Jump to content


Photo

Probleme La Pornire


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 raceman_jonny

raceman_jonny
  • Members
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: fiat
  • Model: brava
  • An: 1998

Posted 07 July 2011 - 02:06 PM

Salut,

AM CAUTAT IN TOT FORUMUL si de problema asta nu am gasit nimic (ori am "orbu gainilor"). Tot ce am gasit se refera la probleme pornire cu motor cald. Brava SX 1.6 16V, din '98. De ceva timp (6 luni) am probleme la prima pornire. Am avut probleme cu sonda lamda (rezolvat). Initial nu ma deranja, dar acum ma scoate din sarite rau. Electromotorul invarte, pompa baga benzina, scanteie este. Problema persista. Porneste la a 3-a, a 4-a cheie. Dupa ce porneste, relantiul este pe la 1500rpm. Scade la 900rpm, plec cu ea....ajung unde am treaba, o las in parcare. Dupa cateva ore (daca o las 10-15 min. pleaca fara probleme) de batut soarele in ea pleaca la fel de bine. Daca o las la umbra, "supriza" apare. Am cateva idei de la ce ar fi...dar vreau mai multe pareri. Sunt binevenite.

O zi buna.

#2 loko4youbebe

loko4youbebe

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 450 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: arad si madrid
  • Marca: fiat bravo
  • Model: 1.6
  • An: 1997

Posted 07 July 2011 - 02:54 PM

Io i-as schimba bujjile ca nu coasta mult si cel mai sigur e sa fie de la ele salutare

#3 teddy

teddy

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 100 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat / 1998
  • Model: Brava 1.4- 12 v

Posted 07 July 2011 - 03:39 PM

Salut! verifica bobina sa nu fie crapata pe undeva, uitate la bujii sa nu fie vreuna crapata si la rece sa dea scanteie pe motor si atunci iti da eroare in senzorii,(atunci cand e calda se comprima spartura si nu mai da la motor),sau un contact imperfect ? Cel mai bine te uiti noaptea intrun loc mai intunecat si pui pe cineva sa dea la automat asa tu poti sa vezi daca e vreo scanteie rebela :biggrin::spumelagura:

Edited by teddy, 07 July 2011 - 03:41 PM.


#4 Janetu

Janetu

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 275 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: In Tara lui Papura Voda
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto Sporting
  • An: 2000

Posted 07 July 2011 - 06:41 PM

Uleiul? E la nivel? L-ai schimbat la km necesari?

#5 raceman_jonny

raceman_jonny
  • Members
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: fiat
  • Model: brava
  • An: 1998

Posted 07 July 2011 - 08:11 PM

Salutare tuturor,

Multumesc de sfaturi. Bujiile sunt schimbate acum 3 luni (am ngk-uri pe masina), uleiul este schimbat la timp(selenia - schimbat la km necesari). Bobina trebuie sa o verific (asta era una dintre ideile mele).

O seara buna, tuturor.

#6 Janetu

Janetu

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 275 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: In Tara lui Papura Voda
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto Sporting
  • An: 2000

Posted 07 July 2011 - 08:17 PM

Sa ne anunti daca rezolvi, si cum
Seara Faina

#7 dogarustfn

dogarustfn
  • Members
  • 22 posts
  • Locatie: braila
  • Marca: fiat
  • Model: bravo
  • An: 1998

Posted 04 August 2011 - 05:54 PM

Mie nu imi porneste cateodata dau la automat invarte miroase abenzina dar nu porneste trebuie sa ii dau la automat de kteva ori pana porneste si cateodata se tureaza singura pana in 4000 de rpm si scade singura la 850-900.Am bagat-o iar pe tester si imi arata senzorul de Rpm defect




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users