== CLUB FIAT ROMANIA==: Kit Ambreaj Sau Timonerie Prost Reglata? - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Kit Ambreaj Sau Timonerie Prost Reglata? Imi caraie ambreajul cand vreau sa bag mars arriere

#1 User is offline   1octav 

• Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: Grande Punto
  • An: 2007

Posted 25 September 2011 - 06:46 PM

Am luat masina asta de o luna si ceva si sunt foarte multumit de consum (am 1.3 jtd si cb mi-a indicat un consum de 3.9% la drum lung) si de faptul ca este extrem de manevrabila... si de ce sa nu spun, este o masina frumoasa.
Insa am cateva probleme care ma supara: caraie mars arriere-ul cand este motorul cald (dimineata cand ies din parcare nu caraie). Banuiesc ca este placa de presiune dusa, asa mi s-a spus de catre vecinii mai priceputi. De asemenea usile nu se inchid mereu din prima si mai trebuiesc trantite, ca la dacie... destul de enervant. In rest toate bune, astept cu interes sa vad cat ma va costa distributia si uleiul + filtrele, cauciucurile de iarna si eventual niste jenti la primavara, caci capacele ei nu cred ca mai duc mult iar jentile de tabla... e pacat de asa masina sa mergi cu jenti ruginite.
Apreciez orice sfaturi legate de intretinerea masinii, ce ulei sa folosesc, eventual un service ok in zona Ozana / Salajan.
0

#2 User is offline   masinuta2usi 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:motociclete, carti, SF
  • Marca: fiat
  • Model: punto 1.2
  • An: 2001

Posted 25 September 2011 - 07:58 PM

mai calca odata ambreiajul sau mai bine stai 2-3 secunde cu el calcat,apoi baga in marsarier. asta e treaba stiuta,nu te grabi sa schimbi nimic. ambreiajul daca era dus patina la viteza si sarcina,se tura motorul in gol fara sa traga. nu cumpara piese aiurea, fara sa stii ce repari,ca asa zice nea Dorel la coltul blocului.
DESTEAPTA-TE ROMANE!
ma refer si la tine
1

#3 User is offline   Hammer88 

Posted 26 September 2011 - 11:47 AM

Mars arriere-ul nu este sincronizat la GP si de aceea caraie. Ai 2 solutii faci dublu ambreiaj(sa zicem ca esti in treapta 1 si vrei sa bagi mars arriere, apesi ambrejaul scoti din trapta 1 pui schimbatorul pe neutru, ridici ambreajul, mai apesi ambreajul inca o data si bagi mars arriere) care merge cateodata, sau (cum fac eu), apesi ambreiajul bagi a 3-a si dupa aia mars arriere, si voila nu mai caraie
0

#4 User is offline   1octav 

Posted 26 September 2011 - 06:51 PM

Multumesc pentru sfaturi. Am fost cu ea la un service langa auchan si baietii mi-au spus ca are toata timoneria noua, dar ca e posibil sa nu fie bine reglat nu stiu ce... insa spuneau ca mai merge ambreajul, ca nu patineaza. In rest totul merge ceas, deocamdata. Ramane doar sa ii schimb consumabilele si sa o incalt de iarna :)
0

#5 User is offline   masinuta2usi 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Interests:motociclete, carti, SF
  • Marca: fiat
  • Model: punto 1.2
  • An: 2001

Posted 28 September 2011 - 04:24 PM

bine ca nu ti-au zis sa schimbi ECU :biggrin:
DESTEAPTA-TE ROMANE!
ma refer si la tine
-1

#6 User is offline   mcg 

• Model: GP
  • An: 2006

Posted 10 November 2011 - 09:05 AM

problema cu mansalierul la mine a fost de la placa de presiune era uzata, asa ca am schimbat tot chitul si am rezolvat problema :drinkers: succes.
0

#7 User is offline   AMCC 

• Marca: Fiat
  • Model: GP 1.3 75CP

Posted 10 November 2011 - 09:28 PM

View Post1octav, on 25 September 2011 - 06:46 PM, said:

.......In rest toate bune, astept cu interes sa vad cat ma va costa distributia si uleiul + filtrele, cauciucurile de iarna si eventual niste jenti la primavara, caci capacele ei nu cred ca mai duc mult iar jentile de tabla... e pacat de asa masina sa mergi cu jenti ruginite.
Apreciez orice sfaturi legate de intretinerea masinii, ce ulei sa folosesc, eventual un service ok in zona Ozana / Salajan.

Am si vesti bune: distributia nu trebuie schimbata, este pe lant :rolleyes:
0

#8 User is offline   narcis_65 

Posted 19 November 2011 - 07:38 PM

Toate modelele GP diesel au o problema cu ambreiajul. Buba vine de la rulmentul de presiune, care pierde rapid toata vaselina, se gripeaza si apoi incepe sa roada din placa de presiune , in aceste conditii arcul soare al placii de presiune se subtiaza in zona de contact cu rulmentul de presiune, astfel modificandu-se cursa, nu mai debreiaza complet si incepe sa caraie, mai intai la treapta de mers inapoi ( in franceza se spune march arriere si nu mansalier care aste un termen din aviatie ), pe urma la treapta intai s.a.m.d.
Exista trei solutii la aceasta problema:
1. Inlocuiesti tija de legatura intre cilindrul receptor si parghia de debreiere, cu una reglabila facuta artizanal, care sa permita reglajul ambriajului in functie de uzura placii. Asa am facut eu si am putut merge pana la 90000km, cand placa de presiune sa dus definitiv.Metoda practica ieftina (dai 100 lei la un strungar si se face ), ca manopera nu implica demontarea cutiei de viteze ci doar a cilindrului receptor de pe capacul ambreiajului.
2. Din cand in cand, cam odata la 25000 - 30000, dai jos cutia de viteze si mai ungi rulmentul de presiune.Metoda destul de costisitoare cam 400lei, dar nu implica schimbari de piese ci doar un deget de vaselina.
3. Astepti pana nu mai intra in viteze si te duci la reprezentanta sa schimbi intreg ansamblul de ambreiaj. Foarte costisitor cam 800lei kitul de ambreiaj ( disc ,placa, rulment ) si cel putin 400lei manopera
Attached File  Foto U7000212.jpg (639.68K)
Number of downloads: 58
0

#9 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Grande Punto 1.3 mjet 75CP

Posted 19 November 2011 - 10:54 PM

Confirm problema cu ambreiajul la GP. Eu am avut "noroc" si am schimbat kit-ul pe la 110.000 km; oricum de cateva mii de km incepuse sa faca "galagie" si l-am lasat pana a cedat complet; la demontare au cazut cateva bile din rulmentul de presiune care era foarte deteriorat; sper sa ma tina si cel nou cel putin la fel de multi km.
0

#10 User is online   cdmitica 

• DICTATOR
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Model: Grande Punto 1.2 8v

Posted 20 November 2011 - 11:03 AM

Inseamna ca trebuie sa pun bani la saltea - ma indrept spre 140000 km si inca merge. Aseara l-am cam fortat si mirosea urat dar a fost ceva de scurta durata ;).
IN FIECARE DUMINICA ORA 19.00 IN PARCAREA KAUFLAND NICOLINA INTALNIRE CLUB FIAT IASI
Posted Image
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
Temeţi-vă tare!
Mama tāmpiţilor
E MEREU GRAVIDĂ!
0

#11 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 21 November 2011 - 11:22 PM

dar macar galagie face? :)
0

#12 User is online   cdmitica 

• DICTATOR
  • PipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Model: Grande Punto 1.2 8v

Posted 22 November 2011 - 08:23 AM

M-ai agata cateodata dar e posibil sa ma grabesc eu.
IN FIECARE DUMINICA ORA 19.00 IN PARCAREA KAUFLAND NICOLINA INTALNIRE CLUB FIAT IASI
Posted Image
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
Temeţi-vă tare!
Mama tāmpiţilor
E MEREU GRAVIDĂ!
0

#13 User is offline   gaby645 

Posted 23 November 2011 - 03:26 PM

eu la 70.000 am schimbat rulmentul de presiune si cutia de viteze , i-am pus cu 6 trepte , cea cu 5 agata la treapta a 3-a
Sfaturi putem da minte nu!
0

#14 User is offline   1octav 

Posted 24 April 2012 - 07:08 PM

Mai am o intrebare pentru cine se pricepe: am 109.000 km si a inceput sa intre greu si in 1-a, plus ca imi cam caraie in "march arriere"... deci este timpul sa ii schimb ambreajul. Acum am o dilema: iau Sachs la 850 sau Valeo la 600 lei? E nevoie de vreun service mai special, sau pot merge la cel de langa mine, unde imi fac de obicei ITP-ul?
0

#15 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 24 April 2012 - 09:39 PM

Mergi pe Valeo; Valeo e si echiparea standard cu care vine; se poate la orice service, nu e o operatie prea complicata, dar dureaza mult...4-5 ore
0

#16 User is offline   Shaolin_monk 

• Model: GrandePunto
  • An: 2008

Posted 25 April 2012 - 12:06 PM

Pe mine m-a lasat ambreiajul original care era Valeo dupa 25000 km.
Asa ca am mers pe Sachs, ca de Valeo m-am convins.
0

#17 User is offline   wolfyk 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 25 April 2012 - 05:58 PM

Eu l-am schimbat la 100 si ceva de mii pe cel original; nu generaliza ca pot interveni si alti factori: stilul de condus, vicii din fabrica; un mecanic mi-a spus ca Sachs-ul de Fiat Grande Punto "caraie" in marsarier; ambele sunt marci bune, nu turcisme...ramane la alegerea lui
0

#18 User is offline   Shaolin_monk 

• Model: GrandePunto
  • An: 2008

Posted 25 April 2012 - 06:13 PM

100 si ceva de mii cred ca este ok pentru un ambreiaj. Eu nu am avut norocul asta din pacate.
Ambreiajul Sachs nu caraie in marche-arriere.
0

#19 User is offline   1octav 

Posted 26 April 2012 - 07:01 AM

Cu schimbarea asta de vreme, fiind mai racoare, problema cu ambreajul s-a remediat, nu mai intra greu in viteza si nici marche-arriere nu mai caraie. Insa dau comanda pentru kit caci vine vara si am drumuri lungi de facut :) Probabil inca mai merge si asa, dar as vrea sa fiu sigur ca nu se strica prin Bulgaria pe undeva.
Cred ca voi merge pe Valeo, caci de diferenta de pret fac plinul... si cu un plin ajung departe
0

#20 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: GP Mjet 75 CP

Posted 26 April 2012 - 09:54 AM

Pentru cei cu motorul 1.3 - 75cp gasiti aici un pret interesant:

http://www.fiat.com.ro/servicii
0

#21 User is offline   1octav 

Posted 01 May 2012 - 03:03 PM

Din pacate mi-am luat deja... insa pretul este cu adevarat avantajos pentru kitul ambreaj.

This post has been edited by 1octav: 01 May 2012 - 03:05 PM

0

#22 User is offline   f3br4 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: GP Mjet 75 CP

Posted 01 May 2012 - 08:14 PM

Imi pare rau ca a venit prea tarziu raspunsul meu...Pana la urma pe ce producator ai mers? Oricare ar fi...cat mai multi km fara probleme :)
0

#23 User is offline   AlexandRares 

Posted 03 May 2012 - 04:48 PM

View Postf3br4, on 26 April 2012 - 09:54 AM, said:

Pentru cei cu motorul 1.3 - 75cp gasiti aici un pret interesant:

http://www.fiat.com.ro/servicii

Pretul e bun; stie cineva de calitatea pieselor? Pe site la ei scrie "Piesele de schimb originale FIAT&ALFA ROMEO&LANCIA"...

Oricum cei din Arad habar nu au de oferta desi cei din Bucuresti mi-au confirmat ca oferta este valabila la toti dealerii din tara.
0

#24 User is offline   pepusa06 

Posted 04 May 2012 - 10:03 PM

View Postnarcis_65, on 19 November 2011 - 07:38 PM, said:

Toate modelele GP diesel au o problema cu ambreiajul. Buba vine de la rulmentul de presiune, care pierde rapid toata vaselina, se gripeaza si apoi incepe sa roada din placa de presiune , in aceste conditii arcul soare al placii de presiune se subtiaza in zona de contact cu rulmentul de presiune, astfel modificandu-se cursa, nu mai debreiaza complet si incepe sa caraie, mai intai la treapta de mers inapoi ( in franceza se spune march arriere si nu mansalier care aste un termen din aviatie ), pe urma la treapta intai s.a.m.d.
Exista trei solutii la aceasta problema:
1. Inlocuiesti tija de legatura intre cilindrul receptor si parghia de debreiere, cu una reglabila facuta artizanal, care sa permita reglajul ambriajului in functie de uzura placii. Asa am facut eu si am putut merge pana la 90000km, cand placa de presiune sa dus definitiv.Metoda practica ieftina (dai 100 lei la un strungar si se face ), ca manopera nu implica demontarea cutiei de viteze ci doar a cilindrului receptor de pe capacul ambreiajului.

Salut,
Poti sa ne dai mai multe detalii cu privire la solutia artizanala - cum se face? unde? si poate ceva poze
Inclin sa cred ca exista o problema la unele modele, daca nu chiar o problema de fabricatie la GP 1.3 diesel
Sunt posesorul unui GP 1.3 Mjet si la doar 55000 km a trebuit sa-i schimb kitul ambreiaj. Problema a fost exact placa de presiune. Acum am in jur de 70000 km si in momentul cand apas ambreiajul se aude un zgomot - ca si cand ai apasa pe niste lamele metalice...mecanicul mi-a spus ca asta e un semn rau, din nou placa de presiune
Eu sper totusi sa se insele...ce parere aveti?
0

#25 User is offline   ocoleanui 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto Classic ,Albea

Posted 08 May 2012 - 10:35 AM

Eu la Albea , cand apas ambreiajul si apoi ridic piciorul de pe el am aceeasi senzatie de arc intins ,lame metalice ...LA mine am mai obs ceva .Dimineata cand este rece imi patineaza , adica ,cand il apas se tureaza motorul ...cand se incalzeste nu se mai tureaza .
Cineva pe site ne invata sa schimbam vitezele la turatii mai mari atunci cand ambreiajul da semne de uzura .
Alte pareri ?
Numai bine .
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing