== CLUB FIAT ROMANIA==: Defect Incalzire Oglinda - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Defect Incalzire Oglinda

#1 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea

Posted 21 November 2011 - 07:16 PM

Despre asta n-am mai citit pe forum. Azi dimineata am observat ca oglinda stinga nu se mai dezabureste. Am sunat la service, se pare ca se va remedia pe garantie, numai sa vad cum imi fac timp sa ajung la ei. Este destul de nasol, fiind vorba si de oglinda din partea stinga.
Informativ am sunat un prieten care lucreaza la o firma distribuitoare piese auto. Mi-a spus ca oglinda costa 30 de lei (ma refer la sticla pe spatele caruia este aplicata rezistenta, asemanator cu luneta). Daca totusi nu se face pe garantie nu e o suma prea mare si nu merita sa fac scandal.
Ca sa nu pic de prost m-am uitat in manual, incalzirea la oglinzile laterale are o singura siguranta, deci nu pare a fi vorba de aceasta.
0

#2 User is offline   dangrig 

• Sex,drugs & brânză d vaci c stafide şi lămâie
  • PipPipPipPip
  • Marca: Dacia
  • Model: 1310 L 1.4 62cp Argintie
  • An: 1999

Posted 21 November 2011 - 07:41 PM

Cel mai probabil s-a "ars" rezistenta de pe oglinda.

Daca nu se rezolva pe garantie , cand desfaci oglinda sa verifici mai intai conexiunea fire - rezistenta.

Attached File(s)-----

This post has been edited by dangrig: 21 November 2011 - 07:43 PM

Dacia 1310 L 1.4 62cp Argintie (1999)

Pentru manual Linea apasati- aici - Este in limba romana si este pentru 1.4 77cp si 1.3 M-jet
Pentru manual Linea T-jet apasati - aici - Este in engleza si are noile versiuni 1.4 Tjet si 1.6 M-jet
Pentru manual Linea Radio CD apasati - aici - Este in limba italiana
Pentru manual Linea Blue & You apasati - aici -Este in limba engleza
0

#3 User is offline   easy_rider 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Fiat
  • Model: Linea

Posted 29 December 2011 - 09:57 PM

S-a rezolvat. Oglinda e buna, insa s-a rupt cablul. Locul unde se rupe este acel burduf dintre stip si usa. Cind m-am dus astazi la service, deja stiau unde sa caute problema (probabil nu este singurul caz), au dat jos acea mufa de pe stilp, m-am uitat sunt o gramada de cabluri p-acolo, toate subtiri cit firele dintr-un cablu de retea. Nici nu ma mir ca se rup. Firul rupt a fost lipit pe loc, acum functioneaza. Oare pina cind?
0

#4 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP
  • An: 2007

Posted 29 December 2011 - 11:27 PM

Sincer cele din comert sunt de 2 lei. Am avut ghinionul sa ma depaseasca o bucuresteanca care nu a stiut ca, contrasensul inseamna inca o banda de circulatie si mi-a dat oglinda peste cap si mi-a spart geamul.
A platit femeia oglinda nimic de zis, dar am ajuns la partea nasoala de a-mi trebui oglinda din comert. Este luata de la reprezentanta si ei spun ca este originala. Dar rezistenta de pe spate este mult mai mica si dezaburirea se face numai pe mijloc, ramanand un spatiu de vreo 2 cm sus si jos, si vreo 3 cm in laterale unde nu dezabureste, nici nu mai vorbesc de dezghetare. Dupa un an de folosinta, la temperaturile din acesta vara, solutia cu care este lipit suportul de sticla s-a inmuiat si geamul a alunecat in jos fiind sprijinit de partea de jos a carcasei. Nu s-a dezlipit, dar stand sprijinita jos, nu o mai pot regla decat in sus, in jos sau laterale nu mai functioneaza pentru ca nu mai are spatiu. Acum scazand temperaturile, si solutia s-a intarit de este teapana. Am incalzit-o si am reusit sa o dau pe pozitia initiala dar tine pana dau drumul la dezaburire si se inmoaie iar solutia si o ia la vale. Astept sa vina primavara sa dezlipesc ( de fapt am reusit) rezistenta de pe cea veche si sa o transfer pe geamul acesta folosind un silicon rezistent la temperatura.
O singura data am patit si eu sa nu mearga dezaburirea pe stanga, am verificat-o si nu venea curent la rezistenta. la mine a fost din mufa de la usa. Nu erau oxidate contactele. Am scos mufa si am mai introdus-o inca odata si a mers. De atunci nu a mai facut figuri.
Numai bine si la multi ani!
Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
0

#5 User is offline   Mario 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: FIAT
  • Model: LINEA 1.4l_77hp Dynamic+ nero metallizzato [DJ-84-TNX]
  • An: 2007

Posted 30 December 2011 - 09:47 AM

View Posteasy_rider, on 29 December 2011 - 09:57 PM, said:

S-a rezolvat. Oglinda e buna, insa s-a rupt cablul. Locul unde se rupe este acel burduf dintre stip si usa. Cind m-am dus astazi la service, deja stiau unde sa caute problema (probabil nu este singurul caz), au dat jos acea mufa de pe stilp, m-am uitat sunt o gramada de cabluri p-acolo, toate subtiri cit firele dintr-un cablu de retea. Nici nu ma mir ca se rup. Firul rupt a fost lipit pe loc, acum functioneaza. Oare pina cind?

Bine ca ai postat defectul...Am aceeasi problema,tot pe stanga normal :spumelagura:,dar nu stiam cum sa procedez:service sau self-service...Cred ca raman la ultima varianta.
"La multi ani ",tuturor,un an mai suportabil si,poate,mai banos...
Remember, driving is a privilege, not a right...

http://Posted Image блог
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo