== CLUB FIAT ROMANIA==: Distributie + Termostat - == CLUB FIAT ROMANIA==

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Distributie + Termostat

#1 User is offline   dannnyx77 

• micut cu 600
  • Pip
  • Group: Members
  • Marca: Fiat
  • Model: Bravo HGT
  • An: 1997

Posted 17 January 2012 - 07:24 AM

Va salut!
Am cateva intrebari.
1. Pentru un Fiat Bravo HGT din '97 pot sa schimb eu termostatul? Am cunostinte medii...sa zic asa, de mecanica. In sensul ca placutele mi le schimb eu, discurile eu...etc. Si daca da, imi poate spune cineva unde este pozitionat si cam cat timp mi-ar lua sa-l schimb?
2. Pentru cine este din Iasi in primul rand: unde gasesc un kit de distributie pentru fiat-ul meu cat de cat mai normal la pret? Ca mi-au dat niste preturi de care parca as avea Ferrari... In jur de 7-800 de lei, fara pompa de apa. Iar partea frumoasa e ca doar cureaua e numai vreo 70 de lei; restul e pentru role... Nu stiu cat o fii si pompa de apa..
3. Mersul motorului nu este rotund. Relanti-ul are oscilatii. Am schimbat debitmetrul de aer, am curatat clapeta de acceleratie, schimbat filtrul de aer si de benzina, schimbat sonda lambda. Simptomele sunt aceleasi. Problema care a mai ramas e termostatul, care face ca motorul sa ramana rece, sa nu functioneze la temperatura optima. E posibil sa fie asta o problema? Parerea mea ca nu...

Merci!
O zi frumoasa!
0

#2 User is offline   aurick86 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip
  • Model: Bravo 1.4 12v
  • An: 1999

Posted 17 January 2012 - 09:50 AM

View Postdannnyx77, on 17 January 2012 - 07:24 AM, said:

Va salut!
Am cateva intrebari.
1. Pentru un Fiat Bravo HGT din '97 pot sa schimb eu termostatul? Am cunostinte medii...sa zic asa, de mecanica. In sensul ca placutele mi le schimb eu, discurile eu...etc. Si daca da, imi poate spune cineva unde este pozitionat si cam cat timp mi-ar lua sa-l schimb?
2. Pentru cine este din Iasi in primul rand: unde gasesc un kit de distributie pentru fiat-ul meu cat de cat mai normal la pret? Ca mi-au dat niste preturi de care parca as avea Ferrari... In jur de 7-800 de lei, fara pompa de apa. Iar partea frumoasa e ca doar cureaua e numai vreo 70 de lei; restul e pentru role... Nu stiu cat o fii si pompa de apa..
3. Mersul motorului nu este rotund. Relanti-ul are oscilatii. Am schimbat debitmetrul de aer, am curatat clapeta de acceleratie, schimbat filtrul de aer si de benzina, schimbat sonda lambda. Simptomele sunt aceleasi. Problema care a mai ramas e termostatul, care face ca motorul sa ramana rece, sa nu functioneze la temperatura optima. E posibil sa fie asta o problema? Parerea mea ca nu...

Merci!
O zi frumoasa!

NU fac reclama!!
pt distributie arunca o privire pe autokarma
ce iti arat acolo e cu tot cu pompa pe la 600.. deci mai cauta! sau dai comanda online de undeva.. si platesti curierul.. tot iesi mai ieftin.

de oscilatiile la relanti nu stiu ce sa iti spun, si mie imi oscileaza ( 1.4 12v) si nu am reusit sa ii dau de cap (deci probabil senzor clapeta acceleratie)
0

#3 User is offline   livicu 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVO 1.2 16V 80HP
  • An: 2001

Posted 17 January 2012 - 03:15 PM

nu ii da sperante desarte omului, sub 700 ron nu cred ca o sa gaseasca distributia+pompa de apa, doar poate sa cumpere cine stie ce chinezarii. ce ii arati acolo, este pt motorul de 1.8 gt si nu pt 2.0 hgt .
I drive way too fast to worry about cholesterol

Posted Image
0

#4 User is offline   dannnyx77 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 17 January 2012 - 08:59 PM

Multumesc pentru raspunsuri.
As mai vrea un raspuns si la problema legata de termostat, daca stie cineva.
Merci!
0

#5 User is offline   livicu 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca: FIAT
  • Model: BRAVO 1.2 16V 80HP
  • An: 2001

Posted 17 January 2012 - 10:15 PM

uite 2 poze cu pozitia termostatului de pe motorul ala. teoretic este prins doar in 2 suruburi... nu stiu ce sa zic in practica , poate unu din colegii care are hgt pot sa iti dea mai multe info.

Attached File(s)-----

I drive way too fast to worry about cholesterol

Posted Image
0

#6 User is offline   aurick86 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 18 January 2012 - 10:49 AM

Imi cer scuze,
Chiar aveam impresia ca ai motorul 1.8 gt,

Totusi,
vad ca si pt HGT se gasesc role si curea de la Gates(care mie nu imi pare chinazarie) la ~ 550 lei

Adevarat ca INA sunt la 700+
Iti mai trebuie pompa de apa

Din cate stiu eu problema cea mai mare la motorizarea ta este ca trebuie scos motorul!
Poate ne lamuresc posesori ai acestei motorizari.
0

#7 User is offline   loko4youbebe 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca: fiat bravo
  • Model: 1.6

Posted 22 January 2012 - 10:42 AM

Pentru motorul HGT e scumpa mana de lucru sa schimbi distributia, pentru ca trebuie scos motorul afara ca sa o schimbi.
Termostatul e usor deschimbta nu cred ca itiea mai mult de o ora sa il schimbi
0

#8 User is offline   dannnyx77 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 25 January 2012 - 07:50 PM

Esti sigur ca trebuie scos motorul?
0

#9 User is offline   aurick86 

• membru pasionat FIAT
  • PipPipPipPip

Posted 25 January 2012 - 10:21 PM

View Postdannnyx77, on 25 January 2012 - 07:50 PM, said:

Esti sigur ca trebuie scos motorul?

Eu asa stiu + asa i-au facut unui prieten care avea hgt
0

#10 User is offline   onassis 

• micut cu 600
  • Pip
  • Marca: fiat
  • Model: bravo hgt
  • An: 2000

Posted 27 January 2012 - 03:47 PM

Sal.Eu am hgt si am schimbat singur distributia. Nu trebuie sa scotzi motorul,doar sa scotzi tamponul de la motor ala din partea dreapta care este situat deasupra motorului si este prins de oala de la telescop,demontezi roata dreapta fatza si toate plasticele de acolo scotzi fulia de la arborele cotit apoi sa slabesti si tampoanele de jos de la motor unul in stanga si unul in dreapta dar cu atentie nu trebuie scoase de tot ( au am bagat 2 cricuri sub motor unu in stanga unul in dreapta si am slabit tampoanele) apoi am lasat cricurile usor in jos in asa fel incat motorul sa se incline sprea dreapta ca-sa ai acces la rola intinzatoare pt ca este dificil de scos de acolo, dar iti trebuie cale pentru blocarea axelor cu came, mie mi-au luat 150 ron in 15 min numai pentru ca au venit cu calele la mine si mi-au blocat axele.Pentru termostat nu e mare lucru, se afla in partea opusa distrbutiei adica deasupra volantei atasat pe chiuloasa .Deconectezi toate furtunele de la el apoi desfaci suruburile care cred ca sunt 2 apoi il schimbi tot corpul care costa in jur de 150 170 ron iar cel pe original este peste 270 ron. Pe mine distrbutia m-a costat 400 ron dar fara pompa de apa. Un sfat nu iti cumpara chit de distributie pentru ca este mai scump , iati piesele bucata cu bucata. Bafta!!!!

nu mai folosi scriere tip IRC!

0

#11 User is offline   loko4youbebe 

• membru aventurier
  • PipPipPip
  • View gallery
  • Marca: fiat bravo
  • Model: 1.6

Posted 26 February 2012 - 03:31 PM

Da......... pe scurt ai scos motorul pe jumate afara
0

#12 User is offline   dannnyx77 

• micut cu 600
  • Pip

Posted 28 February 2012 - 07:41 PM

View Postonassis, on 27 January 2012 - 03:47 PM, said:

Sal.Eu am hgt si am schimbat singur distributia. Nu trebuie sa scotzi motorul,doar sa scotzi tamponul de la motor ala din partea dreapta care este situat deasupra motorului si este prins de oala de la telescop,demontezi roata dreapta fatza si toate plasticele de acolo scotzi fulia de la arborele cotit apoi sa slabesti si tampoanele de jos de la motor unul in stanga si unul in dreapta dar cu atentie nu trebuie scoase de tot ( au am bagat 2 cricuri sub motor unu in stanga unul in dreapta si am slabit tampoanele) apoi am lasat cricurile usor in jos in asa fel incat motorul sa se incline sprea dreapta ca-sa ai acces la rola intinzatoare pt ca este dificil de scos de acolo, dar iti trebuie cale pentru blocarea axelor cu came, mie mi-au luat 150 ron in 15 min numai pentru ca au venit cu calele la mine si mi-au blocat axele.Pentru termostat nu e mare lucru, se afla in partea opusa distrbutiei adica deasupra volantei atasat pe chiuloasa .Deconectezi toate furtunele de la el apoi desfaci suruburile care cred ca sunt 2 apoi il schimbi tot corpul care costa in jur de 150 170 ron iar cel pe original este peste 270 ron. Pe mine distrbutia m-a costat 400 ron dar fara pompa de apa. Un sfat nu iti cumpara chit de distributie pentru ca este mai scump , iati piesele bucata cu bucata. Bafta!!!!

nu mai folosi scriere tip IRC!

Merci mult de sfat!
Chiar am gasit pe autokarma 2 role si cureaua pe bucati 390 lei. Chiar e super pretul, comparativ cu ce gaseam pe la 6-700 lei.
Merci!
Mai spune-mi te rog daca pompa de apa e montata pe distributie si trebuie schimbata odata cu distributia.

This post has been edited by dannnyx77: 28 February 2012 - 07:44 PM

0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Piese auto second-hand FIAT, Alfa Romeo