== CLUB FIAT ROMANIA==: Noua Achizitie - Fiat Bravo Second Hand - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Noua Achizitie - Fiat Bravo Second Hand posibile probleme

#1 User is offline   valeriu27 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.9 Multijet 120
  • An: 2008

Posted 11 October 2011 - 01:18 PM

Buna ziua tuturor,

Sunt nou pe forum, si sper cat mai activ de acum inainte, pentru ca tocmai am intrat in posesia unui Fiat Bravo.
Din pacate nu este nou, fabricat in Italia in 03.2008, avand un rulaj actual de 54.000.
Fiind vorba de o masina second hand nu am prea multe indicii referitoare la service.
Modelul Emotion, 1.9 Multijet, 88kw, 120cp
Dupa ce am citit acest forum timp de 2 zile si pentru ca nu beneficiez de garantie, am decis sa nu apelez la reprezentanta pentru problemele de service, decat atunci cand va fi maxima nevoie. (motivat de costurile ridicate)

Intrebarile mele va rog:
1.Placutele de frana - spate - (necesita schimbare) sunt cu sau fara senzori? nu stiu de care sa cumpar, am vazut pe piata ambele modele.
cele cu senzori ar da mai multe batai de cap la montaj?
2. Mi-a aparut o cheie in bord prin care mi se spune SERVICE COUPON EXPIRED. aveti idee daca exista vreo metoda de resetare sau se face doar in Reprezentanta?
3. Pe liber, daca accelerez din relanti, undeva la 1500 - 1700 eur se simte o trepidatie in toata masina. practic incepe sa tremure. mi-am dat seama doar stand pe loc, cu masina pe liber. nu este deranjant, dar nu stiu de ce tremura. nu am sesizat ceva in miscare.
4. Cum stati cu mersul prin gropi? banuiesc ca nu e o masina de <Romania>, pentru ca cea pe care o am eu numai pentru gropi nu e facuta. Amortizoarele sunt foarte tari, si cele mai mici socuri se resimt in tot habitaclul. Din pacate si jantele sunt de 17inch cu 225/45. Dar chiar si asa, orice imperfectiune in asfalt se simte destul de tare. La voi cum e? ar trebui sa schimb ceva?
5. Pentru Bucuresti sau Galati cu ce service lucrati? Cunoasteti pe cineva care se pricepe la fiat, si totusi nu are preturi de reprezentanta?
6. Cutia de viteze merge cam greu. Parca nu ar fi unsa. si am senzatia ca agata. Pentru schimbat treptele am nevoie de fermitate, si primesc si confirmare, altfel, daca le imping usor, se opresc la jumatatea cursei, sau intra mai greu in viteza.

toate comparatiile le-am facut avand ca referinta un renault megane 2007 ( similar cu Dacia Logan la tehnica ). Ma incanta mult mai mult acest Fiat ca motor, putere, confort, finisaje, insa trenul de rulare si confortul pe drumurile noastre era mai bun in Megane, tocmai de-asta v-am intrebat de amortizoare/gropi.
Pe de alta parte, cutia de viteze mergea mai usor la Renault. Nu stiu cum merge la un Fiat nou, insa la a mea, parca nu merge asa cum ar trebui.

Felicit ideea acestui forum si sper in cat mai multe posturi cu probleme, sfaturi si solutii, am experienta forumului www.reno.ro pentru posesorii de renault, si chiar ne ajuta foarte mult aceasta idee de reunire posesori marca / model pentru un schimb de experiente dar si pentru evitarea unor costuri nejustificate.

Va multumesc,
Valeriu
1

#2 User is offline   valeriu27 

Posted 11 October 2011 - 09:36 PM

nimeni?
0

#3 User is offline   irinell 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:\
  • Model: Bravo T-Jet 1.4 120cp

Posted 11 October 2011 - 09:42 PM

View Postvaleriu27, on 11 October 2011 - 01:18 PM, said:

Buna ziua tuturor,

Sunt nou pe forum, si sper cat mai activ de acum inainte, pentru ca tocmai am intrat in posesia unui Fiat Bravo.
Din pacate nu este nou, fabricat in Italia in 03.2008, avand un rulaj actual de 54.000.
Fiind vorba de o masina second hand nu am prea multe indicii referitoare la service.
Modelul Emotion, 1.9 Multijet, 88kw, 120cp
Dupa ce am citit acest forum timp de 2 zile si pentru ca nu beneficiez de garantie, am decis sa nu apelez la reprezentanta pentru problemele de service, decat atunci cand va fi maxima nevoie. (motivat de costurile ridicate)

Intrebarile mele va rog:
1.Placutele de frana - spate - (necesita schimbare) sunt cu sau fara senzori? nu stiu de care sa cumpar, am vazut pe piata ambele modele.
cele cu senzori ar da mai multe batai de cap la montaj?
2. Mi-a aparut o cheie in bord prin care mi se spune SERVICE COUPON EXPIRED. aveti idee daca exista vreo metoda de resetare sau se face doar in Reprezentanta?
3. Pe liber, daca accelerez din relanti, undeva la 1500 - 1700 eur se simte o trepidatie in toata masina. practic incepe sa tremure. mi-am dat seama doar stand pe loc, cu masina pe liber. nu este deranjant, dar nu stiu de ce tremura. nu am sesizat ceva in miscare.
4. Cum stati cu mersul prin gropi? banuiesc ca nu e o masina de <Romania>, pentru ca cea pe care o am eu numai pentru gropi nu e facuta. Amortizoarele sunt foarte tari, si cele mai mici socuri se resimt in tot habitaclul. Din pacate si jantele sunt de 17inch cu 225/45. Dar chiar si asa, orice imperfectiune in asfalt se simte destul de tare. La voi cum e? ar trebui sa schimb ceva?
5. Pentru Bucuresti sau Galati cu ce service lucrati? Cunoasteti pe cineva care se pricepe la fiat, si totusi nu are preturi de reprezentanta?
6. Cutia de viteze merge cam greu. Parca nu ar fi unsa. si am senzatia ca agata. Pentru schimbat treptele am nevoie de fermitate, si primesc si confirmare, altfel, daca le imping usor, se opresc la jumatatea cursei, sau intra mai greu in viteza.

toate comparatiile le-am facut avand ca referinta un renault megane 2007 ( similar cu Dacia Logan la tehnica ). Ma incanta mult mai mult acest Fiat ca motor, putere, confort, finisaje, insa trenul de rulare si confortul pe drumurile noastre era mai bun in Megane, tocmai de-asta v-am intrebat de amortizoare/gropi.
Pe de alta parte, cutia de viteze mergea mai usor la Renault. Nu stiu cum merge la un Fiat nou, insa la a mea, parca nu merge asa cum ar trebui.

Felicit ideea acestui forum si sper in cat mai multe posturi cu probleme, sfaturi si solutii, am experienta forumului www.reno.ro pentru posesorii de renault, si chiar ne ajuta foarte mult aceasta idee de reunire posesori marca / model pentru un schimb de experiente dar si pentru evitarea unor costuri nejustificate.

Va multumesc,
Valeriu

0

#4 User is offline   irinell 

• micut cu 600
  • Pip
  • Interests:\
  • Model: Bravo T-Jet 1.4 120cp

Posted 11 October 2011 - 10:01 PM

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea si bine ai intrat in Clubul Fiat.Placutele de frana au sensor doar la cele din fata. Mai toti au intalnit problema cu agatatul vitezelor (la fel ca si tine zic ca nu se compara cu renault sau vw timoneria) iar de gropi ar trebuii sa te feresti mai ales ca ai roti pe 17" si garda este foarte joasa.(am vrut sa incalec o caramida dar n-am reusit ;bine ca aveam viteza mica).Suspensia este dura la toate modelele bravo ;poate cineva cu echiparea Sport poate sa ne zica mai multe de duriratea suspensiei:) . Cu resetarea nu stiu daca se face manual ca la unele VW dar la reprezentanta daca nimeresti pe cineva de treaba o face si gratis sau oricum o suma modica si fara programare cel putin in CT.:P Si in rest la plasticul de la frana de mana sa fii atent (cel ce culiseaza -se rupe repede sau mai stii..dupa noroc). Acum nu mai imi ramane decat sa iti urez multi km...Posted Image
0

#5 User is offline   alexu_1.2 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 2004

Posted 11 October 2011 - 11:29 PM

Salut si sa te bucuri de noua achizitie,nefiind de foarte mult proprietar de fiat cu atat mai putin de Fiat Bravo(asa ca rog daca gresesc undeva sa mi se zica)dar cu privire la cutia de viteza incearca prin ai schimba uleiu din ea ,am vazut la majoritatea colegilor nostri care s au confruntat cu probleme de genu,a dat rezultate.Faza cu simtitul gropilor si a tuturor denivelarilor este ca tu ai fost obijnuit cu meganu pe care l ai condus(am condus si eu unu si se aseaza exemplar pe sosea la viteza mare,intra in viteze super usor)si banuiesc ca talonul cauciucului nu l ai avut de 45 cat il ai la Bravo de unde si asa zisa "problema"..eu zic ca ai sa te obijnuiesti cu ea si o sa ti faca placere sa o conduci daca nu sa intamplat deja asta.
Astea fiind spuse sosea intinsa si fara incidente :lavolan: .
0

#6 User is offline   valeriu27 

Posted 12 October 2011 - 07:25 AM

Multumesc pentru post, Irinel.
Alex, Megane-ul pe care l-am avut intr-adevar, la capitolul gropi, te legana si doar atat, nu se simteau aproape deloc. Dar la tinuta de drum la viteza mare, sa stii ca bravo sta mult mai bine! in primul rand e putin mai lata, putin mai joasa, si cauciucurile sunt 225 fata de 195, suspensia mai rigida, e mult mai stabila masina. Megane-ul era mai vaporas, in plus, fenomenul de balans la curbe luate cu viteze de 30-60km/h, inclinarea masinii, era mult mai evidenta la renault.
Sa stii ca am o parere buna si despre punto/panda, pe care le-am condus cate 3 luni, zi de zi. Sunt masini bune, repet totusi ca vitezele se schimbau mai bine la punto/panda. o sa merg la reprezentanta sa schimb uleiul, sa resetez cb-ul. Placutele frana pe spate le voi cumpara de la autokarma si le voi monta tot la ei in reprezentanta.
Avand roti pe 17 inch cu cauciucuri 225 / 45, imi recomandati sa schimb cu 195/65/R15 ?
Voi ce spuneti? as resimti socurile mai putin? daca nu ar fi o diferenta sesizabila nu ma complic, avand in vedere si suma de minim 400 eur cat ma costa 4 jante de tabla si 4 cauciucuri. Dar totusi, ma gandesc ca un balon mai mare absoarbe socurile mai bine.... a incercat cineva?
e si normal sa apara greierii, cand toate socurile de pe strada se resimt in habitaclu. Chiar si pe strazile bucurestiului, care sunt ceva mai bune decat in majoritatea oraselor. Galati, orasul natal, arata ca dupa bombardament la capitolul strazi....banuiesc ca 10.000 km acolo echivaleaza cu 200.000 pe autostrada in Germania, ca uzura.
Din pacate...
0

#7 User is offline   cris.g 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Peugeot
  • Model: 207 1.4 HDI 70 CP Trendy
  • An: 2007

Posted 12 October 2011 - 09:23 AM

View Postvaleriu27, on 12 October 2011 - 07:25 AM, said:

Avand roti pe 17 inch cu cauciucuri 225 / 45, imi recomandati sa schimb cu 195/65/R15 ?
Voi ce spuneti? as resimti socurile mai putin? daca nu ar fi o diferenta sesizabila nu ma complic, avand in vedere si suma de minim 400 eur cat ma costa 4 jante de tabla si 4 cauciucuri. Dar totusi, ma gandesc ca un balon mai mare absoarbe socurile mai bine.... a incercat cineva?

Eu nu ti-as recomanda. Personal am 225/45/R17 rotile de vara (originale) si 196/65/R15 de iarna. Diferenta de confort nu este semnificativa, in schimb diferenta la tinuta de drum este foarte mare. Din punctul meu de vedere nu merita, pierzi mult mai mult decat castigi.
It is wise to keep in mind that neither success, nor failure is ever final.
Ex: Fiat Bravo 1.4 T-Jet Sport 150 CP
0

#8 User is offline   alexu_1.2 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: punto
  • An: 2004

Posted 12 October 2011 - 09:39 AM

Salut din nou valeriu27 cu megan n am mers foarte mult a fost o ocazie ceva gen vreo 120 km (dus intors)pe atunci mergeam ori cu o dacie(am si dacie :biggrin: )ori logan care nu e asa de sprinten si probabil deaia mie mi sa parut ca se aseaza si trage bn (la 150 km la ora chiar mi a placut )in fine sa revenim la al tau frumos Bravo nici eu nu ti recomand sa ti schimbi rotile din orice punct de vedere,da frumos pe masina,225 stabilitate(cum ziceai si tu) plus ca te duce si o caruta de bani,si ce vrei tu sa i faci la reprezentanta ,te ai interesat cat te mai duce (placutele+ulei cutie viteza+manopera)? cu eroarea ajungi oricum la ei.
Stima! :happywave:
0

#9 User is offline   Bond207 

• Marca: FIAT BRAVO 1.9 MJet 120 CP 2009
  • Model: FIAT LINEA 1.4 I 77 CP 2008

Posted 18 October 2011 - 11:39 AM

Valeriu,
conduc un model identic cu al tau ca si putere si echipare.
Nu iti recomand sa treci de la 17 inch la 15 ci eventual la 205/55/R16.
Legat de masina, sa o stapanesti sanatos si fara multe probleme! De aparut, vor mai aparea dar sper sa nu te "faulteze" prea tare ;)
0

#10 User is offline   alexandru.statie 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Bravo 1.4 TJet 120CP Emotion
  • An: 2009

Posted 18 October 2011 - 12:12 PM

Salut,

1.Placutele pe spate nu sunt cu senzor. Trebuie schimbate la service pentru ca pistonasul se infileteaza in etrier cu o scula speciala. Eu le-am facut pe undeva prin Baneasa si a costat 60 ron.
2.Eu problema cu "service" am rezolvat-o cu o interfata OBD si softul Fiatecuscan.
3.Nu stiu, ca am benzina dar si a mea tremura putin, cred ca e normal.
4.Eu pana la 40k am ocolit orice groapa posibila. La revizie aveam un pivot stricat. Figure it out... :)
0

#11 User is offline   valeriu27 

Posted 19 October 2011 - 09:49 AM

View Postalexandru.statie, on 18 October 2011 - 12:12 PM, said:

Salut,

1.Placutele pe spate nu sunt cu senzor. Trebuie schimbate la service pentru ca pistonasul se infileteaza in etrier cu o scula speciala. Eu le-am facut pe undeva prin Baneasa si a costat 60 ron.
2.Eu problema cu "service" am rezolvat-o cu o interfata OBD si softul Fiatecuscan.
3.Nu stiu, ca am benzina dar si a mea tremura putin, cred ca e normal.
4.Eu pana la 40k am ocolit orice groapa posibila. La revizie aveam un pivot stricat. Figure it out... :)

Multumesc,

Inca o intrebare va rog!
Distributia se schimba la 60.000km pentru diesel?
In toate cartile vad ca trebuie schimbata la 120.000. Sunt cartile in italiana.
Iar in service-uri mi-au spus ba 80.000, ba 100.000.
La cat recomandati schimbul curelei de distributie? totusi nu ne jucam cu asta..
0

#12 User is offline   toofast 

• Model: Bravo

Posted 01 May 2012 - 11:10 AM

UP! Voi la cat ati schimbat distributia la diesel?
0

#13 User is offline   adixplod 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: BRAVO

Posted 01 May 2012 - 09:45 PM

View Posttoofast, on 01 May 2012 - 11:10 AM, said:

UP! Voi la cat ati schimbat distributia la diesel?

E diesel - deci e pe lant si in carte se recomanda schimbarea la 120.000 km.:happywave:
Proud owner :
FIAT BRAVO 2008 , 1.4 - 90 CP DINAMIC + OPTIONALE : vopsea negru perlat (nero provocatore) ,proiectoare ceata adaptive ,8 airbag-uri,inclusiv windowbags,kit fumatori ,jante aliaj 16` ,roata rezerva aliaj 16`,cotiera cu temperatura reglabila, ASR ,ESP + HILL HOLDER, XENON aftermarket .

Ex-owner :
FIAT GRANDE PUNTO 2007 , 1,2 - 65 CP ACTIVE - Alb santarelina.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo