava si sa o incarc din nou.Sper sa nu mai am neplacerea de a pierde din nou. Dar nu imi dau seama cum de la vidare nu a vazut de fisura respectiva. Oricum azi ii pun sa puna si substanta de contrast sa vedem daca mai ii undeva scurgeri. Respect
0

#21 User is offline   snaker445 

• micut cu 600
  • Pip
  • View gallery

Posted 06 June 2011 - 08:09 PM

Azi am reusit si eu sa imi reincarc instalatia (arata pe aparat 0 g ulei si 0 grame freon). Aveau baietii un aparat smecher, toata operatiunea a durat cam 40 minute (golire instalatie, vidare, verificare etanseitate, umplere cu ulei si freon si verificare functionare compresor AC), totul a fost facut automat de aparatul asta minune. Ca si cost 200 lei.

This post has been edited by snaker445: 06 June 2011 - 08:10 PM

0

#22 User is offline   alexmanu 

Posted 23 August 2011 - 09:23 PM

Probabil ca ar fi trebuit sa deschid un alt topic,pentru ca nu are legatura cu clima(pe care nu am reparat-o inca) dar fiind tot din ciclul:"ce piesa este"... postez aici.
In foto 1, este indicat un furtun, cu sageti albe, eu banuiesc ca ar face parte din instalatia de alimentare cu benzina dar pentru ca nu stiu sigur, mai bine intreb: Ce este cu acel furtun? Pt. ca am observat ca se duce undeva dedesubt, pe langa prima bobina de inductie, din stanga, si acolo unde se temina cu o mufa este foarte umed, picura ceva pe acolo. E o pozitie ft. incomoda, dar am reusit sa fac foto 2.
Multummesc anticipat.

Attached File(s)-----

0

#23 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo Coupe 1,6 16 v

Posted 24 August 2011 - 05:39 AM

Din cate vad eu,mai ales ce ai marcat in prima poza,este vb de furtunul benzina.Acel furtun duce direct in rampa injectoare.Daca pierde benzina pe acolo..nu este foarte bine.Cauta sa montezi un colier ca sa impiedici scurgerea.Sau cauta sa cumperi si sa schimbi acel furtun daca este uzat.

Succes!

0

#24 User is offline   alexmanu 

Posted 25 August 2011 - 07:31 AM

View Postbebeluka, on 24 August 2011 - 05:39 AM, said:

Din cate vad eu,mai ales ce ai marcat in prima poza,este vb de furtunul benzina.

Deci am banuit bine, dar e si mai bine cand iti confirma cineva.
Stima.
0

#25 User is offline   alexmanu 

Posted 12 September 2011 - 04:28 PM

Revin cu niste intrebari la problema cu furtunul de alimentare cu benzina, am reusit sa demontez admisia sau mai explicit carcasa aia de plastic in care este fixata si clapeta, ajungand la capatul furtunului unde intra in rampa cu injectoare, adica acolo pe unde pierde benzina. Furtunul este format din doua componente: un furtun din plastic dur la interior,prin care este pompata benzina(albastru la mine) si un alt furtun negru de protectie peste cel albastru . In zona unde picura furtunul albastru este o piesa metalica cu o mufa/stuţ peste care este mufat furtunul, probabil la cald ca nu are colier(foto) si are si cap pt. cheie fixa de 19. Vreau sa dau jos furtunul ca nu stiu exact pe unde curge,ar putea sa picure intre mufa si rampa sau pe undeva e posibil sa fie furtunul fisurat pentru ca am gasit benzina intre cele doua furtune (cel albastru si cel de deasupra lui).
Am incercat sa desfac mufa dar nu vrea in nici un fel, exista posibilitatea sa nu fie cu filet, sa aibe alt mod de prindere de rampa injectoare?

