== CLUB FIAT ROMANIA==: Scârțâit Usi De Pe Spate & Apa In Portbagaj Cand Ploua - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Scârțâit Usi De Pe Spate & Apa In Portbagaj Cand Ploua - scot niste sunete oribile usile -

#1 User is offline   by.vlad 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto Unico 1.2
  • An: 2010

Posted 03 June 2011 - 05:50 PM

A venit vara, cald afara si usile de pe spate scartaie rau de tot. Sunetul este unul metalic, cand am facut revizia acum o sapt ( care a fost 6 mil si nu i-au facut mare lucru ) mi-au dat cu o grasime ( care a trebuit sa o platesc ) si nu s-a eliminat sunetul, dupa aia au dat cu o vaselina si s-a remediat, pentru cateva ore.

Eu am incercat sa dau cu tot felul de spray-uri pentru asa ceva, fara rezultat.

A mai patit cineva asa ? Si daca da, cum s-a remediat ?

Si am mai observat ca atunci cand ploua se uda portbagajul. Pe la luneta , cand inchid portbagajul intra apa si se uda si tablita aia din spate. Personal mi se pare oribila combinatia asta si usi enervante si apa in portbagaj mai ales ca masina am luat-o noua si acum are aproximativ 13.000 km

De luni incep BAC-ul si nu am timp sa trec pe la ei si nu vreau sa las nici masina in service .

ps: mecanicul de la service, cand i-am zis ca imi scartaie usile de pe spate, replica lui a fost " pai daca nu le folosesti des " - no comment -

This post has been edited by by.vlad: 03 June 2011 - 05:53 PM

0

#2 User is offline   pustiul 

• Interests:fotbal,tenis de camp,jocuri pe calculator
  • Model: Grande Punto

Posted 07 June 2011 - 01:27 PM

si eu am aceeasi problema cu scartiitul usilor din spate,am folosit un spray gresant si a disparut zgomotul cam o luna ,dar acuma a aparut din nou si banuiesc ca osa ii mai fac o gresare :wallbanger:
0

#3 User is offline   nicUnico 

• Adevaratul fotograf al clubului
  • View gallery
  • Model: Grande Punto Unico

Posted 07 June 2011 - 02:39 PM

'''ps: mecanicul de la service, cand i-am zis ca imi scartaie usile de pe spate, replica lui a fost " pai daca nu le folosesti des " - no comment -''
[/quote]

mecanicul de la service ar trebui sa-si dea doua palme, zic eu... nici aerul conditionat nu il folosesc des - daca se strica si ala inseamna ca trebuie sa merg cu el deschis si iarna? b-(

eu am renuntat la ''garantia'' oferita de mesterii de la Autoitalia pentru ca sunt si nesimtiti si incompetenti - unii dintre ei, nu generalizez....
masina mea are 25.000 km, 14 luni vechime + scartait al usilor din spate (daca nu le folosesc des =)) ) + bataie pe dreapta de la scutul minune al casetei de directie + ''piele'' pe volan exfoliata + comenzi pe volan fara led-uri s.a.m.d.

stiam ca nu este o masina perfecta, am ales-o datorita design-ului si din cauza bugetului
Fiat Grande Punto
I L - S U C C E S S O - S I - F A B B R I C A - I N S I E M E
0

#4 User is offline   al3x.s 

• Marca: FIAT
  • Model: Grande Punto, 1.4 16V StarJet

Posted 07 June 2011 - 07:25 PM

View Postby.vlad, on 03 June 2011 - 05:50 PM, said:

A venit vara, cald afara si usile de pe spate scartaie rau de tot...

Si ale mele scartie uneori; si eu le deschid rar. Am invatat, ma rog, invat... sa ignor lucrurile astea. E FIAT si nu exceleaza la calitatea asamblarii.. din pacate.

Exceleaza la altele insa :lavolan: :)
0

#5 User is offline   by.vlad 

Posted 07 June 2011 - 08:02 PM

sa zicem, asta cu usile care scartaie o fi mai generala problema , dar apa in portbagaj cum e ?
0

#6 User is offline   al3x.s 

• Model: Grande Punto, 1.4 16V StarJet

Posted 08 June 2011 - 01:50 AM

Pana acum, din fericire, nu am avut probleme cu apa in portbagaj. Masina mea am luat-o de noua in toamna lui 2010.

Am impresia ca s-a mai discutat pe forum despre problema apei din portbagaj si despre solutii.

Succes!
0

#7 User is offline   by.vlad 

Posted 08 June 2011 - 09:24 PM

usile acum se misca si mai greu si sunetele care le scot sperie cainii :laugh:
0

#8 User is offline   by.vlad 

Posted 08 June 2011 - 09:32 PM

View Postpustiul, on 07 June 2011 - 01:27 PM, said:

si eu am aceeasi problema cu scartiitul usilor din spate,am folosit un spray gresant si a disparut zgomotul cam o luna ,dar acuma a aparut din nou si banuiesc ca osa ii mai fac o gresare :wallbanger:

cum se chema si cat a costat ? ca tot ce am folosit eu parca mai rau facea
0

#9 User is offline   nicUnico 

• View gallery

Posted 09 June 2011 - 01:44 PM

am inspectat astazi ''sistemul'' de prindere al usilor de la masina mea si cred ca singura solutie este sa le dau jos si sa pun o garnitura subtire de cauciuc in balama (ca un inel pe cuiul care intra in balama)

daca dau cu vaselina pe tija aceea de plastic sau daca dau cu ulei pe balama...nu are niciun rezultat

este doar o idee...in week-end voi incerca sa fac chestia asta si daca da rezultate, va anunt :thumbl:

Attached File(s)-----

Fiat Grande Punto
0

#10 User is offline   bebeluka 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Stilo Coupe 1,6 16 v
  • An: 2002

Posted 09 June 2011 - 04:59 PM

Parerea mea..daca cauciucul garniturii este foarte subtire..se va toci..iar dupa cateva zeci de miscari ale usilor vei ramane fara garnituri...Daca pui niste garnituri din cauciuc prea grose,nu se mai alinieaza usa cu yala de inchidere...(va fi prea sus..)...si vei avea probleme la inchidere si deschidere...
De ce crezi ca o garnitura de genul asta va elimina scartaitul usii?Daca dai jos usile(desi nu recomand) de pe balamale,incearca sa gresezi cu o vaselina noua locul unde intra cuiele balamalelor...Si,nu in ultimul rand poti incerca cu niste saibe de metal..la fel..bine gresate in locuil garniturilor de cauciuc...

Succes!
0

#11 User is offline   nicUnico 

• View gallery

Posted 09 June 2011 - 06:49 PM

[quote name='bebeluka' timestamp='1307631542' post='183065']
Parerea mea..daca cauciucul garniturii este foarte subtire..se va toci..iar dupa cateva zeci de miscari ale usilor vei ramane fara garnituri...Daca pui niste garnituri din cauciuc prea grose,nu se mai alinieaza usa cu yala de inchidere...(va fi prea sus..)...si vei avea probleme la inchidere si deschidere...
De ce crezi ca o garnitura de genul asta va elimina scartaitul usii?

Bebe...m-am gandit la chestiile astea, ca se toceste sau nu se aliniaza :scarpin: ..etc
le desfac si vad dupa aceea ...am 4 variante

1. garnitura de cauciuc
2. saiba aluminiu
3. subtiat cui balama (nu prea mult ca joaca apoi)
4. inlocuit balamale cu unele de la alt tip de masina
Fiat Grande Punto
0

#12 User is offline   by.vlad 

Posted 16 June 2011 - 10:44 PM

la mine apa vad ca intra prin partea de sus a geamului, la luneta

iar usile, tot scartaie, am incercat cu tot felul de spray-uri, am pus pana si lubrifiant Durex :wub: dar balamalele tot scot sunete oribile, peste ceva timp o sa ajung si pe la service la ei sa vad ce o sa imi zica
0

#13 User is offline   varu 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 26 June 2011 - 03:35 PM

Eu am dat fata de usa jos,am scos opritorul acela din plastic,l-am desfacut si am bagat vaselina aluminizata(inauntru are 2 chestii de plastic pe care freaca opritoru + 2 arcuri),dupa care zgomotul a disparut(acum sa vad pt cat timp).
0

#14 User is offline   by.vlad 

Posted 02 July 2011 - 07:21 AM

a reaparut ? sa stiu daca sa fac si eu asa
0

#15 User is offline   Rodut1112 

• Model: Grande Punto,1.2
  • An: 2008

Posted 02 July 2011 - 08:06 AM

Eu inca nu am probleme cu scartaitul usilor desi pe cea din dreapta spate trebuie sa o cam fortez sa se deschida.Problema cu apa de pe luneta e si la mine.Am observat-o asta iarna dar am crezut ca e de la condens.Cu ploile astea din ultima perioada nu am observat nimic.
0

#16 User is offline   varu 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 08 July 2011 - 02:18 PM

View Postby.vlad, on 02 July 2011 - 07:21 AM, said:

a reaparut ?

Inca n-a reaparut.
0

#17 User is offline   by.vlad 

Posted 06 August 2011 - 02:40 PM

am schimbat pe garantie alea de la usi care scartaiau, momentan e ok si de apa in portbagaj au zis ca e imposibil :) au dat cu un furtun cu apa au zis ca nu au vazut nimic si aia e
0

#18 User is offline   crid 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: GP 1.3 MJet 75bhp

Posted 19 August 2011 - 11:26 AM

WD40 e sfant pentru scartaieli la articulatii. si e si ieftin. la mine nu se mai aude nimic de vreo 2-3 ani.

usile din spate scartaie la mine din cauza chederului care freaca pe stalp![exteriorul stalpului cu vopsea putin tocita]

iar in portbagaj curge apa pe la ...surpriza... garnitura de la stergator. merge lipita de luneta cu ceva prenandez.
dar: dupa o ploaie mai puternica, daca deschid portbagajul, curge apa pe la dopul/amortizorul [?] de cauciuc din partea dreapta.
0

#19 User is offline   cristian86 

• An: 2009

Posted 21 August 2011 - 02:10 PM

View Postby.vlad, on 03 June 2011 - 05:50 PM, said:

A venit vara, cald afara si usile de pe spate scartaie rau de tot. Sunetul este unul metalic, cand am facut revizia acum o sapt ( care a fost 6 mil si nu i-au facut mare lucru ) mi-au dat cu o grasime ( care a trebuit sa o platesc ) si nu s-a eliminat sunetul, dupa aia au dat cu o vaselina si s-a remediat, pentru cateva ore.

Eu am incercat sa dau cu tot felul de spray-uri pentru asa ceva, fara rezultat.

A mai patit cineva asa ? Si daca da, cum s-a remediat ?

Si am mai observat ca atunci cand ploua se uda portbagajul. Pe la luneta , cand inchid portbagajul intra apa si se uda si tablita aia din spate. Personal mi se pare oribila combinatia asta si usi enervante si apa in portbagaj mai ales ca masina am luat-o noua si acum are aproximativ 13.000 km

De luni incep BAC-ul si nu am timp sa trec pe la ei si nu vreau sa las nici masina in service .

ps: mecanicul de la service, cand i-am zis ca imi scartaie usile de pe spate, replica lui a fost " pai daca nu le folosesti des " - no comment -

Sal! In legatura cu scartaitul usilor am gasit o solutie. Nu stiu sigur de unde vine scartaitul la masina ta , dar la a mea se aude atunci cand usile sunt inchise si masina trece pste denivelari. Problema la mine s-a rezolvat punand niste izolir pe cuiul metalic care se vede atunci cand deschizi usa.(nu stiu dc m-am exprimat bine...nu cunosc denumirea lui exacta). Am invelit acest cui in izolir (asortat cu masina ;) ) , un strat nu foarte gros, si sincer am scapat de scartaitul ala enervant. Am facut acest lucru anul trecut si pana acum a rezistat fara sa se rupa. E o metoda mai neortodoxa , dar poti sa incerci. Intr-adevar usile din fata se inchid mai bine acum9 nu mai fac atata zgomot, iar usile din spate se deschid un pic mai greu, dar nu mai scartie. Iar in legatura cu apa din portbagaj...n-am reusit nimic. Dc nu te descurci o sa incerc sa atasez o poza dupa ce iau masina din service zilele astea. ( a fost la revizie)
0

#20 User is offline   pustiul 

• Interests:fotbal,tenis de camp,jocuri pe calculator

Posted 19 September 2011 - 09:25 PM

In legatura cu scartitul usilor la mine se aude cand deschid portierele pe spate sau mai bine zis se auzea: dupa multe incercari cu gresanti si cu rezultate mai mult sau mai putin bune am rezolvat prin schimbarea opritoarelor la usile din spate pe garantie:)dupa numeroase incercari in service de gresare cu solutii au ajuns la concluzia ca trebuie schimbate :) ma gandesc cu groaza la perioada cand o sa ies din garantie:(
0

#21 User is offline   by.vlad 

Posted 02 October 2011 - 09:12 AM

View Postpustiul, on 19 September 2011 - 09:25 PM, said:

In legatura cu scartitul usilor la mine se aude cand deschid portierele pe spate sau mai bine zis se auzea: dupa multe incercari cu gresanti si cu rezultate mai mult sau mai putin bune am rezolvat prin schimbarea opritoarelor la usile din spate pe garantie:)dupa numeroase incercari in service de gresare cu solutii au ajuns la concluzia ca trebuie schimbate :) ma gandesc cu groaza la perioada cand o sa ies din garantie:(

si eu am schimbat alea si acum dupa ceva timp incepe sa faca la fel :)

asta e acum, m-am obisnuit
0

#22 User is offline   by.vlad 

Posted 02 October 2011 - 09:13 AM

si cu apa in portbagaj am inteles ca trebuie schimbata garnitura de la stergatorul auto
0

#23 User is offline   edu 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:Extrem de interesat
  • Model: GP 1.3 Mjt 75 cp

Posted 04 February 2012 - 02:06 PM

am schimbat pe garantie garnitura de la stergator luneta si tot imi intra apa,cel putin cand ploua sau o spal si las hayonul in sus se prelinge apa pe interior ,nici nu ma mai consum
o zi faina
Conduc Prudent ! Viata are prioritate !
0

#24 User is offline   Ghighi 

• Model: GRANDE PUNTO 1.2 (65 CP)

Posted 08 February 2012 - 08:36 PM

Si eu am avut problema cu apa in hayon chiar de la inceput(2008), Apa se scurgea la ridicarea hayonului prin cele 2 gauri de la colturile de jos (pe interior, speciale pentru scurgerea apei)Atunci am cumparat un tub cu silicon transparent si am pus silicon in jurul lampii de stop pe frina (am pus un fir subtire la marginea care se lipeste de capota de jur-imprejur,am apasat cu degetul sa intre in spatiul gol si am sters surplusul),la emblema FIAT si pe interior la imbinarea dintre fata interioara si cea exterioara a hayonului dar pina la jumatatea lui si pus accent pe colturi.Am mai ridicat mansonul de la stergator si acolo am pus din belsug iar dupa ce am lasat mansonul am sters surplusul.Ai grija si verifica intii lampa de stop pe frina sa fie strinsa (fixata) pe capota lucrul acesta il faci prin scoaterea mansonului de cauciuc de la interior si fixezi(stringi) acele cleme. Eu asa am facut si de atunci nu mai am probleme.Se aduna apa pe exterior intre geam si hayon dar care se scurge la ridicarea hayonului,dar nu este din interior.Succes! Astept sa-mi spui ce rezultate ai!

Cela 2 gauri de jos pe interior nu le astupi pentru eventualitate ca-ti mai intra apa.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing