Probleme intampinate: - suruburi intepenite si ruginite in special in partea de jos la catalizator, la galeria de evecuare au mers suruburile dar sunt greu accesibile, am avut nevoie de rabdare. La turbo suruburile au mers destul de greu dar cu spray degripant si cateva socuri de la ciocan s-au deblocat.
- la demontarea actuatorului , a trebuie sa desfac piulita de reglaj ca sa il dau jos, am incercat sa imi las ceva semne dar nu foarte precise.
Am curatat catalizatorul cu aer comprimat , am insistat destul de mult , a iesit funingine din el , destul de semnificativ, nu am apelat la nici un fel de solutie pentru a nu strica proprietatile fagurelui care cica are depus un strat de platina sau ceva de genu. ( am auzit de curatare cu detergent, diluant, benzina, acid citric, flacara ... ) nu a fost nevoie.
Turbo l-am curatat cu pistolul de vopsit in care am pus decarburol, si l-am tot pulverizat pana a curs toata funinginea si uleiul din el. La remontare am fost atent sa amorsez turbina cu ceva ulei nou.
Rezultate: masina trage constant, incepand de sub 2000 rpm , cam 1800 in sus.
Am impresia ca am pierdut din putere desi merge f bine - si asta cred ca se datoreaza reglarii aproximative a actuatorului.
Am castigat un sunt la relanti - un fassssait , destul de tare sub capota, si am impresia ca nu il aveam la inceput, desi dupa montarea capacelor parca nu e asa sesizabil ,dar eu acuma is obsedat. ( am demontat inca o data turbina din cauza asta , si inspectat tot cu atentie - lanterna , oglinzi, demontat catalizatorul, facut probe cu toba , fara , cu catalizator si fara, cu admisie directa in filtru, cu furtunele date jos, in concluzie, sunetul vine din turbina ) dar dispare in momentul in care scot furtunul de la actuator si turbina scade turatia, cand il pul la loc se tureaza si iar fassaie. La turatii peste 2000 sunetul specific de la turbo e normal, si pare in regula.
Nu mai am eroare la turatii mari si in sarcina.
Lacrimeaza ulei la returul uleiul din turbo, e o teava din aluminiu flexibila cu 2 suruburi care vin in blocul motor, acolo este o garnitura pe care nu am schimbat-o si se pare ca va trebui cat de curand schimbata.
Acum as vrea sa fac un log in mers ( a 3-a de la 1500 rpm pana la 4000 ) si sa vad ce presiune am si ce se intampla acolo. Dar as avea nevoie de niste valori de comparat, ceva loguri corecte sau cum ar trebuie sa fie in mod normal. In functie de asta sa incerc sa reglez tija de la actuator. Cica ar influenta cand si cat sa fie presiunea in admisie.
Ma poate ajuta careva cu ceva info ? Eventual experinete de genu si solutii.
Attached File(s)-----
-
IMG_1232...jpg (191.11K)
Number of downloads: 134 -
IMG_1243...jpg (316.89K)
Number of downloads: 148 -
IMG_1245...jpg (241.02K)
Number of downloads: 122 -
IMG_1249...jpg (266.46K)
Number of downloads: 104

Help