Attached File(s)-----

0

#26 User is offline   aschiuta 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Marca: Fiat Stilo 1.6 , 156000 Km
  • Model: Dynamic 5 usi

Posted 12 September 2011 - 05:46 PM

Nu stiu cum este prins acel furtun dar inainte de al da jos pune contactul fara sa pornesti motorul.
Pompa de benzina va lucra si va stabili o presiune de 3,5 bari in circuitul de alimentare cu benzina. In acest mod poate vezi pe unde curge. Ca nota in cauciucuri ai o presiune de circa 2,5 bari.
DA
0

#27 User is offline   alexmanu 

Posted 14 September 2011 - 02:53 PM

Fiind foarte ascuns furtunul am fost nevoit sa dau jos toata partea de admisie, evident am decuplat toate mufele/firele etc., evident cu borna de la baterie jos, pt. ca ultima data cand am umblat pe la mufe, cu bona pusa, m-am potcovit cu cu "n" erori si cu greu am scapat de ele. In fine, benzina picura sau mai bine spus gaseam umeda zona unde furtunul se conecteaza cu rampa de injectie, deci nu ar fi fost concludent testul doar cu punerea contactului, parerea mea.
Am incercat sa vad ce gasesc la magazinele de piese si am primit urmatoarele raspunsuri:
1- Furtunul/conducta cu prolema, nu vine singura ci doar impeuna cu conductele de la rezorvor- primul magazin .
2- Furtunul vine doar impreuna cu rampa de injectie cu sau fara injectoare- al doilea magazin pret 1800 lei;
3- Furtunul nu se mai fabrica pt. motorul 1.6 ci numai pt. cel de 1.8 sau mai mic de 1.6.- raspuns primit la service cu sfatul ca singura solutie este sa improvizez cu un furtun de la Dacia pe injectie. Asa ca am vizitat si cateva parcuri cu auto dezmembrate fara rezultat. Astazi fiind sarbatoare, stau linistit si ma documentez cati bari poate scoate pompa de injectie a unei masini Dacia ....adica ar face fata un furtun de la o dacie pus la instalatia de alimentare a unui fiat stilo?! Doamne unde am ajuns ,tot la piesele de la Dacie... [-O<
0

#28 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo Coupe 1,6 16 v

Posted 17 September 2011 - 06:56 AM

Ia legatura cu baietii de pe forum care se ocupa cu dezmembrari si cumpara furtunul cu tot cu rampa injectoare de pe un Stilo 1.6.SH. Renunta la improvizatii!!!E mai usor de schimbat.Montezi doar injectoarele tale pe rampa cumparata,si o fixezi la loc.

Succes!
0

#29 User is offline   alexmanu 

Posted 17 September 2011 - 02:57 PM

View Postbebeluka, on 17 September 2011 - 06:56 AM, said:

Ia legatura cu baietii de pe

Provizoriu am pus acel furtun de care am vb. mai sus, asta ca sa o aduc acasa masina, pt ca ma apucasem sa demontez la un prieten furtunul cu problema.Dupa ce am montat furtunul si toate celelale ... am pus contactul si tot a fost ok, adica nu mai pierde benzina si ma asteptam sa se bombeze furtunul de dacie dar nu are nici o problema. Evident ca a aparut "engine fault" desi am pus si tinut doar contactul de 3 ori fara sa pornesc motorul . Am mers cativa km am oprit si a disparut eroarea. Am mers si la reprezentanta unde am cerut o constatare si o diagnoza cu testerul deoarece la relanti se simtea de vreo 2-3 luni o vibratie deranjanta de trmura volanul si bordul dar fara a avea variatii de turatie. Baietii de acolo au spus ca furtunul e ok ,daca ar fi fost slab ar fi cedat, stiau si ei ca nu se gaseste furtun separat. La tester m-au intrebat daca am scos vreo mufa evident ca eu le scosesem pe toate si le-am dat cu spray de contacte, au dat reset la erori si mi-au spus ca ar trebui s-a schimb intai tamponul cutiei de viteze, bielete antiruliu si imbinarea flexibila la evacuare si dupa ar trebui sa nu simt nici o vibratie.
0

#30 User is offline   Silview 

• Fan Stilo
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Model: Stilo 1.4 16V
  • An: 2004

Posted 02 November 2011 - 03:11 PM

Salutare,

Azi cand am dat jos capacul filtrului de aer, am observat deasupra bobinei de inductie nr. 4 o "chestie" imbibata in ulei, lucru care zic eu nu e prea normal. Pentru cei ce cunosc, imi puteti spune cam ce ar fi si cat e de grav? Ar trebui sa ma ingrijorez? Am atasat si o poza pentru a identifica "buba".

Sper sa nu fie o problema ca am postat aici.. :unsure:

Attached File(s)-----

This post has been edited by Silview: 02 November 2011 - 03:18 PM

Posted Image

Posted Image
0

Share this topic:

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic