== CLUB FIAT ROMANIA==: Sistemul Audio - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

• 4 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Sistemul Audio difuzoare,cablare...

#91 User is offline   dcl1977 

• Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Punto Sporting
  • An: 1999

Posted 19 September 2011 - 10:25 PM

Am un punto sporting 16v 2000 cu tot sistemul audio de fabrica,de curand sa defectat magazia cd Blaupunkt.
As vrea sa pun un mp3 player dar nu stiu configuratia mufei de la fosta magazie cd,din cate stiu ar trebui sa pot folosi instalatia masinii prin unitatea cu navigatie.
Ce nu stiu este cum sa fac sa treaca pe AUX.Merci mult
0
0

#92 User is offline   Cosmin And 

• Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2000

Posted 24 October 2011 - 06:18 PM

View PostDeViAnS, on 13 November 2007 - 12:11 PM, said:

[ cu un player potent (Pioneer, Clarion, NU SONY)

player potent: pioneer sau clarion? nu sony? .... =)) ... ce are sony? eu am sony, si vreau sa iti spun ca da ceata de departe celorlalti colegi cu pioneer jvc etc... depinde de modele aici... dar nu inteleg... de ce nu sony? explicatie tehnica? sau doar de gust?

Inearca te rog sa nu mai folosesti scriere tip Mirc, gen tz,k samd!

This post has been edited by Cosmin And: 24 October 2011 - 07:07 PM

I swear to use my FIAT, but my FIAT and only my FIAT! :))
-1

#93 User is offline   Nobody 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Model: Punto
  • An: 2001

Posted 24 October 2011 - 09:14 PM

View PostCosmin And, on 24 October 2011 - 06:18 PM, said:

player potent: pioneer sau clarion? nu sony? .... =)) ... ce are sony? eu am sony, si vreau sa iti spun ca da ceata de departe celorlalti colegi cu pioneer jvc etc... depinde de modele aici... dar nu inteleg... de ce nu sony? explicatie tehnica? sau doar de gust?

Inearca te rog sa nu mai folosesti scriere tip Mirc, gen tz,k samd!

Mai bine te abtineai de la comentarii, daca ai tu sony si te-ai simtit jignit, asta nu inseamna ca sony le "da ceata" nici macar nu le poti compara. Ai ascultat un sony si un pioneer sau un alpine din aceasi clasa? Asculta si dupa comenteaza, cunosc destul de bine aceasta arie si iti pot spune ca nu exista nivel de comparatie. Daca vrei sony iti iei tv..iti iei camera digitala poate laptop, daca vrei player auto iti iei pioneer, alpine, clarion..asta nu inseamna ca nu poti sa-ti iei si sony, daca nu ai pretentii si vrei doar sa-ti redea muzica de pe cd'uri, nu-i nici o problema, mai ales ca le gasesti si la preturi mai mici.
0

#94 User is offline   wolf_cos 

• Marca: fiat
  • Model: punto 3
  • An: 2005

Posted 24 October 2011 - 09:36 PM

View PostNobody, on 24 October 2011 - 09:14 PM, said:

Mai bine te abtineai de la comentarii, daca ai tu sony si te-ai simtit jignit, asta nu inseamna ca sony le "da ceata" nici macar nu le poti compara. Ai ascultat un sony si un pioneer sau un alpine din aceasi clasa? Asculta si dupa comenteaza, cunosc destul de bine aceasta arie si iti pot spune ca nu exista nivel de comparatie. Daca vrei sony iti iei tv..iti iei camera digitala poate laptop, daca vrei player auto iti iei pioneer, alpine, clarion..asta nu inseamna ca nu poti sa-ti iei si sony, daca nu ai pretentii si vrei doar sa-ti redea muzica de pe cd'uri, nu-i nici o problema, mai ales ca le gasesti si la preturi mai mici.

caut un sobwoofer original de punto pt partea dreapta ma poate ajuta careva?
0

#95 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • Marca: Audi
  • Model: A4 131 HP

Posted 25 October 2011 - 12:11 AM

View PostCosmin And, on 24 October 2011 - 06:18 PM, said:

vreau sa iti spun ca da ceata de departe celorlalti colegi cu pioneer jvc etc...

pentru ceata, pioneer & alpine sunt dotate cu proiectoare :)))

in fine.. nu am chef sa intru in polemici pe tema asta, cunoscatorii in domeniu stiu despre ce e vorba
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
Ex: Fiat Punto 1.9 JTD + X = 102 HP
-1

