Jump to content


Photo

Probleme Pornire Electromotor?!


  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 30 October 2011 - 06:43 PM

revin...cu probleme
Se pare ca am iarasi o problema...masina mea nu mai porneste decat impinsa....altfel dau de cheie se aprind toate nebuniile alea dar nu porneste...deloc deloc deloc inainte mai facea figuri dar macar dadea sa porneasca chiar daca nu o lua...dar acum nu porneste deloc...are cineva vreo idee?un sfat ceva?

#2 bebeluka

bebeluka

    membru pasionat FIAT

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,347 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo Coupe 1,6 16 v
  • An: 2002

Posted 30 October 2011 - 06:47 PM

Invarte electromotorul?Se aude un un oarece zgomot la electromotor la punerea contactului si a demarorului?

#3 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 30 October 2011 - 06:53 PM

nici un zgomot nu se aude....de aia imi e frica...daca e electromotorul ...e groasa treaba...am vazut niste preturi

#4 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 30 October 2011 - 09:08 PM

Clar e electromotorul...nu porneste decat impinsa...daca incerc sa iau curent degeaba

#5 ioalex

ioalex
  • Members
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: bucharest
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo Coupe
  • An: 2002

Posted 30 October 2011 - 09:35 PM

Ai zis ca inainte iti mai face figuri,pornea mai greu sau...?
In mare parte am o problema asemanatoare.
Cateodata imi porneste la a doua sau a treia cheie.
Imi invarte elctromotorul si se aude exact un haaarait dar nu porneste.
Alternatorul este bun ca am verificat bateria la fel.
De la ce sa fie de la electomotor,trebuie schimbat cu totul sau sa fie bendixul sau carbuni?
Are treaba bujiile?
Imi face cam o data la sapt asa uneori de de mai multe ori
Multumesc

#6 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 30 October 2011 - 09:45 PM

mai facea si inainte...pornea greu...nu mereu depinde....mie nu mi invarte deloc acum :wallbanger: :wallbanger:

#7 ioalex

ioalex
  • Members
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: bucharest
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo Coupe
  • An: 2002

Posted 30 October 2011 - 10:00 PM

Si la mine tot de la electromotor sa fie?

#8 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 30 October 2011 - 10:15 PM

nu stiu ce sa zic....

#9 ioalex

ioalex
  • Members
  • 49 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: bucharest
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo Coupe
  • An: 2002

Posted 30 October 2011 - 10:20 PM

Te'ai interesat cat te ajunge sa schinbi electromotorul cat te costa cu totul?

#10 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 30 October 2011 - 10:23 PM

unu de la bosch e 16 milioane....

#11 B0yCk

B0yCk

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest
  • Locatie: bucuresti
  • Marca: FIAT
  • Model: Stilo 1.9 JTD 115bhp
  • An: 2003

Posted 30 October 2011 - 10:42 PM

De ce nu incerci sa il repari?

Sunt destule firme care repara electromotoare.Eu cel putin asa as face, fata de 16mil....

#12 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 31 October 2011 - 11:02 AM

pai o sa vad...ce oferte sunt :wallbanger:

#13 dannystilo

dannystilo

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 128 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: caracal
  • Marca: fiat
  • Model: stilo 1.6 16v
  • An: 2002

Posted 31 October 2011 - 05:31 PM

Din cate stiu majoritatea electromotoarelor au acelasi principiu de functionare la mai toate autoturismele.Eu mai am acasa si o daciuta din '96.Acum vreo 2 luni am avut probleme cu ea, in sensul ca nu mai invartea electromotorul.Rezolvarea a fost simpla: demontat electromotor, mers cu el la un electrician, schimbat carbunii si curatat periile, apoi montat la loc, pus contact si pornit masina. :)
Stiu ca poate vi se pare cam deplasata comparatia dacia-fiat, dar parerea mea este ca majoritatea electromotoarelor sunt facute si functioneza cam la fel.

Edited by dannystilo, 31 October 2011 - 05:32 PM.


