== CLUB FIAT ROMANIA==: Blocare Roti Spate - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Blocare Roti Spate Etrieri blocati??

#1 User is offline   ioooandme 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.4 TJet Sport
  • An: 2008

Posted 09 January 2012 - 11:22 AM

Salut'are și la multi ani pt toți forum-istii!
Uite ca am ajuns undeva la 85500km și īn weekend-ul care a trecut am pățit o chestie destul de nasoala zic eu.
Mai exact, mi s-a īntāmplat sa īmi rămānă rotile blocate pe spate și sa mi se īncingă plăcuțele pana cānd au īnceput sa miroasă a ars!--> miros specific de ferodou/disc ambreiaj (pt cunoscători).
Pana la urma s-au deblocat dar nu sunt 100% convins ca și-au revenit īn totalitate.
Oare este din cauza cablului de la frāna de mana? Exista vreun' reglaj al acestui cablu care la un moment dat sa ajungă sa tina blocat etrierul?
Orice sfat mi-ar fi de folos.
Pt moment evit pe cat posibil sa mai las frāna de mana trasa!
0

#2 User is offline   robylup 

• Scuteristu'
  • PipPipPipPipPip
  • View gallery
  • Group: Moderators
  • Marca: FIAT
  • Model: Punto Sx , Pegasso Gtr50 6 caluti chinezesti:)
  • An: 2002

Posted 09 January 2012 - 12:20 PM

Din cate stiu eu iarna nu trebuie folosita frana de mana pentru a se evita aceasta problema.
"My Punto is terrible. I hate it. It is always going wrong. So I shall buy another." Jeremy Clarkson - Top gear
Imagine postataImagine postata
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
Sugestii si reclamatii!
0

#3 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP
  • An: 2007

Posted 09 January 2012 - 12:33 PM

Ridica fiecare roata pe cric cat sa nu atinga de pamant, lasa frana de mana jos si invarte de roata. Trebuie sa mearga usor iar cand iei mana de pe ea trebuie sa isi continue rotatia. Fii atent in momentul in care rotatia libera se opreste, daca are tendinta dupa ce s-a oprit sa o ia in sens invers atunci ai siguranta deplina ca nu sunt blocate
In cazul in care sunt blocate:
1. Urcate in masina, lasa frana de mana jos, apasa butonul de deblocare al franei de mana si tine-l apasat! Ridica usor frana cat merge. la inceput ar trebui sa mearga usor dar pe o distanta foarte scurta ( max 3 cm fata de pozitia minima de jos) , apoi sa inceapa din ce in ce mai greu. Daca cursa usoara ( in gol) este mai mare si tinde spre jumatatea cursei inseamna ca, cablul franei de mana a ramas blocat.
2. Daca frana de mana merge din ce in ce mai greu din puntul de jos, cablul nu este blocat, cel mai probabil etrierul, posibil garnitura imbatranita sau pistonasul ruginit ( s-a rupt semeringul , a intrat apa si mizerie si a ruginit). Mai sunt unele cazuri (extrem de rare) cand S-au blocat supapele modulului ABS.
In situatia 2 se demonteaza etrierul si se impinge pistonasul inapoi cu o presa speciala ( Atentie! Numai pe fata merge cu levierul sau surubelnita, Pe spate NU!!!). Daca merge greu cu presa este blocat.
Pune pe cine va sa apese pedala de frana cand este etrierul desfacut si dupa ce ai impins pistonasul inapoi. Dupa a doua pedala cand ia piciorul de pe pedala de frana(dupa ce a ajuns cu ea in podea), pistonasul dupa ce a iesit la apasarea pedalei, in momentul cand iei piciorul de pe pedala are o tendinta de a da inapoi sesizabila. Atunci etrierul nu este blocat.

This post has been edited by Mikey: 09 January 2012 - 12:35 PM

Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
0

#4 User is offline   ioooandme 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo 1.4 TJet Sport
  • An: 2008

Posted 09 January 2012 - 01:50 PM

Mulțumesc mult pt răspunsurile rapide.
O sa īncerc ceea ce a zis colegul Mikey la punctul 1, precum și faza cu īncercatul roților.
In caz ca am etrierul blocat (asa cum este descris la punctul 2, o sa merg īntr-un service - cred ca e mai "safe" asa.
Si dacă a rămas cablul blocat....ce pot sa ii fac??
0

#5 User is offline   Mikey 

• Membru interesat
  • PipPip
  • Marca: Dacia ,Opel , Fiat
  • Model: SuperNova, Astra, Linea Emotion 1.3 Multijet 90 CP
  • An: 2007

Posted 09 January 2012 - 03:32 PM

Dat jos si daca are mizerie in el, bagat ulei si plimbat. Daca i-si da drumul dar simti ca agata undeva, inseamna ca are sarma iesita din el si singura varianta ramane schimbarea lui.
Fiat Linea Emotion 1.3 M-Jet 16V 90HP Grigrio Underground
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Anunturi Gratuite Online