#96 User is offline   Cosmin And 

• Model: Punto MK2 1.2 SX
  • An: 2000

Posted 25 October 2011 - 09:33 AM

lucrez cu chestii de astea, nu te ingrijora in privinta mea. ideea e ca am precizat "in functie de modele", nu? si te asigur ca nu fac discoteca in masina, si modelul care il am nu e low class. ca si redare si gadget, ce am eu e super super ok. si in continuare pentru 4 difuzoare amarate nu vad diferenta asta care o precizezi tu, cand spui "NU SONY". daca vrei o linie audio performanta nu ai sa iei sony clar, dar pt ceva care sa iti acopere gandurile de dimineatza e chiar f bun si nu vad nici o discriminare. o zi placuta
I swear to use my FIAT, but my FIAT and only my FIAT! :))
-1

#97 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip
  • Model: Punto 1.2 8v
  • An: 2002

Posted 30 November 2011 - 06:30 PM

dragii mei colegi,

va rog sariti-mi iar in ajutor. miam luat un subwoofer cu tot cu statie...si dupa o ora de chinuiala, am reusit sa duc cablul de semnal pe sub bord...pana la cdplayer. acum cine stie, sau are idee pe unde sa duc cablurile de alimentare din portbagaj la baterie. da sa numi spuneti ca pe uneva pe sub bord. ma ajuta cu cnv cu poze pe unde...va rog
0

#98 User is offline   robylup 

• Scuteristu'
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Sx , Pegasso Gtr50 6 caluti chinezesti:)

Posted 30 November 2011 - 11:23 PM

Pai prin praguri si apoi pe dupa bord. Bafta!
"My Punto is terrible. I hate it. It is always going wrong. So I shall buy another." Jeremy Clarkson - Top gear
Imagine postataImagine postata
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Sugestii si reclamatii!
0

#99 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 01 December 2011 - 01:54 AM

alimentare de la baterie in portbagaj...pe ce gaura? dami si mie poza daca vrei....
0

#100 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 01 December 2011 - 01:58 AM

prin praguri, iar spre motor, printr-un manson de cauciuc ( sau pe langa el). Ca sa-ti dai seama care e, te uiti pe la motor.. ca trebuie sa fie prin spatele pompei de frana.
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#101 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 01 December 2011 - 06:00 PM

am rezolvat. am sa revin si cu poze...poate o sa mai aiba careva nevoie. cablurile tot prin praguri le-am adus....
0

#102 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 09 December 2011 - 02:46 PM

am tot promis poze....revin cu ele maine seara....ca vreau sa mai adaug ceva....fac un tutorial....sper sa contribui si eu la comunitate cu ceva.

cheers!
0

#103 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 December 2011 - 10:43 AM

CUM sa montezi un tun de bass cu statie incorporata intr-un Punto.

In primul rand ai nevoie de doua cabluri. Sa fie de 6-7 metri ceva de genul.Unul se va monta pe plus la baterie si celalat pe minus.( Acum am auzit ca nu e necesar ca alimentarea sa fie si pe minus. Cablul care se duce de la bass-adica din porbagaj la baterie, poate sa fie montat direct pe masina ca sa faca masa.Eu nu am testat-o deci nu recomand. Eu va zic ce am facut eu, pentru ca functioneaza.) IN poza de mai jos, am aratat cum am montat firele la baterie...si pe unde am bagat firele in masina.

Firul cel rosu este +....si celalalat este -

http://imageshack.us...6/90679548.jpg/

In poza 2 se vede pe unde au intrat firele propiu-zise. acolo se poate vedea un manunchi de fire care intra printr-un buson de cauciuc. Eu nu am vrut sa il sparg sa fortez cauciucul si am pus pe langa. E acelasi loc pe unde se duce firul de la capota la clapeta(cel care o deschide). Am miscat putin busonul cu o surubelnita si am introdus firele.(dar daca le-as fi introdus pe langa buson si caroserie s-ar fi taiat. asa ca am luat o seringa si i-am taiat capatul. Apoi am introdus firele prin el. In poza se vede ceva verde....ei bine pe acolo a fost introdusa seringa cu firele si ce e verde, sunt defapt bucati de burete, ca sa fie tot etans si sa nu intre frigulet in masina.

http://imageshack.us...4/88859882.jpg/

in poza 3 e o schema seringa....se poate folosi si altceva. Ma rog...asa am facut eu.

http://imageshack.us...s/195/sert.jpg/

In poza 4 se vede pe unde ies firele dupa ce au fost introduse.( ca sa ma fac inteles am inceput de la baterie si am luat-o usor spre porbagaj.)

http://imageshack.us...4/58228425.jpg/

In poza cinci sunt mai multe fire si sageti. Le-am numerotat.

