== CLUB FIAT ROMANIA==: Furtun Ulei Crapat! - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Furtun Ulei Crapat!

#1 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Linea 1,4l 8V 77Cp Active Grigio Palladio
  • An: 2008

Posted 11 June 2011 - 01:47 PM

Am fiat linea 1,4 l benzina 77 cp cumparat in 2008 si anul trecut la revizie mi-am schimbat furtunul care il vedeti in imaginea 1 deoarece s-a crapat si surpriza, dupa nici un an mi s-a crapat la imbinare si a facut si mici "riduri"...eu nu mai inteleg...am avut opel astra coupe fabricat in 2001 si nu am bagat nici un ban in el pentru ca pur si simplu fiecare piesa era in perfecta stare de functionare, dar la linea m-am saturat de cate probleme am gasit...troncanitul ala cand dai de volan (este si un topic pe tema asta, de acolo am gasit si rezolvarea)... aveti poze (imaginea 2) cu flansa amortizor care e plina cu rugina si de aceea si troncanitul, + inca un zgomot enervant cand merg pe mici denivelari...nici pana acum nu i-am dat de cap de ce face asa! Ori eu am parte de masina cu probleme ori asa fac astia de la fiat... Intrebarea mea este daca cineva a patit asa si daca a gasit rezolvarea! Mersi!

Attached File(s)-----

This post has been edited by IonutAdy: 11 June 2011 - 01:50 PM

0

#2 User is online   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP
  • An: 2007

Posted 11 June 2011 - 06:16 PM

Furtunul acela nu este de la ulei. este de la epurare. Singura chestie pe care o patesti este ca acel furtun este de proasta calitate. Din cate imi dau seama din poze este casant si rigid. Te sfatuiesc sa-l inlocuiesti cu unul mai flexibil, recomandat cu tesatura ( panza ) in el, care se potriveste la diametru si ai scapat de probleme.
Este o problema des intalnita la motoarele pe benzina, si la majoritatea crapa din cauza materialelor proaste si temperaturii.
Spui de Opel dar depinde ce model ai. Cele mai vechi cu motoare de 1,4 si 1,6 aveau aceiasi problema. Daca ai acest model si nu ai problema aceasta cu el posibil ca acel furtun sa fi fost schimbat si nu este original. La diesel nu exista epurare, nu exista nici problema aceasta.
Sincer din aceasta cauza si multe altele nu am dorit benzina. Motoarele diesel sunt mai scumpe la intretinere dar mai rezistente in timp. Si inca o chestie la diesel, daca au o problema cat de mica motorul nu va mai merge, obligandu-te sa o repari. Pe cand benzina inca mai merge, mergand prost sau facand figuri lucru ce enerveaza foarte tare in timp.
Flansele sigur nu au fost gresate si nu au tratament de calitate la rulment . Daca erau gresate corespunzator apa nu trebuia sa intre acolo sau cel putin nu avea voie sa stea acolo. Daca au ruginit inseamna ca apa nu numai ca a intrat acolo ci si a ramas acolo, iar bilele si scaunele nu au avut tratament cum trebuie de au ruginit.
Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
0

#3 User is offline   lucas 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea

Posted 11 June 2011 - 06:27 PM

si eu am un Linea de 77cp din 2008, are 38798km, fac naveta cu el zilnic la serviciu (cam 92 km zilnic) pe drumuri proaste si pana acum NICI O PROBLEMA CAT DE MICA nu am avut. nu stiu de ce, poate sunt eu mai norocos, dar d.p.d.v. al fiabilitatii si consumului sunt foarte multumit.

This post has been edited by lucas: 11 June 2011 - 06:27 PM

E foarte periculos sa fi sincer daca nu esti si prost!

Pentru cei care "ne iubesc": In Ardeal, pana si cainele latra: No Ham, Ham ! :D

0

#4 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 11 June 2011 - 07:34 PM

View PostMikey, on 11 June 2011 - 06:16 PM, said:

Daca erau gresate corespunzator apa nu trebuia sa intre acolo sau cel putin nu avea voie sa stea acolo. Daca au ruginit inseamna ca apa nu numai ca a intrat acolo ci si a ramas acolo, iar bilele si scaunele nu au avut tratament cum trebuie de au ruginit.