#14 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 31 October 2011 - 06:17 PM

Te cred....la asta ma gandesc si eu in fond tot masina e....nu a facut fiatu cine stie ce electromotoare sa zici ca nu domne nu merg pe aceleasi principii...dar cum se da jos un electromotor?

#15 ButonEL

ButonEL

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 413 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1,6 16V
  • An: 2002

Posted 31 October 2011 - 07:08 PM

@andrew1803 nu stiu cat de mult te ajuta insa aceasi problema am avut-o la Stilo cu electromotorul. Pornea de la a doua pana la a patra cheie din cauza electromotorului. Nu am asteptat sa ajung la a porni masina impinsa asa ca am cheltuit 300 de lei pentru un bendix si un starter noi plus inca 170 de lei manopera. Toata operatia asta s-a intamplat in iunie 2009 iar pana acum nu cred ca sau schimbat preturile foarte mult. Ti-am scris asta cu gandul sa iti poti face o idee de costuri sau ce piese pot fi defecte.
Bafta si sper sa rezolvi problema cat mai ieftin posibil. :happywave:
In viata vestile bune sosesc in egala masura ca cele rele. (si nu este o regula)
Lucrurile pe care nu le cunosti nu au cum sa iti faca rau.

Posted Image

#16 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 31 October 2011 - 08:48 PM

pai din cate ma pricep eu la masini(aproape deloc) pot sa zic clar ca electromotoru e...nu porneste decat impinsa....m au lovit toate pana pe 12 trebuie sa o inmatriculez cauciucuri iarna eventual niste jante plus grila fata...si electromotor:)))

#17 Kicsi_147

Kicsi_147

    Membru interesat

  • Members
  • PipPip
  • 222 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sighisoara
  • Locatie: Sighisoara
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo
  • An: 2002

Posted 01 November 2011 - 12:42 PM

Cu exact aceeasi problema mam confruntat si eu acum vreo 3 ani cand am luato. am duso la un electricean sasi dea cu parerea, mi-a zis sa o las la el cateva ore. ma sunat sa ma duc sa o iau, pornea perfect si chiar si in ziua de azi porneste fara probleme. am cheltuit in total 220 de lei. cel mai probabil a fost ca la Butonel.

Edited by Kicsi_147, 01 November 2011 - 12:43 PM.


#18 aschiuta

aschiuta

    membru pasionat FIAT

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,295 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bacau
  • Locatie: Bacau
  • Marca: Fiat Stilo 1.6 , 186000 Km
  • Model: Dynamic 5 usi
  • An: 2002

Posted 01 November 2011 - 03:17 PM

Electromotorul are un electromagnet care este in acelasi ansamblu cu el. Acest electromagnet ( bobima de pornire ) este actionat atunci cind pui contactul pt pornire si are rolul de a alimenta cu tensiune electromotorul. Daca acest electromagnet este defect nici electromotorul nu porneste. De asemenea electromotorul are in dotare si carbuni ( perii ) de alimentare care daca sint uzati dau acelasi simptom.
In cel mai rau caz este dus electromotorul. Deci du-te la un electrician si vezi care este problema.
DA

#19 lupuadrian

lupuadrian

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 116 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Buzau
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1,6 16v
  • An: 2002

Posted 01 November 2011 - 05:27 PM

Electromotorul se poate repara fara probleme se gasesc toate subansambele din interior la preturi acesibile

#20 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 02 November 2011 - 08:46 AM

Aschiuta: si in cel mai bun caz ce ar putea sa fie?:)))

#21 aschiuta

aschiuta

    membru pasionat FIAT

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 1,295 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bacau
  • Locatie: Bacau
  • Marca: Fiat Stilo 1.6 , 186000 Km
  • Model: Dynamic 5 usi
  • An: 2002

Posted 02 November 2011 - 05:56 PM

Un Fiat nou !
DA

#22 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 02 November 2011 - 09:56 PM

sigur nu mi mai trebuie fiat! :spumelagura: :spumelagura:

#23 ROMISORI2224

ROMISORI2224
  • Members
  • 16 posts
  • Locatie: CUGIR
  • Marca: FIAT
  • Model: STILO
  • An: 2002

Posted 08 November 2011 - 06:19 PM

da-l mjos ca nu e greu sunt doar doua suruburi si 2 mufe de desfacut carbunii in cel mai fericit caz cam 90% si nu o mai porni impinsa ca s-ar putea sa nu mai ai ce sa impinci :) uitate pe la fire curatale (cele care vin la electromotor )
nu e lucru mare
spor

#24 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 08 November 2011 - 10:22 PM

pai dar nu stiu unde e electromotoru:))))

#25 andrew1803

andrew1803

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 467 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Bucuresti
  • Marca: Fiat,Renault,BMW
  • Model: Stilo 1.6,Laguna 2 facelift 2.0dci,E36 2.0 Vanos coupe
  • An: 2012

Posted 10 November 2011 - 04:09 PM

s a rezolvatttttttt!platou carbuni 40 lei...manopera 150 lei 1l ulei 20 lei...plus o inspectie completa a masinii pe gratis:D plus 4 anvelope de iarna toyo de 195.60 r16 cu profil inca vreo 7mm 400 lei cu tot cu montaj si echilibrat...in concluzie a fost o zi ffff buna!
recomand serviceul...daca aveti nevoie de ceva baietii sunt specialisti in fiaturi

#26 qsz

qsz
  • Members
  • 1 posts
  • Data nasterii:03-04-1989
  • Gender:Male
  • Locatie: Caransebes
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1.8
  • An: 2002
  • Serie sasiu: -

Posted 04 September 2012 - 06:46 PM

Salut .. ma lovesc si eu cu aceeasi problema de a pornii masina, din ce am citit mai sus cred ca este problema electromotorului, pt ca atunci cand ii dau cheie sa porneasca nu se intampla nimic. Imi poate spune cineva unde se afla electromotorul ? Mersi

#27 lupuadrian

lupuadrian

    micut cu 600

  • Members
  • Pip
  • 116 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: Buzau
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo 1,6 16v
  • An: 2002

Posted 04 September 2012 - 11:11 PM

sub galeria de admisie se desface pe dedesupt ....

#28 Bibanu

Bibanu

    INTERZIS LA BURSA

  • Members
  • Pip
  • 56 posts
  • Data nasterii:01-01-1988
  • Gender:Male
  • Locatie: Romania
  • Marca: Fiat
  • Model: Stilo
  • An: 2003
  • Serie sasiu: -

Posted 24 January 2014 - 09:08 PM

Salutare!Am si eu o problema cu pornirea...am pus o baterie noua sa fac un test sa vad daca e din cauza bateriei,dar nu era.Sigur e electromotorul.Cum as putea sa pornesc masina sa ajung pana la service? :scarpin:

#29 adalin

adalin

    membru aventurier

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 posts
  • Gender:Male
  • Locatie: focsani
  • Marca: fiat
  • Model: punto sx 55/ Stilo 1,2
  • An: 1995

Posted 24 January 2014 - 09:16 PM

Incearca sa lovesti cu o cheie (ciocan) corpul electromotorului .Poate ai noroc !
Ex : Dacia 1410,Dacia Solenza scala ; Golf V 1.9 TDI 105hp ;Toyota Auris 1.4(diesel cu cutie automata = BESTIAL),Corolla 1.6 benzina ,Golf V 2GTI benzina .
Acum cochetez cu :Polo 1TSI 75hp 2015 ,Fiat Punto 1.1 , Fiat Stilo 1.2 .

#30 Cristy.HZN

Cristy.HZN

    membru pasionat FIAT

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1,016 posts
  • Gender:Male
  • Location:Craiova
  • Locatie: Craiova
  • Marca: FIAT
  • Model: Alfa Romeo 147 1.6 TS & Stilo MW 1.6 + GPL
  • An: 2002

Posted 24 January 2014 - 09:17 PM

O poti porni impinsa desi nu e recomandat pentru ca poate sari de la punct...
- Alfa Romeo 147 - 1.6 TS + GPL
- Fiat Stilo - Multiwagon - 1.6 + GPL


Ex: Fiat Stilo 1.9 JTD 115 CP




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users