Sageata 5: E firul rosu, care a fost pus pe + la baterie. Pe acest fir am montat un intrerupator, cumparat din bazar cu 2 ROn.(intrerupatorul este numarul 4)
Sageata sau cerculetul 4: este intrerupatorul. Am ales sa pun intrerupator deoarece nu am vrut sa las tunul de bass alimentat non stop. Lam lipit cu scoci pentru ca firul era prea gros.

Sageata 3: e un scai. E partea aia cu tepii, lam folosit ca sa fixes firele de mocheta.

Sageata 2: e celalalt fir de la alimentare, care l-am montat la baterie pe -

Sageata 1: Este firul de la un led pe care lam pus pe acealasi fir rosu. Motivul e ca sa stea ledul aprins ca sa stiu ca am aprins bassul. Asa nu am sa uit sa il sting niciodata. Led l-am luat de la un magazin din Iasi de pe Blvd.Independentei, si ma costat 2 Ron cu tot cu rezistenta.

Tot ansamblul este montat langa clapita care deschide capota. In afara de led care e dus sus pe bord la nivelul ochilor.( nu recomand albastru sau verde si nici rosu cum am eu pentru ca e obositor pentru ochi. Dar fiecare face cum vrea)

http://imageshack.us...0/11483692.jpg/

In poza 6 se vede cum firele trec prin prag( care este atasat prin doua suruburi foarte lungi. Aveti grija ca este prin si in niste cleme. NU trageti brusc de ele. La portiera din spate nu am mai scos pragul pentru ca deja eram obosit, si numai aveam chef. am facut o gaura micuta in mocheta, leam strecurat pe sub mocheta, pe sub bancheta pana in portbagaj. Se observa ca tot ansamblul de la poza anterioara nu se vede...e ascuns.

http://imageshack.us...6/67679378.jpg/

Firul de la semnal l-am tras tot pe sub mocheta si lam scos sub scaunul pasagerul si am continuat pana la cdplayer.( mentionez ca am inceput din nou direct de la cd player.Adica am scos cdplayer afara, am bagat mufa si am scos-o pe la torpedou. Pe sub pres, pana la gaura facuta in mocheta de sub scaun.Firele leam asigurat tot cu scai. In ultimele poze, arata cam cat loc mai ramane in portbagaj.

http://imageshack.us...3/33411739.jpg/
http://imageshack.us...6/42028200.jpg/

Edit1: Daca vreun admin considera ca trebuie facut un post special, ar fi bine.

This post has been edited by amz: 12 December 2011 - 10:47 AM

0

#104 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 12 December 2011 - 01:58 PM

Imi cer scuze ca ma bag, dar ar fi pacat sa informam gresit ceilalti useri care probabil ti-ar urma exemplul.

In primul rand exact cum ai auzit tu este Corect, si anume ca firul de minus ( - ) se alimenteaza direct de pe caroserie cu un fir cat mai scurt , in cazul Punto-ului cel mai recomandat este de la surubul de la centura de siguranta sau de la prinderea banchetei. Acest lucru se face pentru ca, pentru o alimentare corecta a statiei, firul de minus trebuie sa fie mai gros chiar ca cel de de + pentru a nu aparea probleme de genul fasaituri, sa se auda motorul in boxe.. etc. Ca dovada..cam orice element de pe masina: electromotor, alternator, ecu becuri.. comunica cu caroseria.
Problema nr 2 este faptul ca nu vad la tine in poze o siguranta fuzibila pe firul de plus, care sa fie cat mai aproape de baterie. Iar a 3 a chestie.. RCA urile alea nu sunt pentru audio auto, fiind de foarte proasta calitate, trebuiau unele ecranate.

Te cred ca esti multumit de lucrarea ta, ca sa fie totul ok, pentru o calitate cat mai buna a sunetului dar mai ales pentru Siguranta masinii, mai trebuie avute in vedere cateva detalii, printre care si cele de mai sus.

This post has been edited by DeViAnS: 12 December 2011 - 02:00 PM

Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#105 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 December 2011 - 05:08 PM

pai sterge postul meu .... ca nu e nevoie...si explicami ce intelegi prin rca ecranate...te referi la cablul de semnal de la bass la cdplayer?(alb si rosu) dami niste marci, niste exemple care sunt bune...

si cei cu siguranta fusibila?

si pana la urma e bine cum am facut eu cu firul pe minus? are ceva? am o siguranta la bass....despre aia zici? de 15A...
si daca nu la aia teai referit? de cat sa fie siguranta?

Si cablul de alimentare folosit, stiu ca nu e bun...recomanda-mi unul.

This post has been edited by amz: 12 December 2011 - 05:21 PM

0

#106 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 12 December 2011 - 07:19 PM

Firul de + pare unul in regula, mai ales ca subwooferul nu este unul de mare putere. Siguranta fuzibila (alta in afara celei de la subwoofer) se pune pe firul de plus la 20-30 cm de borna bateriei si arata asa.
Firul de minus ( - ) ia unul ca cel de + si leaga-l de caroserie ( in manualele statiilor scrie sa aiba maxim 1m) de unul dintre suruburile mentionate mai sus insa ai grija sa cureti vopseaua pe locul unde face contact cu firul de - .
Cat despre cablurile RCA adica alea de semnal, cauta la magazinele de electronice rca asemenatoare cu astea, acestea au izolatie groasa, siliconata si nu capteaza paraziti pe traseu.

Inca odata imi cer scuze daca te-ai simtit jignit.. insa daca am ceva cunostinte in materie prefer sa le impart si cu ceilalti.

This post has been edited by DeViAnS: 12 December 2011 - 07:19 PM

Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#107 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 December 2011 - 07:31 PM

nu am simtit nicio urma de jignire in comentariul tau.(Chiar daca ai fi vrut sa simt). Iti multumesc de sfaturi...de cand miai scris tu , am vero 2-3 ore de cand stau pe google si caut. Intr-adevar cablul rca este unul de bazar...dar eram atat de nerabdator sa il montez...plus ca a doua zi era 1 dec...si am luat ce mi-a cazut in mana...te rog dami si mie o poza unde trebuie sa pun firul de pe minus...cauta si tu pe google una...

http://www.fiatforum...unto-gars2.html

aici in link, tipul la legat la surubul de la portbagaj ... e bn asa?

This post has been edited by amz: 12 December 2011 - 07:37 PM

0

#108 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 12 December 2011 - 09:34 PM

e bine, dar sa nu te deranjeze la portbagaj sau sa arate inestetic... Eu, personal le-am legat de suruburile care tin capetele de la centurile de siguranta. Posted Image
Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#109 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 12 December 2011 - 09:40 PM

hmmmm...e si mai aproape...auzi...inca o intrebare daca nu te superi...caut la cabluri...dar majoritatea sunt de 5 metri...si sunt sigur ca e prea scurt.daca iau un prelungitor de genul asta...e bun?

si asta e cablul e bun?

http://www.altex.ro/...y-touch-et-9009
http://www.altex.ro/...a-hama-43411-5m
0

#110 User is offline   DeViAnS 

• membru aventurier
  • PipPipPip

Posted 12 December 2011 - 09:50 PM

eu sunt sigur ca o sa-ti ajunga 5 metri perfect la punto. Eu am avut de 4 metri si mi-au ajuns la fix, mai aveam nevoie de 30 cm, insa la 5 metri o sa fie perfect. cablurile din link sunt prea scumpe pentru calitatea lor, mai mult de 10 lei nu valoreaza intr-un magazin de profil.

This post has been edited by DeViAnS: 12 December 2011 - 09:52 PM

Audi A4 AVF 131 HP
Posted Image
0

#111 User is offline   amz 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 13 December 2011 - 02:38 AM

dar daca am nevoie...presupun ca prelungitorul e destul de bun....si mai dau eu pe deasupra lor cu banda ....si gata.
0

#112 User is offline   nukules 

• Model: punto s 55
  • An: 1998

Posted 21 March 2012 - 09:07 PM

Buna ziua, sunt posesorul unui punto 55s din 98 cu motor de 1.1 si as dorii sa stiu si eu daca are cineva idee si ma poate ajuta cu dimensiunea boxelor in fata si boxelor din spate. As vrea sa le schimb si pana una alta as vrea sa caut niste boxe pe internet , orientativ si as fii curios de dimensiunea lor. Multumesc
0

Share this topic:

• 4 Pages +
  • « First
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Auto rulate recuperate din leasing