Alternator alteranator fiat albea 2003
Posted 31 October 2007 - 03:43 PM
Posted 31 October 2007 - 03:56 PM
Posted 31 October 2007 - 04:11 PM
ceva detali stie cineva?
foloseste butonul "Edit"
This post has been edited by icet: 31 October 2007 - 07:17 PM
Posted 04 November 2007 - 11:33 AM
Posted 08 November 2007 - 08:55 AM
Posted 08 November 2007 - 03:39 PM
CBO73, on Nov 8 2007, 08:55 AM, said:
cit costa unul nou? sa-u daca la-i reparat,cit?
nu mai cita in totalitate postul anterior
This post has been edited by icet: 08 November 2007 - 06:52 PM
Posted 05 June 2009 - 10:21 AM
CBO73, on Nov 8 2007, 09:55 AM, said:
Fii amabil cit a costat schimbarea releului de incarcare? Cit timp a stat masina in service?
Posted 09 June 2009 - 06:57 AM
PS. NU fac reclama ascunsa. Incerc sa imi fac cele 10 post-uri pentru a putea posta propriul topic, ajutand in acelasi timp pe altii cu ce pot. Multumesc.
Posted 20 July 2009 - 03:59 PM
[@lex], on Jun 9 2009, 07:57 AM, said:
PS. NU fac reclama ascunsa. Incerc sa imi fac cele 10 post-uri pentru a putea posta propriul topic, ajutand in acelasi timp pe altii cu ce pot. Multumesc.
Nu mai cita in totalitate postul anterior.
Posted 12 September 2009 - 11:48 AM
zergiulik, on Jul 20 2009, 04:59 PM, said:
ma intereseaza si pe mine un releu pt. FIAT STILO 1.2 , 16v. De unde l-ai luat cu 250 ?
Nu mai cita in totalitate postul anterior.
Posted 10 January 2010 - 05:36 PM
Sper sa va fie de folos si mult succes in noul an tuturor.
Posted 10 January 2010 - 08:13 PM
CBO73, on 10 January 2010 - 05:36 PM, said:
Nu este vorba de amperaj ci de tensiune care se masoara in volti (v).
Posted 09 March 2010 - 04:13 PM
Releu am eu de vinzare, daca esti interesat.ma gasesti la tel 0729065571.
Posted 19 October 2010 - 12:42 PM
Cică s-au mirat că aşa repede. Nu am mai avut garanţie, nu au vrut să schimbe nimic la el.
Am comandat piesa, m-au ţinut 2 săptămāni, m-a costat 1300 lei şi ceva, reprezentanţă Cluj.
Posted 29 May 2011 - 09:13 AM
Are cineva vreo poza cu zona respectiva?
Posted 30 May 2011 - 05:55 PM
Posted 30 May 2011 - 09:16 PM
Posted 07 June 2011 - 08:07 AM
Posted 16 June 2011 - 03:38 PM
Scuze pentru calitatea pozei, e facuta-n atelier, cu telefonul.
Imag052.jpg (439.61K)
Number of downloads: 88
Posted 18 September 2011 - 07:31 AM
Nu mai devreme de ieri am deschis un topic pe aceeasi problema (a alternatorului)nestiind de fapt ca nu trebuia deoarece mai era unul deschis pe acelasi subiect. Cu aceasta ocazie imi cer scuze fata de BC-92-EDI, moderatorul nostru, si promit ca o sa folosesc butonul "SEARCH". Si cu astea fiind spuse o sa trec acum la subiectul problemei mele, postate anterior, dar inchis fiind topicul deoarece, asa cum am mentionat mai sus, nu am verificat daca mai este vreunul deschis. Povestea mea pe topicul inchis era urmatoarea (si rescriu folosind un "copy" si un "paste"):
Pe cand eram cu familia in excursie, vara asta, am sesizat un zgomot mai ciudat la motor, in partea cu curelele de accesorii, ca un suierat de curele (m-am gandit eu). Am ajuns acasa dupa ce s-a terminat excursia, am inceput serviciul, am lasat masina pe dreapta pentru ca nu locuiesc chiar asa departe de locul de munca (30 min mers pe jos) si o preioada de timp am uitat de problema. Dar astazi (ieri) m-am hotarat sa ma duc la reprezentanta Fiat din Buzau sa vad despre ce este vorba. Nici nu a deschis bine mecanicul capota ca mi-a spus ca-s rulmantii de la alternator. Bineinteles ca l-am intrebat cum de s-a prins asa de repede, iar el mi-a aruncat o privire superioara si mi-a spus ca nu-s primul client cu problema asta. L-am crezut pe cuvant. Mi-a urcat masina pe elevator si mi-a scos (foarte repede as mentiona) curelele de accesorii. A invartit de fiecare intinzator si a invartit si alternatorul. "Auziti?" ma intreaba victorios mecanicul. "De-aici este zgomotul" imi spune trimfator. Ok am spus. Am intrebat cat ma costa sa schimb curelele despre care mi-a spus ca-s uzate (masina are 107.000 km si nu le-am schimbat niciodata). Se uita cei de la reprezentanta 1/2 de ora pe un computer si-mi spun ca nu au decat cureaua pentru alternator si ca ma costa 83,5 lei (bineinteles ca fara manopera). Am raspuns ca e ok, dar ca nu le schimb decat pe amandoua odata si impreuna cu alternatorul, eventual. Le-am spus sa-mi puna curelele vechi la loc, iar mecanicul a avut o foarte mare dilema vis-a-vis de modul in care trebuia montata cureaua de la alternator. I se parea ca s-a scurtat (asta datorita faptului ca pusese cureaua sa treaca pe un singur sens peste cele doua role intinzatoare), asa ca i-a explicat cum trebuiau sa fie puse, dar mecanicul s-a suparat, iar eu i-am spus ca le poate trece si pe la toba finala dar numai sa imi mearga masina. Bineinteles ca pana la urma a facut cum ii explicasem eu. Mi-au spus ca o sa platesc manopera 55 de lei. Am platit, am plecat si m-am dus la un magazin de piese de schimb unde am gasit ambele curele cu 55 de lei. La magazin mi-au spus ca daca le dau codul de la rulmentii alternatorului, mi-i pot da pe loc si ca asta este cea mai buna solutie de a-mi rezolva problema alternatorului.
Am povestit toate astea pentru a scoate in relief "profesionalismul" de care dau dovada semenii nostri (ma refer la cei din service-uri) atunci cand unul ca mine ajunge pe la ei. Parerea mea este ca incearca sa te jupoiae chiar daca unii dintre ei nu prea stiu meserie si nici nu se pun in situatia ta. Nici nu ti-ar da un sfat bun, Doamne fereste. Mai amabil a fost cel de la magazinul de piese de schimb. Va dati seama ca pentru el, probabil, era mai bine daca mi-ar fi vandut un altarnator nou. Mi-a si spus ca unul nou costa 875 de lei, iar daca-i dau alternatorul vechi la schimb primesc inapoi 275 de lei.
Intrebarea mea pentru toti cei care vor citi aceste randuri este: are cineva idee care este cea mai buna solutie pentru problema mea? Adica este mai bine sa caut rulmenti pentru alternator, sau sa-l cumpar nou in conditiile descrise mai sus? Ori mai bine sa caut un alternator SH si sa-mi schimb singur rulmentii (banuiesc ca nu-i asa de complicat).
Multumesc lui "masinuta2usi" pentru sfatul de a schimba doar rulmentii, dar pentru asta ar trebui sa dau jos alternatorul si sa-l demontez. Nu am locul potrivit pentru asta (in fata blocului nu merge), iar in service nu imi mai las masina peste noapte.
Va multumesc tuturor celor care ati avut rabdarea sa cititi aceste randuri si multumesc celor care imi vor da ceva sfaturi.
Posted 18 September 2011 - 12:14 PM
La fel ca si colegul @masinuta2usi si eu te sfatuiesc sa inlocuiesti doar rulmentii alternatorului. Cu siguranta pretul cu tot cu manopera o sa fie cu mult mai mic decat daca ai schimba alternatorul.
Un pret pentru rulmenti il poti afla sunand la ITALOPARTS, iar pentru manopera poti cere un cost estimativ aici. Service-ul este partener al asociatiei ClubFiat, o sa gasesti mai multe detalii despre service si asociatie in linkul indicat de mine.
In ceea ce priveste topicul stai linistit, sunt sigur ca pe parcurs te vei obisnui cu regulile forumului.
P.S.: Te rugam sa ne tii la curent cu evolutia problemei.
Succese !
Posted 19 September 2011 - 12:27 AM
Posted 19 September 2011 - 08:41 PM
This post has been edited by dorugabrielstan: 19 September 2011 - 09:02 PM
Posted 19 September 2011 - 08:48 PM
Siegfrid84, on 19 September 2011 - 12:27 AM, said:
Salut Siegfrid!
Am luat in calcul si aceasta varianta cu piesa noua, dar vreau sa incerc sa repar intai alternatorul. Daca operatia va avea succes si "pacientul va muri" atunci o sa imi cumpar alternator nou. De dat jos si de pus la loc nu este chiar asa de complicat, problema fiind doar rampa in cazul meu. Nu prea am gasit pana acum alternator cu 450 lei, dar o sa mai caut. Cel mai bun pret gasit de mine este 600 lei daca il dau pe asta vechi, dar nu l-as da doar ca sa il poata revinde cel de la magazin altcuiva pentru alti 600 lei. Cel putin sa fiu eu convins ca nu are ce face cu el
Posted 19 September 2011 - 10:25 PM
Iar referitor la predarea alternatorului contra unei sumei de bani, tot ce se refoloseste este carcasa),care intra intr un proces de slefuire /polishare,in rest se pun piese noi.
This post has been edited by Siegfrid84: 19 September 2011 - 10:28 PM
Posted 20 September 2011 - 06:34 PM
Siegfrid84, on 19 September 2011 - 10:25 PM, said:
Asa este Siegfried, dar, dupa cum am spus la inceput, masina mea are 107.ooo km la bord. Sincer sa fiu nu am de unde sa stiu ce va mai pica la ea si cu cat dau mai putini bani ca sa o repar, cu atat mai bine. Daca dau alternatorul jos fii sigur ca nu o sa schimb doar rulmentii, ci o sa verific fiecare piesa componenta si, daca este cazul, voi schimba tot. De exemplu ma gandesc deja ca o sa schimb si carbunii releului de incarcarre, iar in ceea ce priveste statorul si rotorul nu cred ca vor fi probleme. Ma astept mai mult la carcasa sa gasesc probleme decat la stator sau rotor pentru ca rulmentii trebuie sa fie fixati pe carcasa si daca vreunul este intepenit si se invarte cu totul... nu stiu daca mai am ce face cu alternatorul. Deci, in consecinta, vreau sa ma asigur intai despre cea mai buna varianta pentru mine. Adica sa fiu mie in suta sigur ca imi trebuie alternator nou inainte de a-l cumpara. Viata e prea dura in perioada asta de permanenta tranzitie ca sa cheltui bani in plus.
Cam asta ar fi. Cu siguranta va voi tine la curent cu totul.
This post has been edited by dorugabrielstan: 20 September 2011 - 06:43 PM
Posted 26 September 2011 - 09:23 PM
Asa cum spuneam pe data de 19.09.2011 am gasit o rampa unde sa pot lucra la masina si, pe data de 24.09.2011, am proceddat la demontarea alternatorului, lucru ce mi-a luat aproximativ o ora si ceva pentru ca mi-a fost frica sa nu stric ceva si sa nu uit ce am desfacut. Bineinteles ca am gasit si eu carcasa crapata intr-o singura pozitie si bineinteles ca am intampinat ceva dificultati la scoterea rulmentului vinovat de problema (cu nr de inmatriculare 6003) care se afla pe rotor intepenit. Mentionez ca nu exista presa care sa poata fi folosita la scoaterea lui (sau poate ca exista dar eu n-am gasit), dar, cu un artificiu, l-am putut scoate. Cand invarteam rulmentul aveam senzatia ca bilele din interiorul lui sunt patrate. Si mai era si ruginit pe deasupra (o sa-l vedeti in curand in poza). Celalalt rulment (cu nr de inmatriculare 6203) se prezenta bine, dar nu l-am iertat nici pe el si l-am schimbat. Toata operatia a durat de la ora 09.00 pana la ora 14.00, timp in care am facut si doua excursii la magazinul de piese cu taxiul: una pentru rulmenti (care au costat 45 lei ) si una pentru a schimba cureaua de accesorii (cea lata pentru alternator) pentru ca mi-au dat una mai mare.
In total, reparatia m-a costat 100 lei (curele si rulmenti) plus vreo 30 de lei la taxi. (Manopera a fost zero
Alternatorul (pentru Fiat Albea 1,2) este de tipul DENSO cu nr 51709133, 14 volti si 70 amperi.
Am atasat pozele cu datele alternatorului si cu cele ale rulmentilor in speranta ca vor folosi cuiva vreodata (m-ar bucura enorm sa stiu ca nu le-am facut degeaba).
Succes celor care vor incerca aceeasi reparatie facuta de mine.
Attached File(s)-----
-
Alternator Albea.jpg (137.16K)
Number of downloads: 76 -
Rulment 6003.jpg (103.48K)
Number of downloads: 70 -
Rulment 6203.jpg (142.63K)
Number of downloads: 50
This post has been edited by dorugabrielstan: 26 September 2011 - 09:43 PM
Posted 06 October 2011 - 03:15 PM
Nu-i masina ca Fiatu', altadata nu-ti iei altu :)

Help