Intradevar, apa baltea pur si simplu...culmea ca la roata din drepata nu am avut deloc rugina...tipul care mi-a desfacut flansele mi le-a "imbacsit" cu vaselina ca sa nu mai am probleme o vreme! O sa incerc sa caut furtun cum mi-ai recomandat! Mersi mult!

This post has been edited by IonutAdy: 11 June 2011 - 07:34 PM

0

#5 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 11 June 2011 - 07:38 PM

View PostMikey, on 11 June 2011 - 06:16 PM, said:

Furtunul acela nu este de la ulei. este de la epurare. Singura chestie pe care o patesti este ca acel furtun este de proasta calitate. Din cate imi dau seama din poze este casant si rigid.

La reprezentanta am schimabt furtunul si bineinteles ca baietii l-au considerat a fi consumabil si a trebuit sa dau 90 lei pe el...macar de ar fi fost de buna calitate dar dupa 1 an s-a crapat...oricum mai am 3 ani de garantie dar nu mai merg la ei...bani dati aiurea ca oricum piesele care se pot schimba pe garantie nu se strica decat dupa ce masina iese din garantie...tata e patit...a avut 3 ani garantie la peugeot toate bune si frumoase si fix dupa ce a iesit din garantie a inceput sa curga antigel din radiator...15 milioane lei vechi noul radiator...noroc cu casco!

This post has been edited by IonutAdy: 11 June 2011 - 07:39 PM

0

#6 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 11 June 2011 - 07:51 PM

View Postlucas, on 11 June 2011 - 06:27 PM, said:

si eu am un Linea de 77cp din 2008, are 38798km, fac naveta cu el zilnic la serviciu (cam 92 km zilnic) pe drumuri proaste si pana acum NICI O PROBLEMA CAT DE MICA nu am avut. nu stiu de ce, poate sunt eu mai norocos, dar d.p.d.v. al fiabilitatii si consumului sunt foarte multumit.

Intradevar consumul e exact cum scrie in carte, e destul de fiabila, foarte spatioasa, design interior/exterior deosebit de placut...dar m-au pus pe ganduri aceste probleme pe care le-am intampinat...oricum cea cu trancanitul cred ca e totusi de la vreun plastic pe undeva pe la roata, dar e enervant ca se aude asa si nu stiu ce are...in rest nu am avut alte probleme cu ea cum i-am auzit pe unii sa le pice motorul sau alte chestii mai nasoale..dar cum am mai zis am comparat-o cu opelul pe care l-am avut tot benzinar 1,6 care nu mi-a facut astfel de probleme!
0

#7 User is offline   SERBAN 

• Marca: LINEA

Posted 11 June 2011 - 09:22 PM

Trancanitul la denivelari la mine era de la capacele rotilor care sunt prinse doar in prezoane.Am pus puncte de silicon sanitar in locurile unde atingeau capacele de jante si acum este liniste peste denivelari.
0

#8 User is offline   mirceac 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea emotion 1,4 Tjet

Posted 19 June 2011 - 09:35 PM

View PostIonutAdy, on 11 June 2011 - 07:51 PM, said:

Intradevar consumul e exact cum scrie in carte, e destul de fiabila, foarte spatioasa, design interior/exterior deosebit de placut...dar m-au pus pe ganduri aceste probleme pe care le-am intampinat...oricum cea cu trancanitul cred ca e totusi de la vreun plastic pe undeva pe la roata, dar e enervant ca se aude asa si nu stiu ce are...in rest nu am avut alte probleme cu ea cum i-am auzit pe unii sa le pice motorul sau alte chestii mai nasoale..dar cum am mai zis am comparat-o cu opelul pe care l-am avut tot benzinar 1,6 care nu mi-a facut astfel de probleme!

Troncanitul ala il am si eu. Apare uneori apoi dispare misterios. Am observat ca daca rabatez bancheta si o trantesc zgomotul dispare pentru o perioada de timp.

Despre fiabilitate: in ultima vreme ma duc lunar in service cu ea (23 kkm).
0

#9 User is offline   IonutAdy 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 30 November 2011 - 12:20 PM

http://www.okazii.ro...linea-2008.html
0

Share this topic: