== CLUB FIAT ROMANIA==: Service Bucuresti - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Service Bucuresti caroserie

#1 User is offline   valeriu27 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.9 Multijet 120
  • An: 2008

Posted 14 October 2011 - 05:35 PM

Buna din nou,

la mai putin de o saptamana de cand am luat masina, se pare ca am observat pe plafon in partea din spate, o indoitura.
ceva cu o muchie ascutita a cazut pe masina probabil, in fine, inca sunt sub socul nervilor.
Stiti cumva vreo metoda de indreptare a plafonului fara demontari majore? cam 3-4 cm se vede lovitura...
pentru Bucuresti daca stiti..
Multumesc
0

#2 User is offline   dio67 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: FIAT
  • Model: ALBEA 1.4
  • An: 2007

Posted 14 October 2011 - 07:36 PM

Salut,nu stiu cat de buni sunt dar poti incerca aici : http://www.originala...-fara-revopsire

Bafta!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Romania - the end of choice!
0

#3 User is offline   valeriu27 

Posted 15 October 2011 - 10:17 PM

va sfatuiesc sincer, pentru orice problema, chiar si minora, mergeti la reprezentanta!!!
saptamana trecuta am cumparat masina, second, iar la verificarea de rutina, mi s-a spus, placutele spate sunt duse. Ok
am facut comanda la autokarma, azi le-am luat, si am vrut sa le schimb intr-un service destul de cochet la prima vedere.
a durat 5 ore un schimb de placute frana spate! pistonul de presiune nu intra si l-au fortat in fel si chip, si-au indoit sculele,
la roata din dreapta au blocat scula in etrier, au demontat etrierul, au plecat cu el sa taie scula sa poata debloca etrierul...
masina a stat pe elevator 5 ore, timp in care mecanicul isi mai suna cate un ajutor, mai venea cate un priceput, in total 5 mecanici + patronul firmei deplasat de acasa, etc.
Pe scurt, mergeti la reprezentanta! costa mai mult, dar macar preveniti situatii similare, si nu cred ca va convine ca masina voastra sa fie practic un cobai pentru mecanicii amatori. La medicina si drept se pricepe toata lumea...si, la mecanica mai nou !

This post has been edited by valeriu27: 15 October 2011 - 10:18 PM

0

#4 User is online   B0yCk 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo 1.9 JTD 115bhp
  • An: 2003

Posted 15 October 2011 - 10:45 PM

Eu impart mecanii in 2 categorii: priceputii si romanii dornici de a se manji de vaselina.
Mie la Stilo la schimbarea placutelor + discuri spate a durat cam 45 minute. La fata tot cam asa.

Ideea e sa nu te duci la oricine, mai poti intreba pe aici despre service-uri si mecanici priceputi si pe care ii cinstim ca ne-au facut masinile mai "vii", ca sa zic asa.

Pentru Bucuresti recomand Proca(am fost de mai multe ori si cu Stilo si cu un Grande Punto din familie), si mai am 1 mecanic, prieten, care la fel se pricepe(in categoria priceputi :D, dar il sun doar la manopera generala, nu chestii specifice Stilo si atat)
Pentru italiene am mai aflat ca Motorhome ar mai fi ca service bunicel, nu am trecut usa lor, ma mai documentez despre ei, doar ce mi-a zis un prieten ca a fost la ei si sunt super ok.

La faza cu reprezentanta, e cu dus si intors, eu unul nu prefer aceasta metoda si nu am apelat niciodata la ea, dar sunt multi care au plecat dezamagiti si din reprezentanta

Imi pare rau de patania ta, macar ai rezolvat? si sunt curios cat te-a costat acest schimb?

This post has been edited by B0yCk: 15 October 2011 - 10:47 PM

0

#5 User is offline   d-rive 

• FIAT advisor
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Super Moderators
  • Model: Doblo Panorama

Posted 15 October 2011 - 10:59 PM

View Postvaleriu27, on 15 October 2011 - 10:17 PM, said:

va sfatuiesc sincer, pentru orice problema, chiar si minora, mergeti la reprezentanta!!!

a durat 5 ore un schimb de placute frana spate! pistonul de presiune nu intra si l-au fortat in fel si chip, si-au indoit sculele,
la roata din dreapta au blocat scula in etrier, au demontat etrierul, au plecat cu el sa taie scula sa poata debloca etrierul...

Crezi ca aia de la reprezentanta sunt mai destepti?

Cilindrul din etrier iese mai mult daca placutele sunt uzate si datorita fortelor care apar la franare se aseaza putin stramb in etrier. Multi mecanici nu stiu/vad lucrul asta si atunci cand il imping inapoi nu se asigura ca e centrat corect si forteaza ca ciobanii. Asa ajung sa iti faca striuri pe camasa cilindrica a etrierului si apoi iti strica si garnitura cilindrului, etc.
Pistonul, cilindrul in sine, trebuie sa intre relativ usor, sa opuna o rezistenta de bun simt atunci cand intra inapoi in etrier. Daca acesta nu intra asa, atunci e ceva in neregula si cea mai mare prostie e sa fortezi sau vorba romanului: nu forta, ia un ciocan mai mare :D
Fiat Doblo PanArama 1,3 m-jet DYNAMIC Surprinzator de fasneata!
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
0

#6 User is offline   valeriu27 

Posted 16 October 2011 - 08:10 AM

View PostB0yCk, on 15 October 2011 - 10:45 PM, said:

Eu impart mecanii in 2 categorii: priceputii si romanii dornici de a se manji de vaselina.
Mie la Stilo la schimbarea placutelor + discuri spate a durat cam 45 minute. La fata tot cam asa.

