== CLUB FIAT ROMANIA==: Probleme Deschidere Hayon - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Probleme Deschidere Hayon

#1 User is offline   Ghighi 

• Group: Members
  • Marca: FIAT
  • Model: GRANDE PUNTO 1.2 (65 CP)
  • An: 2008

Posted 06 October 2011 - 06:58 PM

Ieri am constatat la un moment dat ca apasind butonul de deschidere a hayonului acesta nu functiona si implicit nu deschidea hayonul.Uitindu-ma pe cartea tehnica am zis sa nu fie siguranta.Am schimbat-o si mi-a ars-o la apasarea butonului.Am plecat cu ea la service (e in garantie) si acolo desi au scos cablul de pe butonul de deschidere a hayonului la introducerea sigurantei se actiona mecanismul de deschidere(deci era data comanda de buton apasat).Urmeaza sa merg miine sa o mai studieze.Partea frumoasa cind am ajuns acasa (desi radioul este scos si chiar si mufa de la butoanele de sus(deschidere hayon,city , blocarea usilor si avaria)este scoasa am constatat ca la apasarea butonului pentru dezaburire(care este mai jos impreuna cu butonul A/C, recirculare aer)si (a-ti ghicit) se deschide hayonul.Precizez ca butonul A/C si recirculare aer functioneaza corect Am ramas fara cuvinte.Rog daca e cineva care a mai patit asa ceva sau poate explica acest fenomen sa ma ajute.Multumesc!
0

#2 User is offline   trotil_trist 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande punto 1.4, 77CP

Posted 06 October 2011 - 08:16 PM

Nu am patit ceva similar cu ce ai descris tu, dar sunt de profesie inginer electromecanic. In mod cert ceea ce ai descris se datoreaza de la un "scurt" la instalatie. Probabil pe undeva prin traseul electric conductoarele s-au "ros" intre ele, si "plimba" tensiunea de comanda pe unde nu trebuie. Ideea e ca trebuie sa-ti verifice instalatia minutios, ca e posibil sa mai fie si alte defecte ascunse. Asteptam vesti, de preferabil bune.
Nu conduc prea repede, zbor prea jos...
0

#3 User is offline   Ghighi 

Posted 11 October 2011 - 07:43 PM

Am fost la service si au gasit citeva fire "belite" la mansonul de cauciuc dintre hayon si caroserie. Dar au scos si computerul de bord(CB) si au constatat ca s-a lipit un releu si ca trebuie shimbat CB. Masina e pe garantie.
0

#4 User is offline   LucianDLR 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Grande Punto
  • An: 2007

Posted 12 October 2011 - 10:27 AM

View PostGhighi, on 11 October 2011 - 07:43 PM, said:

Am fost la service si au gasit citeva fire "belite" la mansonul de cauciuc dintre hayon si caroserie.

Probabil s-a "belit" firul de la dezaburie si cel de comanda deschidere hayon, de aia cand apasai pe butonul de dezaburie de fapt deschideai hayonul. Scurtul a fost asa puternic incat s-au sudat pinii releului de dezaburie in cutia de sigurante care e de fapt BodyComputer-ul masinii. Bine ca esti in garantie, ca n-ai vrea sa stii cat e unul nou.
Bafta!
"Sunt romāni care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu īnțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește īn acest loc mai viu și mai bogat decāt oriunde aiurea [...]. Īn conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice īncă astăzi, cu māndrie, capitala Moldovei..." Nicolae Iorga
0

#5 User is offline   Ghighi 

Posted 12 October 2011 - 05:48 PM

Da,am aflat cat e(~2000 euro)(si partea proasta e ca e personalizat pe fiecare masina).Sa vedem mai departe ce va fi.Multumesc,va tin la curent.
0

#6 User is offline   Ghighi 

Posted 05 November 2011 - 07:12 PM

S-a rezolvat.S-a schimbat CB pe garantie.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online