== CLUB FIAT ROMANIA==: Probleme La Alternator - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

Probleme La Alternator

#1 User is offline   dorugabrielstan 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea

Posted 17 September 2011 - 05:16 PM

Salutare tuturor celor care citesc acest topic.
De mai multi ani tot citesc despre defectele pe care le observ la Albea mea aici pe forum, dar niciodata nu m-am gandit sa deschid si eu vreunul. Pot spune ca pana acum am gasit cateva idei despre ce ar trebui sa fac, dar acum mi-am luat inima-n dinti si m-am decis sa postez si eu un topic.
Dar sa trec la subiect:
Pe cand eram cu familia in excursie, vara asta, am sesizat un zgomot mai ciudat la motor, in partea cu curelele de accesorii, ca un suierat de curele (m-am gandit eu). Am ajuns acasa dupa ce s-a terminat excursia, am inceput serviciul, am lasat masina pe dreapta pentru ca nu locuiesc chiar asa departe de locul de munca (30 min mers pe jos) si o preioada de timp am uitat de problema. Dar astazi m-am hotarat sa ma duc la reprezentanta Fiat din Buzau sa vad despre ce este vorba. Nici nu a deschis bine mecanicul capota ca mi-a spus ca-s rulmantii de la alternator. Bineinteles ca l-am intrebat cum de s-a prins asa de repede, iar el mi-a aruncat o privire superioara si mi-a spus ca nu-s primul client cu problema asta. L-am crezut pe cuvant. Mi-a urcat masina pe elevator si mi-a scos (foarte repede as mentiona) curelele de accesorii. a invartit de fiecare intinzator si a invartit si alternatorul. "Auziti?" ma intreaba victorios mecanicul. "De-aici este zgomotul" imi spune trimfator. Ok am spus. Am intrebat cat ma costa sa schimb curelel despre care mi-a spus ca-s uzate (masina are 107.000 km si nu le-am schimbat niciodata). Se uita cei de la reprezentanta 1/2 de ora pe un computer si-mi spun ca nu au decat cureaua pentru alternator si ca ma costa 83,5 lei (bineinteles ca fara manopera). Am raspuns ca e ok, dar ca nu le schimb decat pe amandoua odata si impreuna cu alternatorul eventual. Le-am spus sa-mi puna curelele vechi la loc, iar mecanicul a avut o foarte mare dilema vis-a-vis de modul in care trebuia montata cureaua de la alternator. I se parea ca s-a scurtat (asta datorita faptului ca pusese cureaua sa treaca pe un singur sens peste cele doua role intinzatoare), asa ca i-a explicat cum trebuiau sa fie puse, dar mecanicul s-a suparat, iar eu i-am spus ca le poate trece si pe la toba finala dar numai sa imi mearga masina. Bineinteles ca pana la urma a facut cum ii explicasem eu. Mi-au spus ca o sa platesc manopera 55 de lei. Am platit, am plecat si m-am dus la un magazin de piese de schimb unde am gasit ambele curele cu 55 de lei. La magazin mi-au spus ca daca le dau codul de la rulmentii alternatorului, mi-i pot da pe loc si ca asta este cea mai buna solutie de a-mi rezolva problema alternatorului.
Am povestit toate astea pentru a scoate in relief "profesionalismul" de care dau dovada semenii nostri (ma refer la cei din service-uri) atunci cand unul ca mine ajunge pe la ei. Parerea mea este ca incearca sa te jupoiae chiar daca unii dintre ei nu prea stiu meserie si nici nu se pun in situatia ta. Nici nu ti-ar da un sfat bun, Doamne fereste. Mai amabil a fost cel de la magazinul de piese de schimb. Va dat seama ca pentru el, probabil, era mai bine daca mi-ar fi vandut un altarnator nou. Mi-a si spus ca unul nou costa 875 de lei, iar daca-i dau alternatorul vechi la schimb primesc inapoi 275 de lei.
Intrebarea mea pentru toti cei care vor citi aceste randuri este: are cineva idee care este cea mai buna solutie pentru problema mea? Adica este mai bine sa caut rulmenti pentru alternator, sau sa-l cumpar nou in conditiile descrise mai sus? Ori mai bine sa caut un alternator SH si sa-mi schimb singur rulmentii (banuiesc ca nu-i asa de complicat).
Va multumesc tuturor celor care ati avut rabdarea sa cititi aceste randuri si multumesc anticipat celor care imi vor da ceva sfaturi.
0

#2 User is offline   masinuta2usi 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Interests:motociclete, carti, SF
  • Marca: fiat
  • Model: punto 1.2
  • An: 2001

Posted 17 September 2011 - 08:25 PM

incearca sa nu te complici. DACA s-au dus rulmentii schimba-i si gata. dar nu la service-ul ala. ce rost are sa faci nu stiu ce combinatii...
DESTEAPTA-TE ROMANE!
ma refer si la tine
0

#3 User is offline   BC-92-EDI 

• cel mai bun moderator
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Marca: Fiat
  • Model: Albea
  • An: 2007

Posted 17 September 2011 - 09:21 PM

Salut Doru!

Ne face placere ca te-ai inregistrat in club. O sa te acomodezi repede cu regulile forumului si cu siguranta o sa-ti placa sa fii membru Club-FIAT. :biggrin:

Despre alternator se discuta si aici. Rugamintea mea este sa postezi in topicul indicat de mine problemele acestuia. Nu are rost sa deschidem mai multe topice in care sa discutam acelasi lucru. Este foarte greu sa gasesti informatia de care ai nevoie in mai multe locuri...
Pe viitor pentru a evita acest lucru, foloseste butonul "SEARCH". Gasesti informatia dorita fara a fi nevoit macar sa deschizi un topic nou.

In ceea ce priveste "profesionalismul" service-ului reprezentantei Fiat, le poti face o "prezentare" aici. Ai sa gasesti pe sectiunea aceasta si o adresa de e-mail a celor de la Fiat Italia unde poti de asemenea sa-ti expui problemele intampinate.

Te asteptam si cu un topic de prezentare al masinii tale. Masina mea/Jurnal de bord :biggrin:

Topic inchis !

Succese ! :happywave:
Posted Image
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Pachete promo consumabile AR, FIAT, LANCIA