Ideea e sa nu te duci la oricine, mai poti intreba pe aici despre service-uri si mecanici priceputi si pe care ii cinstim ca ne-au facut masinile mai "vii", ca sa zic asa.

Pentru Bucuresti recomand Proca(am fost de mai multe ori si cu Stilo si cu un Grande Punto din familie), si mai am 1 mecanic, prieten, care la fel se pricepe(in categoria priceputi :D, dar il sun doar la manopera generala, nu chestii specifice Stilo si atat)
Pentru italiene am mai aflat ca Motorhome ar mai fi ca service bunicel, nu am trecut usa lor, ma mai documentez despre ei, doar ce mi-a zis un prieten ca a fost la ei si sunt super ok.

La faza cu reprezentanta, e cu dus si intors, eu unul nu prefer aceasta metoda si nu am apelat niciodata la ea, dar sunt multi care au plecat dezamagiti si din reprezentanta

Imi pare rau de patania ta, macar ai rezolvat? si sunt curios cat te-a costat acest schimb?

Placutele de frana spate mai aveau cam o treime de viata cand au fost demontate de pe masina.
In fine, la service constatare, inainte sa iau masina, mi-au zis ca sunt duse.
Placutele de la AutoKarma sunt LPR, in 20 km facuti ieri se pare ca scartaie ff tare, sper sa fie normal pana se aseaza pe disc...
e normal, nu????
cost placute spate fara sensor 71 lei
cost manopera - 30 lei
(pe manopera as fi platit mai mult, atata mi-au zis ca face)
0

#7 User is offline   valeriu27 

Posted 16 October 2011 - 08:13 AM

View Postd-rive, on 15 October 2011 - 10:59 PM, said:

Crezi ca aia de la reprezentanta sunt mai destepti?

Cilindrul din etrier iese mai mult daca placutele sunt uzate si datorita fortelor care apar la franare se aseaza putin stramb in etrier. Multi mecanici nu stiu/vad lucrul asta si atunci cand il imping inapoi nu se asigura ca e centrat corect si forteaza ca ciobanii. Asa ajung sa iti faca striuri pe camasa cilindrica a etrierului si apoi iti strica si garnitura cilindrului, etc.
Pistonul, cilindrul in sine, trebuie sa intre relativ usor, sa opuna o rezistenta de bun simt atunci cand intra inapoi in etrier. Daca acesta nu intra asa, atunci e ceva in neregula si cea mai mare prostie e sa fortezi sau vorba romanului: nu forta, ia un ciocan mai mare :D

pai aia au fortat pistonul MAXIM.
Sa ma duc la o verificare? e posibil sa am vreo problema, sa fi stricat ceva?
era BLOCAT ziceau ei, si au deblocat prin rotatii inainte-inapoi...
0

#8 User is offline   valeriu27 

Posted 16 October 2011 - 10:07 AM

ca sa nu mai deschid alt topic, revin cu lichidul de frana.
ieri dupa demontarea etrierului, mi-au aerisit franele dreapta spate.
mi-au spus sa cumpar niste lichid de frana si sa completez maxim 100 ml,
am luat, am completat pana la nivelul maxim.
problema e ca eu am luat dot3, si pe capota scria mare (desi nu am vazut) recomandare lichid frana dot4.
pe ceva forumuri am auzit ca se pot combina, teoretic ar fi trebuit sa respect recomandarile...
astept un sfat avizat: pot utiliza aceasta combinatie?
mentionez ca nu utilizez franele excesiv, iar in conditii de franare excesiva gen serpentine, merg mult cu frana de motor..

Multumesc,
0

#9 User is offline   cris.g 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Marca: Peugeot
  • Model: 207 1.4 HDI 70 CP Trendy

Posted 16 October 2011 - 11:20 AM

Pistonasele etrierilor spate se insurubeaza ca sa intre la loc! Mai mult, unul se insurubeaza intr-o directie, celalalt in directia opusa. N-au stiut, si probabil nici n-au mai intalnit. Sper ca nu ti-au stricat etrierii... Mai multe detalii aici si in E-learn. Poate n-ar fi rau sa mergi in reprezentanta sa faci o verificare, vorbim totusi de frane.

This post has been edited by cris.g: 16 October 2011 - 11:22 AM

It is wise to keep in mind that neither success, nor failure is ever final.
Ex: Fiat Bravo 1.4 T-Jet Sport 150 CP
0

#10 User is offline   valeriu27 

Posted 20 October 2011 - 08:04 AM

Buna,

am postat si in celalalt topic al meu.
Imi puteti spune va rog la ce interval se schimba distributia pentru 1.9multijet 120 cp?
in cartea masinii scrie : 120.000 km.
Voi la cat ati schimbat?
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo